Evliyken ait olmak..

Sonsuz olsun istedim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2019
51
13
3
33
Merhabalar herkese.
Merak ettiğim bir şey var arkadaşlar ve sizlere sorum şu: Ben bazen acaba neden evlendim, evlilik bu muydu diyorum ve aidiyet duygusundan uzak yaşıyorum. Sizler de bazen böyle hissediyor musunuz? Yoksa bu bir kişilik bozukluğu mu? Yoksa burçların deli saçması mı? (duygu yüklü bir burç özelliği talıyan burcum). Evet evet kendime öz eleştiri yapıyorum. Yorumlarınızı esirgemeyin. Merak ediyorum.

Birine ait olmak için değil ki sevdiğimiz adamla uyanmak, fiziksel çekim sayesinde birleşmek, yol arkadaşı olmak için evleniyoruz. Tabi olabilene...
Yoksa mağazadan alınan bir çantadan, bir ayakkabıdan farkımız olmaz ki.
Ben kimseye ait hissetmiyorum kendimi ve değilim de zaten.

Neden böyle hissediyorsunuz
Bence psikolojım bozuk
Evlı olmak hiçbir zaman bana gore olmadı. ama sisteme uyup evlendım ve cocugum oldu.

Kendımı ne aileme, ne evlılık yasamıma ait hıssetmıyorum.
Bu dünyaya ait hiç hissetmıyorum. Sistemin gereklılıklerını yerıne getırdım işte; evlenıp coluk cocuga karısmak. yaslandıgında torum sevmek falan filan işte

Benm bahsettiğim daha çok olduğumuz yer için acaba olduğumuz yere ait miyiz
Evet işte olunabiliyor mu?

Bizlerin sistemden az da olsa uzaklaşması gerek. Ve kendimize bazen sorular sorup kendimize gelmemiz gerek yoksa gerçekten psikolojisi bozuk insanlar kervanına katılırız..

Ve bizim psikolojimizin bozuk olması çocukların psikolojisinin bozulması demek bu da bir neslin psikolojisinin bozulması demek. Sirkülasyon halinde uzayıp giden haller..

Benm bahsettiğim daha çok olduğumuz yer için acaba olduğumuz yere ait miyiz

Evet işte olunabiliyor mu?

mesela benim ruhen ait olduğum yerler ortaköy bebek nişantaşı, ama bedenim istanbulun köylükleri
Gelişi güzel yaşıyoruz hayatı, seçimlerimiz hayatımızı yönlendiriyor. Ait olmak kime göre neye göre. Önemli olan olabildiğin durumdan tat almak diye düşünüyorum. Alamıyorsan ait değilsin zaten.

bence evlilik biraz da boyle bir sey.. yana yakila flort ettigi insanla evlenenler bile evlilik bu mu diyor.. muhtemelen evlilik oncesi bizim beklentilerimizin yuksek olmasindan kaynakli.

heyecanli hale getirmek, eglenceli hale getirmek insanin elinde..

Cocuk olunca sistemden uzak duramazsın. Kafandakı soruların cevabını bilmiyorsan eger
Bır sonuca da ulasamazsın. Bu bıraz da yapı meselesı. Annem benden cok farklı biri cunku. Ablamı da annem yetıstırdı mesela ama onun benımle, düşünce yapımla alakası yok.
Hayata bakıs acısı, yasanılan seyler cok onemlı.

sabah kalkip temizlik yapmasan kim yapacak? yemegi hayatta kalmak icin yapiyorsun. esin olsa da olmasa da yemegini yapip yiyeceksin. bu arada ustun de kokmasin yemek yaptigin kiyafeti degistir..

Bunu nasıl yapıcaz ya da bilmiyorum ben öyle yeniyim ki

Evet o zaman sistem dışından da getirdiğimiz şeyler oluyormuş. Dediğiniz gibi örneğin hayata bakış. Öyleyse onu mu güzelleştirelim

gorucu usulu mu evlendin? ya da esin umdugundan farkli mi cikti?
Hayır görücü usulü değil bana aşıktı sonradan ben de hissetmeye başladım bir şeyler ama şuan ne hissediyorum onu bilmiyorum.. Ve evlendikten sonra gerçekten farklılaşan yönleri oldu. Değişen biri oldu vebbu değildin sen dedirten şeyler de söyledim

suanda zaten zor da beraber aktivite yapmak,
oncesinde ne zannediyordun evliligi? aklinda ne vardi?

Evet o zaman sistem dışından da getirdiğimiz şeyler oluyormuş. Dediğiniz gibi örneğin hayata bakış. Öyleyse onu mu güzelleştirelim
İçinizde hayat enerjisi varsa zaten
nerde olursanız olun mutlu olacaksınız. Her söze kulak asmıyorsanız, sabırlı biriyseniz. Kolaylıkla sinirlenmiyorsanız, cogu seyi zaten aşarsınız.

Aslında lafın kısası; kendınızle sorununuz yoksa endışe duymanıza da gerek yok.
olduğunuzdan farklı birisi olamazsınız.

suanda zaten zor da beraber aktivite yapmak,

oncesinde ne zannediyordun evliligi? aklinda ne vardi?
Böyle zannetmiyordum en basitinden..
Daha önce bir konu yazmıştım denk gelmediniz sanrıım. Ben aynı apartmanda kaynanam ile yaşıyorum ve çok kötü günler yaşadım ve şuan covit virüsü var diye askıda her şey ama bitince tekrar kaldığı yerden devam edecek. Biraz da bunlar beni yoruyor. Bu düşünceler olduğum yere ait hissetmemem bu yüzden.

Bazen her şey tükeniyor. Ve ben daha çok yeni evliyken tükendiğimi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…