- 27 Aralık 2011
- 63.348
- 61.068
- 898
- Konu Sahibi Sonsuz olsun istedim
-
Samimi olarak söylüyorum, kesınlıkle amacım evde sorun çıkarmak degıl öncelıkle belırteyım.Evet bizim gidişimiz rutin yani her gün gidiyoruz başlarda gitmiyordum baya kavga ettik baya kararlıyım. Sonra dış mihraklar da çok söyledi (anası babası ablası danası) bana değil özellikle eşime. baktım süreç bizim de ilişkimize zarar vermeye başladı ben de gtmeye başladım. Ve bedeni orda olan ama ruhu orda olmayan bir insan olmaya başladı.
Evet kesinlikle haklısınız ve ben de kendime bunu bugun söyledim:insanın yaşamı gerçekten tercihlerinin bir sonucudur. Ve ben gerçekten her gün gidilip gelincek diye bilmiyordum bana bunu söylemedi bekarken.Evet yanlış. Aslında herşey zincirleme gidiyor inancinizi bilmiyorum kendi inancıma göre yazicam. İşin bı kader kısmı var bide bize verilmiş irade kısmi var. Bı insanın eş seçmesi tanıması karakterine uygun olup olmadığını kafasında kararlaştırıp evlenmesi çok önemli,aşk sevgi çok güzel duygular ama saygısız sevgi olmaz eşinizin size saygisinin olması herşeyden önemli.
Tahminimce aynı apartmanda oturacağınzii biliyodunuz fakat sorun olmaz diye düşünüp evlendiniz ki genelde sorun olur. Çünkü uzaktan iyi olmak varken yanyana dipdibe herkesin birbirinden nefret etmesini kafama hiç sigdiramadim sanırım ömrüm boyunca da anlayamayacagim.
Yani demek istediğim aslında herşey sizin secimlerinizle başladı. Görmek istemedikleriniz yada görüp düzelir sandıklarınızla. Düzelmeyince de ki genelde düzelmez.. kendinizi oraya ait hissetmemeye başladınız. Şimdi iş yine size düşüyor malesef. Çünkü kimseyi değiştiremezsiniz..
Ahahah koca bir boz ayıİnsan her adım bır yere bır seye aıt degıl arayısla gecıyor ömrümüz. Bıraz once koca bır boz ayı bırakıp geldım salona uyurken bıle bana laf yetıstırıp kavga edebılıyor. Artık umrumda olmuyor. Kavgada bıle keyfıme bakıyorum ıcıme atmıyorum. Suan tek derdım gunun guzel gecmesı. Kucuk bebegım var. Suan artıları daha gazla eksılere düşerseherkes yoluna bakar.
İnanın bazı erkekler çocuklardan da beterSınır tanımayan diye bir şey yok.Küçücük çocukları bile alıştırırsanız sınır tanırlar.Bunu yapmak sizin elinizde.O zaman hiç çaba sarf etmeden kocam sınır tanımıyor zaten ,derseniz ipleri tamamen karşı tarafa verirsiniz.bi ömür istemediğiniz şekilde ,tutsak gibi yaşarsınız maalesef.
İnceldiği yerden bazen sen kopuyorsun hayattan kopuyorsun sevdiklerimden kopuyorsun. Ve bence erkeklerin illa anlayacağı dil vardır. Kavga gürültü ile olunur mu dersiniz?Samimi olarak söylüyorum, kesınlıkle amacım evde sorun çıkarmak degıl öncelıkle belırteyım.
Haklıysan Kavga etmekten cekınme! Sustykca kabullendıkce tepene cıkacaktır. Cıkmıs da zaten. Bıraz yukselt sesını korkma. Olan sana olur cunku. Bazen akısa bırakmak lazım, inceldıgı yerden kopsum demek lazım.
İşte kopma istemıyorsan koparacaksın.İnceldiği yerden bazen sen kopuyorsun hayattan kopuyorsun sevdiklerimden kopuyorsun. Ve bence erkeklerin illa anlayacağı dil vardır. Kavga gürültü ile olunur mu dersiniz?
Çok teşekkür ediyorum çok sağolun değerli yorumlarınız içinİşte kopma istemıyorsan koparacaksın.
Her ınsanın anlasıgı dil vardır. Esşinin sana verdıgı tepkı tarzı, onun anladıgı dildir! O nasıl anlatıyorsa onun dilini kullanıp sen de ona anlat.
Ister kavga, ıster konusma, ıster duygu sömürü.. artık tarzı nasılsa...
Bazen b3nde böyle düşünüyorum sonra kendime bir uğraş buluyorum ve unutuyorum en iyisi meşgul olmak devamlı bir şeylerle meşgul olup kendimi susturuyorumMerhabalar herkese.
Merak ettiğim bir şey var arkadaşlar ve sizlere sorum şu: Ben bazen acaba neden evlendim, evlilik bu muydu diyorum ve aidiyet duygusundan uzak yaşıyorum. Sizler de bazen böyle hissediyor musunuz? Yoksa bu bir kişilik bozukluğu mu? Yoksa burçların deli saçması mı? (duygu yüklü bir burç özelliği talıyan burcum). Evet evet kendime öz eleştiri yapıyorum. Yorumlarınızı esirgemeyin. Merak ediyorum.
Ben öyle bir çıkmazdayım ki ne kimse çıkarabilir Ne de bir uğraş çıkarabilir. saçma düşüncelere saplanıp kalıyorum şuan ki gibiBazen b3nde böyle düşünüyorum sonra kendime bir uğraş buluyorum ve unutuyorum en iyisi meşgul olmak devamlı bir şeylerle meşgul olup kendimi susturuyorumBurcunuz neydi yengeç mi yoksa
Bence boşver evliliğin kötü giderse düşün ne doğru olur ona karar ver yada bi destek al psikolojik bir destek ama ilaçsız olanı öneririm ilaçsız terapi yolu ile olanı konuşmak her zaman iyi gelir içindekileri herkese anlatamazsın burda tanımadığın kişileri anonim bile olsa tam olarak duygunun yansitamazsin ama güven duyacağınız biri sana destek olabilir . Hayat gerçekten çok güzel gelecekte bu geçmiş zamanlarını böyle geçirdiğin için üzülme bir şans tanı kendine mutlu olmak içinBen öyle bir çıkmazdayım ki ne kimse çıkarabilir Ne de bir uğraş çıkarabilir. saçma düşüncelere saplanıp kalıyorum şuan ki gibi
Umarım... Teşekkür ederim çok sağolun yorumunuz içinnBence boşver evliliğin kötü giderse düşün ne doğru olur ona karar ver yada bi destek al psikolojik bir destek ama ilaçsız olanı öneririm ilaçsız terapi yolu ile olanı konuşmak her zaman iyi gelir içindekileri herkese anlatamazsın burda tanımadığın kişileri anonim bile olsa tam olarak duygunun yansitamazsin ama güven duyacağınız biri sana destek olabilir . Hayat gerçekten çok güzel gelecekte bu geçmiş zamanlarını böyle geçirdiğin için üzülme bir şans tanı kendine mutlu olmak için
Bazen dediğiniz gibi olmuyor hatta çoğu zaman. Eğer tek ruh olabiliyorsanız bence çok şanslısınız..ait olmaktan kastın nedir kendini koşulsuz teslim edebilmek mi. Mesela ben eşim olmadan mutlu olabileceğimi sanmıyorum elbette yaşarım nefes alırım ama eksik kalırım. Ait olmak değil mesele tamamlanmak. Onunla birlikte 1 olabilmek. 2 beden olacak ama tek ruh olacak. ama hayat insana ne gösterir bilemezsin kimseye koşulsuz şartsız kendini bırakmak ne kadar doğru olur. Bi hata yaptığında ya da gitmen gerektiğinde gidecek cesarette de olmalısın.
Ben kendimi adarım evliliğim için ama bi hata yaparsa da koparırım ipleri. Tamamen kendini ait hissedersen belki de ne yaparsa yapsın gidemezsin. Bu hayatı kendi mutluluğun için yaşa sistem gereklerini uygulamak ya da birilerini mutlu etmek için değil . Sen kendin mutsuzsan eşine yada çocuklarına nasıl mutluluk vereceksin. Mutlu insan mutluluk mutsuz insan huzursuzluk yayar.
olamıyorsan bişeyler eksik demektir. Aşk sevgi ya da saygı ya da güven illa bi yerlerde bi eksik bi yanlış vardırBazen dediğiniz gibi olmuyor hatta çoğu zaman. Eğer tek ruh olabiliyorsanız bence çok şanslısınız..
Burç balık mı? Anladım canım tamam geçecekMerhabalar herkese.
Merak ettiğim bir şey var arkadaşlar ve sizlere sorum şu: Ben bazen acaba neden evlendim, evlilik bu muydu diyorum ve aidiyet duygusundan uzak yaşıyorum. Sizler de bazen böyle hissediyor musunuz? Yoksa bu bir kişilik bozukluğu mu? Yoksa burçların deli saçması mı? (duygu yüklü bir burç özelliği talıyan burcum). Evet evet kendime öz eleştiri yapıyorum. Yorumlarınızı esirgemeyin. Merak ediyorum.
ait olmaktan kastın nedir kendini koşulsuz teslim edebilmek mi. Mesela ben eşim olmadan mutlu olabileceğimi sanmıyorum elbette yaşarım nefes alırım ama eksik kalırım. Ait olmak değil mesele tamamlanmak. Onunla birlikte 1 olabilmek. 2 beden olacak ama tek ruh olacak. ama hayat insana ne gösterir bilemezsin kimseye koşulsuz şartsız kendini bırakmak ne kadar doğru olur. Bi hata yaptığında ya da gitmen gerektiğinde gidecek cesarette de olmalısın.
Ben kendimi adarım evliliğim için ama bi hata yaparsa da koparırım ipleri. Tamamen kendini ait hissedersen belki de ne yaparsa yapsın gidemezsin. Bu hayatı kendi mutluluğun için yaşa sistem gereklerini uygulamak ya da birilerini mutlu etmek için değil . Sen kendin mutsuzsan eşine yada çocuklarına nasıl mutluluk vereceksin. Mutlu insan mutluluk mutsuz insan huzursuzluk yayar.
çok güzelmiş şiir teşekkürler paylaştığınız için. Sebebi varsa çözümü de vardır diyelim inşallahİki beden tek ruh diyince aklıma Mevlana’nın Sen ve Ben şiiri geldi. Şiir farsça ama Türkçesi şöyle;
saadet zamanı: avluya doğru oturmuşuz, sen ve ben
endamımız çift, sûretimiz çift, rûhumuz tek, sen ve ben
bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, sen ve ben
sen ve ben, ne sen varsın ne de ben, bir olmuşuz aşk elinden
Bu arada şarkısı da yapılmıştı, Nu- Man o to adlı.
Araya da tuhaf şekilde karıştım ama.
Bu hiçbir yere ait olmama hissi bende de var. Ama ben kendimce sebeplerini anlayabiliyorum.
çok güzelmiş şiir teşekkürler paylaştığınız için. Sebebi varsa çözümü de vardır diyelim inşallah
Bence psikolojım bozuk
Evlı olmak hiçbir zaman bana gore olmadı. ama sisteme uyup evlendım ve cocugum oldu.
Kendımı ne aileme, ne evlılık yasamıma ait hıssetmıyorum.
Bu dünyaya ait hiç hissetmıyorum. Sistemin gereklılıklerını yerıne getırdım işte; evlenıp coluk cocuga karısmak. yaslandıgında torum sevmek falan filan işte
[
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?