Evliyken başka birinden hoşlanmak ? Boşanma süreci.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllardır burayı takip ederim. Eskiden ben de birkaç konu açmıştım.
Şimdi iki yıllık bir psikoterapi sürecim oldu. Artı yaş, yaşanmışlık ve kendimi geliştirmek üzere çabalarım derken değiştim ve dönüştüm.
Burayı hala takip ediyorum ve gördüğüm şey şu ki insanlar başkalarının hayatlarına kendilerini temize çıkarmak amaçlı ilgi duyuyorlar.
Hep bir tatmin dünyası.
Ama çok değerli arkadaşlar var. Uzaktan izlediğim...
Üyenin başkasının kocasına ağzının suyu akıyordu. Napcaktı millet boşver canım git elin kocasının koynuna gir mi diyecekti?

Hayır o konuya da yazmamıştım yani üyeyi linç edenlerden de değilim aslında. ama yani başkasının kocasından etkileniyorum ilgim var ona diyen birine kimsenin ponçik yorum yapma borcu yok.

Son düzenleme:
“Kadınlar maymun gibidir, bir dalı tutmadan diğerini bırakmazlar” şeklinde bir söz duymuştum. Siz de iş arkadaşınızın ilgisinden hareketle eşinizle boşanma işini öne almışsınız. Dikkat edin, eldeki bulgurdan olmayın.

olağandır elbette. gün içerisinde onlarca insanla "süreklili" olarak diyalog içerisindeyim. şu anda "ben hayatta eşime bunu yapmam" dersem herşeyden önce kendime yalan söylemiş olurum zira ben insanım. yanılmak için yaratıldım. bu konuda babama bile güvenmem zira kendisi bu haltı yedi.
önemli olan bu duyguları kendinizde tahlil ettiğinizde ne yapacağınız ve bunları yaparken ne yolları izleyeceğiniz. asıl ahlakı -bence- neden yaptığınızdan ziyade nasıl yaptığınız belirleyecek günün sonunda
Adamla konuşup sohbet ettikçe karşılıklı hoşlanmışlar, değil ama hadi bu noktaya kadar normal diyelim, muhabbet nasıl birbirlerine hislerini hoşlanmalarını açıp uzak durmalıyız noktasına geliyor ve bu nasıl doğal oluyor? Karşısındaki adam duygularına kendi içinde ket vurmak yerine evli bi kadına senden hoşlanıyorum diyebilecek kadar deyyussa, konu sahibi ondan hoşlanmışsa bile mantıklı düşünerek o an ondan soğuması gerekirdi, hadi soğumadı bizler irade sahibiyiz hoşlanıyor diye söylemek zorunda değildi ne münasebet diye yalan söyleyip iletişimi kesebilirdi. Ama iki tarafın da işine gelmiş uzak durmalıyız diyerek o elektriğin harlanabileceğini o kapının kilitlenmediğini ikisi de çok iyi biliyor. Zaten belki de bu kadar sohbetin içinde kocasından da dertlenmiştir konu sahibi🤦🏻‍♀️

Ben kendinle mücadeleni, eşini olumlu olumsuz anlatmanı ve girdiğin çelişkili duygu durumunu anladım.
evet yanlış okumuyorsun anladım.
buradakiler sosyal hayatta arkadaşım olsa allah muhafaza bir açığımı görmesinler derdim. ( bazılarını tenzih ederim)
bu kadar yargı dağıtmak nedir arkadaş.
evet evlilik sadakat birliğidir, anlaşmadır. sen o kişiye sadakat ile bağlı olmak zorundasın.
olamadın mı boşanırsın.
bu düz mantık.
düz mantığın işlemediği yerlerde amalar vardır. sebepler vardır. yine de kişiyi doğru olana yönlendirmek gibi bir niyet varsa yargılayarak yapamazsınız. benzer üsluplar aldatma meyilinde olan ya da aldatan her kadına yönelmiş. yahu kadın artık aldatmış. bu olay olmuş. bırakın müsaade edin de yargılamayı Allah yapsın. adliyeye sıçrarsa hakim yapsın.
kimsiniz yahu siz?
kadın soruyor. bu benim derdim diyor.
evet yapılan yanlış.
fakat kadın kadına diyor ki hem cinslerim bu benim derdim. çıkmazdayım. yargılamayın
🌹bu gulu guzel dusunceleriniz ve nayifliginiz için size sunuyorum

Evli olduğumu bilmiyor. Yani işin doğrusu boşanmış olduğumu tahmin etmiş son 2 yıllık hayatıma bakılırsa bekar biri gibiyim zaten her yere tek gidiyor, her işi tek başıma hallediyorum.
Hala evli olduğumu duyunca, konuşup böyle bir şeyin içinde asla yer alamayız deyip konuyu kapattık zaten.
Yaşını başını almış insanlarız. Macera aradığımız yok merak etmeyin.
Bu mesajınızdan karşı tarafın evli olduğunuzu anlayınca iletişimi kestiği çok net anlaşılıyor. Bir insanla ne kadar çok ortak yönünüz olduğunu fark edene kadar konunun günlük hayatınıza, kimlerle nerede yaşadığınıza gelmemesi gerçekten bana mı tuhaf geliyor sadece? Yıllardır yüzük takmıyorum, evliyim diye ortalıkta da bağırmam ama biriyle ortak noktam olduğunu keşfedecek kadar bir sohbetim varsa evli olduğumu mutlaka bilir. Konu bir şekilde insanin hayatına gelir, memleketini konuşursunuz, kaç kardeştir konuşursunuz, ne bileyim pahaliliktan, yakıt masrafından konuşursunuz. Kasıtla değil ama mutlaka normal bir şekilde eşinizden, evinizden, geçmişinizden, çocuğunuzdan örnek vereceğiniz bir konu geçer. Aksini ben anlamıyorum. Gerçekten mantıklı değil. Kredi çekmek için bile birkaç kez görüştüğüm banka memurunun eşinin işini, çocuk sayısını ve hatta memleketini bile biliyorum. Siz gerçekten nasıl bir sohbet içindesiniz? Alenen evli olduğunuzu saklamışsınız. İnsan bunu niçin saklar? İste ben bunu kesinlikle ahlakî bulmuyorum.

Abi yapmayın böyle seyler ya al şte kocama güveniyorum şimdi bu konu yuzunden acaba iş yerindeki kızla yanyana nobet falan tutarken sphbet ediyorlar mı ( tabi ki ediyorlarda?)bu sohbet aska dönusurmu ya da eşim kıza nezaketen birşey yapsa ne bileyim işine yardım etse falan kız etkilenip aha benle ilgileniyora getirir mi bilmem ne düşün dur sjskdk allahtan kızları tanıyorum nasıl insanlar olduklarını biliyorumda içim rhat ama bu tarz konular ve . Ne getek var madem esinden sogudun ve bi sürectesiniz biraz kafanı dinle kendine vakit ayır hemen erkek ilgisine bogulmussunuz

Duygusal boşluğa düşmüşsünüz benden size tavsiye diğer erkek sizin için sadece duygusal boşlukta aradığınız destek , eğer onun etkisi ile ona güvenerek boşanmak istiyorsanız hayatınızın hatası olabilir ,ondan ve etkisinden bağımsız olarak eşinizle oturun açık açık konuşun hissettiklerinizi ,eşinizin eksik olduğu empati yapmadığı alanları ,belki onun da size söyleyecekleri vardır ,konuşarak birbirini anlayarak empati yaparak bir çok şeyin düzeleceğine inanan biriyim ,önce bunları deneyin, denedikten sonra iyileşme yoksa ilişkinizde boşanın

Üyenin başkasının kocasına ağzının suyu akıyordu. Napcaktı millet boşver canım git elin kocasının koynuna gir mi diyecekti?

Hayır o konuya da yazmamıştım yani üyeyi linç edenlerden de değilim aslında. ama yani başkasının kocasından etkileniyorum ilgim var ona diyen birine kimsenin ponçik yorum yapma borcu yok.
sevememsendenbaska sevememsendenbaska nasıl da carpitmis olayı,kim başkasının kocasından etkilendi yok artık, başkasının kocası benden etkilendi düzelteyim.Simdi bu konuyu sabote edecek değilim ama şu kadarını söyleyeyim: Sevgilisiyle ilk gün öpüşüp 15.gun sevişen üye burada gelmiş bu konularda ahlâk dersi veriyor,çok ilginç değil mi ?

sevememsendenbaska sevememsendenbaska nasıl da carpitmis olayı,kim başkasının kocasından etkilendi yok artık, başkasının kocası benden etkilendi düzelteyim.Simdi bu konuyu sabote edecek değilim ama şu kadarını söyleyeyim: Sevgilisiyle ilk gün öpüşüp 15.gun sevişen üye burada gelmiş bu konularda ahlâk dersi veriyor,çok ilginç değil mi ?
Keske bekar olsaydı, ilgisi hoşuma gittiği için terslemiyorum diyen kimdi?
İki bekar insanın aralarında geçenler onları ahlaksiz yapmaz. Kendi tercihleri, aldatıp kandırdıklari kimse yok neticede.
Ama evli insanların birbirine kur yapması, flörtlesmesi ahlaki değildir. Bunun arasındaki ayrımı bir öğretmene anlatıyor olmakta tuhaf ama neyse.

Son düzenleme:
Keske bekar olsaydı, ilgisi hoşuma gittiği için terslemiyorum diyen kimdi?
İki bekar insanın aralarında geçenler onları ahlaksiz yapmaz. Kendi tercihleri, aldatıp kandırdıklari kimse yok neticede.
Ama evli insanların birbirine kur yapması, flörtlesmesi ahlaki değildir. Bunun arasındaki ayrımı bir öğretmene yapıyor olmakta tuhaf ama neyse.
Belki o günkü duysullligimdandir öyle demisimdir geçmişinizi gözden geçirin öyle yorum yapın

Son düzenleme:
Belki o günkü duysullligimdandir öyle etmiştir demisimdir geçmişinizi gözden geçirin öyle yorum yapın
ee o zaman niye sana iftira atmışım gibi yorum yapıyorsun ve hala alakasız konularda sanki haksız yere linç edilmiş gibi davranıyorsun? Ya ben yanlış şeyler düşünmüşüm en iyisi bu konuyu kapatıyım der çekilir insan. Ama sen hala alakasız konularda kendine destek olabilecek insan arayışındasın.

Ayrıca yok ilk gün öpüşen yok 15.gün sevişen üye falan ne anlatıyosun? Kimden bahsettiğini ve konuyla alakasını bile anlamadım.

Bu mesajınızdan karşı tarafın evli olduğunuzu anlayınca iletişimi kestiği çok net anlaşılıyor. Bir insanla ne kadar çok ortak yönünüz olduğunu fark edene kadar konunun günlük hayatınıza, kimlerle nerede yaşadığınıza gelmemesi gerçekten bana mı tuhaf geliyor sadece? Yıllardır yüzük takmıyorum, evliyim diye ortalıkta da bağırmam ama biriyle ortak noktam olduğunu keşfedecek kadar bir sohbetim varsa evli olduğumu mutlaka bilir. Konu bir şekilde insanin hayatına gelir, memleketini konuşursunuz, kaç kardeştir konuşursunuz, ne bileyim pahaliliktan, yakıt masrafından konuşursunuz. Kasıtla değil ama mutlaka normal bir şekilde eşinizden, evinizden, geçmişinizden, çocuğunuzdan örnek vereceğiniz bir konu geçer. Aksini ben anlamıyorum. Gerçekten mantıklı değil. Kredi çekmek için bile birkaç kez görüştüğüm banka memurunun eşinin işini, çocuk sayısını ve hatta memleketini bile biliyorum. Siz gerçekten nasıl bir sohbet içindesiniz? Alenen evli olduğunuzu saklamışsınız. İnsan bunu niçin saklar? İste ben bunu kesinlikle ahlakî bulmuyorum.
AA olur mu böyle söyleyince üst insan mısın ,senin kalbin yok mu , demek ki çirkinsin veya çekici değilsin ki erkekler daha yürümuyor diyorlar ..

ee o zaman niye sana iftira atmışım gibi yorum yapıyorsun ve hala alakasız konularda sanki haksız yere linç edilmiş gibi davranıyorsun? Ya ben yanlış şeyler düşünmüşüm en iyisi bu konuyu kapatıyım der çekilir insan. Ama sen hala alakasız konularda kendine destek olabilecek insan arayışındasın.

Ayrıca yok ilk gün öpüşen yok 15.gün sevişen üye falan ne anlatıyosun? Kimden bahsettiğini ve konuyla alakasını bile anlamadım.
Konuyla alakasını bile anlamıyorsunuz işte o kadar ki taraflisiniz.Kimse kimsenin kocasina sulanmadi yani bunu anlayabilirseniz kâfi, değilse de mühim değil siz bilirsiniz.Ayrica burada yazanların ahkâm kesenlerin metres olmadıklarını nereden biliyoruz?

Belki o günkü duysulimdir öyle etmiştir demisimdir geçmişinizi gözden geçirin öyle yorum yapın
Bir günlük bir şeyden bahsetmediniz siz. İlk önce sürekli gördüğünüz biri gibi yazdınız, sonra farkli şehirdeki eski sevgilinden bahsettiniz. İkisi de her türlü elde kalır.
Konuyu size çevirmeye gerek yok ama kendi kendinizi ortaya atmışsınız.

Belki o günkü duysullligimdandir öyle demisimdir geçmişinizi gözden geçirin öyle yorum yapın
Bu konudaki kadın bile senden daha masum, en azından utanan maymun emojisi ile evli irkik benden hoşlandı ihiiii demiyor. Yaptığının farkına varmış bir şekilde konu açmış en azından.

Bir günlük bir şeyden bahsetmediniz siz. İlk önce sürekli gördüğünüz biri gibi yazdınız, sonra farkli şehirdeki eski sevgilinden bahsettiniz. İkisi de her türlü elde kalır.
Konuyu size çevirmeye gerek yok ama kendi kendinizi ortaya atmışsınız.
Ne desek boş anlamayana,iyi forumlar 🤚

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X