Evliyken başka birinden hoşlanmak ? Boşanma süreci.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
übermensch'siniz siz o zaman. bravo. biz olmayabiliriz. ve herkes kendi cehenneminde yanacak
Yok değilim üst insan falan Nietzsche de severim bu arada ama onun tanımladığı kimliğe uymuyorum . Ben ahlaki değerlere önem veriyorum evet yakışıklı , hoş , güçlü benim en çok dikkat ettiğim statü sahibi erkekler olabilir ama ben onunla sohbet ede ede onunla karşılıklı hoslanacak birbirimizle bu konuyu konuşacak noktaya getirmeyi hayal edemiyorum . Bu ülkede birçok insanda emin bunu normal karşılamaz konu sahibi eşine söylesin bakalım adam bu durumu normal karşılayacak mi ?

Hangi okulda okudunuz ? Mühendis ahlakı dersi almamıştım ben. Zira bende mühendisim.
Sayın mühendis hanım size bu kusursuz karakterinizle, asla yanılmayan kişiliğinizle, dört dörtlük hayatınızla mutluluklar diliyorum.
Ben sizin gibi olmayı başaramadım kusura bakmayın :)
Lütfen başarın çocuğunuz var çünkü . Bunun okuladaki eğitimle alakası olduğu dusunmuyorum genel geçer birşey evli insanlar evliliği geçin bir ilişkisi olan insanlar bunu yapmaz .

Aslında evde hır gür olmaz bizim. Çünkü asla izin vermiyorum çocuğun yanında kavga etmeye. Bir kaç kez oldu sadece. Ama yine de evin enerjisi çocuğa geçiyordur bilemiyorum ki
Teşekkür ederim gerçekten beni anlayabildiğiniz, yargılamadığınız için.
Yargılamadan okumaya calıstım, ama kendinle çok çelişiyorsun be bacım, esının kötü yonlerını ortaya koyarken aynı zamanda övüyorsun seviyoruz diyorsun, sonrada baska birinden hoslandım dıyorsun, yıne yargılamıyorum ama bu sekılde evli kalman olmaz gibi duruyor ama o adamın, sakın esınden iyi olacagını dusunme bu hataya dusen cok kadın var, her ihtimali düşün yani

Evli iken başka bir erkekle sohbet etmek,sosyal bir çevrede olmak ile evli iken başka bir erkeğe ilgi duymak çok farklı şeyler ama.

Hepimiz yanılmak için yaratıldık,beşeriz. En başta kendim için asla yapmam diyemem kimse de demesin zaten ama buda normal kabul etmek olmuyor.

Ben kimseyi yargılamıyorum.Dini,ahlaki,sosyolojik hangi cepheden bakarsanız bakın bu normal değildir. Ama tabiki yargılamak tüü kaka demek haddim değil.Her insan ayrı bir âlemdir,görüşü yaşam şekli yaşanmışlıkları çok başkadır.Tutucu mahalle baskısı yapmıyorum yani kimseye,tarzım değil.
onca yıllık evliliklerimizin ardından hayat bize ne getirebilir bilemeyiz. asırlardır tanıdığımız ve asla derinlemesine bir iletişimimizin olmadığı bir iş arkadaşımız dahi o buhranın ortasında bizim hoşlandığımız insan haline dönüşebilir. hiçbir sebepten ve yok yere. zaten bu anlayışta örtüştüğümüzü görüyorum. şükürler olsun ki, "ben asla yapmam" demeye cesaret edemeyen birini gördüm
burada -sözüm meclisten dışarı, cevapların geneli için söylüyorum- kadın hoşlandığı için sohbet ettiği ya da hoşlanma potansiyeli olan erkeklerle iletişimde olduğu yönünde genel bir kavrayış var. hayır, kadın iletişimi sürdürdüğü için içinde hisler uyanıyor. kadıncağız, kendisi sıkıntılı bir dönemden geçmiş; sallantıda olan bir evliliği sürdürüyor belki de. bu perspektiften bakınca yanılgı da olsa böyle düşüncelerin içinde bulması -bence- normal. öte yandan din, ahlak ve sosyolojik açılardan da durum epey göreceli
kendisi için doğruyu buldurmasını dilemekten başka çare yok

Sıkıntılı bir evlilikte boşanmayıp boşanmayıp etkilendiği biri çıkınca boşanmaya karar veren çok okudum burada. Bu bana çok basit bir karakter geliyor. Zayıflık göstergesi. Bu zamana dek yapmadığınızı muhtemelen o adam olmasa yine erteleyecektiniz. Ancak insan önce kendisi için yapmalı.
Şuan ilişki konusunda acelem yok vs kendinizi kandırmaya çalışmayın.

ahlaki değerler? hmmm, ilginç gerçekten zira sizin değer saydıklarınız bir başkası için olmayabiliyor. işte bu yüzden peşin hükümler vermemek lazım. "normal" karşılamak nedir tam çözemiyorum fakat bulunduğum ülkede insanlar "partner değiştirme"yi daha serin karşılıyorlar. ayrılıklar, şüpheler, aldatmalar; bir drama unsuru değil.

ahlaki değerler? hmmm, ilginç gerçekten zira sizin değer saydıklarınız bir başkası için olmayabiliyor. işte bu yüzden peşin hükümler vermemek lazım. "normal" karşılamak nedir tam çözemiyorum fakat bulunduğum ülkede insanlar "partner değiştirme"yi daha serin karşılıyorlar. ayrılıklar, şüpheler, aldatmalar; bir drama unsuru değil.

Son düzenleme:
Eşimi fiziken aldatmadım. Mental olarak evet zaten bunun ağırlığını kaldıramadığım için boşanmak istiyorum.
Sizin gibi kalbinin patronu olmuş, direktifler veren biri değilim demek ki. Üzgünüm.
Okuduğunu anladığını zannetmiyorum içinizde var sizin eşinizin size yaptıkları bahane yolunuz size hayırlı olsun devam edin boşluktaydımla anca kendi seviyenizdekileri kandırırsınız

Birde böylesini alın size iyilikle yazmak yaramıyor kalbiminde aklımında nefsiminde patronu benim çok şükür 😃

onca yıllık evliliklerimizin ardından hayat bize ne getirebilir bilemeyiz. asırlardır tanıdığımız ve asla derinlemesine bir iletişimimizin olmadığı bir iş arkadaşımız dahi o buhranın ortasında bizim hoşlandığımız insan haline dönüşebilir. hiçbir sebepten ve yok yere. zaten bu anlayışta örtüştüğümüzü görüyorum. şükürler olsun ki, "ben asla yapmam" demeye cesaret edemeyen birini gördüm
burada -sözüm meclisten dışarı, cevapların geneli için söylüyorum- kadın hoşlandığı için sohbet ettiği ya da hoşlanma potansiyeli olan erkeklerle iletişimde olduğu yönünde genel bir kavrayış var. hayır, kadın iletişimi sürdürdüğü için içinde hisler uyanıyor. kadıncağız, kendisi sıkıntılı bir dönemden geçmiş; sallantıda olan bir evliliği sürdürüyor belki de. bu perspektiften bakınca yanılgı da olsa böyle düşüncelerin içinde bulması -bence- normal. öte yandan din, ahlak ve sosyolojik açılardan da durum epey göreceli
kendisi için doğruyu buldurmasını dilemekten başka çare yok
Aslında sadece asla yapmam dememek gerektiği konusunda değil din,sosyolojik,ahlaki konunun da başlı başına göreceli olduğunda da hemfikiriz. Tabiki kimse asla yapmam demesin. İnsandır beşer şaşar. Belki de konu sahibinin de yaşam görüşüne ve mantığına kesinlikle yatmayan bir şey ama ilk yorumumda da söyledim sağlıklı düşünemiyor.

Sağlıklı düşünemediği için kendisini büyük bir çıkmazda bulması maalesef olası. Ben oraya dikkat çekmeye çalıştım. Biliyorsunuz ki erkeğin ihaneti bile alkışlanır. Bir tanıdığım kv'ye boşanmak istediğini söyledi.Oğlun beni aldatıyor dedi. Kv cevap elinin kiri olmuş o erkek. Burda empati kurmada ciddi bir sorun var. Biraz buna dikkat çekmeye çalıştım.

Yani konu sahibi istediği kadar boşanmak istemekte haklı olsun, maalesef bizim toplumumuzda ilgi duyma konusu duyulduğu,görüldüğü takdirde kadın namussuz,onursuz addedilecek. Yıpranmam dese de çok yıpranır insan.

İlk önce kararlı ise evliliğini bitirmeyi,çocuğuyla bir düzen kurmalı. Bir süre dinlenmeli ve kendini dinlemeli. Sonra tabiki mutlu olmak herkesin hakkı. İstediği şekilde istediği kişiyi hayatına alır.

Yani konu sahibi istediği kadar boşanmak istemekte haklı olsun, maalesef bizim toplumumuzda ilgi duyma konusu duyulduğu,görüldüğü takdirde kadın namussuz,onursuz addedilecek. Yıpranmam dese de çok yıpranır insan.
annem, 25 yıllık evliliğini babamın sadakatsizliği yüzünden bitirirken kadın işe gidip geldiğinde komşumuz perde aralarından annemi izliyordu. çünkü bir kadın evliliğini bitiremezdi. erkek kusurlu olsa dahi evliliği sonlandırdığı için kadın kusurlu idi.
yine aynı komşumuz, -yıllarca yıl sonra- erkek kuzenimle arabaya atlayıp dondurma almaya gittiğimizde yine perde arkasından bizi izliyordu. "başımızda erkek olmamasından ötürü" daha dikkatli olmamızı söylemiş. yalnız mesele şu ki; annem, amcam ve yengem zaten bizim dondurma alıp dönmemizi bekliyordu. hepsini geçtim. boktan bir ilişki içinde olsam adamda beni evimden alacak kadar g.t mü olurdu sanki? demek ki kadın işsiz gibi yıllarca bizi gözetlemiş.
bütün bunlar olurken de yaşım 32 idi ve annemi ziyaret için şehir dışından gelmiş, işinde gücünde koskoca bir kadın idim.
boşanan kadının ne gerekçe ile boşandığı fark etmiyor ve laneti çocuklarına kadar sirayet ediyor

Merhaba,
Konu uzun olabilir. Şimdiden özür dilerim.
8 yıllık evliyim ve bir çocuğumuz var.
Eşimle çok problemler yaşadık, çok kez boşanma noktasına kadar gelip sevdiğimiz için vazgeçtik. Çocuktan sonra iyice işin içinden çıkamaz hale geldik. Ani sinirleri ve bağırma huyu var. Aslında normalde çok iyi çok ilgili bir baba. Oyunlar oynar, öz bakımı ile ilgilenir. Ama sinirlenince çocuğa da çok kızıyor. Geçen dışarıda yemek yedirme savaşında yediremeyince ne .ok yiyorsan ye dedi 2.5 yaşındaki çocuğa.. Sonra çok özür diledi ama ben gerçekten çok soğudum.
Sürekli böyle çıkışları ve sonra özür dileyişleri var. Yakın bir zamanda çok sevdiğim bir arkadaşımı / kardeşimi kaybettim. Bir süredir de psikolojik tedavi görüyorum. Ama hiç destek olmuyor mesela. Bir dert anlatıyorum aman sende taktığın şeye bak diyor. İletişim hiç yok. Sevgi gösterme asla yok. Lohusayken bile ayaklarına kapanıp beni nolur sev diye ağlamışlığım var. Evet seviyor ama bunu dile getirmiyor.

Bir diğer konu da aynı iş yerinde çalıştığım biri ile sohbet ede ede ( son zamanlarda sohbetimiz arttı) ne kadar çok ortak yönümüz olduğunu, iletişimimizin ne kadsr çok kuvvetli olduğunu fark ettik. Durum artık hoşlanmaya gidince ikimiz de böyle bir şeyin içinde bulunamayacağımızı söyleyip vedalaştık ve iş dışında asla iletişim kurmuyoruz. Fakat ben aklımdan çıkaramıyorum. Zaten boşanmayı düşünen ben, bir fe üstüne bu eklenince ne eşime ne kendime bunu yapamayacağımı düşünüp bir kaç gün içinde boşanmak isteyeceğimi söyleyeceğim. Tek korkum çocuğum. Ayrı evlere alışır mı ? Psikolojisi kötü etkilenir mi ? Ya da ben sonra pişman olur muyum ? Kafam o kadar bulanık ki..
Maddi olarak kaygım hiç yok. İyi bir maaşım ve yatırımım var.
Lütfen yargılamayın ve asla başıma gelmez demeyin. Ben dedim çünkü.
işyerindeki konuştuğunuz kişi de evli mi?

Evleniyoruz evet ama birgün aşk sevgi bitebilir bu çok normal. Bazıları (genelde rahatını bozmamak için, çocuğu bahane ederek veya elalem ne der dövmüyor diye bahaneleri sıralayarak ayrılmaz) boşanmaz bu şekilde sevgisiz devam eder, bazıları da bu durumdan rahatsız olup ayrılır.

Bence başka bir erkekten hoşlandıysanız zaten bu evlilik çoktan bitmiş. Anne babası ayrılan ilk evlât sizinki değil. Yardim alırsınız o da bi şekilde alışır.

Sanıyorum kendi ayakları üzerinde duran bir kadinsiniz. Size sevgisi ilgisi olmayan bu adamı daha fazla çekmeyin. Oluru varsa, kendini düzeltecekse bir şans verin. Gerçi kafanız karışmış başka birinden hoslanmissiniz ama🥴 bu durumda eşinize haksızlık yapmış olursunuz. Zor bir durum.
Bu süreçte yaşadığınız şeyin yanlış oldugunun bilincindesiniz. Sınır da koymuşsunuz. Bu sınırı aşmayın bu çirkin bir şey ve çocuğunuzu bile etkileyecek sonuçları olabilir.

Defalarca boşanma aşamasına gelip boşanmamışsınız. Şimdi size cesaret veren şey, başka birine karşı olan duygularınız. Muhtemelen boşandıktan sonra hoşlandığınız kişi ile bir gelecek kuramazsanız, boşandığınıza da çok pişman olacaksınız.
Boşanın - boşanmayın diyemem. Ancak alacağınız kararı iyi düşünün. Başkasının etkisi altında düşünüyor olabilirsiniz.

Merhaba,
Konu uzun olabilir. Şimdiden özür dilerim.
8 yıllık evliyim ve bir çocuğumuz var.
Eşimle çok problemler yaşadık, çok kez boşanma noktasına kadar gelip sevdiğimiz için vazgeçtik. Çocuktan sonra iyice işin içinden çıkamaz hale geldik. Ani sinirleri ve bağırma huyu var. Aslında normalde çok iyi çok ilgili bir baba. Oyunlar oynar, öz bakımı ile ilgilenir. Ama sinirlenince çocuğa da çok kızıyor. Geçen dışarıda yemek yedirme savaşında yediremeyince ne .ok yiyorsan ye dedi 2.5 yaşındaki çocuğa.. Sonra çok özür diledi ama ben gerçekten çok soğudum.
Sürekli böyle çıkışları ve sonra özür dileyişleri var. Yakın bir zamanda çok sevdiğim bir arkadaşımı / kardeşimi kaybettim. Bir süredir de psikolojik tedavi görüyorum. Ama hiç destek olmuyor mesela. Bir dert anlatıyorum aman sende taktığın şeye bak diyor. İletişim hiç yok. Sevgi gösterme asla yok. Lohusayken bile ayaklarına kapanıp beni nolur sev diye ağlamışlığım var. Evet seviyor ama bunu dile getirmiyor.

Bir diğer konu da aynı iş yerinde çalıştığım biri ile sohbet ede ede ( son zamanlarda sohbetimiz arttı) ne kadar çok ortak yönümüz olduğunu, iletişimimizin ne kadsr çok kuvvetli olduğunu fark ettik. Durum artık hoşlanmaya gidince ikimiz de böyle bir şeyin içinde bulunamayacağımızı söyleyip vedalaştık ve iş dışında asla iletişim kurmuyoruz. Fakat ben aklımdan çıkaramıyorum. Zaten boşanmayı düşünen ben, bir fe üstüne bu eklenince ne eşime ne kendime bunu yapamayacağımı düşünüp bir kaç gün içinde boşanmak isteyeceğimi söyleyeceğim. Tek korkum çocuğum. Ayrı evlere alışır mı ? Psikolojisi kötü etkilenir mi ? Ya da ben sonra pişman olur muyum ? Kafam o kadar bulanık ki..
Maddi olarak kaygım hiç yok. İyi bir maaşım ve yatırımım var.
Lütfen yargılamayın ve asla başıma gelmez demeyin. Ben dedim çünkü.
Yeni birini garantileyince ayrılmak çok haysiyetsizce😒

annem, 25 yıllık evliliğini babamın sadakatsizliği yüzünden bitirirken kadın işe gidip geldiğinde komşumuz perde aralarından annemi izliyordu. çünkü bir kadın evliliğini bitiremezdi. erkek kusurlu olsa dahi evliliği sonlandırdığı için kadın kusurlu idi.
yine aynı komşumuz, -yıllarca yıl sonra- erkek kuzenimle arabaya atlayıp dondurma almaya gittiğimizde yine perde arkasından bizi izliyordu. "başımızda erkek olmamasından ötürü" daha dikkatli olmamızı söylemiş. yalnız mesele şu ki; annem, amcam ve yengem zaten bizim dondurma alıp dönmemizi bekliyordu. hepsini geçtim. boktan bir ilişki içinde olsam adamda beni evimden alacak kadar g.t mü olurdu sanki? demek ki kadın işsiz gibi yıllarca bizi gözetlemiş.
bütün bunlar olurken de yaşım 32 idi ve annemi ziyaret için şehir dışından gelmiş, işinde gücünde koskoca bir kadın idim.
boşanan kadının ne gerekçe ile boşandığı fark etmiyor ve laneti çocuklarına kadar sirayet ediyor
O kadar çok örneği var ki. Deyimlerimiz,örf adet geleneklerimiz hepsi bu yönde. Ataerkillik falan değil bu bildiğin ahmaklık. "Karnından sıpayı sırtından sopayı"eksik etmeyeceksin diye bir ifade var ya. Akıl mantık alır gibi değil. Babamı kaybettim bir sene önce. O kadar çok arayan oldu ki annen evlensin,dul kalmasın elalem ne der falan.Erkeği olanın bir dönüm yeri olurmuş... Çok gerideyiz çok.... 😞

Bana duygusal boşlukta olmanızdan kaynaklanıyor gibi geldi olanlar.
Eşiniz sizi hiç anlamayan, hiç dinlemeyen, sevgisini hiç göstermeyen biri olsaydı evlenmezdiniz zaten diye düşünüyorum.
İş arkadaşınızla uzaklaşma kararınız çok doğru çünkü yapılan yanlış bir şey.
Bence terapi alın eşinizle.
Dolaylı cümlelerle değil net bir şekilde mutsuz olduğunuz konuları konuşun.
İğnelemeden, sakince derdinizi anlatın.

Bütün yolları denemeden ayrılık kararı almayın bence.
Ve o arkadaşa karşı çookk net bi duvar örün.

Bir hoca iş yerinde bir kadın ve erkek birbirlerine eşlerinin dedikodusunu yapıyorsa mutlaka sonucu aldatma ile biter demişti. doğru dediğini fark ettim.

Dinledim. Gerçekten çok güzel ifade etmiş. Beyefendinin söylediklerine katılıyorum. İnsanlar karşı cinsle iletişim halindeyken sınırlarını bilmeli.
Yoksa zamanla farklı yönlere gidebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X