• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ey gidi eski günler ey

daxi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2016
2.371
9.862
158
Biraz önce gazetede bir haber okudum ve gerçekten hepimiz adına üzüldüm.

Adam park halindeki arabaya çarpmış ve camına not bırakmış.Telefonunu yazıp,

özür dilemiş.

Bundan 20-25 yıl önce benze olayı yaşayan insanların bir çoğu ya kartını bırakır ya da

not bırakırdı.Başıma gelmişliği de vardır.Aradık adamı ve halletti.Arkadaşlardan da

duymuşluğum vardır.Olağandı.

Şimdi ise gazeteye haber oluyor.Biz nerede insan olmanın gereklerini kaybettik??

Yeni nesiller için üzülüyorum.Çocuklarım için üzülüyorum.

http://www.posta.com.tr/carptigi-arabanin-ustune-not-birakti-2045088

Zaman mı değişti
İnsanlar mı
:KK1:

Amaan boşver be. Hiç düşünme canını sıktığına değmez yemin ederim. İnsan olmayı unuttuk artık, ahlaklı olmayı geçtim.
Bilmemkaçıncı çocuk ve hayvan istismarından sonra saldım ben ipin ucunu.
Adalet hukuk olmadan hizaya gelmez bu millet

Ben böyle düşünenler için ilk şunu merak ediyorum.
Siz ne kadar eski zamandaki gibisiniz?
Ve de olmak ister miydiniz?

Hayatımız bir yandan modern ve bireysel bir hal alırken, ve bundan memnuniyet duyarken, öte yandan bununla birlikte kaybettiklerimize hayıflanmak terazide nasıl görünüyor gözünüzde?

Bireysellik bencilliği, bencillik duyarsızlığı getiriyor gibi geliyor bana.

Evet birtanesi var mesela babaannesiyle görüşmez ama dogumgunu oldugunda harclik almak icin gider elini öpermis :)
ben antremanlıyım eskıden benım akrabalar yakınlar zaten 30 40 yıldır menfaatçi düzenbazdı o yüzden hiçç sarsmaz yeni nesil beni ama kendim kötü olmak ıstıyorum yavaş yavaş dönüşüyorum da hadi hayırlısı ahah haa

Ben böyle düşünenler için ilk şunu merak ediyorum.
Siz ne kadar eski zamandaki gibisiniz?
Ve de olmak ister miydiniz?

Hayatımız bir yandan modern ve bireysel bir hal alırken, ve bundan memnuniyet duyarken, öte yandan bununla birlikte kaybettiklerimize hayıflanmak terazide nasıl görünüyor gözünüzde?

Bireysellik bencilliği, bencillik duyarsızlığı getiriyor gibi geliyor bana.

Sorun eski zamanlardan gelenlerde değil bence yeni yetişenlerde.

Ben hala bir arabaya çarpıp basıp gidemem ama benim arabama çarpmışlar kapı olduğu gibi

göçmüş basmış gitmiş.Sigorta var cebinden ödemeyecek.

Biz hiç bir zaman yeni nesil kadar bireysel olmadık, olamayız.Çünkü öyle yetişmedik.

Avrupa, Amerika da bireysel ve modern ama böyle daleverelere girmiyor çoğu.

Biz çığrından çıktık.Herkes şark kurnazı.

ben antremanlıyım eskıden benım akrabalar yakınlar zaten 30 40 yıldır menfaatçi düzenbazdı o yüzden hiçç sarsmaz yeni nesil beni ama kendim kötü olmak ıstıyorum yavaş yavaş dönüşüyorum da hadi hayırlısı ahah haa

Ben de öyle olmak istiyorum.Elimdeki çöpü dakikalrca taşımak istemiyorum, aman hak geçmesin

neyse benden çıksın diye birşeyleri ödemek istemiyorum.Bana kazık atana acımak istemiyorum.

Kötülük yapana vardır bir sıkıntısı ona da bir sormak lazım niye demek istemiyorum yaaaa.

Ben de kötü olucam.Önce sen olursan anlat bana ben de o yoldan gideyim:halay:

Sorun eski zamanlardan gelenlerde değil bence yeni yetişenlerde.

Ben hala bir arabaya çarpıp basıp gidemem ama benim arabama çarpmışlar kapı olduğu gibi

göçmüş basmış gitmiş.Sigorta var cebinden ödemeyecek.

Biz hiç bir zaman yeni nesil kadar bireysel olmadık, olamayız.Çünkü öyle yetişmedik.

Avrupa, Amerika da bireysel ve modern ama böyle daleverelere girmiyor çoğu.

Biz çığrından çıktık.Herkes şark kurnazı.

Yeni yetişen de birilerinin evladı sonuçta.
dizayn ettikleri hayat içinde yetişiyor bu çocuklar.
Gerek ahlaki değerleri, gerek imkanları, gerek örnek olmaları...

Çocukların büyük bir kısmı prens, prenses olarak yetişiyor. Dünya onların etrafında dönüyor. 40 gün 40 gece Doğum günü kutlamaları. Organizasyonlar, Pastalar, herkes kendi imkanı çerçevesinde yapıyor bunları.
Sonra okulda çocuklar yarıştırıyor bu durumu.4. Sınıf çocuğunun elinde akıllı telefonu, daha küçüğünün tableti. Bir ekran ardından sanal karakterlerle oyunların içinde büyüyorlar.

O çocuk arabaya çarptığında elbet kaçacak çünkü diyalog kurmayı bilmiyor, çünkü gerçek hayat deneyimi az, çünkü en önemlisi kendisi neden yorulsun? Çünkü çok bilmiş nasıl olsa kaskoludur araç, neden uğraşsın?

Avrupa/Amerika örneği çok doğru olmaz
Dalaverelere girmiyor olmalarının sebebi beceremeyecek olmaları yada yaptırımların çok ciddi olması...

bunun en güzel örneği bazı gurbetçi vatandaşlarımızdır.

Orada her şeyi kitabına uygun yaşar, Türkiye sınırına girmesi ile bütün kurallar kalkar...

Avrupa/Amerika örneği çok doğru olmaz
Dalaverelere girmiyor olmalarının sebebi beceremeyecek olmaları yada yaptırımların çok ciddi olması...

Kesinlikle ama düzen oturmuş.Yapanın yaptığı kar kalmıyor.Onun için de yapmıyor

Bizde hepsi kar.Yapmayana da onun için enayi gözüyle bakıyorlar

Kesinlikle ama düzen oturmuş.Yapanın yaptığı kar kalmıyor.Onun için de yapmıyor

Bizde hepsi kar.Yapmayana da onun için enayi gözüyle bakıyorlar

Geçenlerde konu açmıştım buna benzer.
Beni aptal yerine koyup yalan söyleyen doktor ve kargo görevlisi örneğiyle.
Şimdi ben aptal oldum.
Onlar kendilerince akıllı.
O ara çok üst üste geldiği için bir isyan ettim ama napayım yani, kimseyi eğitecek değilim.
Kendime ve sorumlu olduklarıma bakarım.
Varsın çocuklarım da aptal ve enayi olsun. :)

Bu yolda sana başarılar dilerim. Ben hayır demeyi öğrendiğimden beri cok mutluyum:)

Yok yok o kadar karamsar olmayin.iyi insanlarda var dunyada guzel cocuklar da var.kotuler kadar iyiler de var...2018 deyiz bugunleri aramasak iyiydi..

Artik insanlarin kafasi “kimi nasil kaziklasam acep” mantigiyla calisiyor. Herkes cebini doldurma pesinde.

Back
X