Eyeliner sürme teknikleri

seker kiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
39
25
25
eyeliner_1.jpg


Kaleminizin ucunuzu yumuşatın

Likit eyeliner yerine kalem formlu olanları tercih ediyorsanız, kaleminizin uç kısmının yumuşak olmasına özen gösterin. Yumuşak dokulu eyeliner kalemleri bile zamanla sertleşebilir. Bunun için eyeliner sürmeden önce kaleminizin ucunu fön makinesi ile 2-4 saniye kadar ısıtın. Bu yöntemle göz kapağınızda daha kolay çizgiler yaratabileceğinizi göreceksiniz.


eyelinersurme2.jpg


Likitten önce kalem kullanın

Likit eyeliner kullanmakta zorluk çekiyorsanız, işe ilk olarak kalem formlu eyeliner'lar ile başlayın. Likit eyeliner kullanmadan önce gözünüzün üstüne kalemle ince bir hat çekin. Ardından likit eyeliner'ı uygulayın. Bu yöntemle yamuk çizgiler ve taşmalar olmadan kolaylıkla eyeliner çizginizi oluşturabilirsiniz.

eyeliner_2.jpg

Kuyruk yapmak için kart kullanın

Eyeliner ile düz bir çizgi çekmeye alışmak pek çoğumuz için gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Eyeliner ile kusursuz hatlar yaratmak ve kedi gözü makyajı yapmak istiyorsanız, bunun için herhangi bir kart veya kalın bir kağıt parçasından yararlanabilirsiniz. Kartı, gözünüzün ve kirpiklerinizin bittiği noktaya koyun ve kalem ya da likit eyeliner ile kuyruk oluşturun. Ardından kartı göz kapağınızın orta noktasına koyun ve düz bir çizgi çekip yaptığınız kuyrukla birleştirin.


eyeliner_3.jpg


Dış kısımdan başlayın

Kusursuz bir eyeliner çizgisi için işe gözünüzün bitiş kısmından başlayın. Eğer göz kapağınızın başlangıç noktasından eyeliner çekmeye başlarsanız, kalınlık ve incelik oranını kontrol edemezseniz. Dış kısımdan başladığınızda istediğiniz uzunlukta kuyruk yapmanız da daha kolay olacaktır.


eyeliner_surme460.jpg


Maskarayı eyeliner olarak kullanın

Makyajınızı hızlıca yaptınız ve son anda eyeliner sürmeden önce rimel sürdüğünüzü farkettiniz. Makyajınızı silmek ve yeniden yapmak için yeterli vaktiniz de yok... İşte bu durumda maskaranın mucize gücünü kullanabilirsiniz. Maskaranızı göz kapağınıza yaklaştırarak sürün ve kirpik diplerinizin etrafına bulaşan maskarayı bir fırça yardımıyla çok yaymadan dağıtın.


eyeliner_4.jpg


Sünger yerine fırça kullanın

Kalem şeklindeki bazı eyeliner'ların arka kısmında dumanlı göz makyajı yapmak veya eyeliner çizginizi hafif yumuşatmak için dağıtıcı süngerleri bulunur. Ancak bu tür eyeliner'lar size istediğiniz etkiyi yeterince vermez. Bunun yerine eyeliner için özel yapılan dağıtıcı fırçalar kullanın ve en mükemmel sonuca ulaşın.
 
X