Eylem sorunsalı

bende destek veriyordum ama olay zıvanadan çıktı.
ülkemiz için hakkımız içindi hani
her yer yağmalanıyor yakılıyor devlet malına zarar veriliyor hatta şahıs dükkanlarının camlarını yıkıyorlar.
başbakanı dinleyen bile yok paylaşım sitesinden gördüklerini yalan yanlış algılayıp devam ediyorlar.
herkes alkol alıyor hatta grup grup çemberler kurmuş demleniyorlar.
israil pankartları açılmış ,siyasi parti sloganları,küfürler ,polislere el kol hareketleri
tüm bunların faturası bizede kol gibi girecek haberleri yok.
yok 48n saat daha direnirlerse hükümet çökecekmiş
yok sivil polis ücretsiz alkol dağıtıyormuş .
halkı yalanlarla kışkırtıyorlar çünkü onlar sokakta ve herşeyden bi haberler.
bir olay da saptırılmasın artık yaptığımızın arkasında olalım
umarım herşey biran önce yoluna girer.ama emin olun eylem bittikten sonra
ya...k medya diye slogan atanlar evlerine oturup dizi izlemeye devam edecek.sıkıysa bir daha tv lerini hiç açmamk üzere
kapatsınlar.asıl bu millet o zaman uyanacak ama yapamazlar yine diziler reyting almaya milletimiz uyumaya devam edecek.

tencere tava konusunda da haklısın canım 3 yaşında kızım var uyutana kadar canım çıktı
kızım yeterrrr artık susunnn diye bağırıyorduu:) en çokta alt katımızda 10 lira apartman aidatı ödemeyen ve bu yüzden
yüzüme bile bakmayan kadın çıkmış tencere çalıyor gülsem mi ağlasam mı

sıkıntı tam da burda başlıo işte...ne zaferi ya.. savaş mı yapıoruz.. ne zaferinden bahsediosunuz... siz şu an iktidar olan partiyi sevmior desteklemior olabilirsiniz..bende meraklısı değilim.. ama tek bildiğim şu, bu parti elini kolunu sallaya sallaya iktidar olmadı.. bu ülkede yaşayan insanların seçimiyle başa geldi... tıpkı atatürkün istediği gibi... :)

bende bu eylemi anlamiyorum nerden nereye geldik!
benim bildigim eger bir insan ülkesinin iyiligini istiyorsa, o ülkenin malina mülküne insanlarin vergileriyle yapilan yapitlara, milletin alin teri olan iş yerlerine zarar vererekmi ülkemi seviyorum diyecekler?

bugün ben gerçekten utandim, avrupalilarin diline düştük bizle dalga geçtiler resmen! benki, Türk oldugumla gurur duyardim özelliklede yabancilar "Türklere hayraniz, bataktan çiktilar, bu yetmiyor gibide ekonomilerini kiskaniyoruz" cümlesini duyduktan sonra şimdi bu hale gelmemiz içler acisi, yazik çok yazik oldu

Kim kendini hakli görüyorsa, yapacakti eylemini, ayni avrupadaki eylemler gibi, ama bizim millet sagolsun, poliside halkida kavgaya hazir vaziyette bekliyorlar

Parkta sakin sakin oturan hatta uyuyan insanlara saldırıldı sabahın 5inde polis tarafından, ağacı taşıyacktı diyenelr bidiğiniz dozerle kazma krek açların dipllerine saldırdılaar kesmek iiçin, ağaç nasıl taşınır bilmesek belki yerdik sabahn köründe ağaca saldırışlarını, orda olmayan yandaş medyadan habeleri dinleyenlere de kızamıyorum insanların haberi yok ki gerçekte olanlardan. Gerçeklerden haberleri olsa inanıyorum ki bu düşüncelerinden utanç duyarlar. İnşallah bir gün gerçekte neler olabileceğini anlatacak gösterecek kadar cesur medya organalrına sahip olur ülkemiz.

Bunu ilk başta yazmak istemedim tepkini çeker diye..Ben de şu an bir sınava hazırlanıyorum,az önce yazdığım gibi çalışırken en ufak ses sinirimi bozar ama iyi şeyler olucaksa sonucunda bu ülkede sınavım yansın,hayatımdan bir sene daha gitsin razıyım.Bunu yazdığım için sakın tuzumun kuru olduğunu filan düşünme.Bu sınavın iyi geçmesine o kadar ihtiyacım var ki anlatamam o kadar söyleyeyim...Ama dediğim gibi sabırlı olmaya çalışın zor olsa da,kolay gelsin arkadaşım.

sosyal medyada kaç yüz fotoğraf montajlanarak türk askeri insanlara acımasız olarak gösterildi.. polis kimseye durduk yerde bişey yapmaz arkadaşım.. bu zamana kadar olan yürüyüşlerde eylemlerde bu kadar olay olmuş muydu, hayır... insanlar artık yakmaya yıkmaya başladıkları için, e bi zahmet polis de müdahale etsin di mi ama...

YALOVA - Yalova’da, ayırmaya çalıştığı kavganın ortasında kalan ve iddiaya göre gelen polislerin sıktığı biber gazından etkilenip fenalaşan, astım ve panik atak rahatsızlığı bulunan 31 yaşındaki Çayan Birben yaşama tutunamadı.. diye devam ediyor.

Hanımefendi tabi ki biber gazı ölümcül değil ama Çayan'ın astımını tetikledi ve ölümüne yol açtı..

Misal veriyorum bir adama araba çarpar, adam aldığı darbenin etkisiyle beyin kanaması geçirir,ölür, herkes adam trafik kazası sonucu hayatını kaybetti demez mi ? Aynı hesap..Bize yansıtılan hali falan değil, belki sizin kabul etmeye çalıştığınız hali olabilir o ayrı..

Son düzenleme:

Sevgili iriz,doğru söylüyorsun,haklısın.Ama artık ben tahammül edemiyorum.Ya bu ülkede daha ne olması gerekiyor,daha başımıza ne kötülük gelmesi gerekiyor anlamaları için....Ben buna şaşırıyorum.Kapımıza dayandıklarında ve özgür bir ülkeden bambaşka bir ülkeye dönüştüğümüz gün mü anlayacaklar?Daha ne olması gerekiyor?Bu zamana kadar olan yanlışları yazsak Edirne'den Kars'a yol olur,hala ne bekliyorlar görmek ve anlamak için?Neyi bekliyorlar,ne görmek istiyorlar daha,hangi kötülüğü,hangi riyakarlığı,hangi aldatmacayı,neyi..anlamadım gitti..

Çok teşekkür ederim arkadaşım, Allah sana da sabır versin,ben de istiyorum ülkemin şu saplandığı durumdan çıkmasını her iyi vatandaşın istediği gibi ama bir yandan da 2 hafta sonra hayatımın geri kalanını belirleyecek bir sınav var önümde, işte bazı insanlar anlamıyor sınav psikolojisini ne yaparsın..

Arkadaşım sen değilmisin milyonlar olarak evde oturuyoruz diye, tehdit etmek değil midir bu? Ben sadece size hitaben yazmadım o yorumu. Ama tehdit etmeye kalkarsanız bizde örnek veririz. Direnişse direniş savaşsa savaş eylemse eylem adının ne olduğu çok önemli değil bana göre. Ama orada olanları bizzat görmemişseniz yağmalıyorlar yıkıyorlar diye ordaki insanları zan altında bırakamazsınız. Görmeden insanalara iftira atmak kimseye yakışmaz, iftira atmak kul hakkıdır en büyük günahlardandır. Bizzat orada olmasan bu söylenenlere bende inanırdım belki ama ben gözlerimle gördüklerime inanıyorum. Çok merak eden varsa da buyursun gidip görsün.

bu zamana kadar olan yürüyüşlerde eylemler de bu kadar olay olmamış mıydı

Arkadaşım sen nerede yaşıyorsun Allah Aşkına yapma etme

..Her eylem de,gösteri de aynı terane...Saçından sürüklenen kadınlar,coplanan insanlar,biber gazı yiyenler...

O eylemler bu kadar kalabalık değildi ama uygulama aynıydı biber gazı,cop,dayak

Son düzenleme:

türk polisiyle çatışmaya girerekmi taşlarla sopalarlamı sağ sola zarar vererekmi bu ülkede güzel bişeyler olacak entrasan bi bakış açısı bu ülkede son 10 yıldır zaten güzel şeyler oluyor ama tabi göremek isteyenlere...

Bu arada sınava hazırlananarkadaşlara başarılar dilerim. Allah zihin açıklığı versin.

Türkiye'nin o kadar düşmani varki, Türkiye'yi ele geçirmeye çalişanlar o kadar çokki, biz TÜRK milleti olarak birligimizi göstermezsek diger ülkeler bizden nasil çekinecek?

Bizler akilli insanlariz, ne savaşlar gördük, ne şehitler verdik, şimdi bu iç savaşi tarzindaki olaylari diger ülkeler firsat bilip saldirsa kim kimi savunacak? neden böyle olduk biz? AKP lisi, CHP lisi, MHP lisi, hep kardeş degilmiyiz, şimdi neden bu riski aliyoruzki?
insanlar bir şey yapmadan önce iyice mantikli düşünmeli, bu olaylar büyüse bizim suriyedenne farkimiz kalacak? artik bunun partisi şuyu buyu kalmadiki

ben dün kızılaydaydım ve olan biteni gördüm merak etmeyin.. parçaladıkları aracın içinde oturan, içki şişesi tokuşturan barbarlar gördüm ben.. iğrendim resmen.. eyleme bak, şahane... ben tehditkar konuşmadım.. sadece belirtiorum.. hükümet istifa die bağırıolar ya hani, bu hükümete oy veren insanları hiçe saymak demek bu... dağdaki çobanı hiçe saymak demek bu!!! demokrasiden, cumhuriyetden bahsetmeyin bunu söyleyebiliosanız.. evet bundan önce ki eylemlerde yürüyüşlerde polis bu kadar güç kullanmak zorunda kalmamıştı.. sizde kabul edin nolur.. bizim insanlarımızın bi kısmı!! kaşınıyor... yalan mı yaa... resmen gel beni copla diyor... görüyoruz... insan gibi eylemi izin alan, eylemini yürüyüşünü yapana kimse bişey yapmaz..

Son düzenleme:
bir öğretmen sivil polis zannedilince linç edildi.kaçamasaydım ölebilirdim diyor...
nerden nereye gelindi.ağaçlar sökülünce ölür evet ama yeniden dikelebilir
ama eylemde ölenlerin yerine kimse gelmez olan onların anasına oldu ateş onları yakıyor geride kalanlar içki içip halay çekiyor

Bakın sizin karşılaştığınız polisler gerçekten mesleğin hakkını vererek yapan polisler olmalı, ama ben birçok olayla karşılaştım polis olmaması gereken insanların sırf o üstüne giydiği üniforma altında insanlara dayak attığını gördüm, yetkisi var diye karşısındakine copla saldırdığını gördüm, suratının orta yerine biber gazı sıktığını gördüm. Üstelik karşısındakinde ne bir taş vardı ne bir sopa.

Bazı polislerin orantısız güç kullandığını kabul etmelisiniz, ve ayrıca son 10 yıl'dan kastınızı anladım, bunu bu şekilde empoze etmemelisiniz, bu konu siyasi parti konusu değil.

lyse girecek bir öğrenci, öncelikle "sorunsal" değil, "sorun" yazması gerektiğini bilmeli.

trafik, maç, miting sesleri de yer, zaman tanımaz. destek olmak zorunda değil kimse ama köstek de olmamalı.

unutmayın, bu eylemler, taksiminden, evde tencere çalmaya kadar, o çocuk, bebek dediklerinizin düzgün bir ülkede, haklarını alarak yaşaması için.

Avrupada yaşayan biri olarak sana şunu söyliyeyim, tabi bir kaç eylemlere katilmiş biri olarak, bize polis bir sınır koyuyor, ve eger o sınıri aştiysan seni o polisin elinden kimse kurtaramaz!
Ama avrupa medyasi, hayin olmadigi için, bu olaylari dünya aleme yaymiyor, bizim medyanin ise maşallahi var Tûrkiyen'in yarisi duymadan tüm dünya duyuyor

Oysa avrupada eylemlerde insanlari döve döve bir hal ediyor polis, kimseni ruhu duymuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…