- 11 Eylül 2012
- 386
- 16
- 68
- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
aynen öyle.. kardeşim bugün kızılaydan eve gelemedi.. otobüs durağı yok artık dio.. ya eylemi adam gibi yap ya da tepkini sandıkta göster... nasıl olsa cumhuriyet ile yönetilen bir ülkeyiz.. işine gelince cumhuriyet, gelmeyince istifaaa.. olur mu öle şey yaaa...size bişey söliyim mi.. çoğu insan neden orda olduğunu dahi bilmio, bi fikri yok!!! sorsan 2 kelimeyi bir araya getiremez.. ama orda işte.. heyecan, macera, stres atıo, kırıo,döküo, yakıo... ohh... rahatlıo...
ben dün kızılaydaydım ve olan biteni gördüm merak etmeyin.. parçaladıkları aracın içinde oturan, içki şişesi tokuşturan barbarlar gördüm ben.. iğrendim resmen.. eyleme bak, şahane... ben tehditkar konuşmadım.. sadece belirtiorum.. hükümet istifa die bağırıolar ya hani, bu hükümete oy veren insanları hiçe saymak demek bu... dağdaki çobanı hiçe saymak demek bu!!! demokrasiden, cumhuriyetden bahsetmeyin bunu söyleyebiliosanız.. evet bundan önce ki eylemlerde yürüyüşlerde polis bu kadar güç kullanmak zorunda kalmamıştı.. sizde kabul edin nolur.. bizim insanlarımızın bi kısmı!! kaşınıyor... yalan mı yaa... resmen gel beni copla diyor... görüyoruz... insan gibi eylemi izin alan, eylemini yürüyüşünü yapana kimse bişey yapmaz..
tepkisini gösteriyor herkes sandıkta ama elektronik ortam da artık ne oluyorsaoylar girilirken bilgisayarlara birden elektrikler kesiliyor filan ...Oylama sayımlarında kullanılan sistemi Yunanistan bir iki kere kullandıktan sonra sonuçlardaki oyuna uyanarak bu sitemi uygulamadan çıkarttı,o kadar söyleyeyim,oylama sonuçları doğruyu yansıtmıyor....
Bir de tepkisini göstermek isteyip de gösteremeyenler var.Mesela dayının biri gidiyor bir köye, bu köyden bir tane x parti oyu çıksın,hepinizin çoluğunu çocuğunu işten çıkartıcaz,şöyle yapıcaz,böyle yapıcaz..İnsanlar eli mahkum,tepki koymak isteseler de koyamıyorlar.
ben dün kızılaydaydım ve olan biteni gördüm merak etmeyin.. parçaladıkları aracın içinde oturan, içki şişesi tokuşturan barbarlar gördüm ben.. iğrendim resmen.. eyleme bak, şahane... ben tehditkar konuşmadım.. sadece belirtiorum.. hükümet istifa die bağırıolar ya hani, bu hükümete oy veren insanları hiçe saymak demek bu... dağdaki çobanı hiçe saymak demek bu!!! demokrasiden, cumhuriyetden bahsetmeyin bunu söyleyebiliosanız.. evet bundan önce ki eylemlerde yürüyüşlerde polis bu kadar güç kullanmak zorunda kalmamıştı.. sizde kabul edin nolur.. bizim insanlarımızın bi kısmı!! kaşınıyor... yalan mı yaa... resmen gel beni copla diyor... görüyoruz... insan gibi eylemi izin alan, eylemini yürüyüşünü yapana kimse bişey yapmaz..
Sizin de haklı olduğunuz yönler var fakat bir kaç barbar gördünüz diye bu eylemi yapan herkese aynı damgayı vurmanız yanlış. Bir şey söyleyeceğim, madem bu insanların yaptığı hükümeti hiçe saymak, bu hükümet 4+4+4 getirirken, sınav sistemini durmadan değiştirip biz öğrencileri denek gibi kullanırken bizi yok saymış olmuyor mu ? Bu bir örnek sadece öğrenciler değil, yok sayıldığını düşündüğünüz bir hükümet var ise apaçık yoksayılan bir kesim halk da var belirteyim.
bu sefer de bilgisayarlar, elektirikler suçlu bulundu... her seferinde aynı şey.. 10 yıldır doğru düzgün seçim yapılamadı o zaman... yapmayın allah aşkına.. halk istedi ve oldu.. yapılan anketler de bile bu ortada...
tepkisini gösteriyor herkes sandıkta ama elektronik ortam da artık ne oluyorsaoylar girilirken bilgisayarlara birden elektrikler kesiliyor filan ...Oylama sayımlarında kullanılan sistemi Yunanistan bir iki kere kullandıktan sonra sonuçlardaki oyuna uyanarak bu sitemi uygulamadan çıkarttı,o kadar söyleyeyim,oylama sonuçları doğruyu yansıtmıyor....
Bir de tepkisini göstermek isteyip de gösteremeyenler var.Mesela dayının biri gidiyor bir köye, bu köyden bir tane x parti oyu çıksın,hepinizin çoluğunu çocuğunu işten çıkartıcaz,şöyle yapıcaz,böyle yapıcaz..İnsanlar eli mahkum,tepki koymak isteseler de koyamıyorlar.
ayyyy çok güldüm bu yorumunuza... hahahaha... siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ya? adamlar 29 ekimi,19 mayısı yasakladı siz hala eylem için izin alınsın diyorsunuzsiz hiç insan gibi eylem izni alabildiniz mi hanımefendi... at çamuru at lafı... ohh valla...
lyse girecek bir öğrenci, öncelikle "sorunsal" değil, "sorun" yazması gerektiğini bilmeli.
trafik, maç, miting sesleri de yer, zaman tanımaz. destek olmak zorunda değil kimse ama köstek de olmamalı.
unutmayın, bu eylemler, taksiminden, evde tencere çalmaya kadar, o çocuk, bebek dediklerinizin düzgün bir ülkede, haklarını alarak yaşaması için.
tamamen kişisel bi bakış açısı sizinkisi... peki ya haklarını yaşabildiğini düşünen insanlar ne olacak??
siz 11 yıl önce gayrimüslim miydiniz? bunu yürekten merak ederek soruyorum.
benim anneannem tam 80 yaşında ve ben kendimi bildim bileli anneannemin başı kapalıdır, namaz kılmaktadır. yaş itibariyle bacaklarda problem olduğu için namazını sandalyede oturarak kılmakta ve bunun için de "tam yapamıyorum ibadetimi" diye ağlamakta.
dedim ya 80 yaşında kadın, 11 yıldır mı hakkını yaşayabiliyor bu kadın?
Nasıl başlanddı ve gelinen duruma bakıyorum hiç iç açıcı değil.İnsanların yazdıklarını okumak bile istemiyorum(Belirli bir grubun yaptığı şeyler herkese maloldu yola ne için çıkmışlardı neye döndü.Bİr grup polisin yaptıkları ve diğer taraftan bir grup insanın yaptığı şeyler herkesi birbirine düşman etti.Çok sevdiğim yıllarca hayalini kurduğum mesleğe artık herkes düşman gözüyle bakılıyor Bizi birbirimize düşüren başımızdaki parti ve diğer parti taraftarları yazıp çiziyor bizde gözümüş kör olmuş alıyoruz her duyduğumuzu.Yabancı ülkeler yada ordaki insanlar destek veriyormuş ne acı bize, bu durumlara düştük saf niyetli olduklarını hiç düşünmüyorum (Bizi birbirimize düşman eden insanlar hepsini bende Allaha havale ediyorum eğer tek benim hakkımla birşey olursa bende hakkımı helal etmiyorum.
inanın yürüyüş için izin aldım da, yaptım da ünv döneminde :) kendim bu olayın içinde olmasam, hak vereceğim ama bizzat yaşadığım için bu örneği verdim size... kimse de beni coplamadı... insan gibi yaptım çünkü..çamur falan da attığım yok ayrıca..
siz 11 yıl önce gayrimüslim miydiniz? bunu yürekten merak ederek soruyorum.
benim anneannem tam 80 yaşında ve ben kendimi bildim bileli anneannemin başı kapalıdır, namaz kılmaktadır. yaş itibariyle bacaklarda problem olduğu için namazını sandalyede oturarak kılmakta ve bunun için de "tam yapamıyorum ibadetimi" diye ağlamakta.
dedim ya 80 yaşında kadın, 11 yıldır mı hakkını yaşayabiliyor bu kadın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?