Eylem sorunsalı

Bu kadar biber gazı bu kadar polis kandiilliye yapılsaydı şu an çoktan pkk bitmişti ama işlerine gelene saldırığ işlerine gelmeyene saldıran yanlı bir yönetimdeyiz maalesef. Bende elhamdülillah müslümanım ama ne dinime ne kaç çocuk dğouracağıma ne nasıl dığuracağıma kimseyi karıştırtıp dinimi ağızlarına sakız yaptırıp üstğnden prim yaptırtmam bu babamda olsa farketmez başbakanda olsa farketmez.. Din inanç insanın kalbindedir ahirette kalbimizdekiler sorgulanacak niyetlerimiz yaptıkalrımız sorgulanacak. Yıllar önce yapılan din elden gidiyor düşüncesi hergün ısıtılıp bazen farkettirilerek bazen farkettirmeden insanların önüne sürülüyor. O taksimde beşiktaşta gazlanan dayak yiyen türbanlı insanlarda vardı sakallı insanlarda vardı. Herhangi bir medya organında bundan bahsedilip resimlendiğini gördünüz mü? Ben eve geldiğimden beri bakıyorum göremedim maalesef. Yayınlanmış görenvar ise gerekirse özelden msj atıp link verebilirler görmek isterim bir kez olsun gerçeğin yayınlandığını şu medyadan. Birtek canlı yayın yapan Halk tv var internetten canlı da izleyebiliyorsunuz birkez açıp bakın. Akşam saatinde insanları kıstırıp kıstırıp gaz bobamları atıyorlar. İnanın orda olmasam bende inanmazdım mutlaka teör örgütü veya ne bileyim insanlar birşey yapmış derdim ama öyle değil olay.Olaylara karışın demiyorum Birkez gidip görün taksimi gündüz , gecede çıkın bir otele pencereden bakın kim ne yapıyor kim kime saldırıyor.

tepkisini gösteriyor herkes sandıkta ama elektronik ortam da artık ne oluyorsa oylar girilirken bilgisayarlara birden elektrikler kesiliyor filan ...Oylama sayımlarında kullanılan sistemi Yunanistan bir iki kere kullandıktan sonra sonuçlardaki oyuna uyanarak bu sitemi uygulamadan çıkarttı,o kadar söyleyeyim,oylama sonuçları doğruyu yansıtmıyor....

Bir de tepkisini göstermek isteyip de gösteremeyenler var.Mesela dayının biri gidiyor bir köye, bu köyden bir tane x parti oyu çıksın,hepinizin çoluğunu çocuğunu işten çıkartıcaz,şöyle yapıcaz,böyle yapıcaz..İnsanlar eli mahkum,tepki koymak isteseler de koyamıyorlar.

tamamen kişisel bi bakış açısı sizinkisi... peki ya haklarını yaşabildiğini düşünen insanlar ne olacak??

Sizin de haklı olduğunuz yönler var fakat bir kaç barbar gördünüz diye bu eylemi yapan herkese aynı damgayı vurmanız yanlış. Bir şey söyleyeceğim, madem bu insanların yaptığı hükümeti hiçe saymak, bu hükümet 4+4+4 getirirken, sınav sistemini durmadan değiştirip biz öğrencileri denek gibi kullanırken bizi yok saymış olmuyor mu ? Bu bir örnek sadece öğrenciler değil, yok sayıldığını düşündüğünüz bir hükümet var ise apaçık yoksayılan bir kesim halk da var belirteyim.

Son düzenleme:

bu sefer de bilgisayarlar, elektirikler suçlu bulundu... her seferinde aynı şey.. 10 yıldır doğru düzgün seçim yapılamadı o zaman... yapmayın allah aşkına.. halk istedi ve oldu.. yapılan anketler de bile bu ortada...

Nasıl başlanddı ve gelinen duruma bakıyorum hiç iç açıcı değil.İnsanların yazdıklarını okumak bile istemiyorum(Belirli bir grubun yaptığı şeyler herkese maloldu yola ne için çıkmışlardı neye döndü.Bİr grup polisin yaptıkları ve diğer taraftan bir grup insanın yaptığı şeyler herkesi birbirine düşman etti.Çok sevdiğim yıllarca hayalini kurduğum mesleğe artık herkes düşman gözüyle bakılıyorBizi birbirimize düşüren başımızdaki parti ve diğer parti taraftarları yazıp çiziyor bizde gözümüş kör olmuş alıyoruz her duyduğumuzu.Yabancı ülkeler yada ordaki insanlar destek veriyormuş ne acı bize, bu durumlara düştük saf niyetli olduklarını hiç düşünmüyorum(Bizi birbirimize düşman eden insanlar hepsini bende Allaha havale ediyorum eğer tek benim hakkımla birşey olursa bende hakkımı helal etmiyorum.

ayyyy çok güldüm bu yorumunuza... hahahaha... siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ya? adamlar 29 ekimi,19 mayısı yasakladı siz hala eylem için izin alınsın diyorsunuz siz hiç insan gibi eylem izni alabildiniz mi hanımefendi... at çamuru at lafı... ohh valla...

neden denek gibi kullansın ki.. bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiodur ve siz o döneme denk gelmişsinizdir.. hepsi bu.. neden öğrenciler hiçe sayılsın ki.. bu ülkede öğrenci sayısı hiçbir zaman bitmeyeceğine göre, adam ne zaman yapacak bu değişikliği? size denk gelmezse, sizden sonraki nesile denk gelecek..

Eylemi gönülden destekliyorum. Ama ATM'lerin ve Bilboardların camlarını kıranları, Çöp tenekelerini devirenleri desteklemiyorum ve kınıyorum. Kamu malına zarar verenler bence gerçek eylemci değildir. Mersin'de saat 00:27 eylem halen devam ediliyor ve gözüme takılan görüntü yaşının küçük olduğunu tahmin ettiğim bir kaç genç şuursuzca Trafik levhasına vurup devirmeye çalışıyor ve bir yandan da bağırıyorlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" . Eminim Mustafa Kemal yaşıyor olsaydı bu şuursuz gençleri asker olarak değil erkek olarak bile kabul etmezdi.

Güzel arkadaşım ahngi anket hangi seçim daha yurdumda ki olayları doğru düzgün anlatan yayınlayan yayınorganı yok. Senin düşüncelerine de sonuçta saygılıyım. Bak ne diyorum bende orada olmasaydım gerçekten inanırdım analtılanalra tvlere. Orada ki hiçbir olay ne sakin zaanları ne çatışmaların olduğu zamanlarla igili birtane doğru haber yok Halk tv dışında vallahi billahi yok ki asla boşyere yemin etmem ve hoşlanmam ama ben bu zamana kadar tvler acaba neler döndüde yayınlamadı neler oldu da neleri yanlış öğrendik yanlış bildik diye merak ediyorum. Hadi bana inanmıyorsun ama lütfen TVlerde ki o haberlere de inanma. Neler oluyor bir bilsen bir görsen keşke. Ben bu arada ne chp ne mhp ne akp ne başka bir parti savunucusu değilim. Yanlış anlaşılmasın parti savunmuyorum bu yaşıma kadar savunmadım savunmamda. Bu vatan hepimizin yöneten hepimizi yönetiyor. Yarın öbür gün çocuklarımızı yönetecek ne olacak belli değil ama en azından (henğz çocuğum yok ama düşünüyorum bir bayan olarak:) ) Yavrularımız gerçekten hür olsun. Ama ne dinimizi ne türklüğümüzü ırkımızı cinsimizi cinsiyetimizi artık ayırmadan yapılsın yapılacaklar.

bakalım daha ne kadar şehir efsaneleri uyduracaksınız bu konuyla ilgili allah görmek için göz duymak için kulak vermiş bide bu organlarınızı kullanabilmeniz için akıl ama beceriniz yok sanırım nerden nereye geldiğimize bi bakın 10 yıl önce nerelerdeydik şimdi nerdeyiz...
borç batağından kurtulduğumuz için bile minnet duymalıyız....

inanın yürüyüş için izin aldım da, yaptım da ünv döneminde :) kendim bu olayın içinde olmasam, hak vereceğim ama bizzat yaşadığım için bu örneği verdim size... kimse de beni coplamadı... insan gibi yaptım çünkü..çamur falan da attığım yok ayrıca..

Sorunsal

1 . Çözümü belli olmayan.
2 . Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.

Ben ne yazdığımı biliyorum hanımefendi böyle iğneleyici bir cümleyle beni ezmeye çalışıyorsunuz sanırım ama maalesef ıskaladınız :) Türkçe konusunda oldukça hassasım, Türkçe'mizde mevcut olan bir kelimeyi kullandım siz daha önce duymamış olabilirsiniz belki.

Ayrıca insanlar burda ne tartışıyor siz nereye değinmişsiniz garip.

Bu arada kimseye köstek olduğum yok benim, ağzımı açıp dışarı tek bir kelime bağırmadım susun diye, nasıl böyle yargılayıcı konuşabilirsiniz, ben eylemin destekçisiyim diye sabahtan beri affedersiniz bir taraflarımı yırttım, kimse size benimle bu şekilde konuşma hakkını vermiyor.

Son düzenleme:
tamamen kişisel bi bakış açısı sizinkisi... peki ya haklarını yaşabildiğini düşünen insanlar ne olacak??

siz 11 yıl önce gayrimüslim miydiniz? bunu yürekten merak ederek soruyorum.

benim anneannem tam 80 yaşında ve ben kendimi bildim bileli anneannemin başı kapalıdır, namaz kılmaktadır. yaş itibariyle bacaklarda problem olduğu için namazını sandalyede oturarak kılmakta ve bunun için de "tam yapamıyorum ibadetimi" diye ağlamakta.

dedim ya 80 yaşında kadın, 11 yıldır mı hakkını yaşayabiliyor bu kadın?

neredeyse ulkeyı ıslamı getırdıler dıye savunacaklar

Canım sanırım polis olmak istiyorsun :) Orada ki polislere bakma ordaki her polisde biber gazı ile saldıran tipler değil. Onlara o emri verenlere o arkadan iş çevirmelerini planlayarnlara soracaksın bunun hesabını. UMarım istediğin mesleğe sahip olursun. Kimse polise düşman değil çatışma öncesi poslisle ekmeğini yiyeceğini paylaşıyordu insanlar o sırada ne polis ne düşman vardı ortada. Seni sevdiğin meslekten soğutmasın bu olaylar. Bu ülkenin ne olursa olsun polise orduya ihtiyacı var.

valla biz alamadık hanımefendi... kaç sene öncesinden bahsediyorsunuz acaba... ha birde unutmadan eğer hükümeti eleştirecek bir yürüyüş değilse izin verirler zaten hatta bütün masraflarınızı karşılarlar...

Ben şu an yemin ederim agliyorum, burda bu kadar yorumu okuyupta, kendi Ülkesine Vatanina Türkiye'sine hasret biri olaarak sadece aglamakla yetiniyorum, nerde benim güzel Ülkemin güzel insanlari?
Allah kimseyi vatanindan ayri koymasin, aslinda herkes benim gibi hasret kalsa, Türkiye'nin kiymetini anlar, o kadar zarar verildiki, hem insanina hem malina çok yazik..

ne demek istediğinizi anlamadım.. anneannenize allah uzun ömür versin.. ne güzel.. namazını her koşulda eda ediyor.. hakkıyla yapamadım diye üzülmesi çok normal.. yalnız bunun şu an ki konuyla ne alakası var onu anlayamadım.. ben kendimi bildim bileli Müslümanım.. ama allah katında nasıl bi kulum orasını bilemem tabi ki...

Biraz önce erdoğanın bir haber videosunu izledim şok yaşadım içki içen herkes alkoliktir diyor. bize oy veren içiyosada alkolik değildir dedi :S Video linki paylaşmak yasakmı bilemediğim için paylaşamadım ama ben cidden artık çok şaşırıyorum S: Yakında bizi afaroz etmeye de başalrlar sen müslümansın sen değilsin diye ayırıp. Allah yardımcımız olsun cümlemizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…