• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

canim ayniyiz benimde pazartesi oldu.belirtiler varmi sende?
zaman gecmiyor

tatlım belirti için erken olduğunu düşünüyorum ama 2 gündür gaz ve kabızlık beni öldürdü .... marul kayısı suyu ve bol su ile bu gün birza rahatım başım ağrıyor hafif hafif karnımın içi bi garip arada kasık ağrım oluyor en önemlisi buz gibi terliyorum ama bunların neden dolayı olduğunu bilmiyorum tabiki:)) sen ne durumdasın

beklemek çok zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Beklemek çok zor.
Sabretmek çok zor.
Bekletilmek çok zor.
Ömrümün her köşesinde
seni bekliyorum.

Beklemek zormuş.
Beklememek çok zor.
Bekletilmek çok zor.
Ömrümün her köşesinde
seni bekliyorum.

Bir dilenciyim,
geleceğini bilmeyen.
Senden ne para, ne de pul,
ne de
acımanı bekleyen

ORHAN BABAAAAAAAAAAAAAAA:)))))))))))))))))))

ARKADAŞ DEĞİL GÜNLER SAATLER GEÇMİO YAV

valla süper tercüman olmuş hislerimize... nerden de aklına geldi çok hoşuma gitti :)

bi de bugün bizim evlilik yıldönümümüz transferin 5. günü kocam şehirdışında ben eltimde....

aman boşver hiç canını sıkma allah sağlık versin inşallah bebeişinde olur bi daha ki yıldönümünü 3 kişi kutlarsınız...

ya kızlar ransferden sona herkes iğne kullanıyor mu yaaa...
iğnelerden korkuyorum:43:

valla aynen bende acayip korkuyorum 2 günde 1 progestan iğnem var napalım ona da alışırız ayol biz her ay ağda yaptırıyos o daha çok acıyo iğnenin adı var be yoksa bişey yok onda ben böyle avutuyorum kendimi :)

biraz önce bir arkadaşımla konuştum uzun yıllar ilaçla tedavi aşılamalar vsden sonra ilk tüp denemesinde hamile kalmıştı. kendisinde adet düzensizliği eşindede varikosel vardı. bebişi 6 aylık falan sanırım yine kalmış 2 aylık hamileymiş :) sen sen ol tüp tutarsa korun diyor bana :) şaştım kaldım bende valla... önce allahtan sonra da biraz bizim kafalardan oluyor bence bizim sebepsiz infertilite diyor doktorlar, hakkımızda hayırlısı valla ne diyim :) :)

Bütün hayallerim suya düştü 7,97 çıktı sonucum

canım inşallah değerin artar. umudun kırılmasın ltf.

canım bugün transferin 16.günü 12.gün betahcg :8.8 14.gün:18.7 ve bugün :22.69 bugün en az 36 olması gerekiyormuş doktorum öyle söyledi döllenmiş ama tutunamamış embriyolarım kimyasal gebelik oluşmuş vücut atacakmış :(((

geçmiş olsun cnm. inşallah bir daha ki sefere bebişin seninle olur.

tatlım belirti için erken olduğunu düşünüyorum ama 2 gündür gaz ve kabızlık beni öldürdü .... marul kayısı suyu ve bol su ile bu gün birza rahatım başım ağrıyor hafif hafif karnımın içi bi garip arada kasık ağrım oluyor en önemlisi buz gibi terliyorum ama bunların neden dolayı olduğunu bilmiyorum tabiki:)) sen ne durumdasın
agrim yok ama kipirdama hissediyorum ara ara belim agriyor ama anlik ter bende vardi ilk gece gecti simdi bugun 2 saat yurudu cunku umudum hic yok nedense

agrim yok ama kipirdama hissediyorum ara ara belim agriyor ama anlik ter bende vardi ilk gece gecti simdi bugun 2 saat yurudu cunku umudum hic yok nedense

sakın hiçolumsuz düşünme iyi düşünelim iyi olsun neden umutsuzluk daha 3. günden olacak inşallah bizde burda hamileyiz diyeceğiz:)) rabbim ol derse olur yeterki biz istemesini bileleim dimi... sakın olumsuz düşünme olur inşallah hem neden olumsuz düşündüğünü anlamadım daha bu gün 3. günümüz... :))))

Kızlar bi saat kadar ağladıktan sonra eczacım aradı...oda tüp bebek yapmıştı bikaç yıl önce .. Durumumu sordu..bende söyledim..oda üzülme aynı sayı ile ben kızımı kucağıma aldım dinlen dedi.. Yeniden ümitlendim şimdi gene aynı moda girmiş uzanıyorumm...

Kızlar bi saat kadar ağladıktan sonra eczacım aradı...oda tüp bebek yapmıştı bikaç yıl önce .. Durumumu sordu..bende söyledim..oda üzülme aynı sayı ile ben kızımı kucağıma aldım dinlen dedi.. Yeniden ümitlendim şimdi gene aynı moda girmiş uzanıyorumm...

yasen cim değerin çok düşük değil CANIM BENİM BELLİKİ GEÇ YERLEŞMİŞ SAKIN MORALİNİ BOZMA BOZMALARINADA İZİN VERME TATLIM OLACAK BAK ÇOK GÜZEL DEĞERİN YÜKSELECEK DUA EDELİM BİRBİRİMİZE İNŞALLAH :)) HADİ GÜL VE KENDİNE GEL UMUTSUZ YAŞANMAZ ALLAH KULUNA VERMEYECEĞİNİN HAYALİNİ KURDURMAZMIŞ:)))

Ayşenciğim olumlu düşün canım. İnşallah bebeğin seni bırakmayacak :16: Dualarımdasın.. :nazar:

sakın hiçolumsuz düşünme iyi düşünelim iyi olsun neden umutsuzluk daha 3. günden olacak inşallah bizde burda hamileyiz diyeceğiz:)) rabbim ol derse olur yeterki biz istemesini bileleim dimi... sakın olumsuz düşünme olur inşallah hem neden olumsuz düşündüğünü anlamadım daha bu gün 3. günümüz... :))))

sanirim iki tane tranfer oldugu icin umutsuzun tek olsa daha kolay tutar
gibi geliyor ne sacma dimi haklisin cnm hayirli saglikli evlatlarimiz olur insaalaah

günaydın kızlar. benim tüp tutmadı diyebiliriz. dün eşimin ısrarıyla idrar testi yaptım, tek çizgi çıktı. dün 9. gündü, ama 4. gün embriyosu olduğundan 10. günde diyebiliriz. zaten biliyorsunuzdur adet sancılarım hiç dinmemişti. bugünde çok şiddetli bir ağrıyla uyandım, sonra geçti, gelen giden yok ama eli kulağında. tabi ki olsun isterdim ama olmadı diye de yıkım yaşamıyorum, zaten eşim çok esprili onun enerjisiyle moralimi bozmaya bile hakkım yok gibi:) hala beni hamile olarak görüyor:) belki de moralimin yerinde olması dondurulmuşların olması, sonuçta tekrardan iğne v.s. uğraşmayacağım. dün iğne yapmadım kendime, sadece karnımdaki bantlar duruyor, zaten karnım çok kötü oldu bu bantlardan-kıpkırmızı,alerji olmuş gibi ama geçecek inş. şimdi diğer arkadaşlardan güzel haberler bekliyorum, ben de dondurulmuş embiriyolarla ileriki günlerde güzel haberler veririm inş.
Canım benim idrar testine güvenme hemde 10. günde. Ve lütfen iğne ve ilaçlarına devam et. Bi düşünsene normal yoldan hamile kalıyor olsak adet geçtikten kaç gün sonra idrar testi yapılıyor ve belki yine çıkmıyor. Yani idrarda çıkması için çok erken. Kendine ve inşallah seninledir ki bebeğine şans ver ve ilaçlarına devam et. Allah yardımcın olsun.
arkadaslar sonunda transfer gunune geldım .bugun transferim var.dualarınızı beklıyorum.allah hepimizin kucagını doldursun.
Rabbim hayırlı haberler almayı nasip etsin inşallah. Dikkat et kendine yorulma Allaha emanet ol
Bütün hayallerim suya düştü 7,97 çıktı sonucum
Canımmm 5 üzeri hamile olarak kabul görüyor. Nolur bu kadar umutsuz olma.Bol bol dinlen yat ve dua et. İnşallah 2 gün gün sonra değerlerin kat kat artar.Allah yar ve yardımcın olsun
Evet canım ben hem tranferden önce hem sonra kullandım. Şuandada devam eden bir iğnem var. Yarın ilk kontrolümüz var dr. um bıraktırır artık inşallah çok yordu bu iğneler cidden.

kızlar ishal yapan şeyler hakkında bilgi verin azcık kayısı incir demeyinde

benim doktorum opudan sonra rutinde veriiyor zatenn... e2 ve progesteron takviyesi olarak diye biliyorum. e2 transferden sonra 3 gün 1163 progestron 60 4, gün de e2 519 progesteron 20 değerler hakkında bi fikrin var mı??

İlginç. Benim bakılmadı canım. Aslında opu sırasındaydı sanırım en son e2 bakıldıgı. Ondan sonra bakılmadı. Bir faydası var mı acaba.Transfer sonrası başka bu tip ilaç kullanan var mı? ve ya transfer sonrası neden bakılıyor merak ettim.

TÜRK FERTİLİTE DERGİSİNDEN ;
ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİLERDE GEBELİK PROGNOZUNUN PREDİKTİVİTESİNDE LUTEAL FAZ HORMON PROFİLİNİN DEĞERİ
Kubilay VİCDAN, Ahmet Zeki IŞIK, Özlem OGUZ, Meryem REZAİ, Nuri DANIŞMAN

Amaç: ICSI-ET sikluslarında luteal faz estradiol değerlerinin gebelikn tanısı ve gebelik prognozunun prediktivitesindeki klinik etkinliğinin belirlenmesi.

Materyal ve Metod: Şidetli erkek infertilitesi nedeniyle ICSI-ET uygulanan 81 olguda transfer sonrası 8. gün estradiol ve progesteron ve 10. gün estradiol degerleri ölçülerek gebelik durumu ve gebelik akibeti ile sonuçlar arsındaki ilişki değerlendirildi.

Bulgular: Embriyo taransferi sonrasında 81 hastada 41 gebelik elde edildi ve ET başına gebelik oranı %50.6 olarak belirlendi. Klinik gebelik /ET oranı %38.2 ve devam eden gebelik oranı /ET %32.1 olarak bulundu.8. gün estradiol ve 10 gün estradiol degerleri gebe olanlardan olmayanlardan anlamlı olarak yüksek bulunurken 8. gün progesteron değeri gebelerde yüksek olmakla beraber bu istatistiki olarak anlamlı değildi. Luteal faz desteği gözönüne alındığında, sadece progesteron alan 28 hastada 8. ve 10. gün estradiol değeri gebelerde yine anlamlı olarak yüksek, 8. gün progesteron değeri farklı değilken, progesteron ile birlikte hCG desteği yapılan 53 hastada sadece 10 gün estradiol değeri gebelerde anlamlı olarak yüksek bulundu. Hastalar 8. gün E2 değerinde artış olanlar ve düşme olanlar olarak iki guruba ayrıldıklarında E2 .değerindeki artış %70 oranında gebelik ile sonlanırken bu guruptaki gebeliklerin %75.7’i devam eden gebeliklerdi. E2 değerindeki düşme durumunda ise gebelik olmaması %76.4 ve eğer gebelik elde edilirse bunun düşükle sonuçlanma olasılığı %85.7 idi.

Sonuçlar:Lutel faz estradiol değerinde artış daha yüksek gebelik oranı ve daha başarılı gebelik prognozunu gösterirken, estradiol değerindeki düşme daha düşük gebelik oranına ve kötü gebelik prognozuna işaret etmektedir.Bu nedenle biz lıteal faz hormonlarının gebelik ve prognozunun predikte edilmesinde gebelik testinden önce etkili bir şekilde kullanılabileceği sonucuna vardık.

benim doktorum crinone jel verdi transferden sonra onu ve bantları kullanıyorum.Bunu dr.una sorabilirsin iğneler özellikle progynex iğne kalçalarını mahvediyor insanın.İlk denememde başka bi dr.banada iğne vermşti.Ama şuan çok rahatım

Bende ciddi kabızlık problemi var. Ikınmadan çok zor çıkıyorum . Annem transfer sonrası bana her gğn kurutulmuş kayısı kompostosu yaptı. Kompostoya kayısıyı bol bol koydur. bayagı şekerliydi ayrıca şeker atmadıgıhalde.Günde ihtiyacına gore 1 ve ya 2 kase iç. Bana geçen transferimde hiç bir şey işe yaramazken bu kayısı kompostosu bayagı yaradı.

benim doktorum crinone jel verdi transferden sonra onu ve bantları kullanıyorum.Bunu dr.una sorabilirsin iğneler özellikle progynex iğne kalçalarını mahvediyor insanın.İlk denememde başka bi dr.banada iğne vermşti.Ama şuan çok rahatım

ne bandı kullanıyorsun. benım dr sadece jeli verdi .

Back
X