• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

kızlar, herkese merhaba
Bugün transferimin 10.günü. Dayanamayıp idrar testi yaptım. Çok silik bir 2. çizgi çıktı. Bende gidip kan testi verdim, 10.gün erken ama verdim yine de...45 çıktı...:)))hamileyim:)))
Darısı hepiminizin başına inş...:)))

kızlar, herkese merhaba
Bugün transferimin 10.günü. Dayanamayıp idrar testi yaptım. Çok silik bir 2. çizgi çıktı. Bende gidip kan testi verdim, 10.gün erken ama verdim yine de...45 çıktı...:)))hamileyim:)))

gözünaydın benimde 9.gün 41.65 çıkmıştı vay be bebem büyüyo

kızlar, herkese merhaba
bugün transferimin 10.günü. Dayanamayıp idrar testi yaptım. çok silik bir 2. çizgi çıktı. Bende gidip kan testi verdim, 10.gün erken ama verdim yine de...45 çıktı...:)))hamileyim:)))
darısı hepiminizin başına inş...:)))

canım tebrik ederim....allah kucağına almayı nasip etsin

kızlar, herkese merhaba

Oyyı maşallah ne güzel uzun zamandır pozitif haberi alamıyorduk ne güzel oldu. Gözün Aydın olsun bundan sonrada Rabbim saklasın inşallah dikkat et kendine

selam kızlar nasılsınız benim biraz moralim bozuk memorial in doktoru nur hanımla görüştüm eşimden kromozon testi istedi :18:

olsun testten mirage de korkuyordu ama temiz çıktı kalbini ferah tutu.Ben 3 kez aşılama yaptırmıştımda bir dr.da bana hormon testi yaptırmadı noldu 2 seneme mal oldu.Bütün testleri yaptır önünü gör ben geç kaldım böyle.

kızlar, herkese merhaba

çok tebrik ederim sağ salim kucağına alırsın inşallah.tedavini hangi merkezde olmuştun sen

kızlar, herkese merhaba

Çok şüküürr .Allahım değerlerini yükseltsin kucağına almayı nasip etsin canım.gözünaydın olsun inşllh

biraz önce bir arkadaşımla konuştum uzun yıllar ilaçla tedavi aşılamalar vsden sonra ilk tüp denemesinde hamile kalmıştı. kendisinde adet düzensizliği eşindede varikosel vardı. bebişi 6 aylık falan sanırım yine kalmış 2 aylık hamileymiş :) sen sen ol tüp tutarsa korun diyor bana :) şaştım kaldım bende valla... önce allahtan sonra da biraz bizim kafalardan oluyor bence bizim sebepsiz infertilite diyor doktorlar, hakkımızda hayırlısı valla ne diyim :) :)

tugok bizim de sebepsiz infertilite vardı. bir aşılama yaptırdık, ama o kadar umutsuzdum ki, tüpçüden alcaz biz çocuğu görürsün diyordum eşime, öyle oldu, bakalım kısmet;)

Aman kızlar emeklerle sahip oldugunuz bebeginizi bu yuzden kaybetmeyin. ben ilişki yuzunden duşuk yapanları duydum. kanama ou yapmayın. bırakın size sundiyim kardeşim sadece on sevişme sonrası kanaması oldu hem de normal gebelik doktor zaten hemen anladı . ilk sordugu soru bu zaten. hastanede kızlardan biri iki aylık bebegiilişki yuzundenkaybetmiş ama ha doktorunuza ayrıntılı sorun cunku on sevişmede de heyecandan kasılıyor rahim. bırakın araba ullanırken vites degiştirirken bile. doktorunuza danışmadan aman ha her turlu hareketten kacının

Kızlar bi saat kadar ağladıktan sonra eczacım aradı...oda tüp bebek yapmıştı bikaç yıl önce .. Durumumu sordu..bende söyledim..oda üzülme aynı sayı ile ben kızımı kucağıma aldım dinlen dedi.. Yeniden ümitlendim şimdi gene aynı moda girmiş uzanıyorumm...

ne diyeyim, Allah o eczacıdan razı olsun, sana yeniden umut vermiş ya, sen güzellllce dinlen, keyif yap, gerisini düşünme;)

TÜRK FERTİLİTE DERGİSİNDEN ;
ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİLERDE GEBELİK PROGNOZUNUN PREDİKTİVİTESİNDE LUTEAL FAZ HORMON PROFİLİNİN DEĞERİ
Kubilay VİCDAN, Ahmet Zeki IŞIK, Özlem OGUZ, Meryem REZAİ, Nuri DANIŞMAN

Amaç: ICSI-ET sikluslarında luteal faz estradiol değerlerinin gebelikn tanısı ve gebelik prognozunun prediktivitesindeki klinik etkinliğinin belirlenmesi.

Materyal ve Metod: Şidetli erkek infertilitesi nedeniyle ICSI-ET uygulanan 81 olguda transfer sonrası 8. gün estradiol ve progesteron ve 10. gün estradiol degerleri ölçülerek gebelik durumu ve gebelik akibeti ile sonuçlar arsındaki ilişki değerlendirildi.

Bulgular: Embriyo taransferi sonrasında 81 hastada 41 gebelik elde edildi ve ET başına gebelik oranı %50.6 olarak belirlendi. Klinik gebelik /ET oranı %38.2 ve devam eden gebelik oranı /ET %32.1 olarak bulundu.8. gün estradiol ve 10 gün estradiol degerleri gebe olanlardan olmayanlardan anlamlı olarak yüksek bulunurken 8. gün progesteron değeri gebelerde yüksek olmakla beraber bu istatistiki olarak anlamlı değildi. Luteal faz desteği gözönüne alındığında, sadece progesteron alan 28 hastada 8. ve 10. gün estradiol değeri gebelerde yine anlamlı olarak yüksek, 8. gün progesteron değeri farklı değilken, progesteron ile birlikte hCG desteği yapılan 53 hastada sadece 10 gün estradiol değeri gebelerde anlamlı olarak yüksek bulundu. Hastalar 8. gün E2 değerinde artış olanlar ve düşme olanlar olarak iki guruba ayrıldıklarında E2 .değerindeki artış %70 oranında gebelik ile sonlanırken bu guruptaki gebeliklerin %75.7’i devam eden gebeliklerdi. E2 değerindeki düşme durumunda ise gebelik olmaması %76.4 ve eğer gebelik elde edilirse bunun düşükle sonuçlanma olasılığı %85.7 idi.

Sonuçlar:Lutel faz estradiol değerinde artış daha yüksek gebelik oranı ve daha başarılı gebelik prognozunu gösterirken, estradiol değerindeki düşme daha düşük gebelik oranına ve kötü gebelik prognozuna işaret etmektedir.Bu nedenle biz lıteal faz hormonlarının gebelik ve prognozunun predikte edilmesinde gebelik testinden önce etkili bir şekilde kullanılabileceği sonucuna vardık.

Ahmet Zeki Işık, benim doktorum;)

Back
X