yeşilcim benim doktorum 11 ekim'de (15. günümde) test yaptır dediği için günleri öyle sayıyorum. yani bugün 4. günüm olarak kabul ediyorum.
benim göğüslerim patlıcak gibi ama bu aşılama gününden hemen sonra başladı. hamilelikle alakası olamayacak kadar erkenden başladı yani. onun dışında hiçbir belirtim yok. zaten sanki olmamış gibi de bir his var içimde, bilemeyiz tabii, kısmet.
onun dışında birşey belirteyim:
HCG hormonu bildiğim kadarıyla önce kana salgılanıyor, yeteri kadar süre geçtikten sonra da idrara geçiyor.
birşey daha söyleyeyim ama kesin bilmediğimi de belirteyim:
benim doktorum her seferinde progesteron testi istiyor. bundaki asıl amaç yumurtaların çatlayıp çatlamadığıyla ilgili bilgi edinmek. aslında bunu ultrasonla da öğrenebilir, ama kanda hormon testini tercih ediyor.
şimdi, progesteron yanlış bilmiyorsam gebelikte de artarak salgılanıyor. bebeğin tutunması için önemli bir hormon. o yüzden de progestan hapı veriyorlar zaten.
çatlamadan bir hafta sonra yapılan progesteron testinde değer yüksek çıkarsa hamilelik için bir ipucu verebilir. kesin sonuç olmamakla birlikte sanırım doktor bir tahminde bulunuyor değere göre. çünkü hamilelik gerçekleşirse vücut progesteron salgılamayı arttırıyor, tutunma gerçekleşsin diye.
benim 12-13 civarında çıkıyor ve gebelik oluşmadı. ama gebelerin 20'nin üstünde çıkıyormuş. bu testi yaptıran var mı aranızda? değerlerimizi karşılaştıralım? diğer forum sayfalarında bahsi geçiyor bu konunun ama burada hiç konuşmadık..
canım bana baktılar 12. gün bhch nin 1.74 çıktığı gün progesteron 14 çıktı...negatif yani..