• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylül ayı hamilelik bekleyenler neler yapıyorsunuz gelin beraber bekleyelim 😊

kızlar merhaba ben 24 mayısta dış gebelik geçirdim ve iç kanama sonucu sol tüpüm patladığı için aldılar doğal yollarla hamile kalmıştım ama 1.5 sene uğraşmıştım ovülasyon testi kullanmaya başladığımın 2.ayı hamile kaldım bende pcos çıkmıştı ama çok düşük düzeylerde demişlerdi zayıftım adetimte düzenliydi ve hiç bir pcos belirtim yoktu kendiliğinden hamile kalırsın demişlerdi ve kendiliğinden de kaldım meğerse sol tüpümde yapışıklıklar varmış ameliyattan sonra sağ tüpüme rahim filmiyle baktırdım ve sağ tüpümde tıkalı çıktı ama sağ tüpümü açtılar rahim filmi esnasında cevap bayraktar hoca var o çok iyi tüp açma konusunda çok şükür 1.5 ay önce rahim filmi çektirdiğimde ağa tüpüm açık çıktı şimdi doktorum Klomen verdi 3 ay kullan 4 5 ay doğal yollarla dene sonra olmazsa tüp bebek yaparsın dedi ve ben bu ay Klomen kullandım ve yumurtlama ve çatlama olacak şekilde değerlendirdim adetime 9 gün kala dün ovülasyon yaptım normalde silik çıkması gerekiyordu çizgi çıktı bugün 8 gün kaldı adetime yine ovülasyon yaptım ve yine sanki 2.çizgi koyu çıktı yumurtlamadan sonra 8 gün geçti çatlamadan 6 gün geçti çok istiyorum hamile kalmak sizce yavaş yavaş koyulaşır mı By ovülasyon ilk hamileliğimi der ovülasyon testiyle öğrenmiştim adetime 2 gün kala kop koyu çıkmıştı ve kan verdiğimde 49.99 du sanırım öyle bir değerle hamile olduğumu öğrenmiştim sizce böyle olup sonradan pikleşir mi ya da kist mi oluştu ondan mı ikinci çizgi şimdiden böyle çıktı
Canım merhaba son durumun nedir acaba bende pcosum da

Canım merhaba son durumun nedir acaba bende pcosum da
Merhaba şu an hamile değilim adet oldum yazdığımın üstüne adetin 2.günü kan tahlili verdim prolaktin seviyem 42.5 çıktı o yüzden bu ay ilaca başladım ve Klomeni bu ay kullanmayı bıraktım şu an prolaktin seviyemi düşürmeye çalışıyorum yüksek ihtimal ilaç çok etkili biraz düşmüştür ben zaten ameliyat olalı 3.5 ay oldu korunmayı geçen ay bıraktım bakalım denemeye çalışıyorum sizin pcostan başka bir rahatsızlığınız var mı

Merhaba şu an hamile değilim adet oldum yazdığımın üstüne adetin 2.günü kan tahlili verdim prolaktin seviyem 42.5 çıktı o yüzden bu ay ilaca başladım ve Klomeni bu ay kullanmayı bıraktım şu an prolaktin seviyemi düşürmeye çalışıyorum yüksek ihtimal ilaç çok etkili biraz düşmüştür ben zaten ameliyat olalı 3.5 ay oldu korunmayı geçen ay bıraktım bakalım denemeye çalışıyorum sizin pcostan başka bir rahatsızlığınız var mı
Pardon ameliyat olalı 4.5 ay oldu yazacaktım 1 aydır deniyorum sizin yaşınız kaç

Anladım canım yaş 28 10 aydır deniyorum klomen kullandım etki etmedi bu ay letu ve Ovitrelle kullandım hsg çekildim temiz çıktı
Letu daha mı iyi doktor bana Klomen verdi ama 1 ay kullandım günde 1 tane 2.ay 2 tane iç dedi ama Malesef onda da prolaktin yüksek çıkınca başka ilaca başladım yani ilk denediğim ay olmayınca bende olmaz diye düşünmüyor değilim tamam prolaktinim yüksek çıktı ama ne bileyim letuyu bir kaç kişiden duydum nasıl acaba farkı ne

Letu daha mı iyi doktor bana Klomen verdi ama 1 ay kullandım günde 1 tane 2.ay 2 tane iç dedi ama Malesef onda da prolaktin yüksek çıkınca başka ilaca başladım yani ilk denediğim ay olmayınca bende olmaz diye düşünmüyor değilim tamam prolaktinim yüksek çıktı ama ne bileyim letuyu bir kaç kişiden duydum nasıl acaba farkı ne
Yani klomen beni çok büyütmedi doktor değiştirdim o da bana prowomen folikül asti verdi sana famera daha iyi olur dedi famera bulamayınca letu aldım o da olur dedi içeriği aynı zaten dedi. Letuya bile beş gün kullandığımda bğyğmedi doktor 10 gün kullandırdı ilacı adetten sonra devam ettim yine kullanmay sonra bğyüdü iğne oldum hatta iki tane yumurtam gelişti. Benimde proşaktinim yüksek genelde önce ilaçla düşürdük sonra hsg çekildim en son letu kullandım

Sanırım biraz inatçı benim pcos direkt yumurtayı etkiliyor
Hiç hormon tahlili verdiniz mi nasıl anladılar pcos olduğunuzu benim alttan muayene ile anlamadılar temiz dediler kan tahlili verince hormonlarda sıkıntı çıktı çok düşük seviyelerde pcos var bende şaşırdım dedi doktor adetin düzenli zayıfsın çünkü dedi ama en son gittiğim doktor ben pcos üzerine çok makale yazdım dedi o çok bilgiliymiş pcosta zayıf olduğun için hiç kafana takma pcosu unut dedi değerlerde önemli çok fazla mı düşük seviyelerde mi

Hiç hormon tahlili verdiniz mi nasıl anladılar pcos olduğunuzu benim alttan muayene ile anlamadılar temiz dediler kan tahlili verince hormonlarda sıkıntı çıktı çok düşük seviyelerde pcos var bende şaşırdım dedi doktor adetin düzenli zayıfsın çünkü dedi ama en son gittiğim doktor ben pcos üzerine çok makale yazdım dedi o çok bilgiliymiş pcosta zayıf olduğun için hiç kafana takma pcosu unut dedi değerlerde önemli çok fazla mı düşük seviyelerde mi
Lh 9
Estrodiol 42
Fsh 5.09

En son haziranda değerim böyleydi
Lh daha önce 11 falandı

Ben kendim şüphelendim doktora adetken gittim baktı sonra pcos görünümü dedi. İlk gittiğimde bana direkt klomen vermişti açıklama. Yapmamıştı yumurtan temebl demişti sadece. Ama bana hiç adetken gel demedi. Ben kendi kendime öğrendim desem yeridir

Lh 9
Estrodiol 42
Fsh 5.09

En son haziranda değerim böyleydi
Lh daha önce 11 falandı
Anladım lh ve fsh aralarında 2 seviye olunca pcos diyorlarmış benim 1.8 gibi falandı aralarında ki değer yani çok düşük seviyelerde sizin 4 değer var aralarında ama 11den 9 a düşmüş bence çok iyi estrodiol 42 normal mi bilmiyorum benim 24 çıkmış geçen ay onunla ilgili bir bilgim yok prolaktin değeriniz kaçtı bi de amh yaptılar mı size

Ben kendim şüphelendim doktora adetken gittim baktı sonra pcos görünümü dedi. İlk gittiğimde bana direkt klomen vermişti açıklama. Yapmamıştı yumurtan temebl demişti sadece. Ama bana hiç adetken gel demedi. Ben kendi kendime öğrendim desem yeridir
Yani bence pcos bu seviyelerde çok zorlamaz kilonuz olsa adetiniz düzensiz olsa evet zayıflayın derim ne bileyim bir şey bulunur ama sizin belirtileriniz düşük seviyelerde yani genelde hep kilolularda oluyor pcos çok nadir bizim gibi zayıf çıkıp pcos olanlar inşallah istediğiniz sonuçlara ulaşırsınız herkese çok dua ediyorum Allah herkesin gönlüne göre versin

Anladım lh ve fsh aralarında 2 seviye olunca pcos diyorlarmış benim 1.8 gibi falandı aralarında ki değer yani çok düşük seviyelerde sizin 4 değer var aralarında ama 11den 9 a düşmüş bence çok iyi estrodiol 42 normal mi bilmiyorum benim 24 çıkmış geçen ay onunla ilgili bir bilgim yok prolaktin değeriniz kaçtı bi de amh yaptılar mı size
Amh baktırmadım hiç prolaktin ocakta 93 tü ilaçla düştü iki ay önce sırasıyla 32-53 oldu yine ilaç kullandım 23 e falan düşmüştü. Bu ay nasıl bilmiyorum. Normalde göğsüm adetten bir hafta önce hep şişerdi şuan şişlik yok muhtemelen yüksel değil bu ay

Yani bence pcos bu seviyelerde çok zorlamaz kilonuz olsa adetiniz düzensiz olsa evet zayıflayın derim ne bileyim bir şey bulunur ama sizin belirtileriniz düşük seviyelerde yani genelde hep kilolularda oluyor pcos çok nadir bizim gibi zayıf çıkıp pcos olanlar inşallah istediğiniz sonuçlara ulaşırsınız herkese çok dua ediyorum Allah herkesin gönlüne göre versin
Amin canım inşallah bende şaşırdım pcos olduğuma dediğiniz gibi adet düzenli yani bir iki gün geç olur sadece kilo da yok doktora da dedim kilom yok niye pcosum diye zayıflarda da olabilir dedi. Ben birazda strese bağlıyorum evlenmeden önce 52 kiloydum evlenince stresli zamanlar yaşadım bir anda 56 kiloya çıktım işim zaten stresli yeni yeni kendimi topluyorum sakşn kalmaya çalılıyorum

Amin canım inşallah bende şaşırdım pcos olduğuma dediğiniz gibi adet düzenli yani bir iki gün geç olur sadece kilo da yok doktora da dedim kilom yok niye pcosum diye zayıflarda da olabilir dedi. Ben birazda strese bağlıyorum evlenmeden önce 52 kiloydum evlenince stresli zamanlar yaşadım bir anda 56 kiloya çıktım işim zaten stresli yeni yeni kendimi topluyorum sakşn kalmaya çalılıyorum
Ne yazık ki stres çok etkiliyor bende çok stres yapıyorum her şeyi bende 48 kiloydum biraz kendim kilo almak istedim şuan 54 kiloyum ama bence bunlar normal zaten çok zayıf olmakta hamileliğe engel şimdi kilonuzu korumamız lazım evlenince herkes otomatik olarak kilo alıyor ve stresli bir hayatı oluyor aynıyız sizinle benimde iş yerim aşırı stresli yani kafamızı boşaltmak gerekiyor amh da baktırın ama yumurtalıklarınız ne durumda oda çok önemli doktor onu nasıl istemedi hayret ettim ya bu prolaktin ben ilk defa böyle duydum ya önceden hiç bilmiyordum bile geçen sene yapmışlardı 15 çıkmıştı doktor hiçbir şey söylemedi bile dış gebelik ameliyatından sonrada açıkçası hiç baktırmadım 42.5 ama ben strese de bağladım geçen ay aşırı stresli bir dönemden geçmiştim kan alırken bile çok stresliydim aldırırken bile dedim kesin bu stresten değerler yüksek çıkar ondan mı başka bir şeyden mi bilmiyorum bakalım yani beklemekte çok yorucu

Back
X