eylülde 15 aylık olacak kızım için kreş zamanı :(

_Birce_

cennet dudaklarınmış öpte öleyim !!!
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
1.103
1.566
158
36
merhaba hanımlar. kızımın 4 aylık olmasına 2 hafta kala işe başladım. malesef ücretsiz izin almak gibi bir şansım yok :( kızım şu an 13 aylık bu zamana kadar annem ve kv kp dönüşümlü olarak baktılar. iki tarafa da uzak oturuyoruz o yüzden bizde kaldılar. ama bu süreçte gerçekten çok yıprandık. artık kızım eşim ve ben birlikte bi hayat sürmek istiyorum. o yüzden kızımı eylülde kreşe vericem.
bakıcı kesinlikle düşünmüyorum yaşadığımız şehirde tanıdığım güvenebileceğim benim evimde kızıma bakabilecek kimse yok malesef. başkasının evine de asla göndermek istemiyorum.
eşimde bende memuruz üni de çalışıyoruz ikimizde ve üninin kreşi var. 3 aylıktan itibaren bebek alıyorlar. bebek grubu 3-18 ay arasındaki bebekleri kayda alıyor. 1 öğretmen iki bakıcı anne var ve 8 bebek kontenjanı var. kızım 15 aylık başlayacak ama 18 aylık olunca sınıf değişmiyor yine o sınıfta devam ediyor. eğer oraya gönderirsek 5 dk uzağımda olacak. birlikte gidip gelicez. ama şöyle de bir durum var. kızım sevmediği bi yemek olunca haliyle her bebek gibi zorla yemek yiyor. büyük tuvaletini yapınca hemen altını almayınca çok fena kızarıyor. aklıma hep bunlar geliyor acaba doğru düzgün doyurmazlar mı altını hemen almazlar mı kreş için çok mu küçük gibi....
bu yaştayken bebeklerini kreşe veren ailelerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.

herhangi bir tecrübem yok ama 5 dk uzağınızda olması harika bir şans bence
arada gidip kontrol edebilirsiniz belki
sonrasında da alışır diye düşünüyorum
belki olumlu etki olur ve yeme düzeni oluşur

Ara sira gider bakarsiniz, kimse sen nerdeydin demez ki bir memura? Donusumlu olarak bir esiniz gider bir siz gidersiniz. Yemeklere zamanla alisir merak etmeyin

Aynen bence de öğle aralarında falan gidip bakarsın bebişe,bir de çorbasını falan kavanoza koyup götürün her gün yedek olsun. Eğer sevmezse ondan verirler. İnşallah her şey güzel olacak,bozmayın moralinizi :))

ben 20 aylık ermiştim. tuvalet konusu her bebek öyledir hemen hemen. günlük 7 bez koyardım. sık sık değiştirin derdim. hiç sorun yaşamadık. menüyü günlük verirlerdi bana bakardım yemeyeceği varsa sevdiği meyveleri, sütünü, belki bir çorba koyardım. bunları yese gene yeter. şimdi 3,5 yaşında sevmediği şeyde olsa koymuyorum. tüm lezzetlere alışsın yesin diye. biraz rahat olun.
tek sıkıntı bolca hasta olacak. buna hazırlıklı olun. ilk yık 1 hafta iyi 3 hafta hasta oluyorlar. alışınca senede bir ancak oluyor.

Ara sira gider bakarsiniz, kimse sen nerdeydin demez ki bir memura? Donusumlu olarak bir esiniz gider bir siz gidersiniz. Yemeklere zamanla alisir merak etmeyin
ahh canım hiç de öyle olmuyor biliyor musun. ben tuvalete bile zor gidiyorum.

ahh canım hiç de öyle olmuyor biliyor musun. ben tuvalete bile zor gidiyorum.
Biz ozel sektorde bile yapabiliyorsak siz de yaparsiniz ;) gerekirse tuvalete yemege gitmeyip cocugunuza gidersiniz kimse de bir sey diyemez merak etmeyin. Evlenmeden once calistigim fabrikanin kresi vardi,duz makina iscileri bile gereken durumlarda islerini birakip giderlerdi hatta 2 saatte bir emzirirlerdi,kimse agzini acamazdi. Onlarin isleri sizinkinden yogun emin olabilirsiniz ama can bu,ihmal edilemez derdik amirler olarak

Aynen bence de öğle aralarında falan gidip bakarsın bebişe,bir de çorbasını falan kavanoza koyup götürün her gün yedek olsun. Eğer sevmezse ondan verirler. İnşallah her şey güzel olacak,bozmayın moralinizi :))
hay allah razı olsun bu niye benim aklıma gelmedi ki. dediğiniz gibi yaparım en azından yemek derdini düşünmemiş olurum :)
ben 20 aylık ermiştim. tuvalet konusu her bebek öyledir hemen hemen. günlük 7 bez koyardım. sık sık değiştirin derdim. hiç sorun yaşamadık. menüyü günlük verirlerdi bana bakardım yemeyeceği varsa sevdiği meyveleri, sütünü, belki bir çorba koyardım. bunları yese gene yeter. şimdi 3,5 yaşında sevmediği şeyde olsa koymuyorum. tüm lezzetlere alışsın yesin diye. biraz rahat olun.
tek sıkıntı bolca hasta olacak. buna hazırlıklı olun. ilk yık 1 hafta iyi 3 hafta hasta oluyorlar. alışınca senede bir ancak oluyor.
ben kızıma şimdiye kadar hiç inek sütü ve keçi sütü vermedim. biberon kullanma alışkanlığı da yok. suyunu bile suluktan içmez bardaktan içer. en iyisi kreşe verene kadar süt içmeye alıştırayım. en azından o da bi alternatif olur.
ve beni en çok korkutan konu hastalık tabi ki de. ama bu durumla er geç tanışmak zorundayız. sonuçta bağışıklık sistemi güçlenene kadar çocuk illaki hasta olacak. ama dediğiniz gibi sonrasında da daha dirençli olur inşallah ;)

Bu sorunun cevabın bir gün uğrayıp oraya bakarak ve oradaki annelerle konuşarak en pratik şekilde alırsın

Sonuçta oradaki tüm bebeklerin annesi de orada çalışıyor çevir sor bir kaçına

Yemek yemeyi öğrenir yavaş yavaş altını da değiştirirler kim iste sınıfta bir koku bombası

Biz ozel sektorde bile yapabiliyorsak siz de yaparsiniz :KK66: gerekirse tuvalete yemege gitmeyip cocugunuza gidersiniz kimse de bir sey diyemez merak etmeyin. Evlenmeden once calistigim fabrikanin kresi vardi,duz makina iscileri bile gereken durumlarda islerini birakip giderlerdi hatta 2 saatte bir emzirirlerdi,kimse agzini acamazdi. Onlarin isleri sizinkinden yogun emin olabilirsiniz ama can bu,ihmal edilemez derdik amirler olarak
tabi ki de benim çalıştığım kurumda da çok rahat olan memurlar var. örneğin eşim. ama ben üst yönetimin sekreterliğini yapıyorum hem yoğun oluyor hemde sekreterlikte yerini boş bırakıp gidemiyorsun illaki birini koyman lazım yerine. artık amirimin de bana biraz daha imtiyazlı olmasını isteyeceğim bu konuda.

tabi ki de benim çalıştığım kurumda da çok rahat olan memurlar var. örneğin eşim. ama ben üst yönetimin sekreterliğini yapıyorum hem yoğun oluyor hemde sekreterlikte yerini boş bırakıp gidemiyorsun illaki birini koyman lazım yerine. artık amirimin de bana biraz daha imtiyazlı olmasını isteyeceğim bu konuda.
Cocuk soz konusu oldugunda durumlar degisir merak etmeyin. Zaten gecici bir donem olacak bu hem siz icin hem cocugunuz icin. Rayina oturunca gidip gelmeyi de azaltirsiniz. Amiriniz sizin hayatinizi kolaylastiracak bazi adimlar atabilir. Ben patronun ozel asistanina uzak mesafeden ceken telsiz aldirmistim mesela,kadin 4 aylik bebegini gidip emziriyordu surekli,hatta bazen saatte bir bile gidiyordu. Insallah kolay alisirsiniz,masallah zaten buyumus o evreleri atlamissiniz.

benımde kızım 14 aylık bende eylulde krese vermek stıyordum ama unıv kresı mıllı egıtıem baglandı ve artık 3 yas altı almıyor yoksa bızım kurumunkıde cok yakındı bana ulasım olsun-fıyat avantajı olsun ama olmadı, kresler zaten 2 yas altı genelde almıyor,benımde ıale bakıyor ve bızımle kalıyorlar kv vefat ettı zaten. bakıcıya butcemızde yok evımde bakacak bırı olması lazım ondada guvenemem evımı de cocugumu da emanet edecegım sonucta....
bız bır yıl daha boyle devam edecegız, 2018 eylul ekım gıbı özel krese verecegım hem o zamana kadar yemek ve tuvalet alıskanlıgı oturmus olur ve kendını rahatlıkla ıfade edebılır..
bence sızde bekleyın bır yıl kadar , hem 18 ayını doldurduktan sonra sınıf degısıklıgı olmuyorsa kendı yasıtı olmayacagı ıcın sıkılır ya da dıger cocuklarla gecınemez... sıkıntı olur.

Bu sorunun cevabın bir gün uğrayıp oraya bakarak ve oradaki annelerle konuşarak en pratik şekilde alırsın

Sonuçta oradaki tüm bebeklerin annesi de orada çalışıyor çevir sor bir kaçına

Yemek yemeyi öğrenir yavaş yavaş altını da değiştirirler kim iste sınıfta bir koku bombası
konuştuğum bir kaç anne var. mesela birisi 4 aylıkken vermiş şu an 6 aylıkmış hastalıktan kurtulamıyoruz diyor.1,5 gün kreşte 2,5 gün ananede dedi. bir tanesi çok memnun olduğunu söyledi ama bakıcı çocuğun altını almayı mı unutmuş artık altı öyle kötü pişik olmuş ki resmen yara olmuş fotosunu gösterdi ağlamamak için kendimi zor tuttum. yani memnunum diyor ama pişikle karşılaşma durumu var. bir tane memur abla var orda çalışıyor o da çok övüyor.

Hastalik konusu insani canindan bezdiriyor ben cok cektim en son kresten aldim 5 yasinda gonderecegim.Biraz guclenmis olur diye dr onerdi.Hasta oldugunda surekli izin rapor alamayacaksaniz cok buyuk sikinti.Ben yerinizde olsam cocugum icin biriki sene katlanirim kv kp ye.Nitekim 1 sene daha oyle yapicam ben de.

benımde kızım 14 aylık bende eylulde krese vermek stıyordum ama unıv kresı mıllı egıtıem baglandı ve artık 3 yas altı almıyor yoksa bızım kurumunkıde cok yakındı bana ulasım olsun-fıyat avantajı olsun ama olmadı, kresler zaten 2 yas altı genelde almıyor,benımde ıale bakıyor ve bızımle kalıyorlar kv vefat ettı zaten. bakıcıya butcemızde yok evımde bakacak bırı olması lazım ondada guvenemem evımı de cocugumu da emanet edecegım sonucta....
bız bır yıl daha boyle devam edecegız, 2018 eylul ekım gıbı özel krese verecegım hem o zamana kadar yemek ve tuvalet alıskanlıgı oturmus olur ve kendını rahatlıkla ıfade edebılır..
bence sızde bekleyın bır yıl kadar , hem 18 ayını doldurduktan sonra sınıf degısıklıgı olmuyorsa kendı yasıtı olmayacagı ıcın sıkılır ya da dıger cocuklarla gecınemez... sıkıntı olur.
keşke öyle bir imkanım olsa ama malesef 1 yıl daha cümbür cemaat yaşayamam. kızım bile 1 yaşında olmasına rağmen sadece eşim ve ben olduğumuzda farklı davranıyor ev kalabalık olduğunda farklı davranıyor. onunda düzeninin oturmasını istiyorum. sınıf değişikliği olmayacak ama şöyle de bir durum var. eğer çocuk grubundaki çocuklardan çok fazla gelişmişse motor gelişimi iyiyse ebevynlerin isteği doğrultusunda okulun müdürünün değerlendirmesi sonucu üst sınıfa geçebiliyormuş. o sınıfta da 18-24 ay arası cocuklar varmış.

Hastalik konusu insani canindan bezdiriyor ben cok cektim en son kresten aldim 5 yasinda gonderecegim.Biraz guclenmis olur diye dr onerdi.Hasta oldugunda surekli izin rapor alamayacaksaniz cok buyuk sikinti.Ben yerinizde olsam cocugum icin biriki sene katlanirim kv kp ye.Nitekim 1 sene daha oyle yapicam ben de.
yok canım katlanamam. sürekli sorunlar yaşıyoruz. gerçekten katlanabilecek bir durumda değilim malesef.

keşke öyle bir imkanım olsa ama malesef 1 yıl daha cümbür cemaat yaşayamam. kızım bile 1 yaşında olmasına rağmen sadece eşim ve ben olduğumuzda farklı davranıyor ev kalabalık olduğunda farklı davranıyor. onunda düzeninin oturmasını istiyorum. sınıf değişikliği olmayacak ama şöyle de bir durum var. eğer çocuk grubundaki çocuklardan çok fazla gelişmişse motor gelişimi iyiyse ebevynlerin isteği doğrultusunda okulun müdürünün değerlendirmesi sonucu üst sınıfa geçebiliyormuş. o sınıfta da 18-24 ay arası cocuklar varmış.
eylulde zaten 16-17 aylık olacak bence 18-24 ay grubuan dahıl olması en basından en mantıklısı. ama ben olsam cocugum ıcın bır yıl daha dısımı sıkardım bız 2 kışı ıken kı bu uzun yıllardır boyle ben aılemden ayrılalı yıllar oldu 18 imde evden cıktım su an kızım dahıl 5 kişiyiz bastan zor gelsede alıstık artık evde ınsan arıyoz esım bıle yalnızlıgı seven adam alıstı bu duruma ;)

Cocuk soz konusu oldugunda durumlar degisir merak etmeyin. Zaten gecici bir donem olacak bu hem siz icin hem cocugunuz icin. Rayina oturunca gidip gelmeyi de azaltirsiniz. Amiriniz sizin hayatinizi kolaylastiracak bazi adimlar atabilir. Ben patronun ozel asistanina uzak mesafeden ceken telsiz aldirmistim mesela,kadin 4 aylik bebegini gidip emziriyordu surekli,hatta bazen saatte bir bile gidiyordu. Insallah kolay alisirsiniz,masallah zaten buyumus o evreleri atlamissiniz.
çok teşekkür ederim yaa gerçekten böyle mesajlar okumak insanın içini rahatlatıyor. inşallah kızımda kolaylıkla alışır. çocukları çok seviyor çocuk gördümü sevinçten çığlık çığlığa uçuşuyor ama işte sürekli o ortamda olmak farklı olabilir.

çok teşekkür ederim yaa gerçekten böyle mesajlar okumak insanın içini rahatlatıyor. inşallah kızımda kolaylıkla alışır. çocukları çok seviyor çocuk gördümü sevinçten çığlık çığlığa uçuşuyor ama işte sürekli o ortamda olmak farklı olabilir.
Elbette cok sevecektir. Hepiniz bir arada olacaksiniz bu cok buyuk nimet. Kolayliklar diliyorum;)

Back
X