Eylül'e olmak istediğim gibi gireceğim! Şimdiden elveda 4 kilo :)

benbirkelebegim

in love :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
109
14
298
İstanbul
Okuyanlara selam olsun öncelikle kızlar
Ben 158 boyunda 53.5 kiloyum şu an. Diyete bugün başlamadan önce 54 kgdum
Az gibi görünse de kilom, inanın öyle değil kollarım şişkin, göbeğim var, belim yok :30:
Evet belim yok dümdüz iniyor yani :) bi şekli yok belimin
Olmak istediğim kilo: 49
Ve azimliyim çok diyet denedim ben ama bir diyete bağlı kalmak istemiyorum.

Belirli kurallarım var işte onlar şunlar:

1. Güne 1 bardak ılık limonlu suyla başlamak
  2. Günde 3 öğün mutlaka yemek
  3. Her gün 1 2 bardak bitki çayı içmek
  4. Her gün 1 sürahi limonlu su koyuyorum dolaba soğuk içiyorum içine de 3 4 limon dilimi içtikçe içesim geliyor :)
  5. Sabah uyanınca kahvaltıdan önce egzersiz, akşam uyumadan egzersiz mutlaka yapmak 20 dakika yeterli sonrasında duş şart
  6. Yemek yerken hiç bir şey düşünmemek ve yavaşça yemek! işte benim en büyük hatam buydu :)
  7. Sabah kahvaltıda mutlaka 1 haşlanmış yumurta yemek
  8. Akşam 7den sonra yemek yok :)

İşte kurallar bu kadar basit. Eylüle kadar uygulayacağım. Yani 20 gün falan :) Sonuçlarını yazarım. Resimli farkı da koyarım o kadar fark olursa tabi :) Ama eminim belim dümdüz inmeyecek :1:

Bu işin sırrı aslında beyinde bitiyormuş çok istekliyim! Şu halimden memnun muyum evet Allah'a şükür fazla kilom yok halime gerçekten çok şükür sağlıklıyım da ama olmak istediğim biraz daha ince ve sıkı olmak kendim için istiyorum bunu ve hiç bir hevesim buna engel olmayacak nefsime hakim olmayı da öğrenicem bu yolda evet nefsim çikolatalar pastalar börekler isteyecek ve gözüm doymayacak biliyorum farkındayım 1 dilim kek belki beni kesmeyecek ama hazırım hepsine! Her şeyden yiyip psikolojimi bozmayacağım neden yiyemedim istemiyorum diyet diye geceleri düşünmeyeceğim tabi az miktarda olmak koşuluyla...

İşte böyle kızlar siz de bana katılmak isterseniz ben bugün başladım bile. Kendimizce diyet :) Kendi kurallarımız ve keyfimizce yardımlaşabiliriz...

Her günün sonunda yediklerimi yazmaya devam :)

Başlığa 4 kg yazmışım ama 49 olmak için 5 kg vermiş olmam lazım yaklaşık çünkü bu başlığı açarken 53 olarak düşündüm kendimi :$

10.08.2013 : 54.0 kg
11.08.2013 : 53.5 kg
12.08.2013 : 53.0 kg
14.08.2013 : 52.8 kg
15.08.2013 : 52.4 kg
17.08.2013 : 52.0 kg
18.08.2013 : 51.8 kg
19.08.2013 : 51.4 kg

Son düzenleme:
ilk günüm güzel geçti diye düşünüyorum :)

işte sabah kahvaltım
1 haşlanmış yumurta (80 kalori) ve 1 dilim beyaz ekmek (90 kalori)
ara öğün: 1 şeftali (45 kalori)

öğle yemeği olarak 1 tane armut yedim küçük (60 kalori)
akşam yemeğim de 2 dilim fırında makarnaydı orta büyüklükte o da yaklaşık 500 kaloridir :(

evet günün değerlendirmesi olarak yediğim şeyler akşam yemeğine kadar iyiydi ve doyurucuydu tabi 2 tane yapyağlı makarna yememe gerek var mıydı hayır :) ama pişman da değilim dediğim gibi bu diyeti psikolojim bozulmadan yapacağım canımın istediği gibi.

toplamda aldığım kaloriye bakıyorum veee: 775 kalori!

Yine de o kadar kötü değil çünkü 1 kare bitter çikolata bile 600 kalori iken ben bütün günün yemeğini 775 kalori ile kapattım :)

üstelik 3.5 km yürüdüm bugün yani 175 kalori falan yakmışım

sonuç olarak bana kalan 600 kalori :)

Evettttt günü 600 kalori ile kapatmış bulunuyorum :) tabi ki bu saatten sonra sadece limonlu suyumla devam ediyorum :)

Yarın görüşmek üzere günlüğüm :54:

Merhaba... :3:
İznin olursa ben de sana katılmak isterim.. :17:
Ben 1.56 boyunda ve 53.5 kiloyum..
Nerdeyse senin gibi yanii :1:

Ben de 49 olmak istiyorum..
Bu gün başlıyacaktım ama olmadı... :17:
Şimdilik bir listem yok ama ben daha çok sporla zayıflamayı düşünüyorum...

Kendimi kasmadan, fazla yasaklar koymadan, sıkılmadan, bıkmadan istediğim gibi görünmek istiyorum..

Biraz göbekten, biraz kalçadan ve biraz da kollardan giderse süper olucak inşaAllah :16:

Hadi kolay gelsin bize :1:

Merhaba... :3:
İznin olursa ben de sana katılmak isterim.. :17:
Ben 1.56 boyunda ve 53.5 kiloyum..
Nerdeyse senin gibi yanii :1:

Ben de 49 olmak istiyorum..
Bu gün başlıyacaktım ama olmadı... :17:
Şimdilik bir listem yok ama ben daha çok sporla zayıflamayı düşünüyorum...

Kendimi kasmadan, fazla yasaklar koymadan, sıkılmadan, bıkmadan istediğim gibi görünmek istiyorum..

Biraz göbekten, biraz kalçadan ve biraz da kollardan giderse süper olucak inşaAllah :16:

Hadi kolay gelsin bize :1:

Tabi ki katıl daha da iyi olur :) sen de yediklerini yaptıklarını paylaşırsan fikir alışverişinde bulunabiliriz :)

benmde kılo vermem lazım onceden 45 kıloydum cok zayıftım sonra bı anda 62 oldum :S ramazanda 4 kılo verdım sımdı 58 kıloyum. hedefım 52 ınsallah bende verebılrım :)

Bu gün benim ilk günümdü :)

Benim kabızlık sorunum var diye sabah aç karnına kabızlığa karşı çayım var onu içtim...
Kahvaltıda iyi yemezsem sonra dayanamıyorum.. Maalesef... :17:
Kahvaltı olarak 2 dilim ekmek, peynir yedim ve şekersiz çay içtim...

Öğle yemeğinde mercimek çorbası içtim...

Bütün gün 3 litre su içemyi planlamıştım ama şimdilik 1 litre su ve 1 fincan daha çay içtim..

Kaçamak ta yaptım söylemesem olmazzz tabii :17:

Spor olarakta sabah 50 dakika yürüyüş yaptım..
Akşam da bir o kadar yürüyüş yapmayı düşünüyorum..
Bu gün egzersiz çok az yaptım ne yazık kii.. Akşam belki biraz daha yaparım..
İp atlamakta kilo verdiriyormuş, yapa bilirsem 1000 tane atlamayı çok istiyorum..

Bu günlük bu kadar.. Artık bu günlük sadece su içeceğim... :17:

Son düzenleme:
Tabi ki katıl daha da iyi olur :) sen de yediklerini yaptıklarını paylaşırsan fikir alışverişinde bulunabiliriz :)

Tatlım, bana şu yazdığın limonlu suyu anlatsana..

Nasıl yapıyorsun, zayıflatıyor mu ??
Limonun zayıflatdığını duymuştum ama limonlu suyu bilmiyorum..

Bi de ben yürüyüş ve egzersiz yaparken spor korsesi giyiyorum. Çok iyi terletiyor ve zayıflatdığına da eminim..
Kardeşim onunla çok güzel zayıfladı, hani sen yazmıştın ya belim yok, dümdüz iniyor diye, işte bu konuda sana yardımcı ola bilir bence..
Benim belim dümdüz değil ama biraz göbeğim var ve tabii ki, basenler... Onlar için giyiyorum korseyi..

Tatlım, bana şu yazdığın limonlu suyu anlatsana..

Nasıl yapıyorsun, zayıflatıyor mu ??
Limonun zayıflatdığını duymuştum ama limonlu suyu bilmiyorum..

Bi de ben yürüyüş ve egzersiz yaparken spor korsesi giyiyorum. Çok iyi terletiyor ve zayıflatdığına da eminim..
Kardeşim onunla çok güzel zayıfladı, hani sen yazmıştın ya belim yok, dümdüz iniyor diye, işte bu konuda sana yardımcı ola bilir bence..
Benim belim dümdüz değil ama biraz göbeğim var ve tabii ki, basenler... Onlar için giyiyorum korseyi..

canım limonlu su kabızlık sorununa birebir bağırsakları çalıştırıyor bir de şeftali de öyle bak bugün limon bitmiş içmedim hala tuvalete çıkmadım hele ki sabah uyanır uyanmaz ılık limonlu su içersen 1 2 saate çıkıyorsun tuvalete 8 9 bardak suyu sürahiye koyuyorum yarım limonun suyunu sıkıyorum kalan limonu da atmıyorum içine dilimliyorum öylece dolaba koyuyorum zaten dediğim gibi günlük içmem gereken suyu içmiş oluyorum :) 2 gün önce diyete başlamadan tartıldığımda 54 kiloydum şu an 53 :) 1 kilo vermişim bile belki de gerçekten işe yarıyor hem de dinç hissediyorsun

Bugün ikinci günü bitirdim :)

Sabah kahvaltım:
1 dilim beyaz ekmek ve kibrit kutusu büyüklüğünde peynir(diyet falan değil normal) aslında bu ölçüleri hiç sevmem ama o kadar yedim doydum bıraktım :)

Öğle yemeğim:
Form bisküvilerinden yedim karışık çikolatalı, limonlu, meyveli hepsinden birer tane aldım bir de pirinç mısır patlağı olanından 2 tane :17:

Akşam yemeğim:
1 tabak sebzeli tavuklu çorba ve 1 dilim ekmek

Birazdan yürüyüşe çıkacağım bugün 5 km yürümeyi planlıyorum :42:Akşam yatarken de buraya eklediğim egzersizleri yapacağım her sabah ve akşam

Diyete başlamadan 54 kgdum dün 53.5 bugün ise 53! Her gün yarım kilo mu veriyorum ne :1:

Sonuç olarak 1 kilo verdim hem de kendimi hiç sıkmadan :) Mutluyum..

sporun faydalarını şimdiden hissetmeye başladım. akşam her yerim çürümüş gibi ağrırken bugün çok dinç uyandım tabi biraz geç uyanabildim. :32:
ayrıca açken ve tuvaletim yokken boş mideme bakıyorum beni çok motive ediyor belimin hatları çıkmaya başlamış zaten duymuştum beldeki yağları yakmak kolaydı tabi ki durmak yok bugün daha 3. günüm olmasına rağmen vücudumu toparlanmış hissediyorum :17:
demek istediğim günün sonunda kendimizi çok bitkin hissetsek bile güzel bir uykuyla kendimize geliyoruz ve uyandığımızda kendimizi bomba gibi hissediyoruz bırakmak yok :nazar:

aslında bugün 4. günüm ama ekleyemedim dün hemen 3. gün menümü ekliyorum:
sabah egzersizden 45 dk sonra 1 haşlanmış yumurta 1 dilim beyaz ekmek 1 dilim peynir
öğlen 1 kase çorba 4 5 yemek kaşığı sebze yemeği
akşam: 1 orta boy salkım siyah üzüm...

keşke akşam düzgün bişeyler yeseydim :50: akşam 9da patates kızartması yemezdim hem de ketçap mayonezli :ssz:
neyse artık olsun.. bundan sonra ara öğün atlamak yok, öğünlerde de düzgünce yemeliyim

bu arada 4. günümde kilom: 52.8 :nazar:

sabah malesef egzersiz yapmadım :50: aç karınla lipton 5i bir arada form çayı içtim yarım saat sonra her zamanki gibi yumurta ekmek ve peynir yedim biraz sonra tuvalete çıktım :1:

öğlen 3 4 yemek kaşığı börülce yemeği yedim
akşam da 1 kase çorba

yatmadan önce egzersiz yapıp öyle yatarım diye düşünüyorum tabi hemen değil de 45 dk sonra falan

bu günlük bana çok yardım etti :31: tek başıma bu kadar motive olmazdım bırakırdım çünkü biliyorum
bu arada her gün yürüyemiyorum şimdilik vücudum harekete alışık olmadığı için 2 gün yürüyüp 2 gün yürümeme kararı aldım alıştıktan sonra her gün yürümeye devam... çünkü 3.5-4 km yürüyorum çıktığımda. bana göre çok... egzersizi de 1 gün akşam 1 gün sabah yaparım belki bilmiyorum ama her yerim ağrıyor :1: buna kesinlikle değer şimdi bile baktığımda değişiklik farkediyorum

sabah malesef egzersiz yapmadım :50: aç karınla lipton 5i bir arada form çayı içtim yarım saat sonra her zamanki gibi yumurta ekmek ve peynir yedim biraz sonra tuvalete çıktım :1:

öğlen 3 4 yemek kaşığı börülce yemeği yedim
akşam da 1 kase çorba

yatmadan önce egzersiz yapıp öyle yatarım diye düşünüyorum tabi hemen değil de 45 dk sonra falan

bu günlük bana çok yardım etti :31: tek başıma bu kadar motive olmazdım bırakırdım çünkü biliyorum
bu arada her gün yürüyemiyorum şimdilik vücudum harekete alışık olmadığı için 2 gün yürüyüp 2 gün yürümeme kararı aldım alıştıktan sonra her gün yürümeye devam... çünkü 3.5-4 km yürüyorum çıktığımda. bana göre çok... egzersizi de 1 gün akşam 1 gün sabah yaparım belki bilmiyorum ama her yerim ağrıyor :1: buna kesinlikle değer şimdi bile baktığımda değişiklik farkediyorum

Merhaba :) sende bence gayet istikrarlisin. Bu motivasyonla devam edersen eminim istedigin kiloya ulasirsin. Insallah hepimiz arzuladığımiz kilo ve fizige kavusuruz.:)

Merhaba :) sende bence gayet istikrarlisin. Bu motivasyonla devam edersen eminim istedigin kiloya ulasirsin. Insallah hepimiz arzuladığımiz kilo ve fizige kavusuruz.:)

merhaba canım ama akşam 9 10 gibi canım bir şeyler istiyor alışmışım abur cubura dayanamadım kola çekirdek yedim bu duruma ne yapsam :26:

merhaba canım ama akşam 9 10 gibi canım bir şeyler istiyor alışmışım abur cubura dayanamadım kola çekirdek yedim bu duruma ne yapsam :26:

Bu durumu bende çok yaşıyordum bundan önce ama şöyle bir yol buldum kendimce hemen söyliyim. Kesinlikle kendime oyalanacak bir şeyler buluyorum. Okey oynuyorum, blog okuyorum, kadınlar kulubunde girilmedik sayfa bırakmıyorum nerdeyse :) yanımda yarım litre suyum var ve birde 5 kayısı ve 5 fındık. Çok canım çekerse bunları tuketiyorum. Ama inan kayisi findik tabagi oldugu gibi iceri gidiyor. Canim istedigi an bir seye dalmissam ya da o an onu yemeye üşeniyorsam sonra bir daha yemiyorum. Bir de fat burner diye yag yakıcı bir tablet kullanıyorum daha 3 gün oluyor ama bende tokluk yarattı. Psikolojikte olabilir bilmiyorum. Aslında bu tip şeyler kullanmaya karşıyım da sonuçta karacigerimize zarar veriyor ama bunu denemek istedim. 40 günlük bir ilaç.. Birazda psikolojik aslında o ilaçları annem bosaltip icine vitamin koysa ve ben icsem belki de aaaa ilac bende tokluk yaratıyor dicem.. Kisacasi beynine hukmet.. zor ama yapabiliriz.

Bu durumu bende çok yaşıyordum bundan önce ama şöyle bir yol buldum kendimce hemen söyliyim. Kesinlikle kendime oyalanacak bir şeyler buluyorum. Okey oynuyorum, blog okuyorum, kadınlar kulubunde girilmedik sayfa bırakmıyorum nerdeyse :) yanımda yarım litre suyum var ve birde 5 kayısı ve 5 fındık. Çok canım çekerse bunları tuketiyorum. Ama inan kayisi findik tabagi oldugu gibi iceri gidiyor. Canim istedigi an bir seye dalmissam ya da o an onu yemeye üşeniyorsam sonra bir daha yemiyorum. Bir de fat burner diye yag yakıcı bir tablet kullanıyorum daha 3 gün oluyor ama bende tokluk yarattı. Psikolojikte olabilir bilmiyorum. Aslında bu tip şeyler kullanmaya karşıyım da sonuçta karacigerimize zarar veriyor ama bunu denemek istedim. 40 günlük bir ilaç.. Birazda psikolojik aslında o ilaçları annem bosaltip icine vitamin koysa ve ben icsem belki de aaaa ilac bende tokluk yaratıyor dicem.. Kisacasi beynine hukmet.. zor ama yapabiliriz.

oyalanmak iyi fikir :34: şimdi egzersizimi de yaptım terledim ohh be biraz bekleyip ılık bi dus alıp yatıcam :) beklemek gerekiyor ve sakın sıcak ya da soğuk suyla alma ılık olsun uyumadan önce yaptıgın egzersiz vücudunu yağ yakımına hazırlıyormus yakıyormus bile ama sabah kahvaltıdan önce yaptığın egzersiz direk yağ yakıyormus canım bilmiyorsan söyleyeyim :nazar: iyi geceleerrrr :16:

Back
X