Ezilmiş ve güçsüz olmaktan bıktım

Rakamsal olarak konustum. 28 her harukarde 45 ve 50ye gore cok cok genc. Ha 45 50 60 70 yasin insanlari hayati ister genc yasar ister cokmus yasar o da zamanin yillarin getirecegi sartlara bagli.

Evet çevre çok kötü etkiliyor.Benim çevremde de hep eleştiren insanlar var

Çok tesekkür ederim.
Gitmek konusunda kararsızdım inşallah iyileşebilirim.Evet söylediğiniiz şeyler bendeki durum tam olarak plan yapıyorum ama harekete geçemiyorum.

Artik bu yaslar insanin hayatini oturtma yasidir. Bugune kadar ne yaptim, bundan sonra ne yapabilirimin icsel hesaplasmasi gorulur. Siz bu zamana kadar yaptiklarinizdan tatmin olamamissiniz ki mutsuz bir hale girmissiniz. Istediginiz tam olarak nedir, sosyal olmak mi, bir seyler uretmek mi, meslek edinmek mi? Hangisiyse ona gore adimlar atmalisiniz.

İstediklerim konusunda bile bazen karışıklığa düşüyorum.Düşüncelerimde de çıkmazda olabilirim.Bundan sonra bana ne iyi gelir falan hep bir yuva kurma isteğim vardı ama bu psikoloji ile dogru karar değilmiş sanırım

kurslar ayrıca çevre yapmak için bi fırsat ve iş bulma olasılığınız da çok yüksek. siz nerde yaşıyosunuz?

Merhaba,

Değiştirmek isteğiniz aslında her şeyin başlangıcı. Ağır depresyon zaten zihninizi yormuştur. Bu nedenle artık özellikle kendinizi koruma altına almanız gerek. Ama bu tedavi amaçlı psikiyatri servisine yatmak istemek ne kadar doğru bir karar olur sizin için bilemedim. Çünkü o serviste çok ağır hastalığa sahip olan insanlar yatıyor olacak. Bu sizi çok etkileyebilir. Bu nedenle bu düşüncenin çok sağlıklı olmadığı kanaatindeyim.

Üzerinize alınmayın ama şu hayatta en çok kızdığım noktalardan biri yalnızlıktan şikayet etmek. Hiç arkadaşınız olmayabilir. Allah korusun ama bir felaket olur tüm tanıdıklarınız hayatınızı kaybeder yapayalnız kalırsınız. Yalnızlıktan keyif almayı yalnızlığı sevmeyi de öğreneceksiniz.

Size birkaç sorum ve tavsiyelerim olacak.
1)Çalışıyor musunuz? Çalışmayı düşünüyor musunuz?
2) Maddi olarak olanaksızlıklarınız olabilir. Ama en azıdan internet erişiminiz var. Güzel filmler izleyin. Güzel diziler izleyin. Bu konuda size önerim Amelie filmi ilk olarak onu izleyin izlemediyseniz. Keyfinizi yerinize getirir. Big Fish, Roman Holiday , Its a Wonderful Life izleyin.
3) Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Yürüyüş yapın açık havada.
4) Size hobi olarak puzzle ya da resim yapmayı da öneririm. Beyaz bir kağıda karakalem ile bile bir şeyler çizmek içinizi boşaltır. Beyninizi temizler.
5) Yalnız kalmamak adına eğitim durumunuza göre çeşitli kurslara yazılın. Belediye kursları uygun fiyatlı. Lisans eğitiminiz varsa da bence bir üniversiteye özel öğrenci olarak başvurun ve bir ders alın. Özel öğrenci olmanın ücreti çok pahalı değil.
6) Ben bunu hayatımda hep uygularım. Hayatımda her hafta bir kez daha önce yapmadığım bir şeyi yapmak. Çok basit şeyler olabilir. Bu hafta mesela bir radyo programını aradım konuştum filan. Kendinize olan inancınızı yeniler. Ya evet ben bunu yaptım deyip sevinirsiniz.

Onceeee aynanin karsina gec guzel bi makyaj yap,ojelerini sur,Ustune yakistirdigin biseyler giy, parfumunu sık, son olarak aynaya bak kendini bi guzel gor soyle :)
Ne istiyor canin nereye gitmek;sinema,Bijiteri ,kozmetik magazalari ya da hepsinin icinde oldugu bi Avm.Hic olmadi bir kafede cay ic gel eve biraz insan içine kariş.Sonra düşün bugun iyi hissediyor muyum diye.Bakimli ol ki özguvenin biraz yerine gelsin.Iyi mutlu hisset kendini.Onerilen filmleri izle rahatca uyu.Yasinda gec degil.Icinden gelmesi gerek.Sevgiler....

Tavsiyeleriniz harika teşekkür ederim.
Özellikle son tavsiyeye bayıldım,hayat enerjisi gibi bir şey.
Örneğin siz neler yaparsınız,biraz anlatır mısınız örnek olması bakımından.
Ben kendime bir plan yapıp öyle ilerlemek istiyorum,konumda bütün verilen tavsiyelerde çok güzel onları da plana sahil etmek istiyorum ah o gücü kendimde bulup bir harekete geçsem.Kararlarım kalıcı olmuyor
Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum

ah işte benim kendimle uğraşmak için hiç hevesim yok

Bu birazcık kendini tanıma ile ilgili ama ben yeteneğim olmadığı halde sırf psikolojimi güçlü tutabilmek adına resimle ilgileniyorum. Ya da mesela bugün çok sinirimi zıplatan bir olay yaşadım bir defterim var ona ne yaşadıysam ne hissettiysem yazıyorum. Sonra üzerinden bir ay geçip baktığında her şeyin geçici olduğunu görürsün bu da cidden seni rahatlatır. Genel olarak ben yazmanın gücüne inanıyorum. Bir isteğim, dileğim, hayalim ya da hedefim mi var bu deftere 40-50 kez yazarım. Yazınca beyniniz ona göre odaklanıyor ve farkında olmadan bilinçaltınız buna göre yöneliyor. Ama çok olumsuz kelime kullanmam. Örneğin "Ben artık ezilmiş ve güçsüz olmak istemiyorum" değil "Ben artık çok enerjik ve neşeli biri olacağım" şeklinde yazın. Bu akşam bence birazcık hayallerinizi ve hedeflerinizi yazın. Mesele enerjik olarak örnek aldığınız bir rol model mi var? Varsa bu kişinin fotoğrafını hep görebileceğiniz bir yere koyun. Ben genelde hayallerim için de yaptım bunu.

Son madde cidden benim son 8 yıldır uyguladığım bir strateji. İlk bunu oyun olarak başlattım kendi içimde. Önce ayda bir yıldır hayatımda hiç yapmadığım bir şeyi yapmaya çalışıyordum. Artık haftada bire indirdim. Ama böyle yok "bungee jumping" aman ekstrem şeyler gibi düşünmeyin. Örneğin, yalnızlığı sevmiyorsanız yalnız bir cafeye gidin ve bir kahve için kendi başınıza. Kahve içerken de insanları gözlemleyebileceğiniz bir yer seçin. Onlar hakkında hikayeler yazın aklınızdan.

Şunu unutmayın bu hayatta ilk önce kendinizi seveceksiniz. Kendinizi değiştirin değiştiremediğiniz özelliklerinizi sevin.

Yarın sizin yeni hayatınızın ilk günü olsun. Günlük rutininden farklı çok da büyük olmayacak bir şey ekleyelim hayatınıza ve siz bunu uygulayın. Yarın ben şunu yaptım diye bize geri dönün. Neler yapabileceğinize de yine düşünün bir bakalım.

Teşekkür ederim cevapladığınız için.Haklısınız gercekten yazmak güzel eylem,insan geri dönüp bakınca her şeyi daha net görüyor.
Hayallerimizi yazma fikri çok sevimli geldi bana.Bugün onu yapacağım.
Yarın için de ne yapabilirim düşüneyim.Yaptım mı yapmadım mı diye bildiririm de.

Bebegim benim etrafim cok kalabalik ama hepsi kuru kalabalik bos bos bende mesela her seyimi kendim yaparim kendi basima sosyallesmekten zevk aliyorum bende bir ara depresyondan gectim o zamanlarda depresyondan cikma gucumu SECRET isimli okudugum kitapta buldum su an baskisi var mi bilmiyorum eski bir kitap 2.elciler de sahaflarda bulabilirsin onu mutlaka oku. Ve en onemlisi kendi kendinle sosyallesmenin hazzini kesfet :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…