facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

kişi,kendisi mutluysa kimseyle sorunu yoktur.:51:

kocam desin eşim desin sevgilim desin ne derse dedin . o kişilerin bileceği iş . neden rahatsız oluyorsun çok komiksin . bizim iş yeriinde bir kadın vardı kocam kocam diyordu hep telefonda komikti bence . koca kelimesi evet biraz kaba geliyor kulağa eş daha kibar oluyor ama herkes istediğini der . facebbokta evet her yeri bildiri yapanlar var . bende gittiğim yerleri yapıyorum kimseyi kıskandırmak değil amacım hoşuma gidiyor gezmek görmek bildiri yapmak . arşiv gibi oluyor bak burayada gitmiştik ne güzeldi gibi . kimseyi kıskandırmak için yapmıyorum . evli insanlarda mutlu günlerini paylaşmak istiyor benim arkadaşlarımın çoğu evlendi hepsi paylaştı hepsini beğendim güzel yorumlar yazdım . zerre kıskanmadım . kıskançlığı hiç sevmem . ama bazı arkadaşların tüh tüh evlenemedi bak ben evlendim ohh canıma değsin tipi davranışlarıda yok değil . güler geçerim ...

şu facebook çıktı çıkalı ilişkilerinde suyu çıktı sanırım .. insanların şuan yoldayız , şuraya gittik şurda denize girilmeden olmaz ,yedikleri yemekleri çekmeleri , utanmasalar gerçekten birlikte oldukları an fotoları koyacaklar artık insanlar da suyunu çıkarttı
Ayrıca merak ettiğim bir nokta var . Tamam eskiler kocam falan der ama .. yeni jenerasyon yani şuan 20 li yaşlarda evlenenler bile face bakıyorum da kocam da kocam ... eşim demek varken .. tamam istediğin yazar .. ama kocam lafı daha özel kaçar ve büyüklerimden öğrendiğim farklı anlamlara gelen yanları var , çevrenin ayıpladığı bir kelime olarak duydum bende ..sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum ?

facebook adı üstünde sosyal paylaşım sitesi herkez nerede olduğunu neler yaptığını yazıyor.Resim yüklüyor vs. Bunda abes olan ne? haa ben kendim yapıyormuyum hayır ama yapanada laf edemem..sitenin amacı bu zaten..rahatsız oluyorsam yada sizde oluyorsanız facebooka girmezsiniz olur biter yani...

hiçte ayıp değil!...bende kocacım diyorum..seviyorum bu kelimeyi..
benimde bi çok sevmediğim hitap şekli vardır.ama herkez eşine dostuna dilediği kelimeyi istediği gibi hitap eder yani.. bundan banane derim ve önüme bakarım her zaman..bence gereksiz eleştiri

artık nikah memurları da eş ilan ediyor .. kaba geldiği için ... tamam evde kocişimm canımm benim aşkıımm denir tabiki de .. demek istediğim facebook ta bunu yazmaları ..

kıskanılacak bir şey yok ki bunda bende geziyorum, yemek yiyorum... ayrıca izin yazdığınız kadar kaba bir kelime kullanmamıştım .. dügün , doğumgünü , balayı , mezuniyet fotoları gayet hoş zaten .... farklı şeylerden bahsetmiştim özel olanlardan .. artık herkesin herşeyini biliyoruz .. yani ne canım ne aşkım ne kocam kelimesinin özelliliği kalmadı demek istedğim bu evde kocasıyla konuşmuyor mu bu kişi aaaaa odalardan pc ile iletişimde galiba .. o yemekleri yiyemeyenlar var , ailesinin imkanı olamayıp gezemeyenler her dk bilidirimden bulananlar için .. nese bu konu böyle uzak gider ..sonuçta bu durumları uygulayan var uygulamayan var ... KEŞKE HER ŞEY ANLAMINI YİTİRMESEYDİ.. KİMSE BENİ İLGİLENDİRMİYOR .. BAKIP BAKMAMAK BANA KALMIŞ .. AMACIM GÜNCEL BİR OLAYI PAYLAŞMAK ..VE BAZI KELİMELERİN HEYACANINI YİTİRMEMİSİ.. DUYDUĞUMUZDA FAKLI BAKABİLMEMİZ ... AŞKIM KELİMESİ BİLE BİR ŞEY HİSSETİRMİYOR ARTIK ..

valla nikah memuru bizi karı-koca ilan etti..bana göre hiçte kaba değil

sana göre aşkım vs. kelimeleri anlamını yitirmiştir.ama benim kocamaaa bütün güzel sözler çok yakışıyo ve kelimeler anlamını yıllardır yitirmedi.. facebooktada bu sözler paylaşılıyo diye anlamanı yitirdiği kanısına nasıl vardınız??
:52::52::52:

:62:bi görgüsüz de burda:62:

Sevsinler o görgüsüzü :) Yaşasın görgüsüzlük

valla nikah memuru bizi karı-koca ilan etti..bana göre hiçte kaba değil

sana göre aşkım vs. kelimeleri anlamını yitirmiştir.ama benim kocamaaa bütün güzel sözler çok yakışıyo ve kelimeler anlamını yıllardır yitirmedi.. facebooktada bu sözler paylaşılıyo diye anlamanı yitirdiği kanısına nasıl vardınız??
:52::52::52:

:46::46::46:

bazen sırf facebookta paylaşmak için bişeyler yaşıyor insanlar galiba diyorum:ssz:

Evlendiğim zaman hayatımdaki adamdan her zaman kocammm diye bahsedeceğim.
Eşim kelimesinden hiç hoşlanmıyorum.
Kişinin kendini bağlar bu tabirler.
Kimseyi alakadar etmez sonuçta. :49:

Benim anlatmak istediğim sosyal medyada ifade edilmesiydi . Evinde , yolda , sokakta , toplulukta dersin tabiki kimseyi alakadar etmez .. Hele bugün facebookta kırışmış balayı yatağının fotosunu gördükten sonra .. Anlatmak istediğin sadece sosyal medyadakı durumdu ..

Benim anlatmak istediğim sosyal medyada ifade edilmesiydi . Evinde , yolda , sokakta , toplulukta dersin tabiki kimseyi alakadar etmez .. Hele bugün facebookta kırışmış balayı yatağının fotosunu gördükten sonra .. Anlatmak istediğin sadece sosyal medyadakı durumdu ..

kelimeler her yerde ifade edilir. aşkım,bebeğim,kocacım bence sosyal medya olsun,arkadaş yanında olsun hiç bir ayıbı,kabalığı yok bunun... :34:
ama konuyu açarken deseydinki 'facebookta bazı arkadaşlarım olayı abartmış kırışmış balayı yatağı resmi koymuş' desen bizde yuhh artık deriz.Belki herkez arkadaşlarının paylaştıkları abes şeylerdende örnek verirdi. hoş bir tartışma olurdu.. :34:

ama işin içine yer bildirimleri,resimler vs. ayıplayarak söylersen..herkezz orada durr!. der. adı üzerinde sosyal medya ve zaten bunun için facebook kullanılıyor. bence yanlış cümleler seçtin. bu kadar insan aynı tepkiyi veriyorsa bir kez daha yazdıklarını gözden geçirmen gerekir bence :34:

bende bi örnek vericem anlattığın abes duruma
benim bi arkadaş vardı facebookta bebek yapmayı planladığı zamanlardan tut.hamile kaldığını öğrendiği an hemen yazmış, gebelik testindeki çift çizgiye kadar yazmış.daha kan testi bile yaptırmamış bile ama kocasıyla ikisi nasıl havalar,hayaller paylaşıyolar.2 gün geçmedi hatta bebeği tutunamamış düşmüş hastanede serumlu resimler bile paylaşmış..haa bu bana ters bişeydir.Ama benide ilgilendirmez ,bende rahatsız oldum engelledim.. :34:

şu facebook çıktı çıkalı ilişkilerinde suyu çıktı sanırım .. insanların şuan yoldayız , şuraya gittik şurda denize girilmeden olmaz ,yedikleri yemekleri çekmeleri , utanmasalar gerçekten birlikte oldukları an fotoları koyacaklar artık insanlar da suyunu çıkarttı
Ayrıca merak ettiğim bir nokta var . Tamam eskiler kocam falan der ama .. yeni jenerasyon yani şuan 20 li yaşlarda evlenenler bile face bakıyorum da kocam da kocam ... eşim demek varken .. tamam istediğin yazar .. ama kocam lafı daha özel kaçar ve büyüklerimden öğrendiğim farklı anlamlara gelen yanları var , çevrenin ayıpladığı bir kelime olarak duydum bende ..sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum ?

ben de feyste yenı okudum eskiler ne kadar da ınceymiş bizim yenı jenerasyondan kesınlıkle daha modernlermiş
eş değin zaman bırebıs aynısı demek yanı benden bı tane daha demek kelıme anlamı olarak yanı ama tabı sen ıstedddın anlamı yuklemede serbessın
neyse eskıdden erkek büyük güçlü ulu vb kavramlar ile eşleştirilmiş o yüzden erkeğe koca denirmiş
ama hr ulu dağın tepesınde mutlaka kar vardır . karı olmayan dağ eksiktir kadın da erkeği tamamlayan kar mış o yüzden
erkeğe koca kadına da kocanın kar ı denırmıs
bu bı alıntı tabı ama sen evlenecein adama eş dersın kımseyı bağlamaz bunun tersı de doğrudur

Hanımlar gereğinden fazla yanlış anlaşıldım . Yazdığım gün belki de tam olarak ifade edemedim o gün . Bu konunu bu kadar uzayacağı aklımın ucundan geçmezdi . Sanırım sosyal bir olay oldu .. Konunun içinden hepimizin bir parçası vardı belki de .. Artniyetsiz yazılmış bir yazıydı .Yüzyüze olsaydık eğer belki bu şekilde anlaşılmayacaktı . Duygularımı , ifadelerimi tam katamadım belki de .. Niyetim kimseyi eleştirmek yargılamak değilde elbet eğer üzdüğün , kırdığım insanlar olduysa kusuruma bakmayın . Gecenin bir vakti anlık bir tepki açtığım bir konuydu .. tabiki beni alakadar etmez . Burdaki herkes aklına geleni paylaşıyor sadece tartışma konusuydu o kadar . Kimseye karışıyorum demedim ki ..

Son düzenleme:
Hanımlar gereğinden fazla yanlış anlaşıldım . Yazdığım gün belki de tam olarak ifade edemedim o gün . Bu konunu bu kadar uzayacağı aklımın ucundan geçmezdi . Sanırım sosyal bir olay oldu .. Konunun içinden hepimizin bir parçası vardı belki de .. Artniyetsiz yazılmış bir yazıydı .Yüzyüze olsaydık eğer belki bu şekilde anlaşılmayacaktı . Duygularımı , ifadelerimi tam katamadım belki de .. Niyetim kimseyi eleştirmek yargılamak değilde elbet eğer üzdüğün , kırdığım insanlar olduysa kusuruma bakmayın . Gecenin bir vakti anlık bir tepki açtığım bir konuydu ..

:34: canım kapattır konunu istersen uzar gider bu böyle arada kaynar bu yazdığın,ilk konu başlığın eleştiriye o kadar açıkki onu gören olumsuz yorum yapabilir.hem seninde daha fazla canın sıkılmaz. :34:

Herkesin içinden geleni yapmasını kendimize dert etmemeyi öğretmeli hayat... :51:

hey Allahım ben dert etmedim . Ya neden kendimi anlatamıyorum . Napayım daha .. Bir konu açtım sadece ..Banane milletten isterse ayım , eşeğim desin banane.. burada binlerce dert var o zaman bizene kimsenin derdi bizene .. herkes kafasına göre konu açıyor .. ama tabi bu dokunaklı oldu hatam orada ..

İnsanların birbirine nasıl hitabettiğini kafaya takacak kadar boş zaman vermemeli hayat :1:

Allah ta insanlara biraz anlayış ,konuyu anlamaya çalışmak versin ne diyim ..yırtınıyorum burda anlatamadım .. o zaman haberleri de dinlemeyin .. ya sadece bir konuydu konuyu iyice takip edin yazdıklarımı takip edin konu içinde .. tarif edemedim ..bilmeden yargılıyorsunuz .. burada ne konular açıldı ama tek boş konu bu oldu nedense... ama sorun tabi dokunaklı oldu .. kibarca kendimi anlatmaya çalışıyorum yok ama herkes kafasına göre söyleniyor ..

BEN KONUYU UNUTTUM .. ANLIK BİR SÖYLEMDİ .. FACE O GECE FAZLASIYLA GÖRDÜĞÜM TABLODAN ANLIK YAZDIM BEN NE DÜŞÜNDÜGÜMÜ UNUTTUM AMA HALEN BANA OLUMSUZ SÖYLEMLER .. AMA BEN NE KADAR YIRTINSAM BOŞ GALİBA ...

Back
X