Facebook yeni özellik ayarlariyla daha cok yuvalar yikacak!!

nefret ettim oldum olası bu sosyal ağlardan. hiçbir zaman da kullanma ihtiyacı hissetmedim. insanlar bana uzaylıymışım gibi aaa facein yok mu diyo. kime ne benim hayatımdan yok profilimden yok nerde olduğumdan. bence direk özel hayatın deşifre olması. yok ilkokul arkadaşlarını bulma bahanesi yok şu yok bu derken milletin odak noktası oldu. banane ilkokul arkadaşımdan. zaten çok istesem görüşürdüm. ayrıca bırakın da bazı anılar geçmişte kalsın..

Hesabım var ama yoğun bi şekilde kullanmadığımdan olmasada olur dediğimden şuan pek sorun yok kapatmayıda düşünebilirm gerçekten cıvığı çıktı

Kimlerden mesaj alabileceğimizi ayarlayabiliyoruz diye biliyorum. "herkes" olarak ayarlanırsa arkadaş olarak eklenmemiş kişilerden de mesaj gelir. "Arkadaşlar" olarak ayarlanırsa sadece ekli kişilerden mesaj gelir. Bu ayarı mı değiştirmişler yani anlamadım. Bir de facebookta suç yok bence, o sadece aracı görevi görüyor, niyeti olan kişi her şekilde saman altından su yürütebilir yani... :26:

nefret ettim oldum olası bu sosyal ağlardan. hiçbir zaman da kullanma ihtiyacı hissetmedim. insanlar bana uzaylıymışım gibi aaa facein yok mu diyo. kime ne benim hayatımdan yok profilimden yok nerde olduğumdan. bence direk özel hayatın deşifre olması. yok ilkokul arkadaşlarını bulma bahanesi yok şu yok bu derken milletin odak noktası oldu. banane ilkokul arkadaşımdan. zaten çok istesem görüşürdüm. ayrıca bırakın da bazı anılar geçmişte kalsın..

Allahıımmmm! sonunda ben gibi düşünen birini buldum şükürler olsun:1: ya nedir bu face zırvalığı allah aşkına..resmi işler bile o olmadan halledilemez oldu ne saçmalık bu bide face in yoksa ooo geri kafalısın..ee günümüz çağdaşlığını simgeleyen şey face oldu tabi evet ben 21yaşındayım ve geri kafalıyım aynı apartmanda üst katlarda oturan ilkokul arkadaşım apartmanda görüp selam vermez ama facede beni ekleyip beğenir bölesi bi sahteliktense yada onu bunu dürtükleyip milletin eklediği videoları 3 5saat izleyeceksem gerikafalıyım ben ha bu tanıdıkların eklemesi gene birde hiç görmediğim dünyanın öbr ucundaki adamı arkadaş ediyorum kendime buda ayrı bi çelişki:90:biçok yuvada yıkılıyo cabası haa bu sabaha kadar konuşulacak bişi evet birey kendinden sorumludur içinde olmayan adam face mace dinlemez ama şu da varki kabul etmeliyiz sanallaştık kızlar bazı şeyleri dozunda bırakmak gerekiyor bazen aklımın almayacağı sınırlarda buluyorum bu tip şeyleri evliyken biriyle tanışan ona kaçan filan ne saçmalıklar daha..bide artık o ortamdaki hal durum konuşmalar filan insanı gerçek yaşamdan soyutluyor ne gerek varki arada bir girip bakarsın hadi neyse ama onsuz olamayanlar var bi masada oturuyosnz bikaç arkadaş toplanmışsınız herkesin elinde telefon herkes face twiter bu ne yani sadece buz kalıbı gibi bedenimiz yer değiştiriyor ama eller hep aynı yerde face twiter bide ordan yanında oturan adama bişiler yazma olayı var tabi utanmasa oturduğu kafedeki garsona twitle sipariş verecek millet :90:

Kimlerden mesaj alabileceğimizi ayarlayabiliyoruz diye biliyorum. "herkes" olarak ayarlanırsa arkadaş olarak eklenmemiş kişilerden de mesaj gelir. "Arkadaşlar" olarak ayarlanırsa sadece ekli kişilerden mesaj gelir. Bu ayarı mı değiştirmişler yani anlamadım. Bir de facebookta suç yok bence, o sadece aracı görevi görüyor, niyeti olan kişi her şekilde saman altından su yürütebilir yani... :26:

yeni değişti..herkesten mesaj geliyor..ama filtrelemesi varmış da anlamadım ben face fazla takılmadığımdan..

facebook facebook hergün
aradım durdum facebook facebook bu kızı ordan
buldum facebook facebook görür
görmez tutuldum
facebook facebook galiba aşık
oldum lokomotif gülşen cıtı pıtı birsen ah bir görsen cici bici ebru esmer banu tanışabilsen güzeller güzel beğen ne istersen herkesin zevkine göre
facebookta.:27::27::27:

Kısaca facebook'un durumu bu.:ssz:

güvenlik ve gizlilik ayarlarınızı kontrol edin bence..
herkese açık birşey olmasın..
bildiğim kadarıyla sadece profil ve kapak fotosu otomatikman herkese açık..
sizce mahsuru varsa bence kendi fotonuzu kapak ve profil yapmayın.
eklediğiniz fotoları sadece arkadaşlar olarak ekleyin..
her önünüze geleni arkadaş olarak eklemeyin..

bunları yapmak lazım bence..

arkadaş olmayanlardan mesaj almak istemiyorum seçeneği vardı ama açılmış dediğim gibi..

Son düzenleme:
facebook hicbir zaman parali olmayacak
güvenlik sistemi gayet güzel ve yerinde
iyice kullanmasini bilelim yeter !
siz faceyi falan bosverin
face sadece bahane
face yüzünden yuvalar dagilmiyor bir kere bunu kafaniza iyice yerlestirin
yuvalari dagilanlar face yüzünden degil kocadan yada kadindan ötürü dagiliyor
birakin faceyi telefon bile olmasa bu dünyada yapacak adam zaten her sekilde yapar
nitekim görüyoruz duyuyoruz okuyoruz
bu ayni kocasi aldatanin aldattigi kadina sucu yüklemesi gibi birsey
facenin ne sucu var yahu

2013 yılına girdiğimiz şu günlerde artık kişilik hakları ve özel hayata hiç bir saygısı kalmamış olan sosyal ağ. Kizlar sizi uyurmak istiyorum artik Facebookta herkes yani arkadas olmayanlarda mesaj yazabiliyor. Bunu ayarlama sansini aldi facebook biz kullanicilardan.
1 aydir facebook kullanmiyorum ve hic yoklugunu hissetmiyorum. Malesef facebook yüzünden yuvalar dagiliyor iliskiler bitiyor. Aynisi basima geldi saplantili 14-15 yaslarinda "ciktigim" serefsiz (suan evli ve cocuklu) benim bütün akrabalarimi arkadaslarimi facede bulup herkese mesaj yazmis. Yani facebook 6 sene önceki coktan kapanan defterleri acabiliyor.
Artik bu herkesin herkese mesaj atma olayida gizlenmedigi sürece dahada cok yuvalar dagilacak! Umarim bir kac seneye facebook popülerligini kaybeder.
Bu konuyu acarak sizi yeni özellik ayarlari konusunda bilgilendirmek istedim.
:19:

popülerliği filanda kalmadı zaten yaa..nasılki face msn in yerini aldıysa twitterda face in yerini aldı her sene ayrı bi zırvalık çıktığı için hepsinin ömrü azcık kaldı bi ara netlog filanda vardı yaa onlar noldu acep :60: en güzeli kk hiç bıkmam bak ne güzel ortam :1::kkk:

popülerliği filanda kalmadı zaten yaa..nasılki face msn in yerini aldıysa twitterda face in yerini aldı her sene ayrı bi zırvalık çıktığı için hepsinin ömrü azcık kaldı bi ara netlog filanda vardı yaa onlar noldu acep :60: en güzeli kk hiç bıkmam bak ne güzel ortam :1::kkk:

tivitırın ne olduğunu hiç bilmiyorum..sayfasını bile açmadım hiç..ama tivıtır da popülermiş.

orda sadece birşeyler yazılıyor takipçilerin varmış..:6::6:

Facebookta görünmek istemezseniz asla görünmüyorsunuz. Profil fotosu ve kapak fotosu dışında siz izin vermediğiniz sürece kimse birşeyi göremiyor. Mesela beni ancak arkadaşlarımın arkadaşları görebilir ve sadece arkadaşlarım mesaj atabilir. Belli alanları akrabalarıma gösterirken belli yerleri de iş arkadaşlarımla paylaşabiliyorum. Facebook u facebook yapan da bu zaten! Yoksa daha önce bir dolu arkadaşlık sitesi varken neden herkes bu siteye yöneldi ki? Facebook tan korkuyorsanız önce kullanmayı öğrenmelisiniz. Ayrıca bu site kimsenin yuvasını yıkmadı şimdiye kadar. Yıkılan yuvaların sahipleri ancak sebep olur. Yoksa facebook olmasa telefona telefon olmasa mektuba ve her halükarda ikinci kadına pislik atmaya alışmış kişiler suçlu bulmakta pek zorlanmayacaklardır.

Son düzenleme:
Facebook'un parali olmasini, populerliginin dusmesini, ve hatta kaldirilmasini en cok isteyenlerden biriyimdir herhalde 2007'den beri uye oldugum halde.
Ben yuva bozulmalarindan degil de insanlari asosyallige ve sahtelige ittiginden dolayi sevmiyorum bu siteyi. Millet artik bir yere eglenmeye degil facebook'a yazmak icin gider olmus, cekilen resimler fb'a konulur mu filtresinden gecirilip cekiliyor, millet baskasina nispet yapmak icin siteye sahte durum eklemesi yapiyor, millet fb sohbetlerini gorusmeden, ozlem gidermeden sayar olmus. Bir ortamda herkesin elinde telefon, millet birbirinden cok netle ilgileniyor. Sokakta suratina bakmayan adam facebookta can ciger mesajlar yaziyor (herkesin gorebilecegi yerlere tabii). Ayy daha bir suru sey.
Ilkokul bebeleri bile birbiriyle internetten gorusur olmus. Sokakta oynamak devri kapandi. Cok sacmasapan bir hale geldi hersey. Insanlar sersemlesti, etrafiyla ilgilenmez, insan yuzu gormez oldu sosyal ag cilginligindan.
Insallah parali olur da herkes birakir sunu.

tivitırın ne olduğunu hiç bilmiyorum..sayfasını bile açmadım hiç..ama tivıtır da popülermiş.

orda sadece birşeyler yazılıyor takipçilerin varmış..:6::6:
hah işte tamda beklenen evre bu önce insanlar gerekli gereksiz mekanlarda foto çekilip eklediler miillette bunları beğendi etiketledi tırıvırı bi muhabbet sahte bi samimiyet şimdide twittera akın ettiler sanatçıdan farkları kalmamış gibi takipçileri türedi hey insanlık nereye gidiyorsun nolacak bu yukardan uçmaların sonu:90:
Facebook'un parali olmasini, populerliginin dusmesini, ve hatta kaldirilmasini en cok isteyenlerden biriyimdir herhalde 2007'den beri uye oldugum halde.
Ben yuva bozulmalarindan degil de insanlari asosyallige ve sahtelige ittiginden dolayi sevmiyorum bu siteyi. Millet artik bir yere eglenmeye degil facebook'a yazmak icin gider olmus, cekilen resimler fb'a konulur mu filtresinden gecirilip cekiliyor, millet baskasina nispet yapmak icin siteye sahte durum eklemesi yapiyor, millet fb sohbetlerini gorusmeden, ozlem gidermeden sayar olmus. Bir ortamda herkesin elinde telefon, millet birbirinden cok netle ilgileniyor. Sokakta suratina bakmayan adam facebookta can ciger mesajlar yaziyor (herkesin gorebilecegi yerlere tabii). Ayy daha bir suru sey.
Ilkokul bebeleri bile birbiriyle internetten gorusur olmus. Sokakta oynamak devri kapandi. Cok sacmasapan bir hale geldi hersey. Insanlar sersemlesti, etrafiyla ilgilenmez, insan yuzu gormez oldu sosyal ag cilginligindan.
Insallah parali olur da herkes birakir sunu.
bi laf varya artistlik parayla olsa gene yaparsın diye bu da o hesap paralı olsa bu seferde gördün mü bak parası olan girebiliyo her babayiğitin harcı değil diye bi sersemlik alıp başını gidecek oyun siteleri bile üst seviyeye geçebilmen için para kotası koymuş 5lira vereceksin ki olmayan bişeyi sanal bişeyi alabilesin düşün artık :1: yok anacım yok ipe sapa gelemeyiz biz :90:

Yuvalari facebook degil onu kullanmasini bilmeyenler yikiyor...
Facebooku günah kecisi ilan etmek anlamsiz bence,
adam olan eski sevgilisini aratmasin, eski ciktiklarina yazmasin, ona yazanlara cevap vermesin....
Nefsine hakim olamiyorsa bunda Facebookun sucu yok ki.
Kullanmasini bilene gayette güzel ve faydali bi platform.

facenin o özelliği varsa gerçekten sinir bozucu ; ama yuva bozan sosyal bir paylaşım sitesi olarak değerlendirmeyin bence
bugun face olmasa , yarın x site olacak, öbür gün xxx site olacak ,
bu böyle sürüp gidecek., ayrıca faceden beter siteler var.

aşırı korkularınız varsa, kullanmassınız olur biter
konu açınca face sizi duymaz.:27:

illaki
kullanmak istiyorum derseniz eğer, isim değiştirisiniz ..:34:

facenin o özelliği varsa gerçekten sinir bozucu ; ama yuva bozan sosyal bir paylaşım sitesi olarak değerlendirmeyin bence
bugun face olmasa , yarın x site olacak, öbür gün xxx site olacak ,
bu böyle sürüp gidecek., ayrıca faceden beter siteler var.

aşırı korkularınız varsa, kullanmassınız olur biter
konu açınca face sizi duymaz.:27:

illaki
kullanmak istiyorum derseniz eğer, isim değiştirisiniz ..:34:

bence de:27:
isminizi kısaltarak yazın, çocuğunuzun ismini de kendinizinkine ekleyin öyle bir isim türetin mesela..sorunsa bu.

sadece iletişimde olmak istediğiniz kişiler olsun listenizde..herkesi eklemeyin herkesi kabul etmeyin..

herkese, isminizi aratmayı kapatın mesela, bulmak istediklerinizi siz bulun..

fotolara mutlaka sadece arkadaşlar görsün seçeneğini ekleyin..

sizi etiketledikleri zaman onay seçeneğini aktifleyin birisi sizi etiketlediği zaman sizin onayınız olmadan sizin profilinizde yayınlanmıyor reddedebilirsiniz..

fazla sorun kalmaz..

benim face hesabım var ama her dakka facete olan birisi değilim ama yukardakilerin çoğunu yaptım..

arkadaşlar facebookta bir mesaj dolanıyor ya, hani durum güncellemesinde "neler oluyor mertmi nasıl gidiyor - vs gibi cümleler yazıyorsa virüs var, açık saçık gönderiler sizin tarafınızdan arkadaşlarınıza gönderilecek" diye. mutlaka görmüşsünüzdür. benim durum güncelemesinde,böyle ayzıyor."neler oluyor, mertm" şimdi benim profil ele mi geçirilmiş. ne yapmalıyım? biraz karışık oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum.

bence de:27:
isminizi kısaltarak yazın, çocuğunuzun ismini de kendinizinkine ekleyin öyle bir isim türetin mesela..sorunsa bu.

sadece iletişimde olmak istediğiniz kişiler olsun listenizde..herkesi eklemeyin herkesi kabul etmeyin..

herkese, isminizi aratmayı kapatın mesela, bulmak istediklerinizi siz bulun..

fotolara mutlaka sadece arkadaşlar görsün seçeneğini ekleyin..

sizi etiketledikleri zaman onay seçeneğini aktifleyin birisi sizi etiketlediği zaman sizin onayınız olmadan sizin profilinizde yayınlanmıyor reddedebilirsiniz..

fazla sorun kalmaz..

benim face hesabım var ama her dakka facete olan birisi değilim ama yukardakilerin çoğunu yaptım..

bu herkesin seni aratamamasini nerden ayarliyorduk, gecenlerde bi kontrol edeyim dedim
ama o ayari bulamadim:26: eskiden yapmistim hatirliyorum ama bazen yenilikler olunca eski ayarlar kayboluyor
tekrar bi kontrol etmekte fayda var.

arkadaşlar facebookta bir mesaj dolanıyor ya, hani durum güncellemesinde "neler oluyor mertmi nasıl gidiyor - vs gibi cümleler yazıyorsa virüs var, açık saçık gönderiler sizin tarafınızdan arkadaşlarınıza gönderilecek" diye. mutlaka görmüşsünüzdür. benim durum güncelemesinde,böyle ayzıyor."neler oluyor, mertm" şimdi benim profil ele mi geçirilmiş. ne yapmalıyım? biraz karışık oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum.

o normalmis canim, virüs falan degilmis.
bendede aynisi yaziyor. ve hatta degisiyor.
bi napiyorsun, bi ne düsünüyorsun bi nasilsin...

bu herkesin seni aratamamasini nerden ayarliyorduk, gecenlerde bi kontrol edeyim dedim
ama o ayari bulamadim:26: eskiden yapmistim hatirliyorum ama bazen yenilikler olunca eski ayarlar kayboluyor
tekrar bi kontrol etmekte fayda var.

canım hatırlamıyorum bakmak lazım..gizlilik ya da hesap ayarlarından olması lazım..

o normalmis canim, virüs falan degilmis.
bendede aynisi yaziyor. ve hatta degisiyor.
bi napiyorsun, bi ne düsünüyorsun bi nasilsin...

kimisi de facebookun sadece iletişime yardımcı olmak için yaptığı sıradan ve zararsız birşey diyor..herkeste var merak etme..

Back
X