• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook

facebook zaman tüneli olduğundan beri mesaj ayarları herkese kapalı olmuyor.bu çok kötü bir seçenek eskiden herkese arkadaşlara arkadaşların arkadaşlarına ve sadece ben seçeneği vardı bu kez bunlar yok

bu seçenekler olmasa bile mesajlar herkese açık olsa bile neden bazılarına bu kadar mesaj gider anlamıyorum.eger profile uygunsuz dikkat çeken resimler koyuyorsanız.dikkat çeken paylaşımlar yapıyorsanız orda yani facebookta bunlara atlıyan bir dünya eli boş adam var onlara davetiye çıkarırsanız onlarda sizi mesaja boğar(bu yorum geneldir)

facebook zaman tüneli olduğundan beri mesaj ayarları herkese kapalı olmuyor.bu çok kötü bir seçenek eskiden herkese arkadaşlara arkadaşların arkadaşlarına ve sadece ben seçeneği vardı bu kez bunlar yok

bu seçenekler olmasa bile mesajlar herkese açık olsa bile neden bazılarına bu kadar mesaj gider anlamıyorum.eger profile uygunsuz dikkat çeken resimler koyuyorsanız.dikkat çeken paylaşımlar yapıyorsanız orda yani facebookta bunlara atlıyan bir dünya eli boş adam var onlara davetiye çıkarırsanız onlarda sizi mesaja boğar(bu yorum geneldir)

kapanmıyor evet işte diğere düşüyor. genelde profil fotolarım sadece arkadaşlarıma açıktır diğerlerine açık resm hç yok durumlar arkadaşlara özel. yani bütün herşey kapalıyken ne dikktlrni çekyr anlamyrm profl resmim ble minik görünüyor arkadaşım olmyanlara

Mesajlarda Temel ve Mutlak Filtreleme arasındaki fark nedir?
Mesaj filtreleme tercihlerinizi doğrudan gelen kutunuzdan değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi alın.

Temel Filtreleme

Temel Filtreleme'yi seçerseniz, gelen kutunuzda çoğunlukla arkadaşlarınızdan ve tanıyor olabileceğiniz kişilerden (ör. arkadaşlarınızın arkadaşları) mesajlar görürsünüz. Genellikle, diğer kişilerin mesajları Diğer klasörünüze düşer ve bu mesajlar hakkında bildirim almazsınız.

Mutlak Filtreleme

Mutlak Filtreleme'yi seçerseniz, gelen kutunuzda çoğunlukla arkadaşlarınızın mesajlarını görürsünüz. Haberleşmek istediğiniz kişilerden gelen bazı mesajlar Diğer klasörünüze düşebilir.

Hangi filtrelemeyi seçerseniz seçin, gelen kutunuza bazen bağlantı kurmamış olduğunuz kişilerden mesajlar düşebilir. Bağlantı kurmamış olduğunuz kişilerin gönderdiği mesajların gelen kutunuza düşebileceği durumlara bazı örnekler:

• Bir arkadaşınızın arkadaşının bazı ortak arkadaşlarınızla birlikte sizi bir mesajın alıcılarına eklemesi
  • Üyesi olduğunuz bir gruptaki bir diğer üyesinin size mesaj göndermesi veya sizi bir mesajın alıcılarına eklemesi
  • Facebook kullanmayan bir arkadaşınızın, Messenger uygulamasından size mesaj göndermek için iletişim bilgilerinizi kullanması
Ayrıca, Facebook'ta bağlantı kurmamış olduğunuz biri, mesajın Diğer klasörü yerine gelen kutunuza düşmesini sağlamak için ücret ödeyebilir.

Facebookta belirtilmiş zaten. Facebooktaki herkes size mesaj atabilir. Yorum yapmayı bırakırsanız mesajları da almazsınız.

Hemen eski sevgili hikayeleri yazanlar olmus ya. milyonlarca insan var facebookta. Hepsi birbirinden manyak. Gizlilik ayarlarindan degistir ayarlari.

Mesajlarda Temel ve Mutlak Filtreleme arasındaki fark nedir?
Mesaj filtreleme tercihlerinizi doğrudan gelen kutunuzdan değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi alın.

Temel Filtreleme

Temel Filtreleme'yi seçerseniz, gelen kutunuzda çoğunlukla arkadaşlarınızdan ve tanıyor olabileceğiniz kişilerden (ör. arkadaşlarınızın arkadaşları) mesajlar görürsünüz. Genellikle, diğer kişilerin mesajları Diğer klasörünüze düşer ve bu mesajlar hakkında bildirim almazsınız.

Mutlak Filtreleme

Mutlak Filtreleme'yi seçerseniz, gelen kutunuzda çoğunlukla arkadaşlarınızın mesajlarını görürsünüz. Haberleşmek istediğiniz kişilerden gelen bazı mesajlar Diğer klasörünüze düşebilir.

Hangi filtrelemeyi seçerseniz seçin, gelen kutunuza bazen bağlantı kurmamış olduğunuz kişilerden mesajlar düşebilir. Bağlantı kurmamış olduğunuz kişilerin gönderdiği mesajların gelen kutunuza düşebileceği durumlara bazı örnekler:

• Bir arkadaşınızın arkadaşının bazı ortak arkadaşlarınızla birlikte sizi bir mesajın alıcılarına eklemesi
  • Üyesi olduğunuz bir gruptaki bir diğer üyesinin size mesaj göndermesi veya sizi bir mesajın alıcılarına eklemesi
  • Facebook kullanmayan bir arkadaşınızın, Messenger uygulamasından size mesaj göndermek için iletişim bilgilerinizi kullanması
Ayrıca, Facebook'ta bağlantı kurmamış olduğunuz biri, mesajın Diğer klasörü yerine gelen kutunuza düşmesini sağlamak için ücret ödeyebilir.

Facebookta belirtilmiş zaten. Facebooktaki herkes size mesaj atabilir. Yorum yapmayı bırakırsanız mesajları da almazsınız.

yorum yaptığım yer arkadaşımın yorumu ble olsa mesaj atan oluyor

yorum yaptığım yer arkadaşımın yorumu ble olsa mesaj atan oluyor

O zaman sen çok güzelsin, herkesin ilgisini çekiyorsun, ne diyeyim yani artık. Ya kapatacaksın facebookunu ya da mesajları görmezden geleceksin.

Bir sebebi olmalı. Benim de diğer kutusuna şimdiye kadar birkaç tane tanımadığım kişiden mesaj gelmiştir ama hepsini engelledim. Senelerdir birkaç tane ancak gelmiştir. Genelde sayfalara yorum yapınca ya da arkadaşlarınızın arkadaşları beğenilerinizi isminizi görüyor öyle yazıyor olabilir. Bu sanal ortam ne kadar kullanışlı güzel olursa olsun gerçekten oldukça da tehlikeli bir ortam. Hatta bunun ne kadar ürkütücü boyutlarda olduğunu gösteren bir video yapmışlardı "Hayatımız internette" diye aratırsanız görebilirsiniz videoyu. Bilgilerinizi (fotoğraf, paylaşımlar vs.) sadece arkadaşlarınıza açık yapmanız çok daha iyi olacaktır.

Ya sinir olmaya başladım artık kızlar diğer kutuma o kadar çok mesaj geliyor ki temizlemekten bıktım. hadi normal mesajları geçtim tanışmak için olanlar ayrı ama birde hakaret derecesinde olanlar var mesela dün biri mesaj atmış ne çirkinsin sen öyle keşke ölsen diye sonra yine cinsel içerikli bir mesaj gelmiş bugünde salağın biri sana sinir oluyorum gereksiz diye mesaj atmış. hayatımda tanımadığım insanlar ve ne yaptım acaba diye düşünmeye başladım

çirkinim ben ama ya dkkat çekici biride değilm ama millet kanser ediyor bni

Facebookta diğer kutusundaki mesajlardan bu kadar rahatsız oluyorsanız işiniz zor.

Bunun için "ne yaptım acaba" diye düşünmenize gerek yok ki erkekler "nefes alsın yeter" derken...

Sadece satranç oyununda yendiniz diye bozulan, futboldan anladığınızı bir türlü kabullenemeyen adamlar.

Sırf içinde daha iyi hissediyorsunuz diye etek ve şık bir topuklu giydiğinizde pantolonun ağını düzelten ergen beyinliler.

Saçınıza, makyajınıza hoş bir şey söylendiğinde hasetle bakan kadınlar...

Reddedildiğinde fiziksel ruhsal şiddet uygulayan ağır vakalar...

Yani kadın olmak dışarıda kolay değil ki nette keyifli olsun.

Her yerde tacize maruz kalma ihtimali ve bunun için de kainat güzeli olmak gerekmiyor.

Erkekler aç çünkü ve en iyi besledikleri yer beyinlerinin cinsellikle ilgili bölümü...

Ve bu tablo karşısında en zararsızı görmezden gelinmesi en kolay kısım olan hesabınızın diğer kutusu ve bu bir sıkıntıysa tüm kadınların ortak sorunu maalesef...
:ssz:

ya kesinlikle sayfalara yorum atınca diger kutusu mesajla doluyo benım bi yorum atıyorum aha şimdi gelir mesajlar dıye bakıyorum diger kutusuna abazalar hemen slm nasılsın falan diye başlıyo, : ) sayfalara felan yorum atmayınca sorun olmuyo yane, tek derdımız bu olsun :KK51:

Benim kırk yılda bir geliyo direk kutusuna mesaj herhalde... o da nerden buluyolarsa swarmdan buluyolar adımdan soyadımdan. Faceden yazıyolar sonra acaba iş çıkarmı diye. Bi de koskocaman nişanlımla fotolarım var bi sürü şaka gibiler :))))

Facebook malesef fazla rahatlasmaya basladi. Su anki haliyle bircok problem cikarabilecek bir yapida. Eskiden hickimsenin bize arkadaslik teklifi gonderememesini saglayabilirdik. Ya da istersek tanimadigimiz insanlardan hicbir sekilde mesaj almayabilirdik. Eger gizli kalmak istiyorsak, bizim ekledigimiz arkadaslarimiz disinda hickimse profilimizi dahi bulamazdi, goremezdi hicbir sekilde, birebir profil linkini yazsa da o sayfaya ulasamazdi. :KK14:

Su anki haliyle malesef facebook kullanici dostu degil. Gecmisimizde kalan, artik gormek istemedigimiz, bize ulasmasini istemedigimiz insanlardan kurtulamiyoruz. Bize mesaj atilmasini engelleyemiyoruz. "Diger klasoru" kadar sacma bir uygulama da yok zaten. Ha diger, ha ana klasor, mesaj her turlu geliyor, her turlu goruyorsun, isteyen her turlu mesaj atabiliyor. Yeni bir facebook acinca eskiden eski hesabinda ekli olan biri su an hicbir ortak arkadasin olmasa dahi "taniyor olabileceginiz kisiler" kisminda cikiyor. Ve yine sen de onlarin onerilerinde cikiyorsun ki hic arkadasin yokken dahi o kisi senin profilini bulup mesaj atabiliyor, gizlilik maksimumda olsa bile.

Facebookta "ozel hayat"iniz yok. Kontrol sizde degil. Begeniyorsaniz kalin, begenmiyorsaniz gidin diyorlar kisacasi :KK51:

temel filtreleme ve mutlak filtreleme diye bişey var.mutlak filtrelemede demekki seninki.temel filtreleme yapınca arkadaşların ve tanıyor olabileceğin kişiler mesaj atabiliyor.diğer türlü herkes.eskisi gibi sadece arkadaşlarım ayarı yok maalesef

Tatlım kapatılabiliyor. Benim koca kapatmıştı bitanecik karısına kimse mesaj atmasın diye :D Ne msj ne istek tertemiz facem yani. Biraz daha incele ayarları sen.

Ya sinir olmaya başladım artık kızlar diğer kutuma o kadar çok mesaj geliyor ki temizlemekten bıktım. hadi normal mesajları geçtim tanışmak için olanlar ayrı ama birde hakaret derecesinde olanlar var mesela dün biri mesaj atmış ne çirkinsin sen öyle keşke ölsen diye sonra yine cinsel içerikli bir mesaj gelmiş bugünde salağın biri sana sinir oluyorum gereksiz diye mesaj atmış. hayatımda tanımadığım insanlar ve ne yaptım acaba diye düşünmeye başladım

hayatinda hic tanimadigin insanlarin yazdigi msj.lari onemsemeyecek ve ya gormezden gelecek ya da direk sileceksin..baska cozumu yok..insan sinir oluyor ama bu kadar da kafaya takma..

Eger yasinizi 18den kucuk ayarlarsaniz yine KISMEN kapatabiliyorsunuz. Arkadaslarinizin arkadaslari yine mesaj atabiliyor o durumda. Daha onceden hic mesaj atmamis birisi, ortak arkadasiniz yoksa atamiyor. (Profilde "taniyorsaniz mesaj atin" yazisi oluyor, ama mesaj atmaya calisirsaniz hata veriyor.)

Ama onceden mesaj atmissa (ortak arkadas olmasi sart degil bu durumda), ortak arkadasiniz varsa vs yasinizi 13 yapsaniz bile atiyorlar. Yani atmak isteyen insan bunu bir arkadasiniza kendini kabul ettirip de yapabilir, tamamen engelleme durumu yok..

Bu arada, yasinizi 18den kucuk ayarlarsaniz herkese acik paylasim da yapamiyorsunuz. Eh zaten mesaj istemeyen herkese acik paylasim da yapmaz herhalde :KK51:

Geçenlerde baktım diğer kutusunda mesaj, aa dedim bi bakiyim kimmiş, kamyonun önünde poz vermiş pıyıklı bi amca. O günden beri diğer mesajlara bakmıyorum. :KK14:

Back
X