bence sosyal medya ergenlik çağındaki bazı çocukları çok etkiliyor, beğenilme arzusu, bak nasıl lafı koydu desinler arzusu vs..
bence sosyal medya ergenlik çağındaki bazı çocukları çok etkiliyor, beğenilme arzusu, bak nasıl lafı koydu desinler arzusu vs..
Hepimiz cocukken böyle düsünmedikmi ? Hep böyle zamanlarda özellikle ilk asik oldugumuzda ilk kalbimizin acidigi zamanda annemizle babamizla dost gibi konusmayi hayal etmedikmi ? Öyle bir bag olmaliki aileyle cocuk arasinda ... cocuk herseyi anlatabilmeli .. icini dökebilmeli...
Aileden daha cok arkadas olabilmeli.... Maalesef cocuk bakmayi bilmeyen cok ebeveynlerimiz var
Ya ben anlamıyorum, benim de yeğenim 14 yaşında..Çocuğun tek derdi ingilizceden aldığı ortalama not..Biz de geçtik bu yaşlardan. Cidden anlayamıyorum
Kayıp olandan da haber gelir umarım, ama iyi haber geleceğini sanmıyorum
maalesef çok ince bir çizgide gidip geldikleri yaşlar...
fakat ailesi ile saglam bir sevgi bagı olusturulan cocukların benzer davranıslarda bulunacagını düşünmüyorum.
hele varlıgını kanıtlamak ve terbiye etmek icin intihar etmeknasıl bir intikam duygusudur öyle?!
Aynen katılıyorum, çocuk ailesine güven duyarsa, her başı sıkıştığında onlarla konuşabileceğini bilirse ve aile çocuklarının doğduğu günden itibaren birey olduğunu kabul ederse çocuklarda psikolojik sorunları pek görülmüyor ve ergenlik dönemi sıkıntıları kolay atlatılıyor.
Çocukların bir kısmı ne yazık ki aile içinde çocuk diye sıfatlandırılıp birey oldukları fikri kabul görmediğinden sorun yaşıyorlar.
Aileyi ilgilendiren her konu da fikirlerini almak, düşüncelerini öğrenmek, gideceği okul sosyal aktiviteler konusunda çocukların düşüncesine önem vermek lazım.
Birde en çok yapılan yanlış bebeklikten ergenliğe kadar farklı, ergenlikten itibarende farklı davranış ve kurallar olmamalı.
ben bu yazılanları birer tecrube olarak cıktısını alıp arsive koyayımher ebeveynin düşebilecegi hatalara da uyarı niteliginde...
boyle anlattıgın gibi yetistirilen bir cocugun ileriki yaşlarda da birey olarak daha özgüvenli, hayata karşı güçlü ve saglam karakterli olacagına inanıyorum,
aslında ebeveynler bebeklik/cocukluk cagında besin olarak yedirdiklerine dikkat ettikleri kadar sevgi-saygı konusunda da duygusal gelisimini ne ile beslediklerine dikkat etmeliler...
Teşekkürler
Annelik duygusu her kadında oluyor ama anneliği çocuğunla öğreniyorsun, ilk doğduğu andan itibaren ne yapman gerektiğini öğretmeye başlıyor sana, ilk doğduğunda sanıyorsun ki senin gibi tepki veren, senin gibi düşünen biri doğdu, halbuki çocuğun da kendi karakteri, kendi doğru ve yanlışları, kendi zevkleri var.
Bunu kabullenip ona göre davranılmalı, sevgiyi dolu dolu vermeli ve her istediğini yapmamak, varlığı yokluğu beklemeyi öğretmek gerekiyor, birde çocuklara tutamayacağınız sözler vermeyin.
Söz vermeyi çok önemsiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?