Facebooktaki bu ilginç uyarı ?! :S

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Kızlar merhaba, aklıma takıldı ve üzüldüm açıkçası.
Olay Facebook ile ilgili.
Bir sürü fotoğraflarım var orada ve yazdığım yazıları da paylaşıyorum. Hiçbiri pc mde kayıtlı değildi. Kayıt ettim edebildiğim kadar
Sabah uyandım ve girdiğimle şöyle bir yazı ile karşılaştım: "Görünüşe göre Facebook'ta birden fazla hesabın bulunuyor. Facebook bağlantı kurduğun kişinin her zaman kim olduğunu bilmen için insanların gerçek kimliklerini kullandıkları bir topluluktur. Birden fazla hesaba sahip olmak Koşullarımıza aykırıdır ve tüm hesaplarının kapatılmasına neden olabilir. Lütfen bu hesabı kapatarak Facebook'u herkes için güvenli ve eğlenceli tutmamıza yardımcı ol."

Bu yazı ile karşılaşanlar var mı acaba? Ve sebebini bilenler ?

Bir başkası bilgilerinizi kullanarak hesap açmış olabilir mi?
İkinci bir hesap nasıl olur ki başka?

Bir başkası bilgilerinizi kullanarak hesap açmış olabilir mi?
İkinci bir hesap nasıl olur ki başka?

Ben de aynı şeyi düşündüm açıkçası. Ama bir arkadaşımdan giriyorum demiştim ya, ona da aynı uyarı gelmiş. Bakalım, umarım hesabım kapanmaz :/

gerçek kişi olmadığınıza dair şikayet edilmişsiniz..

Bu demek oluyor ki, bir düşmanım var :)

yok illaki düşmanınız olması gerekmiyor,sizinle aynı isimden olan birisi aynı ismi taşıdığınızı anlamadan benim adıma açmış diyerek şikayette bulunmuşta olabilir..

Ben de aynı şeyi düşündüm açıkçası. Ama bir arkadaşımdan giriyorum demiştim ya, ona da aynı uyarı gelmiş. Bakalım, umarım hesabım kapanmaz :/

Arkadaşınızın bilgisayarını mı kullanıyorsunuz?

Ben bahsettiğiniz şekilde bir uyarı ile karşılaşmadım. Benimki farklı bir olay; Facebook hesabıma her zaman iphone'umdan ulaşıyorum. Geçenlerde eşimin bilgisayarını kullanayım dedim; "bu cihazı tanımıyorum, siz olduğunuzu onaylamak için..." tarzı bir ifade ile karşılaştım. Hesapların çalınmasına karşılık geliştirdikleri bir sistemmiş, dolayısıyla Facebook, siteye bağlandığınız cihazları (PC, iphone, ipad, vb.) kontrol ediyor diyebiliriz. Aynı PCden hem siz, hem de kısa süre içerisinde arkadaşınız facebook'a bağlanmaya çalışmış olabilirsiniz. Bu durumda sistem bir PC, bir kişi ve 2 hesap var diye algılamış olabilir. Tabii bu bir tahmin sadece.

Bence onlar hesabınızı kapatmadan önce siz onlara bir e-posta atın.

Nereden ulaşabilirim ki onlara ? Bakındım ama bulamadım.

acaba hesap ayarlarindan,güvenlikten baska pcde acilinca haber ver diye birsey var onumu aktif yaptiniz..

yoksa birden fazla kisi ayni andada acsa sorun olmaz heralde cünkü sevgilimde benim sifrem onunkinde bende var,mesela ben faceyketen birsey göstereceksem o göremiyorsa benimknden giriyor ama bende o sirada facete olurum hicbirsey olmadi simdiye kadar..

birde aklima birsey geldi,mesela listeden birini engellerken soruyor belki benim hesabimi caldi diye tikladiysa uyari gelmstir...

birini silerken mecbur bisey tiklamak zorundasin biri listesinden seni sildiyse öyle birsey olabilir

Aynı durum bugün benim başıma geldi. Benim adıma olan, eşimin adına olan hepsini geçtim oğluma açtığım hesaba bile geldi. Sinir oldum bende işim için kullanıyorum birini çok önemli.

Aynı durum bugün benim başıma geldi. Benim adıma olan, eşimin adına olan hepsini geçtim oğluma açtığım hesaba bile geldi. Sinir oldum bende işim için kullanıyorum birini çok önemli.

Böyle saçma bir şey görmedim... Hayır sadece bana geldi yani. Arkadaşım var mesela, aynı pcden hem abisi giriyor hem kendi giriyor, hem de abisinin face ine gelinleri giriyor başka bir ip den. Ne bu yani anlamadım ben ! Saçmalığın daniskası.

tatlım bnmkide durup dururken kapatılmıştı halbuki uygunsuz hiçbişey yaptğm yoktu nette araştırdım benzer kişilere de olmş böyle şeyler standart bi şikayet yazısı var ingilizce onu yetkililere mail olarak atarsan geri açılıyo hesabın bi dene istersen cnm

Ney o şikayet yazısı canım ? Birde yetkilelerin adresini biliyor musun ? Hesabım kapanmadı ama olurda bişi olursa onlara atayım.

Ben karşılaştım bu yazıyla hemde bugün iş yerimde, hatta çok şaşırdım ne hesabı kaç hesabım varki. Acaba dedim iş yerinden ilk kez girdiğim içinmi oldu. Şöyle yaptım o yazan yazının yanında iptal yada geç gibi bir seçenek vardı şuan tam hatırlamıyorum ama onu seçtim ve açıldı. tekrar kapatıp açtım girdim ve şuan açık facem hiç bir sorunda yok.

Aynen, aynen canım. Ben de öyle yaptım. Şuanda hiçbir sorunum yok benimkinde de. Ama işte kapanır mı ? Acaba :S düşüncesi var.

Aynen, aynen canım. Ben de öyle yaptım. Şuanda hiçbir sorunum yok benimkinde de. Ama işte kapanır mı ? Acaba :S düşüncesi var.

Yok korkma:) birde şu olabilir başka pc den girdiysen ıp numarası farklı olduğu içinde olabilir. emniyetin açısından. gizlilik ayarlarında görünüyor zaten işte bugün şuradan giriş yapıldı diye :)) birde msn adresini facende sakla kimse bilmesin. Face hırsızları var malum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…