Facede ki Büyük Tehlike

Telefondan uzun uzun yazmaya üşenmiştim ama aynen budur.

Ben de çok üzülüyorum o çocuklara ama. Hadi mevcut evladınla iltica ettin bi şekilde bu ülkeye. Arkadaş harabe evlerde kötü koşullarda yaşıyorsun hala burda da doğuruyorsun. Kaç sene olmuş iltica edeli ama kucağında iki aylık Bebek var. Biz bile ikinci çocuktan vazgeçtik, ona kaliteli bir hayat sağlayamama korkusuyla. Çektikleri çileler vs tamam ama kendileri çocuklarını düşünmüyor ki.

Ayrıca ben de hiçbirinin burda legal yoldan para kazanma peşinde olduğunu düşünmüyorum. Benim akrabalarım da Avrupa'da yaşıyor yıllar önce göçtüler. Çoğu ya anaokullarında ya da yaşlı bakım evlerinde çalışıyor. Yani çocuklarını Can'larını teslim edecek kadar güven verebilmişler ve entegre olmuşlar. Şimdi siz bir Suriyeli kadını bakıcı ya da temizlik yardımcısı olarak eve alır mısınız ? Haklısınız ben de almam. İşte o yüzden

Alkisliyrum valla hatta ankarada Suriyeliler ayrı bir mahalle kurmuş tabelalar bile değişmiş arapça yazıyor.. Sonumuz hayır ola

Evlenmeden once ailrmizde kimsede facebook hesabi yokken (daha yaygin olmadigi zamanlar) evimize 2 kere hirsiz girdi buromuzda da hirsiz girdi

Face kullandigimizdan beri hirsiz girmedi girmez de insaAllah hic Allah korusun

Bu isler faceye bakmi¥or yer bildirimine bakmiyor

Iki kere hirsiz girdiginde ikisi de uzun sureli disarda oldugumuz bi zamandi sabah evden cikip geceye dogru eve geldigimiz bi gundu mesela

Size katılmak zorundayım.Maalesef mülteci aldığımızdan beri suç oranlarının arttığı doğru çünkü bir kaç bin insandan bahsetmiyoruz söz konusu 3-4 milyon insan. Aralarında çocuk kaçakçısı da,hırsızı da katili de var,tabi ki her halkın iyi veya kötüsü mevcut ama mültecilerin de gelmesiyle bu oran arttı. O çocukları gördüğümde inanın içim parçalanıyor ama bu kadar kötü durumdasın,vatansız,evsiz sokaklarda kalmışsın hala çocuk yapıyorsun,o kadar çabuk çoğalıyorlar ki 20-30 sene sonra o çocuklar bize yönelik yasalar olsun hatta belki arapça dili konusunda yaptırımlar olsun diyecekler,böyle devam ederse bu olacak. Bize entegre olmaları çok ama çok zor.

Yer bildirimnin yani sıra dolandırıcılara bilgi kaynağı. .hanı polisim vs diye arıyorlar ya..e nerelisin yazmışsın nerde yaşıyorsun yazmışsın kocan ,karın, kardeşin kim yazmışsın, ,okuduğun okullarda var e is yeri de var ohh..adamlara resmen nüfus kayıt örneği. ..sonra ama eşimi bildi kardeşimin adını dedi.. Kişisel bilgileriniz kişisel kalsın lütfen. .

Sosyal medyadan çocuk takip edeceklerini sanmıyorum ancak güzel bi cocuksa olabilir.
O değil de ben de tüm nüfus bilgilerini paylasanlari anlamıyorum gün ay yıl şeklinde dogum tarihi falan. Bir banka işlemi yapmak için anne kızlık soyadı ve doğum tarihi yeterli oluyor.

---------------------------------------------------------------

Bakıcı almayı bırak komşu olmayı istemeyecek kadar istemiyoruz Onları.Neden,çünkü bu tür komplo teorileri.Uzaylı görmüş gibi ,öcü görmüş gibi soğuğuz.Benim amacım Onları savunmak değil.Mesela Rusya ile sorun yaşadığımızdaki Türklere olan tavır,Fransa saldırısından sonraki Türklere tavır,senelerce Almanyada,dünyanın diğer yerlerinde olan Türklere karşı gösterililen ,bizim de kınadığımız tavırla (ırkçılık),bizim yaptığımız aynı kefeye giriyor.Bizi nasıl haketmediğimiz şeylerle itham ediyorlarsa ,Türkleri terörist,bağnaz görüyorlarsa,bizi istemiyorlarsa ,bizde aynı şeyi önyargıyla Onlara yapıyoruz,yapmaya da devam edeceğiz.

Öyle bi dert bende de var iptal de edemiyorum burçlarla ilgili bişeye tıkladım direk üye yaptı burçfoni. Diye geçiyor iptal için şunu şunu yap diyo yapıyorum msj gitmiyor her hafta yeterli tl olmadığı için yenilenmedi diye msj geliyo yükleme yapınca direk nete kesiliyor Allahtan

Dediğiniz herrseyı yapıyorum.
Facemde sadece akrabalarım(Çok yakın) ve 4 -5 tane arkadaşım var ve guvendığım ınsanlar..
Şuana kadar kımse ne evımı soydu ne bi yakınımı kaçırdı..

Şimdiye kadar hiç facebook hesabım olmadı. Eşim de 5 yıl önce facebook hesabını kapattı.Sosyal medyada herhangi bir bilgimiz bir fotoğrafımız birşeyimiz arkadaşımız yok.Beraber foto çektirdiğimiz arkadaşlarımız da kararımıza saygı duyuyor ve bizim fotoğraflarımızı sosyal medyada paylaşmıyorlar.
Yalnızca sinema ve müzik indirme ve alışveriş sitelerine e posta hesabımızla üyeyiz. İnanın herkese tavsiye ederim.Daha normal bir hayatınız oluyor.

sorma beni de saçma sapan haberleşme magazin bölümüne üye etmişler eşim aradı bi ton laf ettiiptal ettiler

Birde birine kızıp ta ,atarlı mesajlar yazanlar oluyor ya.Sorunun o kişiyse Ona mesaj at,faceye yazınca,milleti hislerine ortak edince eline ne geçiyor anlamıyorum.

Bu pislikler her yerde benim yaşadığım yer küçük bir il ve bir veli polise şikayette bulunmuş bir okulun bahçesinde 2 adam oradan buradan çocukların fotolarını çekiyormuş anne farkedince hemen polisi aramış ve tutuklanmışlar ama daha fazla içeriğini bilmiyorum... maalesef okullarımız çok güvensiz çocuklar rahatlıkla çıkıp gidebiliyorlar, okulla ilşkisi olmayanlar elini kolunu sallayıp girebiliyorlar... en güzeli özel okullar bu güvenlik açısından ama oda maalesef çok pahalı.

Bunu daha önce de okumuştum, korkunç gerçekten.
Çocuğum olsa sosyal medyada paylaşır mıydım fotoğraflarını bilmiyorum.
Kendi fotoğraflarımı da paylaşmıyorum çünkü.

yer bildirimi zaten saçma bir şey bazen görüyorum bırakın gittikleri yeri şu an evdeyim gibisine evlerini bile paylaşıyorlar. haritadan kapı numarasına kadar çıkıyor. e bunun hırsızı bilmem nesi var dediğiniz gibi. ne bileyim size takık birisi olur nasıl cesaret ediyorlar anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…