• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Faizsiz sistemle araba alan oldu mu? Pişmanım

Kusura

K bakmayon konunuza dahil oluyorum ama kar payi ya da para isletim ucreti ya da sizin dediginiz gibi ordaki calisanlar neyle gecincek mantigi ile alinan her fazla para malesef ki faize giriyor. Ben bizzat bazi hocalarla calistigim icin bi kac kisiye sordum. Hatta adini soylemeyecegim ama kar payi adi altinda olan bir banka var ordan arac alan is adamlarina da sordum. Faiz olmuyor mu bu diye.
Verdikelri cevap su oldu
Peygamberimiz demis ki oyle bir zaman gelecek ki faiz yemedim diyen yalan demis olacakmis. Cunku faizsiz yasam mumkun olmayacakmis. Bu da faiz ama adi degisik sadece. Ama napiyoruz en hafifine kayiyoruz.
Evwt hocalarin ve hocalara yakin insanlarin ve faiz yemek istemedigi icin arastirma yapanlarin verdigi cevap bu malesef.
Peki nasıl ev sahibi olacak bunca insan?

Benim arkadaşımda e...evim diye yere aylik ödüyor ev icin geçenler de ülkenin durumu iyi değil vs düşünerek çıkmak ve parasını almak istedi bayağı zorluk çıkartıp beklettiler vermediler yani onlarda devam ettiler yani hala ödüyorlar
Bankalara gelecek olursak guya faizsiz o bankalar kar payi adı altında normal bankalarin faizlerinden çok daha fazla para alıyorlar insanların dini duygularını kullanarak

Ben faiz kullanmayin demiyorum ki. Faizsiz sandigimiz bir cok sey aslinda faiz. Onu soylemeye calistim. Ama bu zamanda dediginiz gibi babadan dededen bisey kalmadiysa baska turlu ev almak mumkun degil. Isin gunah boyutunu sevap boyutunu Allah bilir.
Kaldi ki ahir zaman da yapilan buyuk gunah sahabe zamanlarinda yapilan kucucuk gunahlarin yaninda deve de kulakmis.
Ama tabi konu beni asar . Ben duyduklarimi okuduklarimi soyledim. Isin dini boyutu tartisilir uzar gider

Bir tanıdığımız 50.000₺ lik bir araba almışti bahsettiğiniz şekilde böyle birşeyden bahsetmedi. Gayet memnun

Biz e.. Evimden aldık. Sorun olmadı. Ancak kafama şu takıldı, taksitler bankaya yatırılıyor, banka isterse bu parayı işleyebilir. O da faiz riski. Gerçi adamlar, günün akşamında parayı bankadan çektiklerini söylemişlerdi ama ne kadar doğru bilemem. Üç tanıdığım daha buradan ev aldı. Son bir sene içinde ev alanların parasını 40-50 gün sonra verdiler. Sözleşmede 40 gün içinde mi yazıyormuş neymiş...
Bir arkadaşım on sene önce caymıştı, sorun etmediler ama onların müşteri temsilcisi iyiydi. Temsilci gerçekten çok fark ediyor.
Yani bankaya para yatırma işi sıkıntı bence. Bir de ülkenin durumu belli, para devlet güvencesinde deseler de insan parasını alana kadar rahat değil

Biz e.. Evimden aldık. Sorun olmadı. Ancak kafama şu takıldı, taksitler bankaya yatırılıyor, banka isterse bu parayı işleyebilir. O da faiz riski. Gerçi adamlar, günün akşamında parayı bankadan çektiklerini söylemişlerdi ama ne kadar doğru bilemem. Üç tanıdığım daha buradan ev aldı. Son bir sene içinde ev alanların parasını 40-50 gün sonra verdiler. Sözleşmede 40 gün içinde mi yazıyormuş neymiş...
Bir arkadaşım on sene önce caymıştı, sorun etmediler ama onların müşteri temsilcisi iyiydi. Temsilci gerçekten çok fark ediyor.
Yani bankaya para yatırma işi sıkıntı bence. Bir de ülkenin durumu belli, para devlet güvencesinde deseler de insan parasını alana kadar rahat değil
İyi de adamlar o parayı bankadan çekerse nereye koyacak ?şirkette kasada tutacak halleri yok ,a bankasından alıp b katılım bankasına koyarlar ;kar payı alırlar ,nihayetinde o para işletilmiş olur .sadece adı faiz olmaz .
@mune konuya çok fazla din karıştı ,bakar mısın?

Tüketici hakları gereği 15 gün içinde sözleşmeyi iptal edersen hiçbir ücret ödemezsin.

Sözleşmede iptal halinde para 6 ay içinde ödeme maddesi var. Şirkete ödediğim sözleşme bedeli kalıyor.
Ben ev için basvurdu idim . 15 gün içinde iptal ettim tüm parayı aldım hemen ödediler.
Araba şartlarını bilmiyorum. Ev şartları o zamanki faiz ile aynı idi. Birde hemen ev almak ile 2-3 sene sonra ev almak çok fark ediyor. Ev fiyatları hızlı artıyor. Bu sene 200 bin ise seneye aynı ev 250 bin oluyor.

Dün bizde arkadaşlarla bu konudan konuştuk, hatta biraz sitesine girip araştırdım ama kafam karışmıştı.
Bende konunuzun takibindeyim.

Tüketici hakları gereği 15 gün içinde sözleşmeyi iptal edersen hiçbir ücret ödemezsin.

Sözleşmede iptal halinde para 6 ay içinde ödeme maddesi var. Şirkete ödediğim sözleşme bedeli kalıyor.
Ben ev için basvurdu idim . 15 gün içinde iptal ettim tüm parayı aldım hemen ödediler.
Araba şartlarını bilmiyorum. Ev şartları o zamanki faiz ile aynı idi. Birde hemen ev almak ile 2-3 sene sonra ev almak çok fark ediyor. Ev fiyatları hızlı artıyor. Bu sene 200 bin ise seneye aynı ev 250 bin oluyor.
Faiz olup olmadığı konusunda biraz araştırma yaptım. Galiba çıkacam bu sistemden. Hem de çok şikayet var. Ben bugün ödemek üzere bir anlaşma yaptım ve gerekli tüm belgeleri imzaladım. Cayma hakkımı aramak için telefonla mı arasam oraya mı gitsem bilemiyorum. Oraya gitsem biliyorum kötü bir muamele ile karşılaşacağım. Telefonla caydığımı söylemem yeterli mi acaba?

Dün bizde arkadaşlarla bu konudan konuştuk, hatta biraz sitesine girip araştırdım ama kafam karışmıştı.
Bende konunuzun takibindeyim.
Faiz konusunda hassasiyetiniz var mı bilmiyorum ama bazı hocalar faiz diyor Benim güvendiğim hocalar faiz değil demişti ama şimdi baktım hocaların biri faiz değil dese diğeri faiz diyor. Ayrıca şikayetvar.com u bir ziyaret edin derim

T
Faiz olup olmadığı konusunda biraz araştırma yaptım. Galiba çıkacam bu sistemden. Hem de çok şikayet var. Ben bugün ödemek üzere bir anlaşma yaptım ve gerekli tüm belgeleri imzaladım. Cayma hakkımı aramak için telefonla mı arasam oraya mı gitsem bilemiyorum. Oraya gitsem biliyorum kötü bir muamele ile karşılaşacağım. Telefonla caydığımı söylemem yeterli mi acaba?
Telefonla olacak iş değil. Gidin imzaladiginiz evraklari talep edin. Ellerinde size dair imzali evrak kalmasin. imha etmelerini saglayin. Ve bu islemi geciktirmeden bugun halledin. ( Bu devirde iyi cesaretmis...)

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak mümkün.
Faizden korkarken dolandırılabilirsiniz. Ne cesaret gidip haklarında geniş bir araştırma yapmadığınız insanların verdiği kağıtları imzalıyorsunuz? Bunun risklerini bilmiyor musunuz?
Araba alır mısınız bilmem ama iyi bir ders almışsınızdır bence şu durumda...

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak mümkün.
Faizden korkarken dolandırılabilirsiniz. Ne cesaret gidip haklarında geniş bir araştırma yapmadığınız insanların verdiği kağıtları imzalıyorsunuz? Bunun risklerini bilmiyor musunuz?
Araba alır mısınız bilmem ama iyi bir ders almışsınızdır bence şu durumda...

Bence sen de yol al buradan. Bana böyle gereksiz ve demoralize edici cevaplar lazım değil zira.

T

Telefonla olacak iş değil. Gidin imzaladiginiz evraklari talep edin. Ellerinde size dair imzali evrak kalmasin. imha etmelerini saglayin. Ve bu islemi geciktirmeden bugun halledin. ( Bu devirde iyi cesaretmis...)

Doğru diyorsunuz. Bir an korkaklık yaptım

Bence sen de yol al buradan. Bana böyle gereksiz ve demoralize edici cevaplar lazım değil zira.

Yol mu alayım? :) Ne tatlı bir üslup :)
Forum kurallarına uyduğu sürece istediğim yorumu, eleştiriyi yapabilirim. Konu sizin neye ihtiyacınız olduğu değil. Büyük bir hata yapmışsınız, farkına varıp da tekrar etmeyin diye eleştiriyorum bu yaptığınızı. Ama belli ki siz ders almak değil sırtınızı pışpışlatmak istiyorsunuz burada.

Bir tanidigimiz araba aldi bu sekilde sorun yasamadi.
Sikayet vara gelince , marka icin soyluyorum . Bazilari memnun olur , bazilari olmaz. Temsilciyle alakali olabilir.
Mesela ben bir ev aletinde cok sorun yasadim.garanti kapsaminda 2 3 kere yenisi verildi. Ayni sorun onlarda da yasadim ama urun hala satiliyor . Bilindik bir marka ve memnun olanlari da var .

Cok mu ihtiyacınız var bilmiyorum ama ben olsam gerekli durumlarda taksi tutardim . Para biriktirip alirdim, arabayi.

Ablamlar ev aldılar bir sorun yaşamadılar
Anal sizinki hangisi acaba
Agblamlarinki e..nev

Yol mu alayım? :) Ne tatlı bir üslup :)
Forum kurallarına uyduğu sürece istediğim yorumu, eleştiriyi yapabilirim. Konu sizin neye ihtiyacınız olduğu değil. Büyük bir hata yapmışsınız, farkına varıp da tekrar etmeyin diye eleştiriyorum bu yaptığınızı. Ama belli ki siz ders almak değil sırtınızı pışpışlatmak istiyorsunuz burada.
Yazdıklarızda hakkınız var yani hata yaptım iyice araştırdığımı düçündüm ama şikayetleri okumak ve günah boyutunu iyice araştırmak aklıma gelmedi. Çünkü çok güvendiğim bir hoca cevaz vermişti. Bir de aslında ben düşünecektim ama iskonto uyguladılar ve dün son günüydü iskontonun. Ben düşüneyim dedim onlar ısrar etti. Bazen insan boşluğa mı düşüyor bilmiyorum ama cayma hakkı bunun için vetilmiş bir hak zaten. Ayrıca sizin uslubunuza uygun cevap verdim.

Back
X