• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Faizsiz sistemle araba alan oldu mu? Pişmanım

Bu tarz şirketlerle işim olmadı ama şikayet var da çok şikayet var bu tarz firmalarla ilgili .Dikkate almanızı tavsiye ederim .

O sistem hakkında bilgim yok, ama tüketici hakları gereği her hizmetten cayma hakkı vardır..
Firmaya sor imzaladığın sözleşmede de yazar süresi..

Eşimin bir arkadaşı bu tip sistemle ev aldı diye biliyorum..

çok dikkatsiz davranmışsınız. neye imza attığınızı biliyor musunuz? orada bi cayma hakkı vs yazıyor olabilir.
Tabiki biliyorum okudum hepsini öyle imzaladım. Cayma durumunda verilen organizasyon ücreti yanar diye yazıyordu ama ben vermedim zaten ücret falan. Şimdi araştırdım tüketici haklarımızda 15 günlük bir süre var caymak için ve bu ücreti ödesem de bana iade etmek zorundaydılar. Ben zaten hiçbir ödeme yapmadım

Tabiki biliyorum okudum hepsini öyle imzaladım. Cayma durumunda verilen organizasyon ücreti yanar diye yazıyordu ama ben vermedim zaten ücret falan. Şimdi araştırdım tüketici haklarımızda 15 günlük bir süre var caymak için ve bu ücreti ödesem de bana iade etmek zorundaydılar. Ben zaten hiçbir ödeme yapmadım

muhtemelen yıldırmaya çalışacaklar sizi ya da cezai şart var vs diyeceklerdir. vazgeçtim, avukatımla görüştüm. yasal hakkım buymuş deyin sallayın o zaman.

İyi de adamlar o parayı bankadan çekerse nereye koyacak ?şirkette kasada tutacak halleri yok ,a bankasından alıp b katılım bankasına koyarlar ;kar payı alırlar ,nihayetinde o para işletilmiş olur .sadece adı faiz olmaz .
@mune konuya çok fazla din karıştı ,bakar mısın?
Ben de onu diyorum işte. İşin o kısmı oldukça şüpheli, yani faiz bulaşma riski oldukça yüksek. Katılım bankalarına gelince onlara hiç güvenmiyorum

Böyle sistemlerden ev araba almayla ilgili mi yoksa faiz haram, katılım payı caiz mi sorularını sormak mı amaç? Zaten ikisi de aynı şey ama konu araba alımıydı.

Back
X