• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fakir akrabama kimler yardım edebilir?

Burada ki yazılanları okut arkadaşına ameliyat olmasın ameliyat için göz numarasının sabitlenmesi gerek,hem de 16 derece çok yüksek retinaya vs zarar verebilir eğer ameliyat uygun görülseydi devlet hastaneside yapardı,miyop+ astigmat var bende de henüz durmadı ilerlemesi gözlük kullanıyorum.
Ama gözlük durdurmuyor ki gözü. Galiba belli bir yaşa gelmek gerekiyor

Devlet hastanesi doktoru yapmiyor cunku buna uygun gormemis. Ozel tabii ki yaparim der, onlara musteri ciksin.

Hem 5.000 bana az geldi ya. Goz icine yerlestirilecek bir mercek icin fazla ucuz degil mi sizce de. Ileri seviye tibbi protez cunku. Cok dikkatli olun bence. Devletteki doktorun bir bildigi var.
Bilmediğim için fazla bile gelmişti aslında.
Ama buradaki rakamları okuyunca bu kadar basit birşey olmaz dedim

O göz numarasını çizdiremez anca no touch olabilir diyr düsünüyorum ;) sallamıyorum eşim -7 keşke sadece derdi göz numarası olsaydı eşiminde maalsef hem gece körlüğüde var hem de görme alanı daralması paran olsada yapacak birşey olmuyor bazen (paramızda yokda)
Bizde en azından lensden kurtulsun diye gözlerini lazer yaptırsın istedik özel devlet hiç biri tavsiye etmiyor o kadar yüksek numaraları ama dediğim gibi bi ihtimal no touch olabilir

Psikolojik destek alırsa gözlüğü sevebilir mi. Onu çok cirkin gösterdiğini bu yüzden kimseyle olmadığı nı düşünüyor
Bencede alsın,devlet hastanesine gitsin psikayatri servisi var,bu devirde gözlük kullanmayan yok ki,sen de uygun bir dille anlat borç vs bulup ameliyat olmaya kalkmasın.

Psikolojik destek alırsa gözlüğü sevebilir mi. Onu çok cirkin gösterdiğini bu yüzden kimseyle olmadığı nı düşünüyor
Kendini sever oldugu gibi kabul eder.Ozguveni olan kadin olunca her turlu iliskisi duzene girer.
Siz kaliteli bir cerceve ilceltilmis camdan gozluk yaptirmasini soyleyin bir nebze daha iyi gelir ona.

Doktor bana hiç güvenli gelmedi. Adı üstünde özel bence dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Bazı doktorlar acımasız olabiliyor vicdanen farklı düşüncelere girip yorumlayabilirler. Riskleri düşünemedi sanırım doktor? Durumlarını bildiği için mi bu kadar hızlı bir şekilde ameliyat yaparım dedi? Eğer kızın gözü hasar görür ve kaybederse bunun doktoru dava etmesi mahkemesi bile var. Şöyle de düşünmüş olabilir “nede olsa durumları yok birşeyler yapamazlar” der ve hızlıca o kararı verir kendine güvenmeden. Ama o doktorun karşısında zengin varlıklı birini koy tırsa tırsa korka korka belki bunu söyleyemez. Çünkü zengin onu ekmeğinden eder.

Açık ve net söylüyorum doktor doktor gezsin pro. İşinde gelişmişler ne varsa sakın bu işe kalkışmasın. Birde bunun kulak yöntemi var sorma gitsin. Mesela kulağa koklear implant takılır tüm doktorlar önerir parası 20 bin. Ama sonuç? %80 i acıya acıya ağlaya ağlaya kulağını kaybeder. Gözde böyle birşey o yüzden çok araştırmak ve doktorlara görünmekte fayda var.

Ayrıca yardım için Twitter’dan yayabiliriz ıban hesap no açılır aile adına ve sosyal medyada paylaşılır. Orası kolay iş herşey yapılır. Ama lütfen sağlığını riske atmasın.

bu konuda ne biliyorsunuz çok merak ettim

18 senedir koklear implant kullanıcısıyım ve devlet karşıladı. ayrıca 20 bin değil 35 bin. evet şuanda da hepsini devlet karşılıyor. sadece son model almak istersen 3-5 bin birsey koyuyorsun. o da firmanın hakkı olsun sonuna kadar helaldir.

ben yüzde yüz kayıplı biri olarak koklear sayesinde normal okullarda okudum ve üniversiteler bitirdim
çatır çatır telefonda da konuşabiliyorum.
yanlış bilgi vermeyin insanlara. insanların sesli dünya umudunu kaybettirmeye hakkınız yok.

Arkadaşlar merhaba.

Belki daha önce hatırlarsınız konu açmıştım bir akrabam var kız benimle yaşıt göz derecesi çok ileri 16 derece.

Bu aile çok fakir . Kışın odun kömür yardımı yapılıyor, haftalıkda yanlış bilmiyorsam 6 gün yemek alıyorlarmış aş evinden.

Durumları anlamanız için yazdım.

. Bugün doktora gitmiş yine lens tak diyormuş ameliyat olmaz cok ileri diyormuş. Bunu diyen devlet hastanesi.

Özele de gitti 5 milyara yaparım göz ameliyatını demiş.

Kız çok üzülüyor . bir yandan hala ilerliyormuş göz derecesi.

Komşuları belediyeye valilige başvurun demiş. Bende konuşunca ; başvur belli olmaz yardım olur belki dedim.

Siz de başka nereye başvurabilirler?

Hayat öyle garip ki 5 milyar kimisinin tek bir ayakkabı parası...

Kızın annesi diyor ki ; elmas herşeyim var ama kızımın bu hali beni çok üzüyor. Ne kadar üzüldüm... Nankörlüğümüze bakar mısınız ?

Benim 150 metre kare kirada oturduğum evim onlara saray gibi gelir hala kalkıp neleri dert ediyorum dedim .
Allah gördüğümüzden geri koymasın da kadındaki huzura mutluluğa baktım bir de kendime . Ufacık şeyleri sıkıntılı ediyoruz yazık bize...

Neyse uzatmadan nereye başvurulabilir hanımlar bu 5 milyar için?

Şimdiden teşekkürler
özeldeki doktorlara hemen inanmayın onlar olmucak şeye de olur derler. kaldı ki normalde 2 bin liralık ameliyata 5 bin demişler. tuzak var hemen aldanmayın belki doğrudur ama yüzde yüz doğru olmayacağı ihtimalini unutmayın. özellerde çok çakallık yapıyolar...

18 senedir koklear implant kullanıcısıyım ve devlet karşıladı. ayrıca 20 bin değil 35 bin. evet şuanda da hepsini devlet karşılıyor. sadece son model almak istersen 3-5 bin birsey koyuyorsun. o da firmanın hakkı olsun sonuna kadar helaldir.

ben yüzde yüz kayıplı biri olarak koklear sayesinde normal okullarda okudum ve üniversiteler bitirdim
yanlış bilgi vermeyin insanlara. insanların sesli dünya umudunu kaybettirmeye hakkınız yok.
Bende ne zaman gelecekti bu duyarcılar demiştim. Gözünüz iyiyse eğer tekrar okuyun derim %80 i dedim. %100 ü demedim. Bende kulaktan sıkıntılıyım orta kulak iltihabı geçirdim. Koklearlık bir durumum olmadı şükür. Fakat ben araştırdığımda çok kişiyle konuştum, yazıştım. 18 sene değil 18 den fazla kullanıcı biriyle konuştum bazıları hüsranla bittiğini söyledi. Hatta kullanmaktan işitmesini kaybetmesini de söyleyen oldu. Kullanıp memnun olanı da gördüm konuştum. Fakat çoğunluğu memnun olmadığını dile getirdi.
Duyabiliyorsanız, sağlığınız yerinde ise sevindim.

Dokt..................
Açık ve net söylüyorum doktor doktor gezsin pro. İşinde gelişmişler ne varsa sakın bu işe kalkışmasın. Birde bunun kulak yöntemi var sorma gitsin. Mesela kulağa koklear implant takılır tüm doktorlar önerir parası 20 bin. Ama sonuç? %80 i acıya acıya ağlaya ağlaya kulağını kaybeder. Gözde böyle birşey o yüzden çok araştırmak ve doktorlara görünmekte fayda var.

Ayrıca yardım için Twitter’dan yayabiliriz ıban hesap no açılır aile adına ve sosyal medyada paylaşılır. Orası kolay iş herşey yapılır. Ama lütfen sağlığını riske atmasın.

Bende ne zaman gelecekti bu duyarcılar demiştim. Gözünüz iyiyse eğer tekrar okuyun derim %80 i dedim. %100 ü demedim. Bende kulaktan sıkıntılıyım orta kulak iltihabı geçirdim. Koklearlık bir durumum olmadı şükür. Fakat ben araştırdığımda çok kişiyle konuştum, yazıştım. 18 sene değil 18 den fazla kullanıcı biriyle konuştum bazıları hüsranla bittiğini söyledi. Hatta kullanmaktan işitmesini kaybetmesini de söyleyen oldu. Kullanıp memnun olanı da gördüm konuştum. Fakat çoğunluğu memnun olmadığını dile getirdi.

Visenyaa Visenyaa bence yazdığınız iki mesaj aynı değil
"%80 ni acıya acıya, ağlaya ağlaya kulağını kaybediyor" çok ayrı bir şey, sonraki mesajınız apayrı

Araştırın derim. Komşumun iki gözünü ameliyat ettiler şu anda iki Gözde görmüyor.
Bence yine devlet hastanesine gitsinler.

Ablacım yazdığın için teşekkür ederim .

Evet benimde aklımda şu kuşku oluştu. Neden devlet yapmıyor?

Onlara da dedim ya özeldeki para için yapıyorsa adam parasını alır gerisini düşünmez dedim.

Devletteki başka doktora da gidecek.

Ama kimseleri yok abla nasıl deyim durum ben bir araştırıyım diyen yok. İnanırlarda yani.

Özeldeki lazer değil kalıcı lens koyacağım aynı gözlükle bakıyor gibi düşün demiş.

Bilmiyorum ya hangisi hayırlısı yaptırılması mı ?

Kız daha 20 yaşında ya:KK43:

Çok geçmiş olsun. 5 bin lira para değil gerçekten ama olmayınca olmuyor işte. Öyle valilikten falan uğraşmaya ne gerek var o meblağ cami çıkışında 2 cuma da toplanıyordur. Söyleyin hocaya muhtara zekat vermek isteyen veya sadece yardım etmek isteyen birileri vardır illaki.

7 bin kişilik ailemiz var. derneklerimiz var. bir cogunu tanır bilirim.
dediginiz sorunu yaşayanlar da el parmaklarimi gecmez. onlarda neden biliyor musun. bir doktor uygun görmüyor baska doktorlara gidip duyar çocuğum veya ben duyarım diye yalvar yakar zorla rapor çıkartıp implant yaptıranlar. sonra da istediğimiz gibi olmadi bla bla. Çünkü herkes uygun degil. biz bunu hep söyledik. ama yok.

var olan duymasini da kaybediyor demissiniz. duyan kulaga neden implant yapılsın akil var mantık var. kurul raporu çıkmıyor. ha parayi basar ozelde yaptırırlar o ayri mevzu.

doktorlar yetişemiyor artik binlerce kişi sırada. neden yaptırıyorlar sanıyorsun. duymak için. konusabilmek icin. yaşamak icin. hatta ve hatta en basitinden bazıları benim gibi cümle kurabilmek için.
bu insanlar ve aileleri araştırmadan etmeden mi başvuru yapıyorsun sanıyorsun. asla. dibine kadar araştırıyorlar. zaten bizim sgk prosedürleri olsun ister istemez herseyi ezberliyorlar.

ve son olarak. evet simdi koklear karari çıksın. kim olursa olsun. kac yasinda olursa olsun. devlet tamamını karşılıyor. bitti.

Back
X