Yardım yerine bu delikanlıya iş imkanı oluşturulmasına olanak olunsa daha mantıklı olur. 19 yaşında diyorsunuz, çalışıyor mu? Devlet ne yazık ki kendi cebini doldurmaktan vatandaşına sıra getiremez durumda, bu yüzden bu arkadaşı meslek edindirmeye yöneltin derim. Berber'lik olur, oto tamirciliği olur ne bileyim ileride kendi yapabileceği bir mesleği olur en azından...
kaymakamlık iş yerimin karşısında orya gidicem canımkaymakamlığın vakıfları var oralara başvurabilirsiniz. ama kısa süreli ihtiyacını karşılarlar. aslında ankara sanayi yeri illaki oralarda çırak aranıyordur. belki kalacak yer bile ayarlarlar...
♥gözyaşı♥;32807652 .!.:belediyenin sosyal yardım müdürlüğüne baş vurun.
Onlar eşya ve gıda yardımı, gerek gördüklerinde para yardımı yapıyorlar.
Mutlaka bulunduğu yer hangi belediyeye bağlıysa onun sosyal yardım müdürlüğüne başvurun.
duyarlılığınız feryada dönüşmüş gencin hikayesi kadar sizin çırpınışınızda etkiledi beni..içim titredi okurken..allah yardımcınız olsun..umarım kalıcı bir işi olur...
her şeyi de devletten beklemek yanlış olur bu aşamada. Sonuçta sosyal devlet değil kavramımız.
Bu durumda yardım toplamak da geçici olarak onu rahatlatır. Nereye kadar yardımlarla geçinecek. çalışmayı düşünmüyor mu? Tr de gerçekten işsizlik yok iş beğenmeme var. Geçen biri aradı beni. X yeğenim var işe alır mısınız dedi. Ben de fabrika ortamında çalışıyorum. Dedim ancak vasıfsız olarak üretime alabiliriz dedim. O da dedi ki: Yok şöyle güvenlik gibi masa başı bir şey olsa...
Yani iş veriyorsun ama beğenmediği için çalışmıyor adam. Bunun gibi bir şey... Burada bir sürü insan işe başlıyor 3-5 gün sonra ben yapamayacağım diyip gidiyor. Ben de soruyorum: Kış kıyamet çocuk yok mu ne yapmayı düşünüyorsun diye.. Bulurum diyor ama kendi de bilmiyor. Sonra yazın geliyor işçi ben ayrılacağım diyor. Hayırdır: Inşaatta çalışacağım diyor.
Yani sezonluk biraz daha ücretli.. Ya kış gelince??
Yani siz de bu insana iyilik yapacaksanız iş bulması için yardım edebilirsiniz. Inançlı olması çok güzel ama dinimiz tembelliği sevmez.
allah sizinde kalbinizin güzelliğine göre bir hayat yaşatsın. Ne kadar güzel, bir şeyler yapmaya çalışmanız. Hepimiz bu kadar duyarlı olsak keşke. Belediye ve kaymakamlık görüşün. Olmadı, büyük fabrikaların insan kaynaklarıyla görüşün. Erzak para yardımı nereye kadar. Düzenli bir iş lazım. Ilkokul mezunu millet vekili bile olurken, elbet bu gencede yapabileceği bir iş uydururlar. O zaman yavaş yavaş hayatını yoluna koyar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?