Fakirler için hangi yardım kuruluşlarına başvurabiliriz allah rızası için bakın lütfn

Lima_

herşey çok güzel ve daha da güzel olacak
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
237
57
53
arkadaşlar dünden beri ağlıyorum yalvarrım bi akıl verin....

Kardeşimin mahalleden arkadaşı..... babası küçükken ölmüş, annesi başka adamla evli... üvey baba... türlü dayaklar....

cocuk 19 yaşında ve yaklaşık 5 6 yıldır tek başına yaşıyor..... annesi hiç sahip çıkmıyo.. geçici işlerde çalışıyo... dışardan liseyi okumaya çalışıyo garibim :( kardeşimin arkadaşları "abla ben brya gircem abla ben şu üniye gircem" diye bana anlatırken o boynu bükük oturuyo.... durumu içler acısı.... bizim orda köy gibi gecekondular var orda tek göz bi evde buzdolabı yok, camaşır makinesi yok, eşyası yok... sıcak suyu ocağı yok :(

dün annem aşure yapmıştı, annemlerde gördüm... halini görmelisiniz.... burdan anlatılacak gibi değil... perişan halde... o kadarda dürüst, ahlaklı efendiki..... ve çok inançlı.... ben şimdi harama el uzatsam Allah ilerde benim yüzüme bakmaz.. ben hep böyle olcak değilimya elbet ilerde Rabbim yüzüme bakacak diye anlatırmış.. evim yakın olsa her akşam yemek verrim ama uzağım:(

arkadaşlar çocuk Ankarada ikamet ediyo

NE OLUR Bİ AKIL VERİN ÇOCUK İÇİN NE YAPABİLİRİM ??? NEREYE GİDEBİLİRİM ??? KİMSE YOKMU DERNEĞİ, DENİZ FENERİ GİBİ YERLERİN TELİNİ ALDIM, KAYMAKAMLIK VE BELEDİYEYİ ARAYACAĞIM

ELİM BOŞ ÇIKARSAM KAHROLURUM Bİ AKIL VERİN NE YAPABİLİRİM ??? canım benim.. tek başına ,, ne ana ne baba ne kardeş.. önümüz kış.... annem bana gıda koymuştu ona yolladım kardeşim anlatıyo o kadar sevinmişki...

bazen anlatırmış kardeşime.. " bazen o kadar bunalıyorumki kimsem yok, geçenlerde hastalandım bi nane limon yapanım yok" diye

kardeşime peynir zeytin alayım yollayım dedim abla dolabı yokki bozulur diyo.. annemin bana verdikleri ve birde nane limon kaynatıp yolladım dünyalar onun olmuş... :(

ne yapabilirim nolur akıl verin nerye gideyim ??? çocuğun durumu çok kötü

Son düzenleme:
Yardım yerine bu delikanlıya iş imkanı oluşturulmasına olanak olunsa daha mantıklı olur. 19 yaşında diyorsunuz, çalışıyor mu? Devlet ne yazık ki kendi cebini doldurmaktan vatandaşına sıra getiremez durumda, bu yüzden bu arkadaşı meslek edindirmeye yöneltin derim. Berber'lik olur, oto tamirciliği olur ne bileyim ileride kendi yapabileceği bir mesleği olur en azından...

Belediyenin sosyal yardım müdürlüğüne baş vurun.
Onlar eşya ve gıda yardımı, gerek gördüklerinde para yardımı yapıyorlar.
Mutlaka bulunduğu yer hangi belediyeye bağlıysa onun sosyal yardım müdürlüğüne başvurun.

kaymakamlığın vakıfları var oralara başvurabilirsiniz. ama kısa süreli ihtiyacını karşılarlar. aslında ankara sanayi yeri illaki oralarda çırak aranıyordur. belki kalacak yer bile ayarlarlar...

Yardım yerine bu delikanlıya iş imkanı oluşturulmasına olanak olunsa daha mantıklı olur. 19 yaşında diyorsunuz, çalışıyor mu? Devlet ne yazık ki kendi cebini doldurmaktan vatandaşına sıra getiremez durumda, bu yüzden bu arkadaşı meslek edindirmeye yöneltin derim. Berber'lik olur, oto tamirciliği olur ne bileyim ileride kendi yapabileceği bir mesleği olur en azından...

evet iş bulmak lazım... 3 5 günlük işlerde inşaatlarda çalışıyo canım.. hem çalışmaya çalışıyo hemde açıktan lise okumaya çabalıyo garibim... inşallah sağlam bi iş bulabilirim.. dua edin nolur

kaymakamlığın vakıfları var oralara başvurabilirsiniz. ama kısa süreli ihtiyacını karşılarlar. aslında ankara sanayi yeri illaki oralarda çırak aranıyordur. belki kalacak yer bile ayarlarlar...
kaymakamlık iş yerimin karşısında orya gidicem canım

♥gözyaşı♥;32807652 .!.:
belediyenin sosyal yardım müdürlüğüne baş vurun.
Onlar eşya ve gıda yardımı, gerek gördüklerinde para yardımı yapıyorlar.
Mutlaka bulunduğu yer hangi belediyeye bağlıysa onun sosyal yardım müdürlüğüne başvurun.

allah razı olsun senden canım....

Duyarlılığınız feryada dönüşmüş Gencin hikayesi kadar sizin çırpınışınızda etkiledi beni..İçim titredi okurken..Allah yardımcınız olsun..Umarım kalıcı bir işi olur...

Durumu kötü olduğu için var mıdır bilmiyorum ama şoförlüğü olsa iş imkanı olabilir. Ofisboy arayan nice firma var.. Çok üzüldüm bende inşallah bi hal çaresi bulunur?:43:

belediyeye başvurun
ekmek ve gıda yardımı halen yapılıyor ankarada
emlakçılarda eleman arayışı fazla bi araştırın
umarım yardımcı olabilirsiniz

Allah sizinde kalbinizin güzelliğine göre bir hayat yaşatsın. ne kadar güzel, bir şeyler yapmaya çalışmanız. hepimiz bu kadar duyarlı olsak keşke. Belediye ve kaymakamlık görüşün. Olmadı, büyük fabrikaların insan kaynaklarıyla görüşün. Erzak para yardımı nereye kadar. düzenli bir iş lazım. İlkokul mezunu millet vekili bile olurken, elbet bu gencede yapabileceği bir iş uydururlar. O zaman yavaş yavaş hayatını yoluna koyar.

her şeyi de devletten beklemek yanlış olur bu aşamada. sonuçta sosyal devlet değil kavramımız.
bu durumda yardım toplamak da geçici olarak onu rahatlatır. nereye kadar yardımlarla geçinecek. çalışmayı düşünmüyor mu? tr de gerçekten işsizlik yok iş beğenmeme var. geçen biri aradı beni. X yeğenim var işe alır mısınız dedi. ben de fabrika ortamında çalışıyorum. dedim ancak vasıfsız olarak üretime alabiliriz dedim. o da dedi ki: yok şöyle güvenlik gibi masa başı bir şey olsa...
yani iş veriyorsun ama beğenmediği için çalışmıyor adam. bunun gibi bir şey... burada bir sürü insan işe başlıyor 3-5 gün sonra ben yapamayacağım diyip gidiyor. ben de soruyorum: kış kıyamet çocuk yok mu ne yapmayı düşünüyorsun diye.. bulurum diyor ama kendi de bilmiyor. sonra yazın geliyor işçi ben ayrılacağım diyor. hayırdır: inşaatta çalışacağım diyor.
yani sezonluk biraz daha ücretli.. ya kış gelince??
yani siz de bu insana iyilik yapacaksanız iş bulması için yardım edebilirsiniz. inançlı olması çok güzel ama dinimiz tembelliği sevmez.

Ankara da zeytin dali dernegi var.internetten bakin derim evinde esyasi olsun bide guzel is bulundumu ne guzel olur.rabbim yardimci olsun. Sizinde tabi.

Allahım dunyada ne anneler varya
nasıl boyle bırsey yaparlar
o cocuk nasıl 14 yasından berı yalnız yasayabılır
Allah yardımcısı olsun ya Allah bahtını guzel etsın yolunu acık etsın kotuluklerden korusun onu

Ankara Büyükşehir Belediye'sini arayıp ordan okuyan yetim çoçuklara eğitim parası veriliyor öğrenci belgesi ve kimliğiyle gitmesi gerekiyo bi arayıp detaylarını öğrenin ve mahalle muhtarlarıda yardımcı olurlar Allah yardımcısı olsun inşaallah

duyarlılığınız feryada dönüşmüş gencin hikayesi kadar sizin çırpınışınızda etkiledi beni..içim titredi okurken..allah yardımcınız olsun..umarım kalıcı bir işi olur...

canım yurt dışında her yoksulun bi koruyucu ailesi olurmuş... Keşke bizdede böyle bi uygulama olsa.... Bende ev aldım yeni düğün yaptım maaşımı sıkıntılı alıyorum ama şubatta inşallah bi kredim bitecek çocuğu 2. El buzdolabı alcam. Bana yakın olsa akşamları ona yemek götürürdüm maalesef uzak... Erkek cocuğu çok zor ya... Ben bayan halimle ev işlerinden bunalıyorum.. Garibimin evinde sıcık suyu bile yok bırkın beyaz eşyayı ocağı.... Dua edin nolur..

her şeyi de devletten beklemek yanlış olur bu aşamada. Sonuçta sosyal devlet değil kavramımız.
Bu durumda yardım toplamak da geçici olarak onu rahatlatır. Nereye kadar yardımlarla geçinecek. çalışmayı düşünmüyor mu? Tr de gerçekten işsizlik yok iş beğenmeme var. Geçen biri aradı beni. X yeğenim var işe alır mısınız dedi. Ben de fabrika ortamında çalışıyorum. Dedim ancak vasıfsız olarak üretime alabiliriz dedim. O da dedi ki: Yok şöyle güvenlik gibi masa başı bir şey olsa...
Yani iş veriyorsun ama beğenmediği için çalışmıyor adam. Bunun gibi bir şey... Burada bir sürü insan işe başlıyor 3-5 gün sonra ben yapamayacağım diyip gidiyor. Ben de soruyorum: Kış kıyamet çocuk yok mu ne yapmayı düşünüyorsun diye.. Bulurum diyor ama kendi de bilmiyor. Sonra yazın geliyor işçi ben ayrılacağım diyor. Hayırdır: Inşaatta çalışacağım diyor.
Yani sezonluk biraz daha ücretli.. Ya kış gelince??
Yani siz de bu insana iyilik yapacaksanız iş bulması için yardım edebilirsiniz. Inançlı olması çok güzel ama dinimiz tembelliği sevmez.

canım ankara bakıkentte oturuyo bi iş bulamaz mıyız ?

allah sizinde kalbinizin güzelliğine göre bir hayat yaşatsın. Ne kadar güzel, bir şeyler yapmaya çalışmanız. Hepimiz bu kadar duyarlı olsak keşke. Belediye ve kaymakamlık görüşün. Olmadı, büyük fabrikaların insan kaynaklarıyla görüşün. Erzak para yardımı nereye kadar. Düzenli bir iş lazım. Ilkokul mezunu millet vekili bile olurken, elbet bu gencede yapabileceği bir iş uydururlar. O zaman yavaş yavaş hayatını yoluna koyar.

amin canım... Sende sıkıntımı paylaştığın duyarsız kalmadığın için allah seninde gönlüne göre versin...belediye ile görüşcem, arkadaşlarıma söyledim inşillah bişeyler yapıcam.. Ikramiye çıksa bana keşke...

Back
X