benimki de aynı durum denebilir. bence vadeleri dikkate almamak gerek, zamanı çok öngöremiyorlar. bana geçen yaz tanışacağım kişinin fiziksel özelliklerinin tarifini verdi biri, mart'ta ilişkin olacak dedi. kasım'da tanıştım bu kişiyle (o olduğuna eminim o kadar belirgindi tarif) ama başka şehirlerdeyiz bağlantı olmadı. sonra fal sepetinden birden fazla kişi; demir, merve merveli, derya nural, ışılay, gül demir, nesibe tekbaşer, deva güneş, bu yedi kişi bu kişinin bana bir iş teklifiyle geleceğini ve yakınlaşacağımızı söylediler. üstelik hiçbirine bu kişi olarak da sormadım. genel olarak ne olacak bu yıl hayatımda diye sordum. bir de 3 kişi fulya nas, gül demir ve ışılay, bu kişi döndükten sonra başka biriyle tanışacağımı ve kafamın karışacağını söylediler. üçü de bu yeni kişiyi "müzisyen, şen şakrak, ortamda dikkat çeken" olarak tanımladı. hepsinin aynı şeyi söylemesi şaşırttı. ama hepsi farklı vadeler verdi, daha hiçbirinin vadesi çıkmadı.
eskiden annemin bir arkadaşı vardı fal bakan, transa geçiyordu, biraz korkutucuydu ama duru görendi, gelecekten sahneleri görüyordu. ben daha ortaokuldayken, üniversitede gelecekte yaşayacağım bir olayı bilmişti, annemin 5 yıl sonra yapacağı bir kazayı bilmişti. ama vade vermiyordu, gelecekte olacak diyordu sadece. bu kadar kişinin bu kadar spesifik aynı şeyi söylemesi garip geliyor bana, o yüzden yaşancağını düşünüyorum.