Fala inanmalı mıyım?

AzrAyazZehrAhmet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
158
38
28
32
Kızlar konum diğer taraf da cevap almadığı için buraya taşıdım..

Merhaba, arkadaşlar benim bi sorum olacak ben hayatımda ilk defa dün akşam fal baktırdım ve bakan kişi benim özel hayatıma dair hiçbişe bilmeyen bi insan benim bi isteğim var Allahtan hep derim allahım hayırlısıysa olsun hayırlısı değilse olmasın diye o kişi içimde bu konuyla ilgili ne var ne yok söyledi bana bu iş hayırsız olacak üzüleceksin dedi şok oldum söylediklerine normalde hiç inanmam fala derdim şu an çokda pişmanım baktırdığım için ama sizce fala inanmalı mıyım zaten içinden çıkılmaz bi durumdaydım onun söylediklerinden sonra hepten kötü oldum..

Ya bakan kişi öyle bilen aman da aman fallarla yaşayan biri değildi ama bi kaç kişiye söyledikleri çıkmış öyle gördüğümü hissettiklerimi söylüyorum dedi amaan bi baksın canım dedim çat çat söyledi içimde ne var ne yoksa o anlatırken beni ter bastı yeminle bi de istediğim şeyden bahsetti hep bu konuyla ilgili etrafımdaki insanları tanımladı tek tek ve bu istediğin şey iyi değil hayırsız bişe dedi kötü oldum valla çok pişman oldum baktırdığım için büyük günah biliyorum ama söylediklerinden de etkilenmedim değil Allahım affetsin :(

İnanma tabi gala inanmak umut bağlamak Allah muhafaza insanı imanından eder hafife alınacak bir şey değil

vallahi çok pişman oldum içimdeki duyguları hisleri bilip sonunda üzüleceksin istediğin şey kötü olacak dediği için bi de bilerek günaha girdim mübarek gün sanırım ben tövbe edip her zaman yaptığım gibi dua etmeye hayırlısını istemeye devam etmeliyim..

vallahi çok pişman oldum içimdeki duyguları hisleri bilip sonunda üzüleceksin istediğin şey kötü olacak dediği için bi de bilerek günaha girdim mübarek gün sanırım ben tövbe edip her zaman yaptığım gibi dua etmeye hayırlısını istemeye devam etmeliyim..
Arkadaşım abartmayalım tamam günahı var günahının farkındasın Rab affedicidir en büyük suçumu işledin sanki ,herkeste bir günah timsali kesiliyor ya bir şey diyemiyorum.

Merhaba, arkadaşlar benim bi sorum olacak ben hayatımda ilk defa dün akşam fal baktırdım ve bakan kişi benim özel hayatıma dair hiçbişe bilmeyen bi insan benim bi isteğim var Allahtan hep derim allahım hayırlısıysa olsun hayırlısı değilse olmasın diye o kişi içimde bu konuyla ilgili ne var ne yok söyledi bana bu iş hayırsız olacak üzüleceksin dedi şok oldum söylediklerine normalde hiç inanmam fala derdim şu an çokda pişmanım baktırdığım için ama sizce fala inanmalı mıyım zaten içinden çıkılmaz bi durumdaydım onun söylediklerinden sonra hepten kötü oldum..
Dini inancın varsa inanma sonuçta Rabbim gerekeni iletmiş.. Çok günah

Bence siz günah olmasından çok olumsuz şeyler söylemesine takıldınız. Olumlu bir şey soyleseydi yarın gidip tekrar baktirirdiniz gibime geliyor. Yapmayın. Fal şirktir diye biliyorum ben. Ve son olarak,
“De ki: Allah’tan başka ne göklerde, ne de yerde hiç kimse gaybı bilemez.”
(Neml, 27:65)

Biz muslumaniz elhamdulillah müslüman ülkede yaşıyoruz bu kadar basit şeyleri bilmemiz lazım lütfen hanımlar hiç mi kuran kursu yok oldugunuz yerde gidin bilgilenin bilmemek değil ogrenmemek ayıp. Fala inananin bakanın 40 vakit namazı kabul edilmez

Fala inanmayın! Herşeyi en iyi Allah bilir..

Geleceği sadece Allah bilir. Nasıl inanıyorsunuz bu falcılar aklım almıyor. Bir düşünün ya kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi. Geleceği bilse lotoda haftaya çıkacak olan sayıları bulur köşeyi dönerdi. Birazcık mantıklı olun artık. .

Inanclisin anladigim kadariyla, falin icerigi ne olursa olsun bakmak ve baktirmak gunahtir. Bu konudaki hadislere bir bak eminim bir daha yaklasmazsin, sen de pisman olmusun zaten.

Back
X