Farkındalık arttırma

Okuduğumda bana geçen his;
Bedenin ve zihnin sanki hep tetikte…
Bir şey olacak, bir yerde bir hata çıkacak gibi bir beklenti var içinde.
Ve bu hâl öyle yorucu ki, başka hiçbir şeye odaklanamıyor insan.
Zihin krize odaklandığında, küçük detaylar hep arada kaynıyor zaten.
Sonra dönüp kendine kızıyorsun.
Ama bu bir eksiklik değil.
Bu, uzun süredir alarmda duran bir sistemin yorgunluğu.
Sen bozuk değilsin. Sadece çok uzun zamandır diken üstündesin.
Ve artık biraz rahatlamaya, biraz güven duymaya ihtiyacın var. Hepsi bu.
evet çünkü annesinin gereksiz beklentileri var. konu sahibi işteyken bile arayıp rahatsız ediyor bunu niye buraya koydun diye. konu sahibi de durumu içselleştirip kendinde hata arayıp duruyor. asıl varması gereken farkındalık bu ama ne zaman varacak bilemedim

of konu etiketleri bile iyi evlat, mükemmellik. yaşınız küçük olsa sosyal hizmetleri arayasım geliyor o kadar öfkelendim ki siz bi kurtulsanız ben rahatlayacağım. biri istismar ediliyor gibi hissediyorum inanılmaz.

evet çünkü annesinin gereksiz beklentileri var. konu sahibi işteyken bile arayıp rahatsız ediyor bunu niye buraya koydun diye. konu sahibi de durumu içselleştirip kendinde hata arayıp duruyor. asıl varması gereken farkındalık bu ama ne zaman varacak bilemedim
He artık onu yapmıyor çünkü ciddi kavga ettik bu konu hakkında. Neden biliyor musunuz çünkü ben kabul etmek istemesem de annemi seviyorum ve bazı şeyleri başaramadığımda üzülünce onu öyle görünce kendimi iğrenç hissediyorum

1. Anne kız arasında çatışma kavga olur, burada hepimiz yazsak hepimiz annemize zaman zaman çok gıcık oluyoruzdur, onlar da bize..
2. Evde özellikle bunu yaşamanız düşündürücü, belki de anneniz sandığınız kadar alakasız değildir bu sorununuzda, onun da payı vardır kendinizi yetersiz hissedip daha kötü olmanızda?
3. Biraz abartma huyunuz var sanki, bir şey kötü gitti diye toptan kötü olamazsınız, örneğin belli ki ince düşünceli birisiniz ki buralara kadar yazıp annenize yük olduğunuza üzülmüşsünüz, yani mutlaka çok iyi özellikleriniz de var, onlar sayılmıyor mu istenen evlat olmak için🙃
4. Önerim de bir tanıdıkta vardı bu rahatsızlık, şöyle diyim evden çöpleri atmak için çöp poşetini arabada bagaja koyuyordu ve günlerce öyle unutup gidebiliyordu, şöyle çözüm buldu: her şeyi not ediyordu, post itler telefonda appler, böyle şeylerden fayfalanabilirsiniz bence.

DEHB fena bir sey ya, benim esimde de var maalesef ve surekli arkasini toplamak zorundayim.Hic unutmam bir kere kediyi odada kapali unutmus hayvan saatlerce odada kalmis cisini kakasini yapmis her yere yavrum ya :( bir kere de evi az daha su basiyordu muslugu acik unutmus falan...Kendine checklist yerleri belirle hatirlaman gereken seyler icin, en azindan evden cikarken temel seyleri kontrol edersin ütü fişi, pencere, musluk, ocak vb.Bu bizi baya rahatlatti.

DEHB fena bir sey ya, benim esimde de var maalesef ve surekli arkasini toplamak zorundayim.Hic unutmam bir kere kediyi odada kapali unutmus hayvan saatlerce odada kalmis cisini kakasini yapmis her yere yavrum ya :( bir kere de evi az daha su basiyordu muslugu acik unutmus falan...Kendine checklist yerleri belirle hatirlaman gereken seyler icin, en azindan evden cikarken temel seyleri kontrol edersin ütü fişi, pencere, musluk, ocak vb.Bu bizi baya rahatlatti.
Şükür ki can güvenliğini tehdit edecek bir unutkanlık yapmadım aksine bir hata yapmamak için gideceğim yere geç gittiğim çok olmuştur. Benimki daha çok ev işleriyle ilgili. Ama onun da sebebi sanırım DEHB oluşum değil…

Back
X