• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı bakış açılarına ihtiyacım var

Nişanlı hamd olsun beni büyüttulr diyorsa senin ailen bişey yapmamakta ve laf söylemekte haklı. Ailen destek olmadan siz yapın ne yapacaksanız. Bize de eşimin ailesi 1 çöp almadı ama beni. Ailem de almadı. Aldırmadım. Kendim aldım biraz bi Çeyiz eşim aldı kredi çekip. Evlenince hersey gitti o ayrı ama olsun. En azından kimse karışmıyor.

Bir konuda sıkıntılıyım daha doğrusu çok bunaldım.
Nasipse nikahımız olucak düğün istemedik maddiyat yüzünden.
İki aileninde maddi olarak gücü yok kötüde değil ama kimse kendini zora sokmak istemiyor, nişanlım herşeyi kendisi yapıyor benim ailem yardımcı olacak iyi kötü.
Ailem ve akrabalarım beni bu konuda çok bunaltıyor. Misal nikah şekerlerini ben ödüyorum davetiye ortak ödeniyor dış çekim ortak, evin tüm masrafı, eşyadan tut avizelere kadar ortak. Yani kız tarafı olarak erkek ailesine ait olan çoğu şeyi ödüyoruz.
Ailem söyleniyor bu ne biçim iş hiç çevremizde böyle değil, ailesi yapamıyorsa nişanlın yapsın (onada acıyorum herşeyi bi başına nasıl yapsın) kız tarafı bukadar masraf yaparmı vs
Çok bunaldım para kavgası süremem ya ailesi yardımcı olmuyor zorla mı alayım paralarını onlarında yokmuş zaten, nişanlım canını mı versin, borç çekse evlenince ödeyecek olan yine benim sonuçta, hepsi aynı yere çıkıyor
Şimdide ben çalışıp biriktirdiğim az bi parayla ödeyeceğim yetmeyen yerde ailem yardım olacak ama ailem yinede mutsuz bu konuda, neden ödeyecekmişsin ki diye

Bana bir yol gösterirmisiniz
Napiyim çevremdeki kızların evlendiği kişiler zenginse, bende zengin olmayan birini sevdim bu suç mu, neden psikolojik baskı görüyorum

Sizce gerçekten aptallık mı erkek tarafın yapması gereken masrafları üstlenmek?

Bizde de öyle oldu. Sağolsunlar hiçbir konuda yardımcı olmadılar çoğu şeyi babam üstlendi. Şuan eşimin ailesi hiçbir konuda fikirlerini söyleyemiyorlar bana çünkü hakları yok ki zaten buna izin vermem. Çok pahalıya kaçmadan halledin işlerinizi olmadı düğünde toplanan paradan babana verirsin borç alıyorum de babana. Ailen ne kadar söylenirse söylensin kötü bulma onları haklılar. Misafir gibi duran erkek tarafı tek suçlu!

Bilmiyorum canım nişanlım çalıştığı için galiba
Biz sadece takımızı takarız maddi yardım edemeyeceğiz demişler nişanlıma
Nişanlımda memnun zaten halinden ailesinden beklentisi yokmuş bu yaşa getirdiler daha nolsun diyor
Aslında nişanlın haklı. Ama düğün olup bitince hiçbir emekleri olmayan o eve burunlarını sokmaya kalkınca kopuyor kızılca kıyamet

Bir konuda sıkıntılıyım daha doğrusu çok bunaldım.
Nasipse nikahımız olucak düğün istemedik maddiyat yüzünden.
İki aileninde maddi olarak gücü yok kötüde değil ama kimse kendini zora sokmak istemiyor, nişanlım herşeyi kendisi yapıyor benim ailem yardımcı olacak iyi kötü.
Ailem ve akrabalarım beni bu konuda çok bunaltıyor. Misal nikah şekerlerini ben ödüyorum davetiye ortak ödeniyor dış çekim ortak, evin tüm masrafı, eşyadan tut avizelere kadar ortak. Yani kız tarafı olarak erkek ailesine ait olan çoğu şeyi ödüyoruz.
Ailem söyleniyor bu ne biçim iş hiç çevremizde böyle değil, ailesi yapamıyorsa nişanlın yapsın (onada acıyorum herşeyi bi başına nasıl yapsın) kız tarafı bukadar masraf yaparmı vs
Çok bunaldım para kavgası süremem ya ailesi yardımcı olmuyor zorla mı alayım paralarını onlarında yokmuş zaten, nişanlım canını mı versin, borç çekse evlenince ödeyecek olan yine benim sonuçta, hepsi aynı yere çıkıyor
Şimdide ben çalışıp biriktirdiğim az bi parayla ödeyeceğim yetmeyen yerde ailem yardım olacak ama ailem yinede mutsuz bu konuda, neden ödeyecekmişsin ki diye

Bana bir yol gösterirmisiniz
Napiyim çevremdeki kızların evlendiği kişiler zenginse, bende zengin olmayan birini sevdim bu suç mu, neden psikolojik baskı görüyorum

Sizce gerçekten aptallık mı erkek tarafın yapması gereken masrafları üstlenmek?
Ben ce en güzeli bu , inanın ...
Şartlar nişanlınız ile eşit olacak , bir çok evli çiftlerin ben yaptım ailem yaptı diye tartıştığınızda konuşamayacak .
Her zaman dik olabileceksiniz.
Müstakbel eşinizin ailesi her zaman biraz buruk olacak , yapamadıkları için , bırakın olsunlar çünkü ailesinin ilerde hak sahibi olamadıkları için 1 - 0 yenik başlayacaklar...
Bu durumda evinize çok fazla müdahale edemeyecekler...
Ayrıca ben katılmıyorum erkek tarafı yapar düşüncelerine,o önceden miş , zira burda müstakbel eşinizin kendi emekleri ile yapması o evliliğe bakış açısı bile farklı olur.
Nitekim armut piş ağzıma düş olmadığı için kıymet bilinir ...
Sorumluluk sahibi mücadele ci ve kolay tüketmeyen birisi ne kadar güzel...
Sizin aileniz ilerde eşinize ailesi ile ilgili konuşmamaları için , sizin desteğinizi söylemeyin,eşiniz yapıyor her şeyi görüntüsü verin ...
Siz artık karı koca olacaksınız, bırakın aileniz bile olsa bilmesin maddi destek verdiğinizi ...
Allah ım sonuna kadar mutlu etsin sizi ...

Bence aptallık falan değil neden olmasın sevgi evlilik herşey müşterek. Ne güzel yuvanızı birlikte kuruyorsunuz. Bence herşeyin ortak olması daha güzel. Bide şöyle düşün ya nişanlın benim param yok ailemde yardım etmiyor diye köşeye çekilse birçok şeyi sana bıraksa bu daha kötü. Aileni bu durumda ikna etmen gerekiyor.

biz de herşeyi kendimiz yaptık destek olan olmadı. düğünden sonra 3 yıllık kredimiz vardı 1 yıl ödedik baktık olmuyor altınları bozdurup borcu kapattık, onu bile aileler sorun etti. sanki cebinden 3 kuruş çıkarıp veren olmuş gibi.
tek maaşla napıyorsunuz nasıl geçiniyorsunuz diyen olmadı, şimdi iki maaş olduk çok şükür, herkesin dilinde siz iki maaşla napıyorsunuz diye :KK12:

ilerde eşinin ailesine de buna göre davran.
şimdi sana söyledikleri yapamam edemem gibi lafları kullan onlara.

İlerisini düşünüp öyle kara verin.Bence şimdi olmasa da ileride eşine senin ailen hiçbirşeye karışmadı benim ailem yardımcı oldu diye illa ki sinir halinde söyleyeceksiniz.Eşinizin ailesi yanınıza geldiğinde emek göstermediler diye içinizde bir kırıklık olacak.Eşiniz ailesinin üstüne toz kondurmayacak.Sizde diyeceksiniz ki benim ailemin suçu neydi ki bu kadar uğraştı.Hiçbir zaman kız tarafı oğlan tarafına yaranamaz.Bence aileniz üzerine düşenden fazlasını yapmasın.Eşinizle bütçenize göre kredi çekip beraber ödeyin

Anlamıyorum ya ne senin ailen ne de karşı taraf masraflarınızı karşılamak zorunda değiller. Ellerinde bol
imkan olur tabi yaparlar. Nişanlım borç yapsa evlenince ben ödemicek miyim diye serzenişte bulunuyorsun. Ailen şimdi borç yapınca senin ardından sıkıntı çekerken evinin keyfini sürebilcek misin gerçekten?
Madem nişanlın ve senin imkanlarınız kısıtlı gücünüzün yettiğine yetinin, eksik olsun ama sizin emeğiniz olsun.
Ailelerinizde olsa kendi sefanız için cefa çektirmeye hakkınız yok.

Dış cekim nikah şekeri avize ıvir zivir olmasın madem para yoksa. Ve eşyaların da zaruri olanını alıp kendiniz halledin madem.ailenizin lafına sözüne karşılık hala onlara mi yaptiriyorsunuZ. Birikiminizi de verin nişanlınizla beraber yapın geri kalanı ne varsa

Nişanlın ve ailesinin durumu yoksa sen de yardım edebiliyorsan tabi etmelisin... Bence olması gereken bu.. Ne yani "Ben yardım etmiyorum ne halin varsa gör" mü diyeceksin. Sen aileni bu konuda dinleme, evlendikten sonra her türlü sıkıntıyı da rahatını da yaşayacak olan sensin. Sonuçta ikinizde para için evlenmiyorsunuz. Evlenmek için paraya ihtiyaç duyuyorsunuz. Baskıdan kurtulmak istiyorsan da ailene "nişanlım ödüyor" de, çaktırma.

eşinizin aileside bişeyler yapmalı borç harç iyi kotu bişeyler yapmalı...

Bende senin gibi dusunuyordum. Napalim biz kendimiz yapariz dedik. Ama demez olaymisim. Bir oturdum. Aksama kadar isteyim bir iki sene idare edelim dedik. Ama demez olsaymisim. Simdiki erkek taraflari cok tuhaflar. Herseyi kendileri yapiyormus gibi davrandilar bize.

Bilmiyorum canım nişanlım çalıştığı için galiba
Biz sadece takımızı takarız maddi yardım edemeyeceğiz demişler nişanlıma
Nişanlımda memnun zaten halinden ailesinden beklentisi yokmuş bu yaşa getirdiler daha nolsun diyor
Nisanlin hakli
Okurken kacirmis olabilirim senin isin var mi?
Herseyi ikiniz yapin kimseye muhtac degilsiniz iki genc insansiniz calisir odersiniz

Back
X