Bir konuda sıkıntılıyım daha doğrusu çok bunaldım.
Nasipse nikahımız olucak düğün istemedik maddiyat yüzünden.
İki aileninde maddi olarak gücü yok kötüde değil ama kimse kendini zora sokmak istemiyor, nişanlım herşeyi kendisi yapıyor benim ailem yardımcı olacak iyi kötü.
Ailem ve akrabalarım beni bu konuda çok bunaltıyor. Misal nikah şekerlerini ben ödüyorum davetiye ortak ödeniyor dış çekim ortak, evin tüm masrafı, eşyadan tut avizelere kadar ortak. Yani kız tarafı olarak erkek ailesine ait olan çoğu şeyi ödüyoruz.
Ailem söyleniyor bu ne biçim iş hiç çevremizde böyle değil, ailesi yapamıyorsa nişanlın yapsın (onada acıyorum herşeyi bi başına nasıl yapsın) kız tarafı bukadar masraf yaparmı vs
Çok bunaldım para kavgası süremem ya ailesi yardımcı olmuyor zorla mı alayım paralarını onlarında yokmuş zaten, nişanlım canını mı versin, borç çekse evlenince ödeyecek olan yine benim sonuçta, hepsi aynı yere çıkıyor
Şimdide ben çalışıp biriktirdiğim az bi parayla ödeyeceğim yetmeyen yerde ailem yardım olacak ama ailem yinede mutsuz bu konuda, neden ödeyecekmişsin ki diye
Bana bir yol gösterirmisiniz
Napiyim çevremdeki kızların evlendiği kişiler zenginse, bende zengin olmayan birini sevdim bu suç mu, neden psikolojik baskı görüyorum
Sizce gerçekten aptallık mı erkek tarafın yapması gereken masrafları üstlenmek?
Ben ce en güzeli bu , inanın ...
Şartlar nişanlınız ile eşit olacak , bir çok evli çiftlerin ben yaptım ailem yaptı diye tartıştığınızda konuşamayacak .
Her zaman dik olabileceksiniz.
Müstakbel eşinizin ailesi her zaman biraz buruk olacak , yapamadıkları için , bırakın olsunlar çünkü ailesinin ilerde hak sahibi olamadıkları için 1 - 0 yenik başlayacaklar...
Bu durumda evinize çok fazla müdahale edemeyecekler...
Ayrıca ben katılmıyorum erkek tarafı yapar düşüncelerine,o önceden miş , zira burda müstakbel eşinizin kendi emekleri ile yapması o evliliğe bakış açısı bile farklı olur.
Nitekim armut piş ağzıma düş olmadığı için kıymet bilinir ...
Sorumluluk sahibi mücadele ci ve kolay tüketmeyen birisi ne kadar güzel...
Sizin aileniz ilerde eşinize ailesi ile ilgili konuşmamaları için , sizin desteğinizi söylemeyin,eşiniz yapıyor her şeyi görüntüsü verin ...
Siz artık karı koca olacaksınız, bırakın aileniz bile olsa bilmesin maddi destek verdiğinizi ...
Allah ım sonuna kadar mutlu etsin sizi ...