Farkli bir takinti, yardim bekliyorum

moleta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
57
1
96
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,
Benim farkli ve garip bir takintim var. Yardimci olabilecek, yorum bildirecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Benim takintim, kiyafet alisverisi yapmak ve aldiklarimin hic birini giymemek. Alisveris yapiyorum diye kendime kizmiyorum, asil kendime kizdigim nokta, aldigim tum kiyafetler dolabimda yepyeni etiketleriyle duruyor. Hicbirini giymiyorum, giyemiyorum. Bu bende inanilmaz bir obsesion durumunda. Hep en kotu, en cirkin, en eski kiyafetimi yikayip yikayip giyiyorum. Etrafta paspal dolasiyorum. Halbuki bir suru son moda ve pahali kiyafet, ayakkabi ve cantam var. Son 5 yildir bu durumda oldugumdan, tam 5 yil once aldigim kiyafetler bile etiketleriyle yesyeni duruyorlar. Tam 3 dolabim var ici yepyeni guzel kiyafetlerle dolu. Ama ben sanki hicbir kiyafetim yokmus gibi, dilenci gibi dolasiyorum etrafta. Ve bir turlu yepyeni kiyafetlerimi giyemiyorum, berbat bir takinti. E git giy, diyeceksiniz. Olmuyor yapamiyorum. Bir psikologdan yardim mi alsam acaba? Bu durumumdan kurtulmak istiyorum ama yapamiyorum. Giyemiyorum kiyafetlerimi. Siz nasil kiyafetlerinizi giyiyorsunuz? Mesela sabah kalktiniz, dolabinizdan nasil seciyorsunuz o gunku giyeceginiz kiyafetleri. En guzellerini mi seciyorsunuz? Ben yapamiyorum :( Alip alip depoluyorum bir turlu giyemiyorum.

Son düzenleme:
neden diye kendıne sordugunda aldıgın cevap ne peki? başkaları sana bakıyormuş gibi mi geliyor?

doktora gitmekte tabiki fayda var rahatlıcaksın nekadar güzel bence ihmal etme. dr gitmek gibisi varmı git ve kurtul arkdasım.

Farklı bır takıntı ılk defa duyuyorum.Bence bır destek almalısınız,

Bence siz yeni aldığınız şeylere çok değer veriyorsunuz o yüzden giymeye korkuyorsunuz. Örnekleyecek olursak yeni bir çanta aldınız diyelim onu takacağınız an aklınızdan bir sürü şey geçer, yani her durumda o çantanın başına bir şey geleceği konusunda. Ve o çantaya daha özen gösterirsiniz. Bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum yani.

aldıklarını giymeyen bir kadın görmemiştim daha önce
hanı alırsın 1 ay gıymezsın ayrı
ama senın durumun daha farklı.

Merhaba arkadaslar,
Benim farkli ve garip bir takintim var. Yardimci olabilecek, yorum bildirecek arkadaslar varsa cok sevinirim.
Benim takintim, kiyafet alisverisi yapmak ve aldiklarimin hic birini giymemek. Alisveris yapiyorum diye kendime kizmiyorum, asil kendime kizdigim nokta, aldigim tum kiyafetler dolabimda yepyeni etiketleriyle duruyor. Hicbirini giymiyorum, giyemiyorum. Bu bende inanilmaz bir obsesion durumunda. Hep en kotu, en cirkin, en eski kiyafetimi yikayip yikayip giyiyorum. Etrafta paspal dolasiyorum. Halbuki bir suru son moda ve pahali kiyafet, ayakkabi ve cantam var. Son 5 yildir bu durumda oldugumdan, tam 5 yil once aldigim kiyafetler bile etiketleriyle yesyeni duruyorlar. Tam 3 dolabim var ici yepyeni guzel kiyafetlerle dolu. Ama ben sanki hicbir kiyafetim yokmus gibi, dilenci gibi dolasiyorum etrafta. Ve bir turlu yepyeni kiyafetlerimi giyemiyorum, berbat bir takinti. E git giy, diyeceksiniz. Olmuyor yapamiyorum. Bir psikologdan yardim mi alsam acaba? Bu durumumdan kurtulmak istiyorum ama yapamiyorum. Giyemiyorum kiyafetlerimi. Siz nasil kiyafetlerinizi giyiyorsunuz? Mesela sabah kalktiniz, dolabinizdan nasil seciyorsunuz o gunku giyeceginiz kiyafetleri. En guzellerini mi seciyorsunuz? Ben yapamiyorum :( Alip alip depoluyorum bir turlu giyemiyorum.

bizim size yardım etmemiz mümkün değil. bir rahatsızlığınız var. ve tek çözüm yardım almanızdır..

Bence siz yeni aldığınız şeylere çok değer veriyorsunuz o yüzden giymeye korkuyorsunuz. Örnekleyecek olursak yeni bir çanta aldınız diyelim onu takacağınız an aklınızdan bir sürü şey geçer, yani her durumda o çantanın başına bir şey geleceği konusunda. Ve o çantaya daha özen gösterirsiniz. Bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum yani.

Haklisiniz, aldiklarima deger veriyorum farkindayim. Surekli aldiklarima bakiyorum tek tek tum kiyafetlerime bakiyorum ama bir turlu giymiyorum, giyemiyorum. Farkli bir kokru yatiyor altinda. Nasil cozecegim bilemiyorum, psikologtan randevu alicam sanirim.

yakın çevreniz ne diyor bu konuda ? :44:

aldığınz şeylere önceden başkalrı dokundunduğu için mi giyemiyorsunuz yada fazla dikkat çekici olacağından mı giymiyorsunuz

birçok nedeni olabilir :26:

bir uzmandan yardım almanız gerekir
aklıma sadece şunlar geliyor
eski giydiğiniz kıyafetleri atın mecbur alışa alışa giyersiniz.
siz atamazsanız başkasına attırın
sonra dolabınızı epey boşaltın birkaç tane kalsın
alıştıkça eklersiniz
önceden aldıklarınızı giymedikçe- kullanmadıkça yenilerini almayın

yakın çevreniz ne diyor bu konuda ? :44:

aldığınz şeylere önceden başkalrı dokundunduğu için mi giyemiyorsunuz yada fazla dikkat çekici olacağından mı giymiyorsunuz

birçok nedeni olabilir :26:

Cevremdekiler dolabimi gordukten sonra "Kizim manyak misin, madem bu kadar guzel kiyafetlerin vardi niye giymiyorsun babannemden kalma seyleri giyiyorsun" diyorlar.
Baskalari dokundugundan veya dikkat cekiciler diye degil. Sanirim korkuyorum eskitmekten, kiyamiyorum. Eskiyecekler korkusu var, bir turlu giyemiyorum.

Cevremdekiler dolabimi gordukten sonra "Kizim manyak misin, madem bu kadar guzel kiyafetlerin vardi niye giymiyorsun babannemden kalma seyleri giyiyorsun" diyorlar.
Baskalari dokundugundan veya dikkat cekiciler diye degil. Sanirim korkuyorum eskitmekten, kiyamiyorum. Eskiyecekler korkusu var, bir turlu giyemiyorum.

ben bunları eskitmek için alıyorum diye giymeye çalışın
onlar dolapça durdukça verdiğinz paranın ne anlamı var ki. eskitmeseniz de duruyor ve işlevini görmüyor
altı üstü eşya eskimeli zaten. sizden değerli mi?

Sizinki esiminkinin biraz daha sorunlu versiyonu saniyorum :) Esim de ayni seyi söylüyor. Gidiyorum güzel kiyafetler aliyoruz zorla giydiriyorum.:) Allah`tan ben varim problemi yumusatiyorum birazcik.
O da hazirda eski kiyafetler varken yeni olani eskitmesem diye düsünüyor. Ve sürekli eski kiyafetlerini giyiyor ben karismazsam. Daha rahatlar diyor. Ne bileyim bir sürü neden bulabilir aslinda ona sorsan, neden yenileri giymiyorsun diye. :)

Kiyafetleri neden aliyoruz, güzel güzel giyinelim kendimizi mutlu hissedelim diye. Ben de mesela bütceme göre biraz yüksek fiyat ödedigim ve güzel buldugum kiyafetleri giymeye cekiniyorum. Günlük giymiyorum ama özel günlerde kullaniyorum. Siz de öyle yapin.

Eger gercekten olmuyorsa, psikolog yardimi yalabilirsiniz, fakat sanki bana kendi kendinize cözebilirmissiniz gibi geliyor. Kendinize bir sürec verin, her gün degisik giyinecegim diye, her gün bir etiket koparin. Sonra insanlar size " ne kadar güzel olmussun, bu renk sana cok yakismis, bluzun güzelmis nereden aldin " diye sordukca da bu isten hoslanmaya baslarsiniz. Sonra da daha az alisveris yapmayi ögrenirsiniz, problem cözülür.

Ama dedigim gibi siz kendinizi daha iyi tanirsiniz, düzelmiyorsa olmuyorsa doktor sart.

canım sana birşey sorucam yanlış anlamazsan. şuan bu giysileri alırken maddi sorunlar yaşıyormusun. veya önceki seneler maddi açıdan sıkıntıda olduğun zamanlar oldu mu???:44:

Sizinki esiminkinin biraz daha sorunlu versiyonu saniyorum :) Esim de ayni seyi söylüyor. Gidiyorum güzel kiyafetler aliyoruz zorla giydiriyorum.:) Allah`tan ben varim problemi yumusatiyorum birazcik.
O da hazirda eski kiyafetler varken yeni olani eskitmesem diye düsünüyor. Ve sürekli eski kiyafetlerini giyiyor ben karismazsam. Daha rahatlar diyor. Ne bileyim bir sürü neden bulabilir aslinda ona sorsan, neden yenileri giymiyorsun diye. :)

Kiyafetleri neden aliyoruz, güzel güzel giyinelim kendimizi mutlu hissedelim diye. Ben de mesela bütceme göre biraz yüksek fiyat ödedigim ve güzel buldugum kiyafetleri giymeye cekiniyorum. Günlük giymiyorum ama özel günlerde kullaniyorum. Siz de öyle yapin.

Eger gercekten olmuyorsa, psikolog yardimi yalabilirsiniz, fakat sanki bana kendi kendinize cözebilirmissiniz gibi geliyor. Kendinize bir sürec verin, her gün degisik giyinecegim diye, her gün bir etiket koparin. Sonra insanlar size " ne kadar güzel olmussun, bu renk sana cok yakismis, bluzun güzelmis nereden aldin " diye sordukca da bu isten hoslanmaya baslarsiniz. Sonra da daha az alisveris yapmayi ögrenirsiniz, problem cözülür.

Ama dedigim gibi siz kendinizi daha iyi tanirsiniz, düzelmiyorsa olmuyorsa doktor sart.

Yazdiklariniz mantikli geldi. Her gun bir etiket kopararak hepsini teker teker giyme fikri hosuma gitti. Yarindan itibaren denemeye calisicam, umarim kiyip da giyebilirim.

Çocuklugunuzda maddi sıkıntı çektiyseniz bilinç altına işlenmiştir diye düşünüyorum.
Daha sonra da bu takıntı haline gelmiş...

Aslında eskiyecek diye düşünmeniz yanlış.
Zira degişik degişik giyerseniz, hem sık giymediğiniz için eskimez,
hem de senerlerce yeni kalır :)

Biraz da böyle düşünerek hareket edin :)

Son düzenleme:
canım sana birşey sorucam yanlış anlamazsan. şuan bu giysileri alırken maddi sorunlar yaşıyormusun. veya önceki seneler maddi açıdan sıkıntıda olduğun zamanlar oldu mu???:44:

Su an calistigim icin maddi durumum gayet iyi, bir sorun yok. Ama lisedeyken (yaklasik 10 yil once) babamin hastaligi nedeniyle maddi durumumuz cok bozuktu. Okula giderken giyecegim montum yoktu, kar yagarken ben lise gomlegiyle okula yuruyerek giderdim 45 dakika. O gunler zorlu gecmisti benim icin kiyafet acisindan. Acaba bundan mi kaynaklaniyordur diyorum simdi.

canım bu sorun bendede var alıyorum ve giyemiyorum sürekli özel bir günde giyerim diye bunu da alıyım sunu da alıyım dıyorum bazamın altı hic giyilmemiş topuklu ayakkabılarla dolu dolabımda keza öyle ... gündelik giymeye kıyamamaktan mıdır nedir bide genelde biraz taslı pullu seyleri severim günlük hayatta giyersem herkes bana bakıcakmış gibi geliyo önceden öyle degildim ama saolsun erkek arkadasım beni bi sindirdiki sorma bayılıyorumm kıyafet almaya ayakkabı almaya zevkliyimdir bide kendimi övmek gibi olmasın :) yani ama bende gıyemıyorum cogu zaman hic giyemeyecgim seyler alabılıyorum bi nevi terapi gibi dolabı actıgımda var olduklarını gorunce sevınıyorum manyak mıyım neyim :) kendimi dengeleyebiliyorum allahtan bi ara cok aldıysam bi ara duruluyorum calışırken giyiliyoda şimde evdeyım butun gun pıjama gıyıyorum yaaanii sana bi tavsıyem olamıcak kelin ilacı olsa misali ama doktorluk bi durum oldugunu düsünmüyorum belki alırken normal hayatta gıyebılecegın seyler almıyosundur bilemedimki yarın ac dolabı en kıyamadıgın en sevdıgın parcayı giy cık gezmeye öyle öyle alısırsın işe yararsa banada söyle :):3::3::3::3:

Su an calistigim icin maddi durumum gayet iyi, bir sorun yok. Ama lisedeyken (yaklasik 10 yil once) babamin hastaligi nedeniyle maddi durumumuz cok bozuktu. Okula giderken giyecegim montum yoktu, kar yagarken ben lise gomlegiyle okula yuruyerek giderdim 45 dakika. O gunler zorlu gecmisti benim icin kiyafet acisindan. Acaba bundan mi kaynaklaniyordur diyorum simdi.

bence o yüzden canım. ozmanlar çok değerliydi senin için para ve giysiler. ve onu atlamadın bence. bende bir ara korkardım eskitmekten yıpratmaktan 1 kere giyer kaldırırdım oda önemli yerlere giyerdim tabi. ama şunu düşün şimdi elinde paran var ve istediğin kadar giysi alabilirsin kendine. eskise yırtılsa daha da güzelini alabilirsin. bunu düşünerek aşmaya çalış canım. :29:
ayrıca bende hala giysilerimden bazılarını devamlı giyemiyorum. özel günlerde giyerim diye saklıyorum kıyamıyorum giymeye sonrada modası geçiyor hiç giyilmiyor ve üzülüyorum ama iş işten geçmiş oluyor :(

Son düzenleme:
Back
X