• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı fikirlere açığım

Ay abart.
Tek bu olay üzerinden nasıl o yorumu yapabiliyorsun? Kıymet bilmezmiş, eşine yazıkmış.
Konu sahibi, senin için doğru gün değilmiş evet, ama çevremizdeki insanlar bizimle belli bir süre yas tutuyorlar. Hassasiyetini anlıyorum ancak belki de o günü onlarla geçirmen için davet ettiler ya da tamamen unuttular. Çok fazla anlam yükleme. Hayat herkes için devam ediyor.
Belli sure iste 4 sene gecmis artik ustunden. Esi ailesiyle esi arasinda kaliyor bu sebeple hemde kotu niyetle yapilmis birsey yokken ortada bu konu genelinde yaptim zaten yorumu.

Belli sure iste 4 sene gecmis artik ustunden. Esi ailesiyle esi arasinda kaliyor bu sebeple hemde kotu niyetle yapilmis birsey yokken ortada bu konu genelinde yaptim zaten yorumu.
Herkesin acısı, yası kendine bazılarının 1 sene bazılarının 11 sene sürer. Bu konu göreceli. Ayrıca da eşine kırıldığını da söyleyebilsin yani. İnsanların dinamiklerini bilmeden tek bir olay üzerindem kesin hükümler vermek bence çok yanlış.
Sevgiler 💐

Farkli fikirlere acigim diyip kendi fikrinizi savunuyorsunuz. Burda kimse sizi hakli bulmadi bence bir dusunun acaba haksiz olabilir misiniz
Bende bunu düşündüm, kimse yazmamış derken mesajı gördüm. Başlık farklı fikirlere açığım, içerik bana hak verin.

6 yıl önce babamı kaybettik. İlk sene kendi evimde okumasını yaptırdım eş dost davet edip. Sonra pandemi girdi zaten. Hala o gün gelirken içim alevlenen başlar ancak hiç kimse o günü benim gibi yaşamaz. Babamı defnettigimiz gün ise dedesini çok seven minik yeğenimin doğum günüydü. Kader öyle yazılmış. İlk bi kaç yıl coşkulu olmadı. Ama sonra o vefat haftası geldiğinde evde ruhu için okuma yapılır yeğenimin de dogum günü olması gerektiği gibi kutlanır. Biz bu kadar iç iceykenbu kadar yakınken yeni gün hem olum hem doğum günü denk gelip ikisini de hakkıyla yaşarken siz annenizin acısını başka bir annenin kutlamasına bu denli tepki veremezsiniz. Aciniz sizin aciniz. Ülkece milli yas ilan edilmesini beklemek bencillige girer. Ayrıca 4 yıl olmuş. Sizi anlamaları için ancak sizin gibi sevdiklerini kaybetmeleri gerekir. Bu kadar icerlemeyin hayat bi yerde devam ediyor. Kırıldığıniz nokta da yersiz.

Herkesin acısı, yası kendine bazılarının 1 sene bazılarının 11 sene sürer. Bu konu göreceli. Ayrıca da eşine kırıldığını da söyleyebilsin yani. İnsanların dinamiklerini bilmeden tek bir olay üzerindem kesin hükümler vermek bence çok yanlış.
Sevgiler 💐
Herkesin acisi kendine ama bir kutlamaya davet edildi diye de boyle davranmak anlamsiz dedigim gibi soyleyebilir acikca beni davet etmeyin bundan sonraki senelerde de diye. Kadinin dogum gunu o gunse bikac gun sonra kutlamalarini istemek ya da beni davet ettiler diye kirilmak olayi buyutmek anlamsiz

Konu sahibi "Annemin ölüm gününde kimse kutlama yapmasın, eğlenmesin" demiyor zaten. Sadece kendisinin çağırılmasından rahatsız olmuş.
"Benim bu konuda ne kadar hassas olduğumu biliyorlar, bu günü ne kadar içimin acıyarak geçirdiğimi biliyorlar" diyor.

Fakat ben kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Kendinizde demişsiniz normalde çok iyiymiş aranız, aile gibi olmuşsunuz.
Aradan 4 sene geçtiği için belki yavaş yavaş sizi de adapte etmek istemiş olabilirler. Hep beraber olursanız belki biraz keyfiniz yerine gelir diye düşünmüş olabilirler.
Siz yine katılmak istemiyorsanız katılmayın tabi, uygun bir dil ile söylersiniz "Beni her sene bugün mazur görün lütfen" diye fakat hayat öyle bir şey ki..

Bir bakarsın çocuğunun yada torununun doğum günü o gün oluverir. Yada hayatta çok istediğin bir şey tamda o tarihte gerçekleşir, dünyalar senin olur bilemezsin..
Annelerimiz canımız ama senenin bir günü kendini izole edip, hiçbir davete icabet etmeyip, diğer günler gidince bir şey değişmeyecek inan ki.
Annene saygısızlık yapmış olmayacaksın..

Kırılacak bir durum yok.Bugun benim için çok hassas biliyorsunuz, o yüzden katılamayacağım demeniz yeterliydi.Hic dallandırıp budaklandırmasaydınız.10yılda olsa acınız hafifleyecek belki ama geçmeyecek.O yüzden artık hoş görmeyi öğrenin.

Davet etmeseler asıl kırılırdınız bence, davet etsinler gidip gitmeyeceğime ben karar verirdim derdiniz. Belki de sizin de kafanız dağılsın üzüntünüzü unutun diye çağırmak istediler. Yorumlar sert ama gerçekten kırılacak gücenecek bir şey yok ortada. Bence ortamı germeyin biraz hassasım bu dönem diyin kapatın konuyu.

Merhabalar konuya hemen giriyorum. Benim annemin yıl dönümü 1Nisan. 4 yıldır en acı günüm. Babamı çok küçükken kaybettik. Annem hem herşey oldu bize.Bu tarih gelmeden bile çok kötü olmaya başlıyorum zaten. Ama o gün yasım zirvede oluyor. 12 yıllık evliyim iki kızım var. Eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz şimdiye kadar gerçekten hiç sorun yaşamadım. Sınırlarıma saygı duydular ben de onların. Fakat o gün görümcem annesine doğum günü kutlaması ve aile yemeği düzenlemek istedi. Eşime mesaj atmış o gün azmetcigimin de annesinin yıl dönümü ama yazmış. Amasi ne? Benim acımın ağır olduğunu biliyor ve buna rağmen ille o gün o yemek pasta yeniyor hadi geçtim beni davet edebilmesine çok kırıldım. Sen kardeşimsin derdi hep.cok manevi desteği oldu hakkını veriyorum.ben de kendi ailem gibi gördüm hepsini. Ama bunu yapması beni çok kırdı. Dün eşimin doğum günüydü ve yemeğe kutlamaya davet ettiler. Eşim aradı size çok kırgın ve hak veriyorum ; empati yapmadınız, birkac gün sonra olsa seve seve gelirdik demiş. Ablası da tamam demiş sadece. Şuan ilişkiler gerildi. Oncesinde de ağır bir hastalık geçirdim ve bir kere nasılsın demediler peşinden gelip özür diledi annesi ablası sen haklısın diye. Şimdi de doğum günü saçmalığı. Eş ailesinde her zaman dış kapısısın benim yaptığım onca şeyden sonra bile böyle olması canımı çok sıktı. Farklı fikirlere açığım
Siz eşinize odaklanın. Onların ne önemi var eşiniz sizi destekliyor bu yeter. Onların ne yaptıgının bır önemi yok ki. Siz de onların değerlerini o kadar umursarsınız olur biter.

Bir tanıdığın babası öleli yanlış hatırlamıyorsam 16-17 sene oldu. Her yıl dönümünde babasının yaşadığı eve gelir, oturur ağlar sızlar hekrkesten aynı şeyleri yaşamasını bekler… kızı evlendi damat tarafı kına gecesi yapacağız dedi kadın yaptırtmadı , benim babam öldü davul çaldırtmam diye ortalığı kaldırmış (11 sene olmuştu ozaman) , acısına saygı duydum ama biraz fazla değilmi sanki ? Kendisi ise kız tarafında kızına kına yaptı, tatiline gidiyor, eyleniyor vs. Vs. Ama babası 3 gün yatmıştı, o ara kaşlarını aldırmaya gitmişti …
Yasını herkes kendi istediği gibi yaşıyor, 4 sene olmuş, evet senin için mutlaka zor bir süreçtir fakat kimseden seninle yaş tutmasını bekleme. Belkide ınlarda artık senin alışman için uğraşıyordur

Belki üzgün olduğunuzu bildikleri için sizin modunuzu yükseltmek için o günü seçmişlerdir. Toplaşılır sohbet muhabbet olursa yalnız hissetmezsiniz diye düşünmüşlerdir belki. Problemsiz ilişkimiz var sınırlarımızı biliriz demişsiniz. Art niyet aramadan önce olumluyu düşünseniz keşke.

Ben size hak verdim. Dört sene geçse ne bileyim anne,baba evlat başka. İki üç sonra da pasta kesilebilirdi. Ben olsam bende çok üzülürdüm. Birde mesela unutsalar filan anlarım ama özellikle o günü seçmişler.

Herkes acılarını farklı yaşıyor ve bunun için kimseyi yargılayamayız. Değil 4 yıl 44 yıl geçse de 1 Nisan bu arkadaşımız için acı olarak kalacak. İnsanlar yesinler içsinler tabi ki kimse bunu sorun etmez ki. Ama özellikle o güne bunu yapmaları cidden sinir bozucu. Ben size hak verdim. Tabi ki bu o insanları kötü yapmaz ama duyarsız,anlayışsız yapar.

Back
X