• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı olan dışlamıştır toplumu

Boncukkiz

Guru
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
559
75
323
Pit10 un söylediği bir şey var."Toplum farklı olanı dışladığını sanarken farklı olan dışlamıştır toplumu."diye.
Bu söz sizce doğru mudur?

Aynen öyle bu toplumun hazmetme problemi maalesef çok büyük..
Zaten eğer bu doğru olmasaydı hala daha açık-kapalı diye salakça bir ayrım yapılmazdı...

bunu bana söyleyen kişi sanırım benim farklı olduğumu düşünmüş.ama ben de kimden ne farkım var diye düşünüyorum.

Değildir bence. Bana züğürt tesellisi gibi geldi. Homofobik bir toplumda eşcinseller dışlanmışsa, onlar da çıkıp asıl biz sizi dışlıyoruz deseler ne kadar mantıklı olur. Sonuçta sokakta elele gecemiyorlarsa, aşklarını açıktan yaşayamıyorlarsa o zaman pek toplumu dışlamışlar gibi olmuyor sanki.

Evet doğru. Sağlamasını yaptığımız varılan nokta o.
Farklı olan da toplumu dışlamış oluyor.
Dışlamak doğru bir kelime değil gerçi. Uzaklaşmak, uygun görmemek falan denebilir.

Değildir bence. Bana züğürt tesellisi gibi geldi. Homofobik bir toplumda eşcinseller dışlanmışsa, onlar da çıkıp asıl biz sizi dışlıyoruz deseler ne kadar mantıklı olur. Sonuçta sokakta elele gecemiyorlarsa, aşklarını açıktan yaşayamıyorlarsa o zaman pek toplumu dışlamışlar gibi olmuyor sanki.

aslında herkes birbirini dışlıyor.

ben de şöyle bir söz hatırlıyorum klinik psikoloji dersinden: "normal ve normal dışı davranışlar topluma uyum ölçütüyle değerlendirilir. Topluma uyum sağlayabiliyorsanız normal sağlayamıyorsanız anormal davranışlarınız vardır". Açıkçası farklı olup da yine toplumla uyum gösterilebilir bence. Zaten her birey kendini diğerlerinden farklı görmez mi? Ben zannetmiyorum ki kimse bir diğeriyle tıpatıp aynı olmak istemez. Çevremdeki insanlardan çok farklıyım şahsım adına ama bu topluma sırt çevirmek anlamına gelmiyor benim için. Herkesi kendi değerleri ve karakteri çerçevesinde ölçüp biçip ona göre konumlandırmaya çalışıyorum.

Toplum gozumun onunden kaybol tarziyla dislanilmaz. Toplum kurallarina gore yasamayi biraktiginda zaten dislamissin demektir. Toplum da buna karsilik cokta tinn modunda gezebilir. :KK50:

Son düzenleme:
aslında farklı olan değil radikal olan vardır. ve büyük çoğunluk genelde akıntıya doğru yüzer, algıları bir çoğunun kapalıdır. siyasi meydanlara bakarsanız tüm partileri alkışlarlar ama ne dediğini dinleyen belki 10 kişidir.

TDK tanımı:
Bir kimse veya bir toplum, bir kimse, bir durum, bir düşünce vb.ni yok saymak, ilgilenmemek

Toplumu yok saymak sıkar biraz gibi geliyor. O toplumda yaşıyorsun, yemeğin aşın mesleğin her şeyin o toplumun bir parçası.

Katılıyorum
herkes gibi olmayı seçmeyerek toplumu dışlıyorsun...ama görünen toplumun seni dışladığı...

TDK tanımı:
Bir kimse veya bir toplum, bir kimse, bir durum, bir düşünce vb.ni yok saymak, ilgilenmemek

Toplumu yok saymak sıkar biraz gibi geliyor. O toplumda yaşıyorsun, yemeğin aşın mesleğin her şeyin o toplumun bir parçası.
Aynen az dışına çık, bak bakalım ne oluyor.
Dışına çıkmamak için çoğu zaman fikrimi bile söylemiyorum ben.

farklı olan toplumu dışlar, toplum da farklı olanı dışlar. ikisi de birbirini dışlar.

toplum, dışladıgına yaptırım uygular çünkü kalabalıktır. ama birey, dışladıgı topluma yaptırım uygulayamaz çünkü tek başınadır. tek fark o.

Birini veya bir toplumu dışlayabilmen için, o kişi veya toplumun sana ilgi göstermesi, seni kendine yakın görmesi, seninle birlik içinde bir şeyler paylaşmak istemesi gerek; ki sen "ben .....yı dışlıyorum" diyebilesin.
Sen toplumu dışlamaya kalktığında "bütün bir toplum" farketmez senin bu çabanı. Kimsenin umurunda olmazsın. Belki çok içine kapanırsan, toplumdaki sana yakın en küçük gruptan, ailenden başlayarak aileni ve yakın arkadaşlarının bir kısmını dışlayabilirsin; o kadar.
Velhasılı kelam; bu söz bir rapçinin züğürt tesellisinden başka bir şey değil.

Eğitim Seviyesi Düşük Ülkemiz.. Kültür seviyesi yerlerde... Ön Yargımız Tavan Yapmış durumda..

Back
X