• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı yorumlara ihtiyacım varr (kardeşimin münazara ödevi için )

bilmiyorummm

.....
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
2.138
66
363
Kızlar merhaba kardeşimin münazarası var ve fikirlerinize ihtiyacım var..
İnternetten epey araştırdık ama yeterli olmuyor..
Güzel bir sunum yapmak istiyor kardeşim...

Soruya gelirsek;

ÇOCUĞUN EĞİTİMİNDE AİLEMİ ÖNEMLİDİR , OKUL MU ?

kardeşimin savunacağı konu "OKUL" ..

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Son düzenleme:
Bir hocamiz soyle demisti egitim ailede ogretim okulda olur.ne yazikki aileden iyi yetistirilmemis bir cocuga okulda ogretmenin verebilecegi cok birsey yokmus gibi geliyor bana.

Aile okul yaşına kadar gerekli eğitimi vermiş olmalıdır zaten,
ama eğitim dediğimiz şey iki kısımdır, formal ve informal.
Formal eğitimde tabiki okul önemlidir. Çünkü programlıdır.
Ama informal eğitimde çocuğun ailesi ve çevresi önemlidir.

O zaman şu şekilde düşünebiliriz, okul da çocuğun çevresini oluşturduğundan,okuldersleri, okuldaki ilişkileri de çocuğun eğitiminde büyük öneme sahiptir.
Günümüzde çocuğun okulda geçirdiği zamanın ne kadar çok olduğunu düşünürsek, okulun etkisinin de çok olduğunu görürüz.

Soruya gelirsek;

kardeşin kaç yasında canm kaçıncı sınıf yani... ? ona göre yardımcı olsun herkez anlayacağı dilde anlatmalı

Üniverstede bende Egitim ve Psikoloji hakkinda cok ders gördüm, bu konuda aklima gelenler:

Kücük yaslarda, cocugun temelli icin, aile en önemlisidir. Bir cocuk nekadar zeki olursa olsun, eger o potansiyelini gelistiremedigi bir ailede büyürse, ozaman hayatta egitim basariyi kolay kolay elde edemez.
Aileden sorunlu oldugu icin okuldada insanlarla gecinemez veya derslere yeterince kafa yoramaz.
Cocugun genel karakteri cok kücük yaslarda yerlesir zaten, temel bilgileride ailesinden ögrenmesi gerekir.
Aile icindeki durumlarda cocugu cok etkiler, örnegin kardesleri olup olmamasi gibi, kardesler olunca genelde onlardanda cok sey ögrenir, bu en basitinden kitap defter tutmak nasil olur, yada baska bir bireyle gecinmek nasil olur gibi.
Okulda nekadar ABC´yi ögrense bile evde bu tekrarlanmadigi sürece cocugun kafasina yer etmesi daha gec olur, bundan dolayi daha cok zorluk ceker diger cocuklarla kiyaslayinca. Istisnaler kaideyi bozmaz.

Yinede okula gittigi zaman evden cok okulda bulundugu icin okulun etkisi coktur, genelde örnegin okumamis bir ailenin cocugu eger okursa büyük ihtimalle ögretmen olur- neden?
Cünki hayatinda tek tanidigi, örnek aldigi akademisyen ögretmenler olmustur. Okumus bir ailenin cocugu genelde ailesinin yolunda veya farkli dallarda ilerler, yani doktor cocugu ya doktor olur, yada baska bir dalda uzman olarak gelistirir kendisini.

Ayrica ergenlege girdigi zaman ücüncü önemli bir faktör girer cocugun hayatina büyük yön verecek olan: PEER GROUP. Bu grup cocugun etrafindaki arkadaslari ve tanidiklaridir.
Bunlar bir kac sene boyunca aileden bile daha önemli ve daha yol verici olur.
Peer group icinde cocuk sosyallesmeyi ögrenir:
Kabullenilmeyi, Dislanmayi, yanlisi dogruyu, yasaklari, asik olmayi, lider olmayi, birilerine hizmet etmeyi, birseyleri beraber basarmayi, birseyleri beraber kaybetmeyi, hayat hakkinda düsündükleri, aile ve okula ve gelecegine karsi düsünceleri netlesmeye baslar bu grup icinde. Kapali bir grup degildir, yani grupda herkes birbirini taniyacak diye birsey yok. Diyelim cocuk müzik kursuna gidince birileriyle takiliyor, haftasonu cami´ye gidince birileriyle takiliyor, ama bir grup´un digerinden haberi yok, yinede bu PEER Group oluyor, yani önemli olan cocugun etrafindakiler.
Peer group ergenlik zamaninda (ve bu yirmili yaslara kadar devam eden bir sürec) genelde herkesden daha önemli gelir cocuklara.

Son düzenleme:

Soruya gelirsek;

Ahlakıı egitimde aıle onemlıdır bence..okulun ahlakı egıtım konusunda pek bır onemı olacagına ınanmıyorum..aılesı tarafından ahlakı olarak egıtım verılememıs cocuk okula gelınce bu eksıgın okulda tamamlanacagına pek ınanmıyorum..en azından baslangıcını aıle yapmıs olmalı...
dıger egıtımde okul olmazsa tabıkı olmaz orada da aıle tamamlayıcı bence...

Kardesinin okulu savunmasi lazim bu yuzden cocuklarin ozelliklede calisanailelerin cocuklarinin ailelerinden cok yuva kres anaoku ve okulda zaman gecirdiklarine deginmeli bence

yatılı okullarda okuyan çocukların ailelerinden uzak olmalarına rağmen hayatla erken ve kendi başına mücadele etmesini örnek gösterebilir.

bedeb eğitimi okyan arkadaşın verdiği bilgilerde çok güzel

Back
X