Farklılıklar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zephyrrr

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
37
102
23
Selam kk'nın güzel hanımları. İlk konumu açıyorum, yanlış bir şey yaparsam şimdiden söylüyorum, affedin.

Önce kendimi tanıtayım. Ben 20'li yaşların sonlarına yaklaşmış, işi gücü elinde mesleği olan bir insanım. Erkek arkadaşımla bir seneden fazla bir süredir birlikteyiz ve o artık evlenmek istiyor. Kendisi bazı özellikleri açısından gerçekten iyi bir insan, güzel bir kalbi var. Bana çok sadık. Beni gerçekten el üstünde tutuyor. 3 ay birlikte yaşadık öncesindeki 9 ayda da birlikte yaşıyor gibiydik zaten. Yorgun olduğumda yemeğimi yapar temizliğe her zaman yardım eder, beni sevdiğini ve el üstünde tuttuğunu söyleyebilirim. Yormayan bir insan, istediğim bir şey olursa onu elinden geldiğince yapmaya çalışır. Cinsel hayatımız da harika. Kadınlara çok önem verilen bir ailede büyümüş yani ailesini tanımasam da az çok biliyorum yaşantılarını. Yaptığı şeyleri gözümü boyamak için yapmıyor, karakteri bu. Beni sevdiğini biliyorum ve onu seviyorum.

Bu kadar şeyi bunun için yazmadım tabii gelelim dert kısmına. Bizim dine bakış açımız birbirinden farklı. O evlendikten sonra daha dindar bir hayat yaşamak, dini yaşamın gerekliliklerini yerine getirmek istiyor. Yani bana işini bırak, kapan, evinde otur diyecek bir tip değil tabii ki ama yine de buna göre yaşayacağız hayatımızı. Ben önceden deisttim şimdiyse ondan bağımsız olarak daha ılımlı bakıyorum bazı şeylere. Ama dindar bir yaşamın sonucunda hayatının kısıtlanacağından korkan biriyim. Ben fazlasıyla rahat takılan bir tip oldum bu zamana kadar. Ya yapamazsam, ya ileride pişman olursam diye çok düşünüyorum.

Birbirimizi tanıma şansımız daha fazla yok artık ya bir yola gireceğiz ya da ayrılacağız. Ve ben onu ne kadar istesem de kararsız kalıyorum ya yapamazsam, ya onu mutsuz edersem, ya ben mutsuz olursam diye korkuyorum.

Uzun oldu kusura bakmayın, fikirleriniz benim için önemli, lütfen dini sebeplerle beni yargılamadan yazın. Yalnızca fikirlerinizi merak ediyorum.

Bu düşüncelerinizi ona söylediniz mi veya söylediyseniz o ne cevap verdi?

Siz kendinizi bizden daha iyi taniyorsunuz, aile buyuklerinden ve arkadaslarinizdan en guvendiginiz birine bu konuyu sorun bence. Bir ornek eklemek isterim ; Onemli bir partimizin lideri malumunuz Ingiliz asilli bir hanim ile evli. Hanim kapali ve uzun yillar gul gibi geciniyorlar. Hersey sizin askiniza bagli.

Adam riyakar, bakın açık açık söylüyorum riyakar. aynı evde yaşa harika cinsel hayatın olsun bekarken deist kadınla takıl sorun yapma evlenince örtün imana gelelim. utanmadan bunu söyleyen adama sen dolandırıcısın derdim açık açık. sizin aklınız eriyor mu bu ikileme ?

Evlenince sihirli bi degnek degmyck biliyorsnz..isteklerini tam olarak ogrenip kendinizi değerlendirin bence..bunu en iyi siz bilirsiniz.. ama evliligi buna baglycksa buna uygun birini bulsayms başında ..birlikte de yasamssnz kndi dogrularnzla..sorun olmams.
Evlilikte neden sorun edyor, sart koşuyor? Siz konuşun sizi zorlmaycak,akliniza yatan bi yol bulmadan evlnmeyin bnce..

Şimdi kötü yoldaydanız madem şimdi dönsün. Yok yaşam tarzı bu ise evlenince neden imana gelecekmiş. Güncelleme mi yükletecek ? Birden ne olacakmış islam da evlilik öncesi cinsel ilişki yasak öncelikle , o kısım ne oluyor. Sizi böyle tanıdı sevdi sevişti sonra neden değişeceksiniz ? İçinizde inanç kısmı zayıfken bir adam için hadi bende senin inandığın yaratıcıya inanıyorum mu diyeceksiniz ? neden sırf koca için mi ? ben seninle evlenirim ama bir şartım var paravan imanlı hayatıma reklam olursan ? en tehlikeli insan türü içi dışı farklı ne olduğu belli değil.

“.Bizim dine bakış açımız birbirinden farklı. O evlendikten sonra daha dindar bir hayat yaşamak, dini yaşamın gerekliliklerini yerine getirmek istiyor.””
Bundan sonrasini okumaya deger gormedim.
Dindar hayat istiyor ama nikahi olmayan kadinla cinsellik yasiyor? Bu ne yaman celiski aney.

Ya bahane iste. Insan bilmeden yaptigi gunahlardan tovbe eder. Bir seyi bilerek gunah oldugunu bilip yapiyorsa o davranistir haya degildir. Sacma sapan

Evleneceğiniz kişi ikilemde kalmış. Eğer o da sizin gibi biriyse bu zamana kadar, evlendikten sonra belli müddet sürdürür sonra alıştığı yaşamına geri döner diye düşünüyorum.Ama bu da bir ihtimal sadece.

Gelelim asıl konuya, inanç tarzı konular çok hassas. Başkası mutlu olsun diye, ilişkim devam etsin diye, karşımdaki böyle istiyor diye bu yola girmenizi tavsiye etmem.Çünkü neyseniz o sunuzdur. Baskıladığınız her istek ileride patlayarak gün yüzüne çıkar.

Sevgiliniz ise bir arkadaşın dediği gibi, iki yüzlü biri. Siz hep siz olmuşsunuz ama o olmadığı biri gibi davranmış yada olmadığı biri gibi olmaya çalışacak. Yani kendi içinde bazı şeyleri çözmemiş. Kendi karakteri oturmamış. İstediği inanç sistemini benimseyebilir.Saygı bekleyebilir. Ama bunu size diretemez bu çok yanlış.
Dediğim gibi inanç çok kırılgan hassas bir konu.İçinizde hissetmediğiniz bir yaşam biçimini benimsemek önce kendi kişiliğinize ihanettir. İyi düşünün derim.

Tek tek alıntılamak yerine toplu cevap veriyorum. Evet bu dengesiz olduğu bir konu gerçekten. Onun açıklaması da 'ben evliya olalım erelim demiyorum, yalnızca evlilik ciddi bir iş ve ona göre yaşayalım diyorum, namaz kılmak isterim ben seninle mesela' oluyor. Biz evlilik amacıyla başlamadık ne onun ne de benim böyle bir niyetimiz yoktu aslında sonradan iş sevince buna evrildi. Bilmiyorum benim de kafam karışık artık.

Bu düşüncelerinizi ona söylediniz mi veya söylediyseniz o ne cevap verdi?
Söyledim. Sana yalvarıyorum sadece bu konu önemli benim için nolur anlamaya çalış dedi. Bunları bildiği için biraz da ısrarcı bu konuda. Yoksa bence evet Müslümanım deyip pek bir şey yapmasaydım da bu konunun bu kadar önemli olacağını düşünmüyorum aramızda.

onunla kucuk namazlar kil alsksnsnnd

ya saka bi yana hayatta boyle sacmalik duymadim. ailesi muhafazakarsa onlar zorluyor olabilir

Evliliklerin asıl bitme nedeni bu işte.
Siz aynı evde yaşamışsınız, bu yaşantınız size evlilik kararı aldırmış. Şimdi evlenince, o yaşantıdan vazgeçip başka bir türe geçiyorsunuz. Bu da ileride evliliğinizin sonu olur.
Bu tıpkı şuna benzer, artık evlendik eskisi gibi olamayız artık sevgili değiliz olayı. Kendi kendinize aranızda ki aşkı kendiniz öldürmeye hazırlanıyorsunuz. Neden evlenince herşey değişmek zorunda? Umarım mutlu olursunuz verdiğiniz kararlarda.

Evet evliliği çok keskin bir çizgi olarak görüyor. Sevgililik hayatımız harikaydı mesela. Yoksa bu konuyu düşünmezdim bile.

evet muhafazakar bir ailesi var ama zorlayıcı tipler de değiller anladığım kadarıyla.

ya o belli olmaz cunku konu evlilik olunca aileler erkegin ustunde degisik bi sekilde baski mekanizmasi haline geliyor burda cok okuduk muhafazakar aile baskisi. sevgiliniz ciddiye aliyor evlilik olayini ve uyum saglamanizi “aferin almayi” istiyor belki aileden

Bazı insanlar evlendikten sonra gökten aniden din iniyormuş gibi davranıyorlar. Hadi tamam kendisi için öyle düşünüyor ama size psikolojik baskı yapmaya başlamasına ne demeli?
Enine boyuna düşünün. Bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz. İnşallah doğru kararı verirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…