• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklılıklar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evleneceğiniz kişi ikilemde kalmış. Eğer o da sizin gibi biriyse bu zamana kadar, evlendikten sonra belli müddet sürdürür sonra alıştığı yaşamına geri döner diye düşünüyorum.Ama bu da bir ihtimal sadece.

Gelelim asıl konuya, inanç tarzı konular çok hassas. Başkası mutlu olsun diye, ilişkim devam etsin diye, karşımdaki böyle istiyor diye bu yola girmenizi tavsiye etmem.Çünkü neyseniz o sunuzdur. Baskıladığınız her istek ileride patlayarak gün yüzüne çıkar.

Sevgiliniz ise bir arkadaşın dediği gibi, iki yüzlü biri. Siz hep siz olmuşsunuz ama o olmadığı biri gibi davranmış yada olmadığı biri gibi olmaya çalışacak. Yani kendi içinde bazı şeyleri çözmemiş. Kendi karakteri oturmamış. İstediği inanç sistemini benimseyebilir.Saygı bekleyebilir. Ama bunu size diretemez bu çok yanlış.
Dediğim gibi inanç çok kırılgan hassas bir konu.İçinizde hissetmediğiniz bir yaşam biçimini benimsemek önce kendi kişiliğinize ihanettir. İyi düşünün derim.
Evet ben hiç saklamadım kendimi ilk günden açık açık söyledim her şeyi. Gerçi şöyle bir durum var o da ilk günden olmasa da söyledi bazı şeyleri ama bizim gündemimizde evlilik yoktu dolayısıyla da bunlar dert değildi. Bilmiyorum kafam gerçekten karışık. Çünkü birlikte gerçekten iyiydik bir çok olumlu özelliği var. Ve arada duygular da var tabii. Hatta onunkisi daha yoğun sanırım.

Bana göre kişinin yaşadığı din tek kişilik olmalı. İstemiyorsanız sizi zorlayamaz bu kişiliginize saygı duymadığını gösterir. Dine önem veriyorsa evlilik öncesi bu kadar nasıl rahat yasamis? Bu erkekler de kendini akıl küpü falan sanıyor herhalde. Evlenene kadar her şey serbest. Evlenince hadi birlikte namaz kılalım. Ne kadar komik

Tek tek alıntılamak yerine toplu cevap veriyorum. Evet bu dengesiz olduğu bir konu gerçekten. Onun açıklaması da 'ben evliya olalım erelim demiyorum, yalnızca evlilik ciddi bir iş ve ona göre yaşayalım diyorum, namaz kılmak isterim ben seninle mesela' oluyor. Biz evlilik amacıyla başlamadık ne onun ne de benim böyle bir niyetimiz yoktu aslında sonradan iş sevince buna evrildi. Bilmiyorum benim de kafam karışık artık.

Hayatımda duyduğum en garip cümlelerden biri herhalde. Kendi namazı kendini ilgilendirir, sizin namazınıza nasıl karışıyor? Din evlendikten sonra mı ciddiye biniyormuş? Dininin gerektiği ölçüde yaşamak isteyen insan evli bekar fark etmez o şekilde yaşar. Başka bir üyenin yazdığı gibi riyakar sizin sevgiliniz. Bence yol yakınken vazgeçin yoksa bu mesele evlendikten sonra çok büyük sorun olur aranızda

Selam kk'nın güzel hanımları. İlk konumu açıyorum, yanlış bir şey yaparsam şimdiden söylüyorum, affedin.

Önce kendimi tanıtayım. Ben 20'li yaşların sonlarına yaklaşmış, işi gücü elinde mesleği olan bir insanım. Erkek arkadaşımla bir seneden fazla bir süredir birlikteyiz ve o artık evlenmek istiyor. Kendisi bazı özellikleri açısından gerçekten iyi bir insan, güzel bir kalbi var. Bana çok sadık. Beni gerçekten el üstünde tutuyor. 3 ay birlikte yaşadık öncesindeki 9 ayda da birlikte yaşıyor gibiydik zaten. Yorgun olduğumda yemeğimi yapar temizliğe her zaman yardım eder, beni sevdiğini ve el üstünde tuttuğunu söyleyebilirim. Yormayan bir insan, istediğim bir şey olursa onu elinden geldiğince yapmaya çalışır. Cinsel hayatımız da harika. Kadınlara çok önem verilen bir ailede büyümüş yani ailesini tanımasam da az çok biliyorum yaşantılarını. Yaptığı şeyleri gözümü boyamak için yapmıyor, karakteri bu. Beni sevdiğini biliyorum ve onu seviyorum.

Bu kadar şeyi bunun için yazmadım tabii gelelim dert kısmına. Bizim dine bakış açımız birbirinden farklı. O evlendikten sonra daha dindar bir hayat yaşamak, dini yaşamın gerekliliklerini yerine getirmek istiyor. Yani bana işini bırak, kapan, evinde otur diyecek bir tip değil tabii ki ama yine de buna göre yaşayacağız hayatımızı. Ben önceden deisttim şimdiyse ondan bağımsız olarak daha ılımlı bakıyorum bazı şeylere. Ama dindar bir yaşamın sonucunda hayatının kısıtlanacağından korkan biriyim. Ben fazlasıyla rahat takılan bir tip oldum bu zamana kadar. Ya yapamazsam, ya ileride pişman olursam diye çok düşünüyorum.

Birbirimizi tanıma şansımız daha fazla yok artık ya bir yola gireceğiz ya da ayrılacağız. Ve ben onu ne kadar istesem de kararsız kalıyorum ya yapamazsam, ya onu mutsuz edersem, ya ben mutsuz olursam diye korkuyorum.

Uzun oldu kusura bakmayın, fikirleriniz benim için önemli, lütfen dini sebeplerle beni yargılamadan yazın. Yalnızca fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben birsey anlamadım smdi adamla aynı evde kal cinsel hayatınız mükemmel olsun. Sonra evli ve dine dönelim desin bekarken din yokmu madem din yönüne göre yaşayacak smdi yaşasın bundan dha net birsey olabilirim ki zaten çok dinine düşkün biri olsa o adam bekarken bi bayanla birlikte olmaz..

bunun bir üst versiyonu da belli bi yaşa kadar istediğini yaşayıp sonra dindar aile kızıyla "beyaz sayfa açmak isteyen" zeka küpleri :kusmuk:

ya bu dengesizden çocuk yapsan nasıl yetiştireceksin? yol yakınken dön. kurma akıllının teki demek ki. iki gün sonra ana kuzusu çıkarsa şaşırmam.

iyi de madem yaklaşımı böyle neden şimdi yaşamıyor da evlendikten sonra bunları yerine getirmek istiyor ?
kusura bakmayın ama bana samimiyetsiz geldi erkek arkadaşınız. bir insanın inancı neyse bunu her zaman yaşar, bu işin before&after ı olmaz. oluyorsa da arkasında hoşa gitmeyecek bir neden vardır.

Ben birsey anlamadım smdi adamla aynı evde kal cinsel hayatınız mükemmel olsun. Sonra evli ve dine dönelim desin bekarken din yokmu madem din yönüne göre yaşayacak smdi yaşasın bundan dha net birsey olabilirim ki zaten çok dinine düşkün biri olsa o adam bekarken bi bayanla birlikte olmaz..

niye mahrum kalsın dünyevi zevklerden? karıyı kapatınca erkeklerin günahları siliniyo bizim ülkede :KK14:

bunun bir üst versiyonu da belli bi yaşa kadar istediğini yaşayıp sonra dindar aile kızıyla "beyaz sayfa açmak isteyen" zeka küpleri :kusmuk:

ya bu dengesizden çocuk yapsan nasıl yetiştireceksin? yol yakınken dön. kurma akıllının teki demek ki. iki gün sonra ana kuzusu çıkarsa şaşırmam.
Yalnızca bu bakış açısını olumlu buluyorum. En azından ben yaptım ama karşımdaki yapmamış olsun tarzında düşünen biri değil. Ama evet diğer konuda da çok ikiyüzlü gerçekten.

niye mahrum kalsın dünyevi zevklerden? karıyı kapatınca erkeklerin günahları siliniyo bizim ülkede :KK14:
Dimi tam olarak öyle. Oluyor bekarken yat kalk ama evlenirken kapalı olsun sözünden çıkmasın doğru diyorsun kadini kapatınca namus tamam çok ahlaklı oluyor o adam o zaman.

Ailesi muhafazakar "sizin gibi" bir kızla evlenmesini uygun görmezler. Üzgünüm benim düşüncem bu değil ama siz evlenilecek kız değilsiniz şu anda. Eğer evleneceğim derseniz örtünecek namaz kılacak artık neyse onları yapıp aileye ve evliliğe layık olacaksınız. Şunu belirteyim ben tüm durumlara saygılıyım. Birlikte namaz kılmakta çok tatlı bir hayal , birlikte içip içip eğlence mekanında sabahlamakta. Herkesin hayatı kendine, ama adam iki yüzlü sorun bu. Ve bu sorun hayat boyu sizinle olacak. Sizi siz yapan şeylerden vazgeçersen birlikte oluruz diye şart koşuyor. Siz şart koşun bakalım sen inanmayı bırak müslüman olma deist ol bende o şartla evlenirim diyin ne diyecek bakalım ? ortalığı yıkar. Sizden istediğini de aynı böyle büyük bir konu ama konu evlilik olunca kadınlar mantık şalterini indiriyor.

Ya kapanmayacağımı vs. Söyledim ki biliyor beni az çok o konuda zaten. Ama diğer şeylerin olmasını istiyormuş. Mesela içen bir tipim bunu ilk günden söyledim zaten evlendikten sonra bu olmayacak. Bu kısmı pek sorun etmiyorum alkolik değilim ben de zaten 10 yıl içmesem aklıma gelmez. Ama yine de kısıtlama kısmı hoşuma gitmiyor tabii.

Kalplerde olanı yalnız Allah bilir ama insanların yaşayış tarzından ne olduğunu anlarsınız, ha tabiki kişisel seçimlerdir saygı duyarım ama haşa Allah'la pazarlık yapmış gibi evlendikten sonraymış falan filan feşmekan....samimi değil.
Önemli olan sizin ne düşündüğünüz, öyle bir hayatı yaşayabilecek misiniz?
Siz bazı şeylere zorlayabilir mi?
Ciddi ciddi oturun konuşun veya konuştunuz mu?
Eğer yapamam derseniz, tabiki sizin kararınız ama belki de uzatmamak en iyisi.

Ya kapanmayacağımı vs. Söyledim ki biliyor beni az çok o konuda zaten. Ama diğer şeylerin olmasını istiyormuş. Mesela içen bir tipim bunu ilk günden söyledim zaten evlendikten sonra bu olmayacak. Bu kısmı pek sorun etmiyorum alkolik değilim ben de zaten 10 yıl içmesem aklıma gelmez. Ama yine de kısıtlama kısmı hoşuma gitmiyor tabii.

canım her şeyi alıştıra alıştıra söylüyor adam, dediklerinden ben öyle anladım. ilerde kapan derse şaşırma hiç, o potansiyel var çünkü. şu kadar dengesiz lafı ederken bile "ya ben ne saçmalıyorum" diye düşünmeyen bir adamla berabersin.

Ailesi muhafazakar "sizin gibi" bir kızla evlenmesini uygun görmezler. Üzgünüm benim düşüncem bu değil ama siz evlenilecek kız değilsiniz şu anda. Eğer evleneceğim derseniz örtünecek namaz kılacak artık neyse onları yapıp aileye ve evliliğe layık olacaksınız. Şunu belirteyim ben tüm durumlara saygılıyım. Birlikte namaz kılmakta çok tatlı bir hayal , birlikte içip içip eğlence mekanında sabahlamakta. Herkesin hayatı kendine, ama adam iki yüzlü sorun bu. Ve bu sorun hayat boyu sizinle olacak. Sizi siz yapan şeylerden vazgeçersen birlikte oluruz diye şart koşuyor. Siz şart koşun bakalım sen inanmayı bırak müslüman olma deist ol bende o şartla evlenirim diyin ne diyecek bakalım ? ortalığı yıkar. Sizden istediğini de aynı böyle büyük bir konu ama konu evlilik olunca kadınlar mantık şalterini indiriyor.
Ya benim aklımda evlilik yoktu bile. Evlilik hayali kuran bir tip olmadım hiç. Ama onun artı özelliklerine de sahip kimseyle tanışmadım şu ana kadar. Bu konu beni çok düşündürüyor. Güven problemlerim var ona güvenebileceğimi biliyorum her konuda fazlasıyla şeffaftır çünkü mesajlar telefon vs. Beni sevdiğini ve hayatı birlikte yaşayabileceğimizi de biliyorum. Günlük rutin işleri bana yıkmadan kadın yapar demeden vs. Beni mutlu etmeye çalışır hep. en önemli artıları bu benim için mesela. Erkek kadın eşitliği konusunda en azından günlük hayatta çok uyumlu bir insan. Bilmiyorum evlilikten de korkan bir insanım özümde şu an evleniyorum desem herkes şok olur kimse benden beklemez. Ama artı özellikleri evet hayatı kolaylaştıran, yormayan bir insan. Kafam karışık fazlasıyla.

Ya benim aklımda evlilik yoktu bile. Evlilik hayali kuran bir tip olmadım hiç. Ama onun artı özelliklerine de sahip kimseyle tanışmadım şu ana kadar. Bu konu beni çok düşündürüyor. Güven problemlerim var ona güvenebileceğimi biliyorum her konuda fazlasıyla şeffaftır çünkü mesajlar telefon vs. Beni sevdiğini ve hayatı birlikte yaşayabileceğimizi de biliyorum. Günlük rutin işleri bana yıkmadan kadın yapar demeden vs. Beni mutlu etmeye çalışır hep. en önemli artıları bu benim için mesela. Erkek kadın eşitliği konusunda en azından günlük hayatta çok uyumlu bir insan. Bilmiyorum evlilikten de korkan bir insanım özümde şu an evleniyorum desem herkes şok olur kimse benden beklemez. Ama artı özellikleri evet hayatı kolaylaştıran, yormayan bir insan. Kafam karışık fazlasıyla.
Bence evleneceksiniz. Ya çok özür diliyorum adam şu an sizi kötü hayattan alıyor gibi bişey oluyor kendi kafasına göre. Eminim güzel özellikleri vardır yoksa neden birlikte olasınız ama riyakarlık hem de dini konularda alenen yapılan riyakarlık o kadar çok şeyi ele veriyor ki .. Güven duygunuzu zedelemiyor mu bu talepleri ? Yani ben evden gidiyorum artık sevişmiyoruz evlenene kadar ben bu hayatı deneyeceğim diyim bakalım ? Sizi işlenmiş bir günah olarak görüyor evlenirseniz aklanacak siz de o da. Bakın benim görüşüm değil onun görüşü. Hepimiz ailemizin aynasıyız , o da öyle , akşamları bir kaç kadeh içen bir kadından namaz kılan kadına dönüşmek kolay olacak mı ? ve sanıyor musunuz ki bununla sınırlı olacak siz verdikçe daha fazlasını isteyecek sen kabul ettin ben söylemiştim diyecek. omuzlarınızda hayat boyu yük olacak . ve her tarafı ayrı oynayan bir erkek olarak yine muhafazakar hayatından sıkılıp sizin şu an ki halinize benzer birini isteyecek. bu hikayeler burada yüzlerce var..

Sizin durum benim yasantimin tam tersi :KK9: kendimden ornek vereyim. Ben dine düskn bir insanim,esim de tam tersi sizin gibi dusunur. Yani onda da inanc var ama hayatta kndini kisitlamaz. Der ki insanlik sefkat vs olmadikca namaz kilsan ne icki icmesen ne. Ben sevgli oldgmz donemlerde ozellikle alkol almasndan asiri rahatsz oluyordm. Sonra baktim ki dine duskunum deyip de her turlu insanliga yaksmayan seyleri yapan insanlarin yannda o davranslryla tertemiz. Sonucta birbirmizi serbest biraktik 🥰 evlendik cok da guzel oldu. yani ben odanin birinde Kur'an okurken esim diger odada tv izler . O icki icip balkonda etrafi seyrederken ben de yannda elma suyu icerim 😁 bazen ben namaz kilarken gelir beni izler gizlice ben de onun ezan okunnca bacak back ustne atmamasndan bile mutlu olurum. Onemli olan her sey sizde bitiyor😊 ben gercekten bu fikri motto edndgni dusunmuyorm. Belki aile icin yapiyor belki vvicdan rahatlatmak icn. Bence siz karsnza alip ciddi ciddi konusun net bir sekilde:KK34:herkesin hayati yasama bicimi kendine... Zorla bir seyler degisince sizde,o mutlu olacagini dusunuyor mu gercekten? Ben sahsen esime o kisitlamayi yapamazdm cnku onu oyle sevmisim zaten 🥰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X