Akın Banaz'a ben alt üst göz kapağı ameliyatı oldum, 15 ay önce.
Gözlerim çekik olduğu için gittiğim tüm doktorlar alt üst göz yapıldığında gözler yuvarlaklaşır, onu da eski haline getirmek/ çekikleştirmek için yüzün göz kenarlarından çekilmesi yani lifting gerekli dediler. 30'a yakın doktora gittim. Anlatımları da son derece mantıklı geldi. Alt göz kapağında yağ keselerini boşaltmak için yapılan kesi kirpik altından olduğu için, dikildiğinde alt yanak vs. yi, kirpik altında bırakılan o ince bölge taşıyormuş. Bu da bazı ameliyatların sonrasında gördüğümüz alt kapak açılmasını yapan sebep. Vampir görüntü .. Bunun olmasını engellemek içinde altta kesilen ve dikilen kısmı en sonda yandan yukarı gözün kenarına bağlıyorlarmış. Bu da gözü yuvarlaklaştıran faktör.
Akın Banaz bildiğiniz gibi göz doktoru. Estetikçi değil. 15 senedir ise sadece alt / üst göz kapak ameliyatı yapıyor. Badem gözler filan yok özetle. Ofise gittiğimde ihtiyacı olan bir hastaya ( estetik değil ) bedava ameliyat yapacak bir doktor arıyordu. Galiba İstanbullu değil diye düşünmüştüm. Saygı sonsuz bu devirde.
Alt gözün içinden girerek yağı boşaltığını ve kesi olmadığı için gözün şeklinin hiç değişmeyeceğini anlattı. Üst kapak zaten malum.
Lokal anestezi.. Toplam yarım saat.. Alt üst.. 10 gün sonra dikişler alındı.
Tavsiye ederim eğer bambaşka göz peşinde koşmuyorsanız.
0 risk, çok ilgili ve bu devir için ' çok' insan.
Şansınız bol OL'sun.