Fayans Araları Nasıl Beyazlar?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
294.038
605.250
43
fayans-aralari-nasil-beyazlatilir.jpg

Banyo ve mutfaklarda sıklıkla tercih edilen fayansların araları derz dolgusu adı verilen maddeden yapıldığı için zamanla kararmaya başlar ve kirlenir. Nemlenmeden, rutubetlenmeden sararır ve zamanla kirler kalıcı hale gelebilir. Bu durumu önleyebilmek için fayans aralarımız kirlenmeden gerekli temizleme işlemlerini yapmalıyız.

Fayans aralarındaki derz dolgusunu temizlemek için çamaşır suyu, yağ sökücüler ve diğer zararlı kimyasal temizleyici maddeleri kullanmamalıyız. Bu maddeleri kullanmamız fayans arasındaki derz dolgusuna zarar verir. Bununla birlikte banyo ve tuvaletlerde kullanılan suyun fayans aralarından girmesine ve zamanla bu suyun alt katlara sızmasına bile yol açabilir. Bu da hem sizin açınızdan hem de komşularınız açısından hiç hoş olmayan durumlar ortaya çıkarabilir. Bunu yerine evde kendi kendimize yapacağımız bir karışım ile fayans aralarımızı zarar vermeden temizleyebilir ve beyazlatabiliriz. Öncelikle şu malzemeleri edinmemiz gerekmektedir;

• Yedi bardak su
  • Yarım su bardağı karbonat
  • Bir fincan limon suyu
  • Yarım fincan beyaz sirke
Malzemelerin tamamını bir kabın içersinde karıştırarak temizlik malzememizi hazır hale getirebiliriz. Kullanılmayan bir diş fırçasını bu karışıma batırıp fayans arasındaki dolgularımızı fırçalayarak temizliğimizi yapabiliriz. Eğer diş fırçası ile uğraşamam derseniz bir bulaşık süngeri ile de aynı işlemleri yaparak temizleyebilirsiniz. Sonrasında bir bulaşık deterjanı ya da benzeri zararlı olmayan bir temizlik malzemesi ile fayans aralarının üzerinden geçip duruladıktan sonra temizliğimizi tamamlayabiliriz.

Denedim olmadı:110: ki bu resimdeki kadar araları siyah değildi sadece şuna uymadım beyaz sirke denmiş ben elma sirkesi koydum ondan mı açılmadı acaba

X