faydalı bir program Okul evde başlar..

netertua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
2.110
12
116
Diğer
merhaba arkadaşlar.

çocuk eğitimi,aile ,evlilik konuları hakkında merak etiğiniz herşey ve daha fazlası bir programda toplanmış.ama özellikle çocuk eğitimi üzerine.

bu program toplam 106 bölüm. her bir en fazla yarım saat sürüyor.
ben şuan 80.bölümdeyim.bitirip tekrar baştan dinlemeyi düşünüyorum.(notlar alarak)

merak edenler için google dan burç fm yazıyoruz.sonra çıkan sayfanın sol bölümünde porgram arşivi bölümü var.oraya tıklıyoruz ve OKUL EVDE BAŞLAR yazısını buluyoruz.sonra istediğiniz bölümü seçiyorsunuz.

ben çok begendim.tavsiye ederim kesinlikle.:lepi:

evet canım ben de dinliyorum çok faydalı hem evlilikle ilgili hem çocukla ilgili bir program
kitabı da var fatih kalkınçın onu da aldım okudum çok memnun kaldım

ara ara değiniyor zaten ama 81.bölümden itibaren eşler arsı ilişkilere değinecekmiş.henüz dinleyemedim ama dinledikten sonra yorum yaparım.

cnm bnm bende arada bakmaya çalışırım

sen önerdıysen kalıtelı bişey olduguna emınım
bak merak ettım şimdi

yine kk da duymuştum ama dinleyemiyodum unutuyodum.arşivden haberdar değildim.şimdi baktım arşive buldum.inşallah müsait bi zamanda dinliycem.çok sağol arkadaşım haberdar ettiğin içina.s.

yine kk da duymuştum ama dinleyemiyodum unutuyodum.arşivden haberdar değildim.şimdi baktım arşive buldum.inşallah müsait bi zamanda dinliycem.çok sağol arkadaşım haberdar ettiğin içina.s.

rica ederim.ben teşekkür ederim.
dinledikten sonra kısa da olsa yorumlarını beklerim.

80.bölümde debh rahatsızlığı olan çocukların öğretmenlerinin yapması gerekenler anlatılıyordu.
aslında tüm öğretmenlerin dinlemesi lazım diye düşünüyorum bu konuyu.

yine Burç fwde evlilik okulu proğramı var.yasemin yalçın aktosun sunuyor.çok güzel yorumlarda bulunan bir psikolog.herkesin dinlemesini tavsiye ederim.

yine Burç fwde evlilik okulu proğramı var.yasemin yalçın aktosun sunuyor.çok güzel yorumlarda bulunan bir psikolog.herkesin dinlemesini tavsiye ederim.

EVET GERÇEKTENDE GÜZEL BİR PROGRAM :lepi:

ONUN İÇİNDE AYRI BİR BAŞLIK AÇMAYI DÜŞÜNÜYORDUM.

bende herkese tavsiye ederim.

56. 57.( özellikle kitap okuma ) 58. programlarda ders çalışma üzerine bilgiler veriyor bize.

nasıl sevindim seninle karşılaştııma ,açtım hemen dinlyorum cnm,
acaba ilk bölümlerle vakit kaybetmesem mi ne dersin,
mesela,küçük çocuğum 10.5 yaşında ...

çocuklarımızın olumsuz davranışları ve nedenleri :

çocuk devamlı ağlıyorsa ve ağlayınca dinleniyorsa anlaşılmak ve duyulmak için daha fazla ağlar .. yada altını ıslatan tırnak yiyen tembel antisosyal bir çocuk haline gelir..
çocukta ki kıskançlık : çocuğu aşkım sevgilim diye severseniz çocukkta istenilmeyen duygular oluşabilir .. oğlunuz annesini babadan , kızınız babasını anneden kıskanır.. çünkü o sizin aşkınız değil ki sevgiliniz değil ki..
dudaktan öpmek de yanlış.. çocuğa doğru mesajlar vermek lazım .. iki sevgili gibi konuşursanız ilerde cinsel sapma bile yaşayabilir..
2 yaşında çocuğun odası ayrılmalı ..aynı yatakta hiç yatırılmamalı..
7 yaşından sonra da kız ile erkek çocukların odaları ayrılmalı.. çünkü kız çocuklarının özel halleri 8-9 yaşında olabilir...
hastalık sevgisizlik öksüzlük / neler geçirdim ben /çıkabilseydi bir güzel diyecek / güzelleşirdim ben ..
çocuğa sürekli yaramazsın derseniz çocuk yaramaz olur onu benimser..

Anne ve Babada Bulunması Gereken / temel Davranış Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

1 - kararlı olmak
evetlerin evet hayırların hayır olması . değişmemesi..
ağlamayı silah olarak kullanmasına izin vermemeliyiz..
çocuk başını duvara vurunca istediğini yaparsa anne çocuğuna bişey istediğinde başını duvara vur istediğini yapim mesajını vermiş olur
yemek konusunda ısrarcı olma.. ara öğünleri kaldır..
2- Tutarlı olmak
anne ewet dediğğinde baba hayır dememeli
evde bir başkan olmalı bir köyde 2 muhtar olmaz..
anne babaya ait 2 ayrı kural olursa çocuk bu 2 liyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanır..
otorite olmalı eşitlik olmamalı..
eğer otorite anneyse çocuğa yeterli sevgiyi veremez ..
sağlıklı kişilik gelişimi için kız anneyi erkek babayı taklit etmeli..
erkek çocuk güçlü kimse onu taklit edecektir ..
anne sevgi ve şefkat kahramanıdır.. erkeksi roller alırsa otoriter olan olursa erkek çocuk annesini taklit eder .. çünkü erkek çocuk anne güçlüyse anneyi baba güçlüyse babayı taklit eder.
otoriter kişilik babada olmalı ki çocukların cinsel kimlikleri doğru oluşsun ..
bu demek değil ki babanın astığı astık kestiği kestik olsun .. diyalog olsun herkese sorulsun ama sonunda %49 anne % 51 baba son sözü söylesin ..
3-sabırlı olmak lazım
doğru davranışları hemen kazanamaz bunun için sabırla beklemeliyiz..
fakat herşeye sabır değil
bazen kızabilmeli bağırabilmeliyiz..
düdüklü tencere gibi biriktirmemeli basınç fazlalaştıkça az az dışarı vermeliyiz ki daha sabırlı olalım ..
sabrın uzun süreli olabilmesi için ara ara dışarı vermeli
4- evde sevgi olmalı
anne -baba-çocuk herkes birbirini sevmeli

burç fm okul evde başlardan alıntıdır..

Back
X