faydalı bir program Okul evde başlar..

nasıl sevindim seninle karşılaştııma ,açtım hemen dinlyorum cnm,
acaba ilk bölümlerle vakit kaybetmesem mi ne dersin,
mesela,küçük çocuğum 10.5 yaşında ...

teşekür ederim.ben de mutlu oldum vereliniortak
faydası olursa ne mutlu bana.
dinledikten sonra kısa da olsa yorumlarını bekliyorum.

tamda aynı durumdan bahsetmişiz cnm:)

değil mi ama a.s

tüm programları baştan dinleyip ,hangi program hangi konudan bahsediyor tek tek yazmayı düşünüyorum.

böylelikle kendimizi eksik hissettiğimiz konuyu tekrar dinleriz.

zaman kaybı olmaz düşüncesindeyim.

febiciğim çoooook teşekkürler arkadaşım a.s. a.s.

dinlediklerini bizlerle paylaştığın için ne kadar teşekkür etsek azdır.

ellerine ,emeğine sağlık opuyorumnanaktan

paylaşımların devamını bekliyorum.

cnm paylaşım için çok teşekür ederim şimdi ilk bölümü dinledim.diğerlerini de sırayla dinleyeceğim..ayrıca bölüm bölüm bilgisayarıma indiriyorum..bir dvd ye aktarıp akşamları eşimle dinlemeyi düşünüyorum.tv yi yarı yarıya hayatımızdan çıkardık..çocuğumuz için...ayrıca evlilik okulunu radyodan dinliyordum ben geçen yıl bu yıl yok onu görünce de çok sevindim..ya niye arşivine falan bakmak benim aklıma gelmedi..tekrar teşekkür ederima.s.

Çok az baktım. Ama muhakkak geniş bir zamanda dinleyeceğim. Sizlere çok teşekkür ederim böyle faydalı bir şeyi bizlerle paylaştığınız için.

cnm paylaşım için çok teşekür ederim şimdi ilk bölümü dinledim.diğerlerini de sırayla dinleyeceğim..ayrıca bölüm bölüm bilgisayarıma indiriyorum..bir dvd ye aktarıp akşamları eşimle dinlemeyi düşünüyorum.tv yi yarı yarıya hayatımızdan çıkardık..çocuğumuz için...ayrıca evlilik okulunu radyodan dinliyordum ben geçen yıl bu yıl yok onu görünce de çok sevindim..ya niye arşivine falan bakmak benim aklıma gelmedi..tekrar teşekkür ederima.s.

rica ederim.ben teşekkür ederim esas vereliniortak

dvd ye aktarmak da güzel fikir.

evet evlilik okulu da çok güzel bir program.onun için de ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum.

bu programı dinledikten sonra kısa da olsa paylaşımlarını bekliyorum.

Çok az baktım. Ama muhakkak geniş bir zamanda dinleyeceğim. Sizlere çok teşekkür ederim böyle faydalı bir şeyi bizlerle paylaştığınız için.

rica ederim :asigim:

ben teşekkür ederim esas vereliniortak

dinledikten sonra kısa da olsa paylaşımlarını bekliyorum.

6-karşılıklı kabullenme
- düşünceleri açıkça ifade etmeli
-sevdiğimizi düşündüğümüz insanlara çok çabuk kırılıyorsak bu onları kabullenmediğimiz anlamına gelir.
-ben seni severeim ama benim istediğim gibi davrandığın zaman bu şartlı sevgidir hatta belki sevgi bile değildir.
-idealimizdeki çocuğa değil elimizdeki çocuğa bakalım ona göre davranalım ..

7- sorumluluk duygusu kazandırma

-sadece sözle söyler yapmasını desteklemezsek sorumluluk sahibi olmasını beklemek hayaldir
-anneler başkalarının çocuklarını çok eleştrirler . kargaya yavrusu şahan gözükür. komşunun çocuğu bize bizimki komşuya yaramaz gelir.
-anne baba çocuğuna çok da objektif bakamaz.
- itimat tedbire mani değildir.

becerilerini geliştirmelerine izin vermeliyiz
çocuklarının yapmaları gereken herşeyi yapan lar AŞIRI anne babalardır
çocuklarımızı az eleştirmeliyiz hatta hiç eleştirmeliyiz
0-6 yaş en çok etkilenilen kişi annedir
ilkokul zamanı öğretmendir
12-13 yaş itibaren arkadaşlardır
babanın etkili olduğu dönemse hayatlarının tüm dilimlerinde en etkili olandır
babası nasılsa çocuk öyledir
baba terbiyesi eksik kalırsa hemen anlaşılır
çocuklar en çok babalarından duyduklarına inanırlar

okul evde başlar dan..

6-karşılıklı kabullenme
- düşünceleri açıkça ifade etmeli
-sevdiğimizi düşündüğümüz insanlara çok çabuk kırılıyorsak bu onları kabullenmediğimiz anlamına gelir.
-ben seni severeim ama benim istediğim gibi davrandığın zaman bu şartlı sevgidir hatta belki sevgi bile değildir.
-idealimizdeki çocuğa değil elimizdeki çocuğa bakalım ona göre davranalım ..

7- sorumluluk duygusu kazandırma

-sadece sözle söyler yapmasını desteklemezsek sorumluluk sahibi olmasını beklemek hayaldir
-anneler başkalarının çocuklarını çok eleştrirler . kargaya yavrusu şahan gözükür. komşunun çocuğu bize bizimki komşuya yaramaz gelir.
-anne baba çocuğuna çok da objektif bakamaz.
- itimat tedbire mani değildir.

becerilerini geliştirmelerine izin vermeliyiz
çocuklarının yapmaları gereken herşeyi yapan lar AŞIRI anne babalardır
çocuklarımızı az eleştirmeliyiz hatta hiç eleştirmeliyiz
0-6 yaş en çok etkilenilen kişi annedir
ilkokul zamanı öğretmendir
12-13 yaş itibaren arkadaşlardır
babanın etkili olduğu dönemse hayatlarının tüm dilimlerinde en etkili olandır
babası nasılsa çocuk öyledir
baba terbiyesi eksik kalırsa hemen anlaşılır
çocuklar en çok babalarından duyduklarına inanırlar

okul evde başlar dan..

hepside çok güzeldi ama altını çizdiklerim daha da güzeldi.
çok teşekkürler ferideciğim.
ellerine ,emeğine sağlık a.s. a.s.

bende en kısa zmanda tekrar baştan başlayarak notlar almayı düşünüyorum

mrb 39.programdan itibaren 4 program falan tv den bahsediyor..çok etkilendim hanımlar tv nin zararlarını biliyordum da pek işime gelmiyordu ama 2 akşamdır haber de dahil tv açmıyoruz ..radyo açık haberi radyodan dinliyoruz..dinleyin derim ben..çok yararlı gerçekten çocuğuma bakış açım değişti..onun evimde en güzel konuk olduğunu bir kez daha hissettim..çocukla ilgilenmenin çok önemli olduğunu hissettim..bırakın artık 2 saat süren ,saçma sapan ,insana hiçbirşey katmayan dizileri izlemeyi...çocuğunuzun ilginize ve sevginize ne kadar aç olduğunu görün..
notlar:her akşam çocuğunuzla yarım saat konuşun..
bugün çocuğunuzun kontrolsüzce tv izlemesine izin verirseniz ,yarın çocuğumda dikkat dağınıklığı var diye uzmana gitmek zorunda kalırsınız
tv insanı duyarsızlaştırır
amerikada çocuklar a evden anne baba tv hangisi gitsin diye sorulduğunda çoğu düşünmş ve bir çoğu da baba demiştir
baba eve geldiğinde tv seyreden çocuk hoşgeldin baba diye boynuna atılmıyorsa bu evde bir problem var demektir...v.s...

mrb 39.programdan itibaren 4 program falan tv den bahsediyor..çok etkilendim hanımlar tv nin zararlarını biliyordum da pek işime gelmiyordu ama 2 akşamdır haber de dahil tv açmıyoruz ..radyo açık haberi radyodan dinliyoruz..dinleyin derim ben..çok yararlı gerçekten çocuğuma bakış açım değişti..onun evimde en güzel konuk olduğunu bir kez daha hissettim..çocukla ilgilenmenin çok önemli olduğunu hissettim..bırakın artık 2 saat süren ,saçma sapan ,insana hiçbirşey katmayan dizileri izlemeyi...çocuğunuzun ilginize ve sevginize ne kadar aç olduğunu görün..
notlar:her akşam çocuğunuzla yarım saat konuşun..
bugün çocuğunuzun kontrolsüzce tv izlemesine izin verirseniz ,yarın çocuğumda dikkat dağınıklığı var diye uzmana gitmek zorunda kalırsınız
tv insanı duyarsızlaştırır
amerikada çocuklar a evden anne baba tv hangisi gitsin diye sorulduğunda çoğu düşünmş ve bir çoğu da baba demiştir
baba eve geldiğinde tv seyreden çocuk hoşgeldin baba diye boynuna atılmıyorsa bu evde bir problem var demektir...v.s...

beğenmenize çok sevindim.

faydalı olduysa ne mutlu bana.

mesajınızı okuyunca çok mutlu oldum :asigim:

dinledikçe görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

beğenmenize çok sevindim.

faydalı olduysa ne mutlu bana.

mesajınızı okuyunca çok mutlu oldum :asigim:

dinledikçe görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

tabi arkadaşım memnuniyetle yazarım..böyle bir başlık açmakla en azından bana çok faydan oldu..çocuk deyip geçmeyini de dinliyorum..evlilik okuluna henüz başlamadım hepsini bir çorba etmeyeyim..:kedi: işte sürekli yazı çizi ve exel tablosu hazırlıyorum kulağımda da kulaklık dinliyorum..ben yine aldığım notlardan eklerim..a.s.

Burda sizin tavsiyeniz üzerine zaten not almıştım boş zamanımda baktım gerçektende çok güzel bir program işte bile fırsat buldukça dinliyorum şu an oğlum 5 yaşında seneye ilkokula başlayacak bana çok faydalı olacağını şimdiden hissediyorum Dinlemeye başladığım günden beri çocuğuma karşı farklı davranış metodları izliyorum özellikle yaramazsın demıyorum işe yarıyor zaman ayırıyorum dün değişik aktiviteler yaptık çok hoşuna gitti sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsak dinlemekte kesinlikle fayda var ayrıca boş dvd lere yükledim ki bir kaç arkadaşıma verip onlarında dinlemesini sağlayacağım paylaşımın için çok teşekkürler böyle faydalı şeyler öğrenmek gerçektende benım için çok önemli

tabi arkadaşım memnuniyetle yazarım..böyle bir başlık açmakla en azından bana çok faydan oldu..çocuk deyip geçmeyini de dinliyorum..evlilik okuluna henüz başlamadım hepsini bir çorba etmeyeyim..:kedi: işte sürekli yazı çizi ve exel tablosu hazırlıyorum kulağımda da kulaklık dinliyorum..ben yine aldığım notlardan eklerim..a.s.
teşekkürler ,buna çok sevindim opuyorumnanaktan

Burda sizin tavsiyeniz üzerine zaten not almıştım boş zamanımda baktım gerçektende çok güzel bir program işte bile fırsat buldukça dinliyorum şu an oğlum 5 yaşında seneye ilkokula başlayacak bana çok faydalı olacağını şimdiden hissediyorum Dinlemeye başladığım günden beri çocuğuma karşı farklı davranış metodları izliyorum özellikle yaramazsın demıyorum işe yarıyor zaman ayırıyorum dün değişik aktiviteler yaptık çok hoşuna gitti sağlıklı çocuklar yetiştirmek istiyorsak dinlemekte kesinlikle fayda var ayrıca boş dvd lere yükledim ki bir kaç arkadaşıma verip onlarında dinlemesini sağlayacağım paylaşımın için çok teşekkürler böyle faydalı şeyler öğrenmek gerçektende benım için çok önemli

gerçekten de çok sevindim opuyorumnanaktan

bir faydası olduysa ne mutlu bana.

''çocuk kumbarada kendi için para biriktirmesin..çocuk 2 lira 5 lira alıp kumbarasına koymak için hırçınlık yapabilir.aylar sonra kumbarasını açıp sevinç çığlığı atar ve parasını kimseye vermek istemez...zaten kumbara kültürü bizim anadoluda yoktur..çocuğumuza tasarrufu nasıl öğreteceğiz peki..çocuğa kendi için biriktirmeyi değil yardım için biriktirmeyi öğretelim..örneğin depremzedeler için yada afrikadaki aç insanlar için para biriktirsin ve parayı beraber yardım yapan kuruluşa yatırabilirsiniz..böylece çocuk hem tasarruf etmeyi hem de yardım etmeyi öğrenir..''

2 yaşından itibaren anne babayla aynı odada yatmamalıdır..7 yaşından itibaren de kız erkek çocukların odaları ayrılmalıdır..

'çocuk öfkelendiğinde bırakın çocuk öfkesini yaşasın bağırsın çağırsın..3 yaşındaki çocuk annesine vurabilir bunda zarar yoktur bu demek değildir ki çocuk büyüyünce de annesine vuracak..anne çocuğu hırpalayarak annelere vurulmaz Allah seni taş yapar falan dememeli..çocuğun öfkesini bastırırsanız bir uzmana benim çocuğum pısırık diye gitmek zorunda kalırsınız..''

''çocuk kumbarada kendi için para biriktirmesin..çocuk 2 lira 5 lira alıp kumbarasına koymak için hırçınlık yapabilir.aylar sonra kumbarasını açıp sevinç çığlığı atar ve parasını kimseye vermek istemez..zaten kumbara kültürü bizim anadoluda yoktur..çocuğumuza tasarrufu nasıl öğreteceğiz peki..çocuğa kendi için biriktirmeyi değil yardım için biriktirmeyi öğretelim..örneğin depremzedeler için yada afrikadaki aç insanlar için para biriktirsin ve parayı beraber yardım yapan kuruluşa yatırabilirsiniz..böylece çocuk hem tasarruf etmeyi hem de yardım etmeyi öğrenir..''

2 yaşından itibaren anne babayla aynı odada yatmamalıdır..7 yaşından itibaren de kız erkek çocukların odaları ayrılmalıdır..

'çocuk öfkelendiğinde bırakın çocuk öfkesini yaşasın bağırsın çağırsın..3 yaşındaki çocuk annesine vurabilir bunda zarar yoktur bu demek değildir ki çocuk büyüyünce de annesine vuracak..anne çocuğu hırpalayarak annelere vurulmaz Allah seni taş yapar falan dememeli..çocuğun öfkesini bastırırsanız bir uzmana benim çocuğum pısırık diye gitmek zorunda kalırsınız..''

verdiğiniz bilgiler için sağolun a.s.

acaba bu anlattığınız hangi bölümdü?

verdiğiniz bilgiler için sağolun a.s.

acaba bu anlattığınız hangi bölümdü?

cnm hangi bölm bilmiyorm çocuk deyip geçmeyini de dinlediğim için ajandamdaki notlardan ekliyorum..aslında dinledikçe hangi bölüm neyden bahsediyor yazmalı sonra dönüş falan yapınca en azından o bölümü dinlersin..şimdi okul evde başlar da 48.bölümdeym okul çocuğundan ders çalışma alışkanlığı falan nasıl kazandırılır onlardan bahsediyr..benim kız 4 yaşında o yüzden çok da ilgili dinleyemiyrm ama tabi mutlaka birçok bilmediğim yöntemi öğrniyrm..çocuğu ilköğretim ya da lisede olup ders çalışmayla ilgili problem yaşayanlar 45 46 47 48 49.bölümler bunlardan bahsediyra.s.

cnm hangi bölm bilmiyorm çocuk deyip geçmeyini de dinlediğim için ajandamdaki notlardan ekliyorum..aslında dinledikçe hangi bölüm neyden bahsediyor yazmalı sonra dönüş falan yapınca en azından o bölümü dinlersin..şimdi okul evde başlar da 48.bölümdeym okul çocuğundan ders çalışma alışkanlığı falan nasıl kazandırılır onlardan bahsediyr..benim kız 4 yaşında o yüzden çok da ilgili dinleyemiyrm ama tabi mutlaka birçok bilmediğim yöntemi öğrniyrm..çocuğu ilköğretim ya da lisede olup ders çalışmayla ilgili problem yaşayanlar 45 46 47 48 49.bölümler bunlardan bahsediyra.s.

kesinlikle çok haklısın :lepi:

dinledikten sonra kısaca o bölüm hangi konudan bahsediyor diye not alınmalı.

ben ilk dinlediğimde not alamamıştım. ama ikinci kere dinlemeye başladıktan sonra not alıyorum( ki ona göre ihtiyacım olan konuyu gerektiğinde tekrar dinleyebileyim).

ayrıca buraya da hemen yazıyorum,hangi bölüm hangi konudan bahsediyor diye.

45 ve 46 bölümü tekrar dinledim.iyikide tekrar etmişim faydalı oldu kesinlikle.mesela siz belirtmeseydiniz ara da bul 100 bölüm içinde hangisi diye.teşekkürler.a.s.

ayrıca siz ne kadar süredir dinliyorsunuz bu programı.çünkü bayağı bir ilerlemişsiniz.
tebrikler doğrusu.

sağol cnm ben burda gördüğümden beri dinliyorum..daha önce radyodan evlilik okulunu bildiğim için bu tür programların bana yararı çok oluyor..bir de severek dinliyorum çünkü işte arkadaşların sürekli siyaset konuşmasından bıkmış olduğum için onları duymamak için de iyi oluyor..yerimseniben..şuan 52. bölümdeyim..''çocuğun odasının nasıl olması gerektiğinden falan bahsediyor..duvarda özellikle çalışma masasının karşısında poster olmamalı çünkü çocuk postere bakıp hülyalara dalabilir ,saat olmalı..sabahları çocuğunuza mutlaka kahvaltı yaptırın çünkü kantinlerin en fazla ciro yaptığı tenefüs ilk tenefüs..çocuk kola ve tostla kahvaltı yapmamalı..eğer sabahları canı bişey istemiyorsa akşam yemekten sonra atıştırmalık vermeyin aç yatsın o zaman aç uyanır..
çocuklarınıza balık yedirin,doğal glikoz pekmez yedirin..''ben pekmezi her sabah 2 tatlı kaşığı büyüme şurubu diye içiriyorumkaydirigubbakcemile3
evet bundan sonra hangi bölümün konusu nedir yazıcam..

cevabın için ve verdiğin bilgiler için teşekkürler leyla3842.

gerçektende tebrik ederim seni.

maşallah kısa bir sürede 52.bölüme ulaşmışsın alkisalkisalkis

Back
X