• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla Alçakgönüllülük

bdvbdv

#İlahi adalette zaman aşımı yoktur #
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2021
279
32
13
İyi akşamlar hanımlar hayata geç kalma fikrinden vazgeçtim buradaki tüm başarılı bayanların vermiş olduğu güzel fikirler var. Fakat bende daha büyük bir sorun var bazen alçakgönüllü olmam ezikliğe kadar gidiyor yani bir duruş sergileyemiyorum öyle kadınlara imreniyorum. Örnek bir tanıdık veya yabancı biri konuşma geçiyor aramızda ben kendimi içten içe küçük görmeye başlıyorum karşıdaki yükseliyor gözümde belkide şuan mesleğim yok ondan ama mesleği olmayan bir çok bayan var gayet havalı ve duruşları var ben ne yapabilirim özdeğeri yükseltmek için bana göre mesleği olmayan biri tamamen iş yaramaz gibi duruyor (kendime bakış açım )yani değer görmek için mutlak elle tutulur gözle görülür işe yarar bir yanı olması gerek mi insanın ?

Ne insanlar var inanılmaz iyi mevkiilere gelmiş ama otursan iki düzgün sohbet edemezsin. Ya da ne başarılı iş insan öyküleri dinleriz ama onlar o konumlara kim bilir kimlerin hakkını yiyerek gelmiş. Ya daa ne havalı insanlar görürüz ama o insanların egoları yüzünden içinde bir gram vicdan kalmamış kendisi hariç hiçbir canlıyı düşünmeyen varlıklar haline gelmiş... yani her iyi meslegi olan veya her havalı görünen insan değerlidir diye bir genelleme yapamayız. Tabi ki iyi bir meslek yanında saygınlığı da getirir ve bunu hak eden iyi insanlar da vardır ama mesleği olmayan saygın insanlar da vardır bu dünyada. Örneğin geçen seneye kadar bizim apartmanın giriş katında oturan bir teyze. Hayatında bir gün bile çalışmamış, üç çocuk büyütmüş, eşi vefat edince emekli maaşı ile yaşamaya çalışan ama o yokluk içinde bile mahalledeki tüm kedilere köpeklere mama ve su bırakan bir teyze... geçen sene kira ve faturalara yetişemediği için kendi isteği ile huzur evine yerleşti. Gitmeden önce mahalledeki esnaf ile anlaşıp da gitmiş. Her ay o esnafa para gönderiyormuş kedilere mama alsın diye. Benim gözümde dünyanın en saygın insanlarından biri. Kendine zor yetecek durumda olmasına rağmen gözünün önündeki canlıları görmezden gelmiyor, onlara da el uzatıyor. Ve bence o kadar saygın bir kadın ki, ben onu hala arar sorarım, covid tedbirleri esnetildiği zamanlar ziyarete gitmeye çalışırım. Sadece ben de değil, mahallemizden tanıdığım ve hala onunla iletişimde olan insanlar da var. Yani demem o ki, sizin de illaki saygı duyulacak bir özelliğiniz vardır. Belki kimsenin yapayacağı kadar iyi yemek yapıyorsunuzdur, belki tam bir sanatçı gibi resim çiziyor veya şiir yazıyorsunuzdur, belki tanımadığınız insanlara veya hayvanlara hayırda bulunuyorsunuzdur, belki harika bir dostsunuzdur ve herkesin zor gününde destek olmaya çalışıyorsunuzdur gibi gibiii. Kendi iyi yanlarınızın farkında olun, siz kendinize değer vermezseniz kimse o değeri göstermez. Alçak gönüllü olmak güzel bir şey ama siz alçak gönüllü değilsiniz, kendinizi hor görüyorsunuz. Kendinizi ezmeyin, ezdirmeyin. Yakın geçmişe kadar neden hep bu ülkenin en güzel kadını Hülya Avşar deniyordu, çünkü bunu herkesten önce ve her seferinde Hülya Avşar dillendiriyordu "Ben ülkenin en güzel kadınıyım" diye. Evet gerçekten çook güzel bir kadın ama uzunca bir süre ülkenin en güzel kadını olarak anılmasını sağlayan da yine kendisi. Benzer güzellikte bir çok kadın vardı o dönemlerde, şimdi de yine birçok güzel kadın ünlü var ama kimse artık bu sıfatla anılmıyor nedense.

İyi akşamlar hanımlar hayata geç kalma fikrinden vazgeçtim buradaki tüm başarılı bayanların vermiş olduğu güzel fikirler var. Fakat bende daha büyük bir sorun var bazen alçakgönüllü olmam ezikliğe kadar gidiyor yani bir duruş sergileyemiyorum öyle kadınlara imreniyorum. Örnek bir tanıdık veya yabancı biri konuşma geçiyor aramızda ben kendimi içten içe küçük görmeye başlıyorum karşıdaki yükseliyor gözümde belkide şuan mesleğim yok ondan ama mesleği olmayan bir çok bayan var gayet havalı ve duruşları var ben ne yapabilirim özdeğeri yükseltmek için bana göre mesleği olmayan biri tamamen iş yaramaz gibi duruyor (kendime bakış açım )yani değer görmek için mutlak elle tutulur gözle görülür işe yarar bir yanı olması gerek mi insanın ?
Kişisel gelişim kitapları okuyun

Bende tam tersi her konuda kendini ön plana atmaya çalışan çok şey biliyormuş gibi çok konuşup kendini daha çok batıran kadınlardan nefret ediyorum. Ve genelde de sizin örnek olarak verdiğiniz kadınlar tam da bu anlattığım gibi oluyorlar.

Mütevazı ve alçakgönüllü olmak güzeldir. Bilmediğin konularda susmak, karşıdaki insandan öğrenmek eziklik değildir.

Meslek sahibi olanlarda torpille oluyor çoğu, onlar da bir zahmet hava atmasınlar. Böyle insanları görünce midem bulanıyor benim, kendi emeği, çabası olmadan avantadan bir yerlere yerleşip bir de herkesten fazla sesi çıkarlar, işte Buda kafanın, emeğin, çabanın eksikliğinden dile vuruyor. Bilgili insan görgülü olur gerektiğinde konuşur, susacağı yeri çok iyi bilir. Boş tenekeden de işte böyle çok ses çıkar.

Meslek sahibi olanlarda torpille oluyor çoğu, onlar da bir zahmet hava atmasınlar. Böyle insanları görünce midem bulanıyor benim, kendi emeği, çabası olmadan avantadan bir yerlere yerleşip bir de herkesten fazla sesi çıkarlar, işte Buda kafanın, emeğin, çabanın eksikliğinden dile vuruyor. Bilgili insan görgülü olur gerektiğinde konuşur, susacağı yeri çok iyi bilir. Boş tenekeden de işte böyle çok ses çıkar.
Bu şekilde edindikleri meslekleriyle de övünüyorlar. Uyanık sanıyorlar kendilerini ama sorsan hepsi çok ahlaklı😡

Herkes egosunu birileri üzerinde tatmin etmek derdinde ve zorunda hissediyor ne yazıkki. Herkes en mükemmel çünkü. Senin sorunun yok canım. Olduğun gibi doğal yaşamaya devam. Ama kendin için hobi edinebilirsin. Bilgi yarışmasında değiliz. Ne yaşarsan kendin iyi hissettiğin için yaşa. Takma kimseyi ve kanıtlamaya çalışma. :KK49:

Ben bir işe yaramam gerektigini dusunmuyorum.
Hayattaki amacim işe yaramak değil. Kendim icin dusundugum şey nasil daha rahat ederim, nasil mutlu olurum?
Amacim mutlu olmak niye işe yarayayim ben eşya miyim? 😁
Neyse
İş bulursunuz illa ki sonsuza dek işsiz kalmazsiniz herhalde, bu iş arama surecinde kendinize iş bulmanizi kolaylastiracak artilar eklemeye calisin hangi alanda iş bakiyorsaniz.

Sizin ezik hissetmeniz calismamaktan degil de paraniz olmadigi icindir.
Benim ozguvenim çalişmaya degil de paraya bagli mesela.
Maddi sikinti cektigimiz dönem ben de çok dik duramiyordum icten içe kotu hissediyordum. Simdi calismasam da birazcik gelirim var + durumumuz duzeldi. Param olunca çok daha farkli hissedip, farkli duruyorum.

siz kendiniz diyorsunuz meslegim yok meslegibolmayan biri degersizdir diye .
bu bakis acisindan cikin . yada calisip meslek edinip bu bakistan kurtulun .
bu sey demek gibi 1.70 altindaki mavi gozlu olmayan kadinlar cirkindir demek gibi bisi oyle degildir ama siz kendinize bunu empoze ederseniz sizin icin oyle olur .muhtemelen buyuzden etrafiniz onlari pohpohlamanizi isteyen enerji evcilariyla doludur. surekli isini kariyerini oven insanlardan uzaklasin

Bugün birkaç kişi ile buluştum,biri ile yeni tanistim. Yaşlarımiz 25-30-35 falandi.
Biri atanmış,öğretmen. İkisi doktor - ki ikisi de Türkiye'nin en kıymetli tıp fakültelerinde okumuş/okuyor. Ben de bu yaşıma bir sürü iş degistirdim,geçen hafta da işten ayrildim. Ama hiç kendimi onlardan geride bir yerde düşünmedim, gayet güzel sohbet ettik, güldük, eğlendik, ülkenin halinden konustuk, iş yerlerimizi kötüledik...keyifli bir sohbetti. Neden akademik olarak benden daha iyi yerlere gelmiş diye ben onlarin yanında ezik durayim ki?
Aynı şekilde benden daha eğitimsiz biri de benim için ezik değildir. Yaptığı meslekten, aldığı maaştan bana ne ki? Eğer hayata bakış açısını seviyorsam,kendine bir şeyler katmayı - bunu insanlarla paylaşmayı seven biriyse başımın üstünde yeri var. Böyle bir arkadaşım var , ortaokul terk. Tekstilde calisiyor. Bisiklet gruplarında tanışmıştık. Çok düzgün biriydi, güvenip beraber yola çıkabilecegin, yanında güven duyacağın, bildiği konularda yardım etmeye hazır... her şey eğitim değil ki.
Benim avukat tanıdıklarım var, tek derdi görücü
Mörücü ile koca bulup evlenmek. Anlatacak tek konusu aldığı ceyizleri :) yani ben böyle bir egitimlidense kendini başka konulardan geliştirmiş,hayata aç egitimsizleri her zaman tercih ederim:) önemli olan bu bence. Yoksa eisn dostun işinden bana ne ki?

Özellikle bazı insanların karşısında kendimi küçük görüyordum geçmişte. Ciddi komplekse kapıldığım zamanlar oldu.
Bu konu beni o kadar rahatsız eder boyuta vardı ki bir dönem, psikolog desteği alma kararı aldım.
Kaygı bozukluğuymuş. Epey terapi yaptık, bir miktar olsa da çok yol alamadım ne yazık ki, o nedenle terapileri bıraktım..
Konu tamamen kafanın içindeki otomatik düşünce şeklini değiştirebilmenle alakalı aslında, tabi insan yapabilirse..

Back
X