• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla cekingenlik

Hayatyolculugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.858
762
73
Merhaba,
Bazen işyerinde yöneticilerime karşı çok cekingenim.Hakkimi savunamiyorum.Yani bana bisey dedikleri zaman hep tamam diyorum kendi fikrimi söylüyorum ama genel olarak tam değil aslında.Yani neden böyleyim bilmiyorum kapasitemin altında bir işte calisiyorum ondan mi acaba ozguvenimi kaybettim.Belki kendi isimi yapsam daha iyi ifade edicem kendimi.Sanki bu ben degilim kendimi taniyamiyorum.Halbuki herşeyi çekinmeden soylemeliydim.Mesela bugün bisey dedi yönetici tam fikrimi söyleyemedim karşımdaki saygısız biri hemen agresiflesiyor muhattap olmak istemedim fazla sanırım.Napmam gerekiyor bu durumu aşmak için sizce?

Merhaba,
Bazen işyerinde yöneticilerime karşı çok cekingenim.Hakkimi savunamiyorum.Yani bana bisey dedikleri zaman hep tamam diyorum kendi fikrimi söylüyorum ama genel olarak tam değil aslında.Yani neden böyleyim bilmiyorum kapasitemin altında bir işte calisiyorum ondan mi acaba ozguvenimi kaybettim.Belki kendi isimi yapsam daha iyi ifade edicem kendimi.Sanki bu ben degilim kendimi taniyamiyorum.Halbuki herşeyi çekinmeden soylemeliydim.Mesela bugün bisey dedi yönetici tam fikrimi söyleyemedim karşımdaki saygısız biri hemen agresiflesiyor muhattap olmak istemedim fazla sanırım.Napmam gerekiyor bu durumu aşmak için sizce?
Siz bu işi bırakın bence. İş yeriniz kalitesiz, tuhaf insanlar ile dolu ve huzursuzsunuz. buluttan nem kapıyorsunuz. İnsanlar sizin olduğunuz ortamda rahat olamıyordur eminim. "Yine geldi bu" diye aralarında konuşuyorlardır. İş arkadaşlarınızda sıkıntı yok sıkıntılı olan sizsiniz

Söyle gitsin.işin sonunda ölüm yok ya..isyerinde kimse cekingen insan istemez..atik,fikri olan (sacma bile olsa) kişi isterler

merhabalar , çalışmaya ilk başladığım yıllarda bende de vardı bu çekingenlik. sonra zamanla atıyorsun. yaptığın iş ile iligli tecrüben olmamasından kaynaklı özgüven eksikliği.
ya aylar - yıllar içinde pişmeyi bekleyeceksin yada kendi işini yapabileceğin bi yere geçeceksin
kendi işinde çalışmadığını yazmışsın zaten..

merhabalar , çalışmaya ilk başladığım yıllarda bende de vardı bu çekingenlik. sonra zamanla atıyorsun. yaptığın iş ile iligli tecrüben olmamasından kaynaklı özgüven eksikliği.
ya aylar - yıllar içinde pişmeyi bekleyeceksin yada kendi işini yapabileceğin bi yere geçeceksin
Kendi isimin biraz içinde olsam daha farklı olur yoksa çalışma hayatinda yeni değilim

O evli koca bulmuş bu kızımız bekar. ama ikisi de problemin karşıda olduğunu düşünüyor aslında problem kendilerinde

Problem bende mi? Patrona eski yönetici nasıl yaptıysa öyle yapıyorum diyorum o da bana "eski yöneticiyi unut" diye bağırıyor! Yahu Allahaşkına, böyle birşey olabilir mi? Patron benim ufacık şeyimi eleştiriyor ben bunu x hanım da yapıyor diyorum bana başkasını örnek verme diye bağırıyor ve suçlu benin öyle mi? Burası dert forumu ve her konuda tabi ki dertten tasadan bahsedeceğim, sırf birkaç konu üstüste geldi diye niye sorunlu diye etiketliyorsunuz?

Merhaba,
Siz özgüveninizi kaybetmemişsiniz ki kibirlenmişsiniz
İşi ya da yöneticiyi beğenmiyorsunuz, gereken yerde geren şeyi söylemeye tenezzül etmiyorsunuz

Bir yöneticim olsa 3 güne kovulurum heralde 🤣
Şimdi benim gibi birinin tavsiyesi olmaz sanki🤷‍♀️

Problem bende mi? Patrona eski yönetici nasıl yaptıysa öyle yapıyorum diyorum o da bana "eski yöneticiyi unut" diye bağırıyor! Yahu Allahaşkına, böyle birşey olabilir mi? Patron benim ufacık şeyimi eleştiriyor ben bunu x hanım da yapıyor diyorum bana başkasını örnek verme diye bağırıyor ve suçlu benin öyle mi? Burası dert forumu ve her konuda tabi ki dertten tasadan bahsedeceğim, sırf birkaç konu üstüste geldi diye niye sorunlu diye etiketliyorsunuz?
E adam haklı söylüyor, siz olması gerektiği gibi yapacaksınız yada istenilen gibi yapacaksınız sizden öncekinin yaptığı gibi değil

Ben etiketlemedim bacım seni🙄

E adam haklı söylüyor, siz olması gerektiği gibi yapacaksınız yada istenilen gibi yapacaksınız sizden öncekinin yaptığı gibi değil

İşte kurumsal hafıza diye birşey vardır, süreklilik diye birşey vardır. Oldu her yeni başlayan kafasına göre değiştirsin usulleri. Kaldı ki eski yönetici için iyi diyordu. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Son düzenleme:
Evet kendi işimle fazla ilgisi yok o nedenle

Siz özgüveninizi kaybetmemişsiniz ki kibirlenmişsiniz
İşi ya da yöneticiyi beğenmiyorsunuz, gereken yerde geren şeyi söylemeye tenezzül etmiyorsunuz
Ne alakası var adam en ufak şeye sinirleniyor konuşulmuyor işte özgüven olsa aninda cevabı yapistirirsin nerden çıkarıyorsunuz karşıdakini tanımadan varsayımda bulunuyorsunuz ilginç

Back
X