Fazla düzenli olmak

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Kızlar ben aşırı düzenli bir insanım. Bilmiyorum kötü bir şey mi aslında ben halimden çok memnunum. Her şeyim yerli yerinde, odam derli toplu, her şeyim uygun ve düzgün. Hiçbir zaman bir şey kaybetmem, unutmam, sağda sola bırakmam, sorumsuz bir insan değilim ve her zaman her şeye çok hazırlıklıyımdır. Sorunum şu; bir şey olacak da düzenimin bozulacak olması düşüncesi. Deprem veya başka bir şey olsa, düzenim bozuldu diye psikolojim bozulur. Ben niye böyleyim :( Halimden çok memnunum ama aklımı her şeye takıyorum, yani biri gelecek düzenimi bozacak odamı dağıtacak diye kafayı yiyorum! Her şey düzgün, düzenli ve kontrol altında olsun istiyorum ve bunun bozulacak olma düşüncesi beni çok rahatsız ediyor.

Mesela çantam çok dolu olur. Örneğin sıradan bir günde diş fırçası diş macunundan tutun yoğurda kadar, çikolatadan ojeye kadar, tablet bilgisayardan iki çeşit mendil dezenfektana, koca parfüm şişesinden şarj aletine kadar çok fazla şey var. Aslında olan şeyleri sıralamıştım ama sekiz satır olunca silmeye karar verdim. Kısacası her türlü şeye hazırlıklıyımdır. Etrafımdaki çantasında peçete taşımayan, veya bir şeyi yırtılınca kendisinde olmadığı için benden dikiş seti isteyen insanları görünce ne kadar rahatlar diyorum, ve bu beni rahatsız ediyor.

Başka bir örnek de, ayakkabılarım, çantalarım bunların sayıları, markaları, ayırt edici nitelikleri defterimde yazar, ya da ayakkabılarımın da hangi dolapta durduğu nereden alındığı, ne özelliği var vs. Kabanlarım da öyle. Aldığım şeyleri sürekli not ederim, cüzdanımda ne kadar kaldı, bankadaki hesapta ne kadar kaldı, yaptırdıysam taksit vs ne kadar ne zaman kaç tane. Hesap defterim var her şeyim fişleriyle deftere zımbalı yanında ayrıntılı bilgisi yazıyor. Ne alacağım, ne kadar olduğu, ne zaman alacağım her şeyim planlıdır. Hafta başında bu hafta içi ne giyeceğimi planlar yazarım. Kitaplarım bile alfabetik sıraya göre dizili. Belli aralıklarla dolapları döker düzenlerim. Bir yazı okurken imla ve anlatım hatalarına katlanamam.

O kadar planlı programlıyım ki hayatımda her şey mükemmel uyumlu!

Geçen gün Sex and The City izliyordum, Big Carrie'nin evine geldi ve bu gece sanırım burada kalacağım dedi. Benim o an düşündüğüm ilk şey, "sabah yüzünü neyle yıkayacak, gece ne giyecek, dişini nasıl fırçalayacak" Ya da bir film izlerken oluyor, karakterler ayakkabılarını çıkarıp kumsala iniyorlar benim düşündüğüm şey "o kumlar asla temizlenmez, o şekilde de ayakkabı giyilmez, ne yapacaklar"

Ben de rahat bir insan olmak istiyorum; fakat biraz rahatlığın sorumsuzluğa kaymasından çok korkuyorum. Ben eşyalarını unutan, kaybeden bir insan değilim, her şeyim kontrol altındadır. Bunlar beni sıkmıyor, ancak düzenimin bozulacak olması korkusu beni rahatsız ediyor. Her şey o kadar mükemmel ki küçük bir hatada gerçekten çok üzülüyorum. Geçen sene bir yüzük kaybetmiştim. İki hafta durmadan onu aradım, değerli bir şey de değildi. Sonra başka bir şeyim daha kaybolmuştu. Kafayı yedim; dayanamıyorum, katlanamıyorum ve kendimi sorumsuz bir insan gibi hissediyorum. Keşke bu kadar sıkmasam kendimi ama benim de yapım bu. Her şey düzenli olsun diye sıkmıyorum aksine bu benim hayatımı kolaylaştırıyor ama bir küçük hata yapınca kendimi çok hırpalıyorum. Böyle olsun istemiyorum, keşke ben de hata konusunda daha esnek bir insan olabilsem.

Kızlar ben aşırı düzenli bir insanım. Bilmiyorum kötü bir şey mi aslında ben halimden çok memnunum. Her şeyim yerli yerinde, odam derli toplu, her şeyim uygun ve düzgün. Hiçbir zaman bir şey kaybetmem, unutmam, sağda sola bırakmam, sorumsuz bir insan değilim ve her zaman her şeye çok hazırlıklıyımdır. Sorunum şu; bir şey olacak da düzenimin bozulacak olması düşüncesi. Deprem veya başka bir şey olsa, düzenim bozuldu diye psikolojim bozulur. Ben niye böyleyim :( Halimden çok memnunum ama aklımı her şeye takıyorum, yani biri gelecek düzenimi bozacak odamı dağıtacak diye kafayı yiyorum! Her şey düzgün, düzenli ve kontrol altında olsun istiyorum ve bunun bozulacak olma düşüncesi beni çok rahatsız ediyor.

Mesela çantam çok dolu olur. Örneğin sıradan bir günde diş fırçası diş macunundan tutun yoğurda kadar, çikolatadan ojeye kadar, tablet bilgisayardan iki çeşit mendil dezenfektana, koca parfüm şişesinden şarj aletine kadar çok fazla şey var. Aslında olan şeyleri sıralamıştım ama sekiz satır olunca silmeye karar verdim. Kısacası her türlü şeye hazırlıklıyımdır. Etrafımdaki çantasında peçete taşımayan, veya bir şeyi yırtılınca kendisinde olmadığı için benden dikiş seti isteyen insanları görünce ne kadar rahatlar diyorum, ve bu beni rahatsız ediyor.

Başka bir örnek de, ayakkabılarım, çantalarım bunların sayıları, markaları, ayırt edici nitelikleri defterimde yazar, ya da ayakkabılarımın da hangi dolapta durduğu nereden alındığı, ne özelliği var vs. Kabanlarım da öyle. Aldığım şeyleri sürekli not ederim, cüzdanımda ne kadar kaldı, bankadaki hesapta ne kadar kaldı, yaptırdıysam taksit vs ne kadar ne zaman kaç tane. Hesap defterim var her şeyim fişleriyle deftere zımbalı yanında ayrıntılı bilgisi yazıyor. Ne alacağım, ne kadar olduğu, ne zaman alacağım her şeyim planlıdır. Hafta başında bu hafta içi ne giyeceğimi planlar yazarım. Kitaplarım bile alfabetik sıraya göre dizili. Belli aralıklarla dolapları döker düzenlerim. Bir yazı okurken imla ve anlatım hatalarına katlanamam.

O kadar planlı programlıyım ki hayatımda her şey mükemmel uyumlu!

Geçen gün Sex and The City izliyordum, Big Carrie'nin evine geldi ve bu gece sanırım burada kalacağım dedi. Benim o an düşündüğüm ilk şey, "sabah yüzünü neyle yıkayacak, gece ne giyecek, dişini nasıl fırçalayacak" Ya da bir film izlerken oluyor, karakterler ayakkabılarını çıkarıp kumsala iniyorlar benim düşündüğüm şey "o kumlar asla temizlenmez, o şekilde de ayakkabı giyilmez, ne yapacaklar"

Ben de rahat bir insan olmak istiyorum; fakat biraz rahatlığın sorumsuzluğa kaymasından çok korkuyorum. Ben eşyalarını unutan, kaybeden bir insan değilim, her şeyim kontrol altındadır. Bunlar beni sıkmıyor, ancak düzenimin bozulacak olması korkusu beni rahatsız ediyor. Her şey o kadar mükemmel ki küçük bir hatada gerçekten çok üzülüyorum. Geçen sene bir yüzük kaybetmiştim. İki hafta durmadan onu aradım, değerli bir şey de değildi. Sonra başka bir şeyim daha kaybolmuştu. Kafayı yedim; dayanamıyorum, katlanamıyorum ve kendimi sorumsuz bir insan gibi hissediyorum. Keşke bu kadar sıkmasam kendimi ama benim de yapım bu. Her şey düzenli olsun diye sıkmıyorum aksine bu benim hayatımı kolaylaştırıyor ama bir küçük hata yapınca kendimi çok hırpalıyorum. Böyle olsun istemiyorum, keşke ben de hata konusunda daha esnek bir insan olabilsem.

ahhhhhhhh cnmmmm ben ben bennnnnn oturupp ağlarımmm niye alınan şey yerine konulmamış diyeeee :2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:

sevgili larus, düzenli, planlı programlı olmak süper birşeydir de, ancak yavrucum senin ki biraz fazla değil mi? bence bir doktordan
yardım alsan... hatta almalısın... kötü anlamda söylemiyorum ancak bu kadar kontrollü olman hayatındaki en ufak bir aksaklık da
sende daha büyük problemlere neden olabilir...

demişsin ya kumsalda çıplak ayakla dolaşanlara şaşırıyorum diye, ama hayatında bir kez olsun çıplak ayakla kumlarda yürümeli ve o
kumlu ayaklarla ayakkabılarını giymelisin :16: hem de önünü ardını hiç düşünmeden:34:

Bu sizin hayatı kısıtlı yaşamanıza sebep olmuyor mu?:44:
Evliyseniz eşiniz, çocuklarınızın illaki dağınıklığı oluyordur. Olmayan şeyleri(deprem vs.) bile bukadar sorun etmenize bakılırsa o durumlarda çok gergin olursunuz. Örneğin ben sizin evinizde kaskatı kesilirdim. Bana oturmaya arkadaşlarım geldiğinde mutfakta birlikte hazırlıyoruz bazen. Gittiklerinde mutfağı toplarken bi çok şeyi farklı yerlerde buluyorum. Bunlar benim için önemsiz tabi. :26:
Yanlış anlamanızı istemem misafir ağırlamanızla ilgili değil cümlelerim. Sizi bu kadar düzenli bildikleri için hareketleri hep daha temkinli olucaktır. Kendi adıma söyleyeyim 2 kez düşündüğüm şeyleri yaparken içimde huzursuzluk olur.
Sürekli evham içindesiniz. Öncelikle bunu halletmelisiniz.
Olursa çaresine bakarız diyin sonuçta sorumsuz değilsiniz ki. Hem bi deprem olsa siz ne yapabilirsiniz ki bu duruma? En fazla deprem çantası olur. Elden gelen bişey yok.
Hayatın tadını çıkarın. Ufak şeylere değer vermemekle başlayın. Eminim çok sıkıntılı bi durumdur sizin için.
:50:
Ben yorumları izlemekle yetineceğim sanırım. :31:

Depreme değilde düzeninizin bozulduğunamı üzüleceksiniz.Ya öye bir durumda düzen nasıl sağlanırki.

Cocuklugunuzdan berimi bu böyleydi? Yoksa sonradanmi gelisti?
Simdiye kadar kimden yardim aldiniz?
Bence bunun altinda bir psikolojik problem yatiyor, aslinda düzenli ve tertipli insanlara bayilirim, bendede vardir öyle sizin gibi huylar ama sinirimi bilirim.
Sizde artik kontrollü yasamaniz kontrolden cikmis vaziyette. Hem kendinize hemde cevrenize zarar vermeeye baslamissiniz gibi.
Bence illaki bir psikologa bunlari paylasmalisiniz.
Cünkü yoksa bu böyle devam ederse hayatin tadini cikaramazsinizki, akliniz hep düzen, temizlik vs ile gececek.

şimdi bekarsın,istediğin gibi hareket edersin ama evlenip çocuk sahibi olduğunda devam ettiremezsin.çok sıkıntı yaşarsın.şimdiden çaresine bakmalısın:34:

Başlığa bakınca "Ne güzel!" dedim. Konuyu okuyunca "Eyvah!" Hayat bu kadar kontrollü yaşanınca eğlenceli olmuyor. Bir odayı toplamak, düzenlemek çok güzel, ama onu dağıtmak da! Kıyafetlerinin o şekilde kayıt altında olması sana ne kazandırıyor? Bence yavaş yavaş azaltmalısın bu kadar kontrolü. Çünkü hayatına biri girer (bekar olduğunu varsayıyorum) aynı evde yaşadığında bu düzeni sağlayamaz o kişiyi sıkarsın.
Çantasında dikiş seti taşıyan da bir seni duydum. :)

(Yazım kurallarına dikkat etmeye çalıştım.) :))

Arkadaşım sen hayat için değilde resmen düzen için yaşıyorsun.

Tamam düzeni ben de severim, ama bu kadar da değil.

Fazla düzen, fazla takıntı hayatını nasıl alt üst etmiyor. Nasıl memnunsun bu durumdan valla anlam veremedim. Bir hafta boyunca ne giyeceğini insan gün gün daha hafta başlamadan yazarmı yav. İzlediği filmde bile evham yaparmı yüzünü neyle yıkayacak diye.

Yardım, destek almanız şart.

Arkadaslar yorumlarınız icin teşekkür ederim :) evet biraz hastalıklı bir görüntü çizdim sanırım. İleride evlenince falan nasıl olacak ben de bilmiyorum, mesela şimdi gündelikci geliyor basında beklemek zorundayim odamda bir seylerin yeri değişecek bozulacak diye. Ben kucuklugumden beri boyleydim ama universiteye baslayinca o kadar cok kitap defter kagit oldu ki her sey karisinca ben de boyle yavastan kafayi yedim. Off bilmiyorum yani sıkıntılı bir durum. Önerilerinizi dikkate alacagim :)
Ayrıca yazım kurallarına dikkat eden arkadasa da teşekkür ederim :D

Arkadaslar yorumlarınız icin teşekkür ederim :) evet biraz hastalıklı bir görüntü çizdim sanırım. İleride evlenince falan nasıl olacak ben de bilmiyorum, mesela şimdi gündelikci geliyor basında beklemek zorundayim odamda bir seylerin yeri değişecek bozulacak diye. Ben kucuklugumden beri boyleydim ama universiteye baslayinca o kadar cok kitap defter kagit oldu ki her sey karisinca ben de boyle yavastan kafayi yedim. Off bilmiyorum yani sıkıntılı bir durum. Önerilerinizi dikkate alacagim :)
Ayrıca yazım kurallarına dikkat eden arkadasa da teşekkür ederim :D

Ay çok hoş yaaa:27:

Ben de yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Her şeyin aşırısı zarardır. Bu kadar ciddiye almayın hayatı. Gözlerinizi kapattıktan sonra 1 metrelik çukura gideceğinizi düşünün ve şu an gösterdiğiniz aşırı hassasiyetin boşuna olduğunu kavramaya çalışın. Hayattan keyif almaya çalışın.

Almanlarda yok boyle duzen disiplin:) Sen beni gorsen vallahi kafayi yersin kesin :) senin aksine oyle daginigim ki... bi cekmecem var kocaman bir Sey elime ne gecerse ufak tefek oraya doldururum :)
Herseyi ucu ucuna yetistiririm nerdeyse..Odam bomba patlamis gibi:) Ama o daginiklikta bir duzenim var benim.. Herseyimi bulurum , sasar kalirlar...
biraz rahat birak beynini,psikolojin bozulmus...

Back
X