• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla saf olmak

pamukseker189

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2025
11
5
1
18
Kızlar merhaba birçok konudan bahsedeceğim bu yüzden
Dalga geçmeyin lütfen ben bu sene yks girecegim
Bu saflık ile şehir dışına çıkmak istiyorum
Herkes yanlış anlar diye kimsenin kalperini kırmak istemiyorum
Kim ne derse desin pek umrumda olmuyor
Ama biri yanında ağlayınca dayanamıyorum
Bir şey yapmadan bin kere düşünmem gerekiyor
Yalan söyleyemiyorum
Bugün yaşadığım olayı anlatacağım mesela kurs çıkışı bir dilenci al şeker dedi
Ben bir şey diyemedim alırken
Adam yanlış anlar diye aldım birde aklımdan bin tane şey geçiyor
Baktım sonra senin baban kim sen nerelisin korkma bak şekeri falan ye deyince korktum
Zaten yolda yere atıp bastım eve gelince anneme şöyledim baya bir azarladı sen neden dinlenciden şeker aliyorsun gibi kızmaya başladı
Şuana kadar bir dilenci kapımızı çaldığında inanın 5 katan aşağı inip verirdik camdan atmazdik
ben çok düşünüyorum ne yapacağımı da şaşırıyorum böyle olaylar olduğunda
Durmadan bu yüzden rezil oluyorum
Bir çok insan benimle kısa süre salaklıgımı anlıyor
Aile de de cok kullanılıyorum kitabın başına oturunca bir şey dediklerinde kalkıp yapıyorum çoğu şeye hayır diyemiyorum
Bir şey istiyorlar ben 10 şey yapıyorum
Durmadan başıma bir şey gelir mi diye de çok korkuyorum
Bu salaklıgım yüzünden şehir dışında okuma niyetimi bugün sonlandırdım
O kadar üzülüyorum ki anlatamam bu konuda...
Öyle anlatmak istediğim size varmı tavsiyeleriniz

Ya zaten memleketinden şehir şehir dışına giden hiç kimse ilk gittiği günden cin gibi olmuyor.
Orada yaşaya yaşaya tecrübe ediniyorsunuz.
Belki Ailenizin yanında olmak da gelişmenizi engelliyordur. Ya da çevrenizdekiler size saf olduğunuzu çok hissettirip ima yapıyorlardır.

Bunu değiştirmek için şehir dışından vazgeçmeniz değil aksine daha kararlı olmanız lazım.
Ama tabii ki de dilenciden şeker almayın yahu :dondurma:böyle temel şeyler konusunda birilerine danışarak hareket ederseniz daha güvenli olur

Ya zaten memleketinden şehir şehir dışına giden hiç kimse ilk gittiği günden cin gibi olmuyor.
Orada yaşaya yaşaya tecrübe ediniyorsunuz.
Belki Ailenizin yanında olmak da gelişmenizi engelliyordur. Ya da çevrenizdekiler size saf olduğunuzu çok hissettirip ima yapıyorlardır.

Bunu değiştirmek için şehir dışından vazgeçmeniz değil aksine daha kararlı olmanız lazım.
Ama tabii ki de dilenciden şeker almayın yahu :dondurma:böyle temel şeyler konusunda birilerine danışarak hareket ederseniz daha güvenli olur
Ya alıp yemek için almamıştım 😅 adam fakir ve yanlış anlar mı diye düşünüp almıştım
19 yaşımdayım konu da o ya bu yaşta bile aileye danışarak her şeyi sormak.

Ya alıp yemek için almamıştım 😅 adam fakir ve yanlış anlar mı diye düşünüp almıştım
Anlıyorum evet naifsiniz ama dilenci dediğiniz sizin muhtemelen beş katınız paraya sahip😅 onların işi de manipüle etmek zaten.
Asla bir şey almam vermem de.
Aile değilse yakın olduğunuz tanıdık birine güvendiğiniz, bir arkadaş falan sorun.sizi yargılamayan biri olur

Neyi yanlış anlayacak? Ne anlarsa anlasın elin adamı sanane?
Öyle kapılara gelenlerle, önünüzü kesenlerle muhatap olmayın.

Neyi yanlış anlayacak? Ne anlarsa anlasın elin adamı sanane?
Öyle kapılara gelenlerle, önünüzü kesenlerle muhatap olmayın.
Evet bende öyle düşünüyorum ama böyle durumlar ile karsilatigım da ne yapacağımı şaşırıyorum
İkilemelerde kalıyorum çokça
Ama haklısın

cok korunakli bir cocukluk ve genclik gecirdikten sonra gercek hayatin ogeleriyle karsilasinca afallamaktan korkmaniz cok normal. ben sizi bu konuda cesaretlendiremem ama belki birlikte farkli bir acidan bakabiliriz. hayat coooook guzel, insanlarla tanismak cok heyecan verici, arkadas edinmek, birini sevmek bunlarin hepsini kendiniz tek basiniza yapacaksiniz ve bu aksine size mutluluk vermeli. hep negatifi dusunursek hicbirimiz evden cikamayiz. hayati yasamaktan korkmayin, tabii ki dunya hep toz pembe degil, ama guzelligi de bu galiba. kafanizin icinde hapishane yaratmayin kendinize. zor bir karar farkindayim, ama bence yavas yavas kendi yolunuzu cizme aniniz geliyor. ve de ayrica, kim ne derse desin, iyi biri olmak kotu bir sey degil, saf olun demiyorum tabii ki. maalesef su zamanda insanlar o kadar kotuler ki sanki hata sizde gibi gorunyor, ama degil.

cok korunakli bir cocukluk ve genclik gecirdikten sonra gercek hayatin ogeleriyle karsilasinca afallamaktan korkmaniz cok normal. ben sizi bu konuda cesaretlendiremem ama belki birlikte farkli bir acidan bakabiliriz. hayat coooook guzel, insanlarla tanismak cok heyecan verici, arkadas edinmek, birini sevmek bunlarin hepsini kendiniz tek basiniza yapacaksiniz ve bu aksine size mutluluk vermeli. hep negatifi dusunursek hicbirimiz evden cikamayiz. hayati yasamaktan korkmayin, tabii ki dunya hep toz pembe degil, ama guzelligi de bu galiba. kafanizin icinde hapishane yaratmayin kendinize. zor bir karar farkindayim, ama bence yavas yavas kendi yolunuzu cizme aniniz geliyor. ve de ayrica, kim ne derse desin, iyi biri olmak kotu bir sey degil, saf olun demiyorum tabii ki. maalesef su zamanda insanlar o kadar kotuler ki sanki hata sizde gibi gorunyor, ama degil.
Evet maalesef açıkçası annem ve babam yıllarca bizi dışarıya çıkartmadı arkadaşlar edinmedik şuana kadar 18 yaşındayım hiç arkadaslarim ile buluşmadım yada kafelere bile bir kere oturmadik 18 yaşında olmama rağmen babam neden Snapchat uygulaması var diye telefonumda var diye kızıyordu
Şuan inanın bir otobus vb araçlara binip ne diyeceğimi bile bilmiyorum komik ama
Şuan mesela düşünüyorum bu kadar hiçbir şeyi bilmeden nasıl şehir dışına çıkabilirim diye çok düşünüyorum
Eminim dışarıya cikamamam ile ilgisi yoktur saflığın bunun farkındayım mesela
Ablam var oda çok baskı gördü şuan şehir dışında okuyor o çok korkusuz ve kendinden emin herşeyi bilir

Aşırı kontrolcü ebeveynlerle büyüdüm bende sadeve onların istediği,onayladığı kişilerle onların istediği,onayladığı yerlerde onların belirlediği kadar görüşebilirdim. Yıllardır tek yaşarım her şeyi kendim öğrendim çok büyük hatalar da yaptım fakat çok özgüvenliydim insan böyle böyle öğreniyor. İlk günden çok uyanık olmamanız da normal her şey zamanla

Aşırı kontrolcü ebeveynlerle büyüdüm bende sadeve onların istediği,onayladığı kişilerle onların istediği,onayladığı yerlerde onların belirlediği kadar görüşebilirdim. Yıllardır tek yaşarım her şeyi kendim öğrendim çok büyük hatalar da yaptım fakat çok özgüvenliydim insan böyle böyle öğreniyor. İlk günden çok uyanık olmamanız da normal her şey zamanla
Haklısınız zamanla olacak herşey
Ben yıllarca evdeydim lise bile açıktan okuyorum
Ne kadar anlaşamazsam da ablam beni inancımı yükseltiyor onun gibi olmak istiyorum
İnşallah bu sene bende okurum üniversiteye giderim
Ne hayırlı ise o olsun
Teşekkürler 💮

Evet maalesef açıkçası annem ve babam yıllarca bizi dışarıya çıkartmadı arkadaşlar edinmedik şuana kadar 18 yaşındayım hiç arkadaslarim ile buluşmadım yada kafelere bile bir kere oturmadik 18 yaşında olmama rağmen babam neden Snapchat uygulaması var diye telefonumda var diye kızıyordu
Şuan inanın bir otobus vb araçlara binip ne diyeceğimi bile bilmiyorum komik ama
Şuan mesela düşünüyorum bu kadar hiçbir şeyi bilmeden nasıl şehir dışına çıkabilirim diye çok düşünüyorum
Eminim dışarıya cikamamam ile ilgisi yoktur saflığın bunun farkındayım mesela
Ablam var oda çok baskı gördü şuan şehir dışında okuyor o çok korkusuz ve kendinden emin herşeyi bilir
Bulunduğunuz Şehirde Üniversite varsa orayı yazarsınız.
Artık Şehirdışında okumak aman aman bir bölüm değilse maddi manevi çok yorucu

Memleketinizde de olsanız başka Şehirde de olsanız çok dikkatli olmalısınız. Başkalarının üzülüp üzülmemesine bakarsanız başınıza bir sürü şey gelir.

Bulunduğunuz Şehirde Üniversite varsa orayı yazarsınız.
Artık Şehirdışında okumak aman aman bir bölüm değilse maddi manevi çok yorucu

Memleketinizde de olsanız başka Şehirde de olsanız çok dikkatli olmalısınız. Başkalarının üzülüp üzülmemesine bakarsanız başınıza bir sürü şey gelir.
Ailemi çok seviyorum ama maalesef aşırı derecede baskıcı kütüphaneye bile gidemiyorum babam aşırı derecede kalbi kara aklına direkt kötü şeyler geliyor
Ben öğünde okudum lise 2 kadar o zamanda hiç unutmam babam googl geçmişime kadar bakardı çektiğimiz fotoğraf vb
Diyorum ya sohbet vb hiçbir şey yok Snapchat kullandığım için bir çok kez kızdı
Eğer üniversiteye gidersem kendi şehrinde okurusam babam zaten direkt diyor
Cuma , cumartesi, pazar eve geleceksin bulunduğumuz şehirde okursam servis tutarım sana gidip gidip gelirsin
Ki zaten eminim üniversiteye başlarsam
Telefon kontrolleri de olur baskı çok olur zaten
Ablam şehir dışında okuyacak diye birçok hakaret söyledi ki aklınız durur bir çok ağza alınmayacak hakaretler söylediler
Ben bile geceleri uyuyamıyordum
Annem iyi tarafından bakıyor biliyorum
Ama babam çok büyük bir sorun
Şuan olduğundan büyük bir baskı var zaten üniversiteye gittiğimde düşünemiyorum bile
Bana göre mesafeler ne kadar artarsa o kadar saygı da artıyor..

Kızlar merhaba birçok konudan bahsedeceğim bu yüzden
Dalga geçmeyin lütfen ben bu sene yks girecegim
Bu saflık ile şehir dışına çıkmak istiyorum
Herkes yanlış anlar diye kimsenin kalperini kırmak istemiyorum
Kim ne derse desin pek umrumda olmuyor
Ama biri yanında ağlayınca dayanamıyorum
Bir şey yapmadan bin kere düşünmem gerekiyor
Yalan söyleyemiyorum
Bugün yaşadığım olayı anlatacağım mesela kurs çıkışı bir dilenci al şeker dedi
Ben bir şey diyemedim alırken
Adam yanlış anlar diye aldım birde aklımdan bin tane şey geçiyor
Baktım sonra senin baban kim sen nerelisin korkma bak şekeri falan ye deyince korktum
Zaten yolda yere atıp bastım eve gelince anneme şöyledim baya bir azarladı sen neden dinlenciden şeker aliyorsun gibi kızmaya başladı
Şuana kadar bir dilenci kapımızı çaldığında inanın 5 katan aşağı inip verirdik camdan atmazdik
ben çok düşünüyorum ne yapacağımı da şaşırıyorum böyle olaylar olduğunda
Durmadan bu yüzden rezil oluyorum
Bir çok insan benimle kısa süre salaklıgımı anlıyor
Aile de de cok kullanılıyorum kitabın başına oturunca bir şey dediklerinde kalkıp yapıyorum çoğu şeye hayır diyemiyorum
Bir şey istiyorlar ben 10 şey yapıyorum
Durmadan başıma bir şey gelir mi diye de çok korkuyorum
Bu salaklıgım yüzünden şehir dışında okuma niyetimi bugün sonlandırdım
O kadar üzülüyorum ki anlatamam bu konuda...
Öyle anlatmak istediğim size varmı tavsiyeleriniz
Neyse ki farkındasınız, hala umut var demektir.

Biri bana şeker verse bende alırım ama yemem çokta abartılacak bişey değil bence.baska şeyleriniz varsa bilmiyorum bu anlattığınizi çoğu kişi yapar sonrada yere atar.

Back
X