- 6 Kasım 2025
- 11
- 5
- 1
- 18
- Konu Sahibi pamukseker189
-
Ya alıp yemek için almamıştımYa zaten memleketinden şehir şehir dışına giden hiç kimse ilk gittiği günden cin gibi olmuyor.
Orada yaşaya yaşaya tecrübe ediniyorsunuz.
Belki Ailenizin yanında olmak da gelişmenizi engelliyordur. Ya da çevrenizdekiler size saf olduğunuzu çok hissettirip ima yapıyorlardır.
Bunu değiştirmek için şehir dışından vazgeçmeniz değil aksine daha kararlı olmanız lazım.
Ama tabii ki de dilenciden şeker almayın yahuböyle temel şeyler konusunda birilerine danışarak hareket ederseniz daha güvenli olur
Anlıyorum evet naifsiniz ama dilenci dediğiniz sizin muhtemelen beş katınız paraya sahipYa alıp yemek için almamıştımadam fakir ve yanlış anlar mı diye düşünüp almıştım
19 yaşımdayım konu da o ya bu yaşta bile aileye danışarak her şeyi sormak.
Neyi yanlış anlayacak? Ne anlarsa anlasın elin adamı sanane?Ya alıp yemek için almamıştımadam fakir ve yanlış anlar mı diye düşünüp almıştım
19 yaşımdayım konu da o ya bu yaşta bile aileye danışarak her şeyi sormak.
Evet bende öyle düşünüyorum ama böyle durumlar ile karsilatigım da ne yapacağımı şaşırıyorumNeyi yanlış anlayacak? Ne anlarsa anlasın elin adamı sanane?
Öyle kapılara gelenlerle, önünüzü kesenlerle muhatap olmayın.
Evet maalesef açıkçası annem ve babam yıllarca bizi dışarıya çıkartmadı arkadaşlar edinmedik şuana kadar 18 yaşındayım hiç arkadaslarim ile buluşmadım yada kafelere bile bir kere oturmadik 18 yaşında olmama rağmen babam neden Snapchat uygulaması var diye telefonumda var diye kızıyorducok korunakli bir cocukluk ve genclik gecirdikten sonra gercek hayatin ogeleriyle karsilasinca afallamaktan korkmaniz cok normal. ben sizi bu konuda cesaretlendiremem ama belki birlikte farkli bir acidan bakabiliriz. hayat coooook guzel, insanlarla tanismak cok heyecan verici, arkadas edinmek, birini sevmek bunlarin hepsini kendiniz tek basiniza yapacaksiniz ve bu aksine size mutluluk vermeli. hep negatifi dusunursek hicbirimiz evden cikamayiz. hayati yasamaktan korkmayin, tabii ki dunya hep toz pembe degil, ama guzelligi de bu galiba. kafanizin icinde hapishane yaratmayin kendinize. zor bir karar farkindayim, ama bence yavas yavas kendi yolunuzu cizme aniniz geliyor. ve de ayrica, kim ne derse desin, iyi biri olmak kotu bir sey degil, saf olun demiyorum tabii ki. maalesef su zamanda insanlar o kadar kotuler ki sanki hata sizde gibi gorunyor, ama degil.
Evet var çokça zaten istediğim üni Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden bu yüzden istiyordumKusura bakma bebis ben anan baban olsam seni sehir disina yollamam. Bulundugun yerde üni var mi?
Haklısınız zamanla olacak herşeyAşırı kontrolcü ebeveynlerle büyüdüm bende sadeve onların istediği,onayladığı kişilerle onların istediği,onayladığı yerlerde onların belirlediği kadar görüşebilirdim. Yıllardır tek yaşarım her şeyi kendim öğrendim çok büyük hatalar da yaptım fakat çok özgüvenliydim insan böyle böyle öğreniyor. İlk günden çok uyanık olmamanız da normal her şey zamanla
Bulunduğunuz Şehirde Üniversite varsa orayı yazarsınız.Evet maalesef açıkçası annem ve babam yıllarca bizi dışarıya çıkartmadı arkadaşlar edinmedik şuana kadar 18 yaşındayım hiç arkadaslarim ile buluşmadım yada kafelere bile bir kere oturmadik 18 yaşında olmama rağmen babam neden Snapchat uygulaması var diye telefonumda var diye kızıyordu
Şuan inanın bir otobus vb araçlara binip ne diyeceğimi bile bilmiyorum komik ama
Şuan mesela düşünüyorum bu kadar hiçbir şeyi bilmeden nasıl şehir dışına çıkabilirim diye çok düşünüyorum
Eminim dışarıya cikamamam ile ilgisi yoktur saflığın bunun farkındayım mesela
Ablam var oda çok baskı gördü şuan şehir dışında okuyor o çok korkusuz ve kendinden emin herşeyi bilir
Ailemi çok seviyorum ama maalesef aşırı derecede baskıcı kütüphaneye bile gidemiyorum babam aşırı derecede kalbi kara aklına direkt kötü şeyler geliyorBulunduğunuz Şehirde Üniversite varsa orayı yazarsınız.
Artık Şehirdışında okumak aman aman bir bölüm değilse maddi manevi çok yorucu
Memleketinizde de olsanız başka Şehirde de olsanız çok dikkatli olmalısınız. Başkalarının üzülüp üzülmemesine bakarsanız başınıza bir sürü şey gelir.
Neyse ki farkındasınız, hala umut var demektir.Kızlar merhaba birçok konudan bahsedeceğim bu yüzden
Dalga geçmeyin lütfen ben bu sene yks girecegim
Bu saflık ile şehir dışına çıkmak istiyorum
Herkes yanlış anlar diye kimsenin kalperini kırmak istemiyorum
Kim ne derse desin pek umrumda olmuyor
Ama biri yanında ağlayınca dayanamıyorum
Bir şey yapmadan bin kere düşünmem gerekiyor
Yalan söyleyemiyorum
Bugün yaşadığım olayı anlatacağım mesela kurs çıkışı bir dilenci al şeker dedi
Ben bir şey diyemedim alırken
Adam yanlış anlar diye aldım birde aklımdan bin tane şey geçiyor
Baktım sonra senin baban kim sen nerelisin korkma bak şekeri falan ye deyince korktum
Zaten yolda yere atıp bastım eve gelince anneme şöyledim baya bir azarladı sen neden dinlenciden şeker aliyorsun gibi kızmaya başladı
Şuana kadar bir dilenci kapımızı çaldığında inanın 5 katan aşağı inip verirdik camdan atmazdik
ben çok düşünüyorum ne yapacağımı da şaşırıyorum böyle olaylar olduğunda
Durmadan bu yüzden rezil oluyorum
Bir çok insan benimle kısa süre salaklıgımı anlıyor
Aile de de cok kullanılıyorum kitabın başına oturunca bir şey dediklerinde kalkıp yapıyorum çoğu şeye hayır diyemiyorum
Bir şey istiyorlar ben 10 şey yapıyorum
Durmadan başıma bir şey gelir mi diye de çok korkuyorum
Bu salaklıgım yüzünden şehir dışında okuma niyetimi bugün sonlandırdım
O kadar üzülüyorum ki anlatamam bu konuda...
Öyle anlatmak istediğim size varmı tavsiyeleriniz
Ya ssjsjshsNeyse ki farkındasınız, hala umut var demektir.
Yazdıklarımdan başka bir şey yokBiri bana şeker verse bende alırım ama yemem çokta abartılacak bişey değil bence.baska şeyleriniz varsa bilmiyorum bu anlattığınizi çoğu kişi yapar sonrada yere atar.
Şekeri ya da her neyse o şeyi yiyeceğinizden değil belki ama olsun görme-duyma sadece yürü geçEvet bende öyle düşünüyorum ama böyle durumlar ile karsilatigım da ne yapacağımı şaşırıyorum
İkilemelerde kalıyorum çokça
Ama haklısın
Evet bir söz söz var acıma acıyacak hale düşersin diyeŞekeri ya da her neyse o şeyi yiyeceğinizden değil belki ama olsun görme-duyma sadece yürü geç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?