Fazlasıyla otokontrollü olmak.

Seraa0606

Güzeldim ben o yazlar kadar zamanında...
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
4.919
6.182
158
Merhaba hanımlar,
Ben düşünüp, taşınmadan plansız hiçbir iş yapamıyorum.
1,5 yıllık evliyim maddi bi sıkıntımız yok çocuk fikrini bile benimseyemiyorum. Ona yetebilir miyim daha iyi imkanlar sağlamılıyım düşüncesiyle erteliyorum.
Kafamda sürekli planlar, projeler...
Eşimin işlerini bile en ufak ayrıntısına kadar takip ederim. Hayatta hep fazla detaycıyımdır.
Evlenmeden önce başka taliplerimde vardı birinden hoşlanmama rağmen eşim daha mantıklı geldiği için onu seçtim. Her konuda mantığım devreye girer. Otokontrolümü hiçbir zaman devre dışı bırakıyorum.
Bu huyumun bi zararını gördüm diyemem fakat beynim haddinden fazla dolu oluyor.
Aranızda bu durumu yaşayan var mı?

Yorucu olsa gerek. Ben de tam tersiyim...

Eşinizin işlerini niye takip ediyorsunuz mesela? Bu kadar plan program yaparken, eğlenmeye, hayattan zevk almaya vakit kalıyor mu?
Şehir dışı, yurt dışı seyahatlere gidiyoruz, dışarıdada vakit geçiririz çok monoton değil hayatımız.
Eşimin işlerini merak ediyorum bi yere borcumuz var mı? Ters giden bir durum var mı? Bilmem gerekiyor.

Şehir dışı, yurt dışı seyahatlere gidiyoruz, dışarıdada vakit geçiririz çok monoton değil hayatımız.
Eşimin işlerini merak ediyorum bi yere borcumuz var mı? Ters giden bir durum var mı? Bilmem gerekiyor.
Onu kastetmedim, sürekli planlar yapıyor bu kadar detay düşünüyorsanız, kafanız rahat olmaz. İstediğiniz yere gidin o sorular, acabalar sizinle gelecek çünkü, insan anı yaşayamaz.

Ters giden bir durum varsa mesela, zaten eninde sonunda öğreneceksiniz, önceden stresini yapmak niye?

Ben de hep sorun erteleyen bir insanım...anlık kararlar alırım, diğer uç. Benimki de iyi değil, ama sizinki daha zor gibi.

Fazla düşünüyorum ama akışına bıraksam hiç rahat olamam heralde.
Ben de aynen anlattığınız gibiyim. Temelde insanlara karşı güvensizliğim olduğunu düşünüyorum.ya da kırılmaktan, borçtan, zorlanmaktan çok korktuğum için. Keşke anı yaşayan rahat biri olsaydım...o zaman da kendimizi başkasının kontrolünü bırakmak gerekir çevremde bu potansiyelde biri yok

Yani hiç durumu yokken çocuk yapan, borç üstüne borç ekleyip umursamayan insanlar nasıl yaşıyor onu merak ediyorum.
Onu bende merak ediyorum.
Sizin kadar olmasa da bende otokontrolü elden bırakmam
Bir adım sonrasını düşünmek iyidir.
Bilhassa kızım için
Yoksa diğer zamanlar olmuşla ölmüşe çare yok modundayım :KK48:

Bu alışkanlığı yavaş yavaş bırakmanız çok iyi olur bence, hele çoluk çocuğa karışınca en küçük ayrıntı insanın kafasını yoruyor zaten birde gereksiz konuları takarsanız çok zor olur.
maddi duruma eğer bir etkin olmuyorsa hiç kafa yorma derim, eşin ilgilensin sen keyfini sür bence.

İyi ama bunu zaten tüm normal eşler yapıyordur ki.
Merak değil bu paylaşımdır.
Kocamın borcunu bilmiyorsam ben neciyim ki?

Ben de aynen anlattığınız gibiyim. Temelde insanlara karşı güvensizliğim olduğunu düşünüyorum.ya da kırılmaktan, borçtan, zorlanmaktan çok korktuğum için. Keşke anı yaşayan rahat biri olsaydım...o zaman da kendimizi başkasının kontrolünü bırakmak gerekir çevremde bu potansiyelde biri yok
Çevremde çok umursamaz kadınlarda var bakıyorum ben hiç öyle olamam diyorum. Güvendiğim insan sayısı çok az zaten. Güçsüz, çaresiz bi duruma düşmek istemiyorum o nedenle her adımımı planlı atmam gerek diye düşünüyorum sanırım.

Borcu olsa rahatsız olurum mesela. İçimi bi huzursuzluk kaplar kendimde kimseye borçlu olmak istemem.
Eşinin parayı nereye harcadığını bilmeyen, borçlarını hiç merak etmeyen çok kadında var. Nasıl içleri rahat oluyor bilemiyorum.

Merhaba hanımlar,
Ben düşünüp, taşınmadan plansız hiçbir iş yapamıyorum.
1,5 yıllık evliyim maddi bi sıkıntımız yok çocuk fikrini bile benimseyemiyorum. Ona yetebilir miyim daha iyi imkanlar sağlamılıyım düşüncesiyle erteliyorum.
Kafamda sürekli planlar, projeler...
Eşimin işlerini bile en ufak ayrıntısına kadar takip ederim. Hayatta hep fazla detaycıyımdır.
Evlenmeden önce başka taliplerimde vardı birinden hoşlanmama rağmen eşim daha mantıklı geldiği için onu seçtim. Her konuda mantığım devreye girer. Otokontrolümü hiçbir zaman devre dışı bırakıyorum.
Bu huyumun bi zararını gördüm diyemem fakat beynim haddinden fazla dolu oluyor.
Aranızda bu durumu yaşayan var mı?
ben varım
malesef bu yönümü sevmiyorum
değişmeye çalışıyorum çünkü benş çok yoruyor

Bu alışkanlığı yavaş yavaş bırakmanız çok iyi olur bence, hele çoluk çocuğa karışınca en küçük ayrıntı insanın kafasını yoruyor zaten birde gereksiz konuları takarsanız çok zor olur.
maddi duruma eğer bir etkin olmuyorsa hiç kafa yorma derim, eşin ilgilensin sen keyfini sür bence.
Çocuğum olsa ne yaparım bende bilemiyorum. Daha takıntılı bir hal alırım heralde.

Back
X