Fazlasıyla otokontrollü olmak.

Sadece mantıklı diye evlenilmiyor tabi. Anlaşmak, birbirini tamamlamak, saygı, sevgi bunlar çok önemli. Hiçbir zaman körkütük birine aşık olmadım zaten ben. Öyle birşey yaşamak beni korkutur.

Elbette, ama aşık olanlar mantıksız olur gibi bir algı var genelde. Duruma göre, aşk evliliği yapmak mantıklıdır kimi zaman.

Merhaba hanımlar,
Ben düşünüp, taşınmadan plansız hiçbir iş yapamıyorum.
1,5 yıllık evliyim maddi bi sıkıntımız yok çocuk fikrini bile benimseyemiyorum. Ona yetebilir miyim daha iyi imkanlar sağlamılıyım düşüncesiyle erteliyorum.
Kafamda sürekli planlar, projeler...
Eşimin işlerini bile en ufak ayrıntısına kadar takip ederim. Hayatta hep fazla detaycıyımdır.
Evlenmeden önce başka taliplerimde vardı birinden hoşlanmama rağmen eşim daha mantıklı geldiği için onu seçtim. Her konuda mantığım devreye girer. Otokontrolümü hiçbir zaman devre dışı bırakıyorum.
Bu huyumun bi zararını gördüm diyemem fakat beynim haddinden fazla dolu oluyor.
Aranızda bu durumu yaşayan var mı?
aynen bende anlattiginiz gibiyim ama anlattiginizdan biraz az çünkü kafayi yiyecegimi düsünerek korkuyorum bazen saliyorum amaaan bosver diyorum evt bi zararini görmedim ama takıntı ve diger ruhsal hastaliklara dönecek diye hayatin akışına birakiveriyorum kendimi bnce sizde arada boyle yapin

Hiç bir zaman planlı yaşayamadım, istiyorum ama olmuyor..Yarın öğlen vize var ben daha kapak açmadım burda oyalanıyorum uykum da geldi.Sabah ola hayrola kafasındayım.
Eşim kalk bi yere gidiyoruz dese nereye gidiyoruz diye bile sormam,geçen öyle Zonguldak’da buldum kendimi :KK70:(İstanbul’da yaşıyorum)
Hani merak da etmiyorum hiç ..İşini gücünü,aldığını verdiğini..Haber değeri taşıyan bişey olursa zaten söyler.Kafam kaldırmaz mümkün değil :KK64:

Bekarken anacım “gamsız”derdi ..Ama çok da saçma şeylere dertlenebiliyorum, yanlış anlaşılmaktan falan çok korkarım, insan ilişkilerinde detaycı ve kontrollüyüm ama günlük hayatta cık..

Planlı olmak temkinli olmak açısından iyidir ama herşeyde olduğu gibi aşırısı insana zarar. Bir söz vardır çok severim:"Hayat, siz planlar yaparken kaçırdıklarınızdır.." Hem çevrenizdekileri de yormaz mı sizin planlarınıza sürekli ayak uydurmak.. Çok önemli şeylerde plan ve ayrıntıya tamam ama, biraz gündelik hayatın akıcılığına kendinizi bırakmanın da arada tadına varın. Hayat sizin planlarınıza göre ilerlemiyor her zaman..

İnsanı yıpratıyor evet ama faydası zararından daha çoktur diye düşünüyorum.

Faydasi cok evet ama bu sekilde yasamak beni yoruyor artik. Millet alisti nasil olsa dusunecegimi bildikleri icin cevremdeki insanlar cok rahat benimm bilmiyorum sizinde oyle mi. Bende artik kafam bos olsun surekli birseyleri takip edip kontrol etmek istemiyorum. Cocuk yetistirirken bile bu durumumun saglikli olmayacagini dusunuyorum cocugun psikolojisine ozguvenine de yansir

aynen bende anlattiginiz gibiyim ama anlattiginizdan biraz az çünkü kafayi yiyecegimi düsünerek korkuyorum bazen saliyorum amaaan bosver diyorum evt bi zararini görmedim ama takıntı ve diger ruhsal hastaliklara dönecek diye hayatin akışına birakiveriyorum kendimi bnce sizde arada boyle yapin
Önümde birkaç hedefim var belki onları tamamladıktan sonra biraz daha az düşünmeye çalışırım.

Ben de oyleyim :KK51:
5 yıllık kalkınma planı yapıyorum desem abartmış olmam.
Bende hep öyleyim 5 yıl sonra bulunduğum durumdan ne kadar ilerlemiş olurum. Şimdi ne yapsam 5 yıl sonra karşılığını alırım. Çocuğum olsa hangi okula gönderirim böyle herşeyi düşünürüm :işsiz:

Hiç bir zaman planlı yaşayamadım, istiyorum ama olmuyor..Yarın öğlen vize var ben daha kapak açmadım burda oyalanıyorum uykum da geldi.Sabah ola hayrola kafasındayım.
Eşim kalk bi yere gidiyoruz dese nereye gidiyoruz diye bile sormam,geçen öyle Zonguldak’da buldum kendimi :KK70:(İstanbul’da yaşıyorum)
Hani merak da etmiyorum hiç ..İşini gücünü,aldığını verdiğini..Haber değeri taşıyan bişey olursa zaten söyler.Kafam kaldırmaz mümkün değil :KK64:

Bekarken anacım “gamsız”derdi ..Ama çok da saçma şeylere dertlenebiliyorum, yanlış anlaşılmaktan falan çok korkarım, insan ilişkilerinde detaycı ve kontrollüyüm ama günlük hayatta cık..
Derslere bende takıntılı değildim son yıl çok dikkatli çalıştım sadece.
Okula bir gün eşofmanla gittiğim olmamıştır ama geceden saçımı yapardım uyanınca hızlıca hazırlanırdım hep özen gösterirdim. Vize, final haftalarında arkadaşlarım nasıl uğraşıyosun bu kadar hazırlanmakla derlerdi. Hızlı ve planlı olmayı seviyorum.

Faydasi cok evet ama bu sekilde yasamak beni yoruyor artik. Millet alisti nasil olsa dusunecegimi bildikleri icin cevremdeki insanlar cok rahat benimm bilmiyorum sizinde oyle mi. Bende artik kafam bos olsun surekli birseyleri takip edip kontrol etmek istemiyorum. Cocuk yetistirirken bile bu durumumun saglikli olmayacagini dusunuyorum cocugun psikolojisine ozguvenine de yansir
Ben başkasının işini yapmam. Bencilimdir birazda önce kendi mutluluğum ben mutlu olursam çevremdeki insanları mutlu edebilirim diye düşünürüm.
Kayınvalidem arar herşeyini en ince ayrıntısına kadar anlatır, annem aynı şekilde bazen dinlemekten fikir vermekten bunaldığım oluyor. Yakın çevremin sorunlarınıda dert ediniyorum kimi zaman.
Eşim işçilerden birinin hayat hikayesini anlatsa ona içim parçalanır, çoluk çocuğuna üzülürüm. Sevdiğim yada samimiyetine inandığım insanlara çok yardımcı olmaya çalışırım.

Back
X