Fazlasıyla otokontrollü olmak.

Onu kastetmedim, sürekli planlar yapıyor bu kadar detay düşünüyorsanız, kafanız rahat olmaz. İstediğiniz yere gidin o sorular, acabalar sizinle gelecek çünkü, insan anı yaşayamaz.

Ters giden bir durum varsa mesela, zaten eninde sonunda öğreneceksiniz, önceden stresini yapmak niye?

Ben de hep sorun erteleyen bir insanım...anlık kararlar alırım, diğer uç. Benimki de iyi değil, ama sizinki daha zor gibi.
Hiç anlık aldığım bi kararı hatırlayamadım. İlla enine boyuna düşünmem gerekiyor.

Hayatı bir günlüğüne akışına bırakmayı deneyin.
O gün birşey olmadığını, kıyametin kopmadığını görünce, bence biraz daha akışına bırakmayı deneyeceksinizdir.

Merhaba hanımlar,
Ben düşünüp, taşınmadan plansız hiçbir iş yapamıyorum.
1,5 yıllık evliyim maddi bi sıkıntımız yok çocuk fikrini bile benimseyemiyorum. Ona yetebilir miyim daha iyi imkanlar sağlamılıyım düşüncesiyle erteliyorum.
Kafamda sürekli planlar, projeler...
Eşimin işlerini bile en ufak ayrıntısına kadar takip ederim. Hayatta hep fazla detaycıyımdır.
Evlenmeden önce başka taliplerimde vardı birinden hoşlanmama rağmen eşim daha mantıklı geldiği için onu seçtim. Her konuda mantığım devreye girer. Otokontrolümü hiçbir zaman devre dışı bırakıyorum.
Bu huyumun bi zararını gördüm diyemem fakat beynim haddinden fazla dolu oluyor.
Aranızda bu durumu yaşayan var mı?

valla bu huylar seni erken yaşlandırır, hele de çocuk konusunda herşey mükemmel olsun diye beklerken, bebek yapma aşamasından sorunlar çıkabilir yaşın kaç bilmiyorum ama
bebek olduktan sonra da bu huylar seni daha gergin yapabilir
yeni bi konuda bir endişelendin iki endişelendin yani üçüncünün anlamı ya da faydası yok o saatten sonra, kendine bu şekilde telkinler verebilirsin

Borcu olsa rahatsız olurum mesela. İçimi bi huzursuzluk kaplar kendimde kimseye borçlu olmak istemem.
Eşinin parayı nereye harcadığını bilmeyen, borçlarını hiç merak etmeyen çok kadında var. Nasıl içleri rahat oluyor bilemiyorum.

Ah cnm zmnla o kadar bu durumu istiyorki insan :)
Bende belli ölçüde herşeye müdehale eden etmeyide seven etmeyince rahat etmeyen bir insandım. her işimi kendim yaptım belkide ondan.
sonra yavaş yavaş bu istek azaldı çünkü zmnım yetmemeye bütün herşeyi düşünmek yormaya başladı.
ama o düşünme durumu öyle üstüme yapışmışki eşim dışarda yemek yiycek olsa bana sorası geliyordu. peynir almaya gitse resim çekip gönderiyodu bumuydu bizim aldığımız diye.
şu an ikinci çocuğa hamileyim ve inan eşimin ne iş yaptığını bilmesemde olur.
kafam artık durmak ve düşünmemek istiyor.
böyle yapmak hem seni yorar hemde çevreni alıştırır yarın sen istemesende mecburen düşünmek zorunda kalırsın.
yavaşça azalt bence kontrolü.

Bence gayet olması gerekeni yapıyorsunuz.Plansız çocuk dogurup allah verir rızkını diyen kadınlara ben de hayretler icinde bakıyorum.Ki sadece maddiyat da degil çocuk hayatın belli bi kısmını çöpe atmak bir nevi tamamen ona konsantre olmak gerekiyor.Ne zaman yetebileceginizi düşünürseniz o zaman anne olun bence mükemmel bi anne olacaksınız.

Tamamen mantık insanı degilimdir ama mantığını kullanan insanların çok daha mutlu oldugunu düşünüyorum.Kontrolsüz olup ah vah etmektense kontrollü yaşamayı tercih ederim.Bakmayın siz anı yaşa mutlu olculara başımıza ne gelirse anlık hatalardan geliyor :) Ayaklar yere sağlam basarak kontrollü yaşamak en iyisi

Anksiyete belirtilerine internetten bı bakın eğer kaygılarıniz bu derece değilse ve hayat kalitenizi dusurmuyorsa problem yok

Diğer türlü nasıl yaşanır hiç bi fikrim yok. Elimde değil düşünmeden edemiyorum.
Ben de çok özeniyorum gamsız insanlara, böyle de zor yaşanıyor ki.
insan herşeye yetişemiyor
bu durum beni sıkıntıya sokuyor yani,
bazen hastalıkk bazen gerginlik olarak patlak veriyor

Hayatı bir günlüğüne akışına bırakmayı deneyin.
O gün birşey olmadığını, kıyametin kopmadığını görünce, bence biraz daha akışına bırakmayı deneyeceksinizdir.
Ailemin yanına gidiyorum, bulunduğum ortamdan uzaklaşıyorum yinede kafamdaki düşünceler değişmiyor.
Plansız, günlük yaşayan bi kaç insanın durumunu görünce ipleri hiç bırakamıyorum.

valla bu huylar seni erken yaşlandırır, hele de çocuk konusunda herşey mükemmel olsun diye beklerken, bebek yapma aşamasından sorunlar çıkabilir yaşın kaç bilmiyorum ama
bebek olduktan sonra da bu huylar seni daha gergin yapabilir
yeni bi konuda bir endişelendin iki endişelendin yani üçüncünün anlamı ya da faydası yok o saatten sonra, kendine bu şekilde telkinler verebilirsin
Herşeyin farkındayım aslında ama çocuğum olduğunda çok mutlu olsun iyiki böyle bir annem var diye düşünsün. Yokluklarla boğuşmasın istiyorum.

Ah cnm zmnla o kadar bu durumu istiyorki insan :)
Bende belli ölçüde herşeye müdehale eden etmeyide seven etmeyince rahat etmeyen bir insandım. her işimi kendim yaptım belkide ondan.
sonra yavaş yavaş bu istek azaldı çünkü zmnım yetmemeye bütün herşeyi düşünmek yormaya başladı.
ama o düşünme durumu öyle üstüme yapışmışki eşim dışarda yemek yiycek olsa bana sorası geliyordu. peynir almaya gitse resim çekip gönderiyodu bumuydu bizim aldığımız diye.
şu an ikinci çocuğa hamileyim ve inan eşimin ne iş yaptığını bilmesemde olur.
kafam artık durmak ve düşünmemek istiyor.
böyle yapmak hem seni yorar hemde çevreni alıştırır yarın sen istemesende mecburen düşünmek zorunda kalırsın.
yavaşça azalt bence kontrolü.
Bende böyleyim eşimde bi markete gitse herşeyi bana sorar. İlk çocuğunuz dünyaya geldiğinde çok kaygılarınız var mıydı peki?

Bence gayet olması gerekeni yapıyorsunuz.Plansız çocuk dogurup allah verir rızkını diyen kadınlara ben de hayretler icinde bakıyorum.Ki sadece maddiyat da degil çocuk hayatın belli bi kısmını çöpe atmak bir nevi tamamen ona konsantre olmak gerekiyor.Ne zaman yetebileceginizi düşünürseniz o zaman anne olun bence mükemmel bi anne olacaksınız.

Tamamen mantık insanı degilimdir ama mantığını kullanan insanların çok daha mutlu oldugunu düşünüyorum.Kontrolsüz olup ah vah etmektense kontrollü yaşamayı tercih ederim.Bakmayın siz anı yaşa mutlu olculara başımıza ne gelirse anlık hatalardan geliyor :) Ayaklar yere sağlam basarak kontrollü yaşamak en iyisi
Bende böyle diyen kadınların güçsüz oldukları için bu tesellimin ardına sığındığını düşünüyorum. Çocuğa iyi imkanlar vermek için karı koca bi çabaları yok Allah verir diye bekliyorlar.
Kontrollü yaşamamın bi zararını görmedim aksine çoğu zaman büyük hatalar yapmama engel olmuştur.
Etrafımda çok pervasız yarını hiç düşünmeyen insanlar var acaba sorun bende mi diyorum bazen.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

Onceden cok kontrolluydum ama bu beni mutsuz ediyordu ve yoruyordu.Su an gunu ve ani yasayarak daha iyi hissediyorum .Fazla dusunmek bana iyi gelmiyor.

Merhaba hanımlar,
Ben düşünüp, taşınmadan plansız hiçbir iş yapamıyorum.
1,5 yıllık evliyim maddi bi sıkıntımız yok çocuk fikrini bile benimseyemiyorum. Ona yetebilir miyim daha iyi imkanlar sağlamılıyım düşüncesiyle erteliyorum.
Kafamda sürekli planlar, projeler...
Eşimin işlerini bile en ufak ayrıntısına kadar takip ederim. Hayatta hep fazla detaycıyımdır.
Evlenmeden önce başka taliplerimde vardı birinden hoşlanmama rağmen eşim daha mantıklı geldiği için onu seçtim. Her konuda mantığım devreye girer. Otokontrolümü hiçbir zaman devre dışı bırakıyorum.
Bu huyumun bi zararını gördüm diyemem fakat beynim haddinden fazla dolu oluyor.
Aranızda bu durumu yaşayan var mı?
Ben varım ben ben ben :(

Malesef bende çok yoruluyorum ve dediğiniz gibi beynim çok dolu oluyor. Bir olayın aklıma gelecek her ihtimalini ve o ihtimaller dahilinde ne yapmam gerektiğini, her daim mantıklı hareket etmeyi kontrolsüz şekilde düşünüyorum. Bazen annem der, sen çok ciddisin bu kadar düşünme boşver der ama elimde değil. Hep bir A B C hatta D planım olsun isterim.şu şöyle olursa böyle olur diye...

Çocuğu ertele ertele 5 sene oldu. Borçları ödeyelim, hadi o oldu işe gireyim, hadi o oldu, eşime nasıl güvenicem güveneyim vs vs... Eşimle zamanında çok tartışmamız oldu ve ayrılmayı düşündüm ancak çocuk olursa bu kadar güçlü olamam diye erteledim. Birde etrafta çok fazla çocuğu olup boşanan görünce... Aksine eşim çok iyi artık, güvenimi kırıcı birşey (kadın vs) zaten olmadı ailesi ile sorunlar vardı, hallettik onları ama işte ama... Hep bir kendimi sağlamda garantide hissetme isteği var... Eşimle ilgili herşeyi bilmeliyim, hesap kitap işlerini ben yaparım zaten.

Konuyu takipteyim

Ben de çok özeniyorum gamsız insanlara, böyle de zor yaşanıyor ki.
insan herşeye yetişemiyor
bu durum beni sıkıntıya sokuyor yani,
bazen hastalıkk bazen gerginlik olarak patlak veriyor
Gamsız olmak istemem. Vicdanım hiç rahat etmez öyle olsam.

Back
X