Neye küstü ben anlamadım. Başka bir şey demediyseniz anneniz sıkıya gelememiş.
Ama şöyle bir şey var ki anne de olsa kimse size bakmak zorunda değil. Kimse siz evlat sahibi olun diye fedakarlık yapmak zorunda da değil. Malesef eşinle sen bunu ayarlamak zorundasın. Yardımcı tutacaksın veya yavaş yavaş işini sen yapacaksın.
Hay senin ağzına sağlık.
Birinin evinde kalamam. Kalamıyorum. Zaten bi yerde kalmama engel bi sağlık durumum da var ama olmasaydi da kalmak istemezdim.
Benim annem de böyledir. Evlerimiz çok yakın. Alt sokakta oturuyor . Ama gelmek istemiyor. Bazen oturmaya geliyor. Hemen koşarak gidiyor. Ve ben de anlıyorum onu. Çünkü ben de onun gibiyim.
Damat evi, gelin evi, enişte evi ya da yenge evi. Ne olursa olsun bana batıyor. Kalamıyorum.
Benim eniştem çok iyidir. Kalbi temizdir yani. Yeğenim oldu. annemle gittik yardim amacıyla zaten onlar gelin demişti. 2 hafta kaldık. Ama yardıma gitmiş olsak bile kötü hissettim.
Ablam diyorki eniştene söyle gelirken şunu getirsin diyor,mesela zeytin olsun,atiyorum..
Ama ben o şeyin bitmis olmasından utanıyorum. Yok yok bu yeter istemeyelim diyorum. Ya da yok yemeyiz zaten almasın diyorum. Sanki ben çok yemişim de benim yüzümden bitmiş gibi. Ya da kaldığım odanın ışığını bile açmaktan cekiniyorum. Mümkün mertebe acmamaya çalışıyorum.
Ha enişteme de yemeye adam lazım. Yeter ki hep birlikte yiyelim içelim. O seve seve en iyisini alır. Otururken haydi künefe yemeye gidelim der. Beni sever zaten sürekli de söyler.. Bunu da biliyorum. Ama kalbimi ikna edemiyorum.
O sebeple kimseyi evime gezmeye gelmesi haricinde çağırmıyorum. Ve mümkün mertebe kimsenin evine kalmak amacıyla gitmemeye çalışıyorum.
Bütün eş dost akraba da benim bu konudaki hassasiyetimi bilir.
O sebeple burda acılan konularda daima anneye hak veriyorum. Kendim yapamayacagim şeyi annemden de isteyemem.
Konu sahibi çok çaresiz. Bunu da anlıyorum. Ama kendimi annesinin yerine koyuyorum. Gebelik ve lohusalık derken en az 4 ay damat ya da gelin evinde kalmak gerçekten bence de imkansız.
Başka bir çözüme odaklanmak gerekiyor.
Ihtiyac sahibi bir üniversite öğrencisi gelse. En azından konu sahibine 1 corba yapsa. Eline 3_5 kurus verilse. Hem bir öğrenci için iyi olur. Hem konu sahibinin işi görülür.
Ben çözüm odaklıyım şikayet ederek hiçbir şey halledilmiyor .
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun. Allah sağlıktan ayırmasın.