Fedakar ? Annem 😔

Bazı anneler böyle ya. Kızının evi olunca geride duruyorlar. Oğullarının evi onların gibi davranıyorlar işte..

Sonuçta doğum yapıp da kal diye diretmemişsin sıksaydı dişini 2-3 hafta..

Yapacak bir şey yok. Eşin sabahtan yanına her şeyi koysun.
Ben de 10 gün yatmıştım kanama yüzünden. Bilirim o mahsunluğu..
Allah’ım kimseye muhtaç etmesin o dua ediyormuş bana inşallah dualarıyla yanımda olsun artık napayım canımız sağolsun

Durumuna çok üzüldüm. Böyle annelerle ilgili konulara dayanamıyorum hem annem olmadığı hem de çocuğum olmadığı için😖
Bakıma ihtiyacınız var bence de gerekirse maddi durumu zorlayıp yarım gün gelecek yemek ve temizlikte ilgilenecek birini tutmanız lazım başka bir çözüm yolu göremedim. 😥

Ben hala annemi kırdığım için üzülüyordum sanırım benim için üzülmeyen annem için üzülmeme gerek yokmuş
Işte senin için üzülmeyen annen için üzülüyorsun. Benim de tüp bebekle oldu ve kanamam oldu dün, yatıyorum annem varken babama bana anneme eşim yemek yapıyor.Annem oruçlu butun gun yatip o da hizmet bekliyor. Ben kendimi yalniz sanırdım herkesin annesi gelir dolaba mantı sarma doldurur gider benimki sanki çocuk olan o gibi misafir gibi gelir gider. Boşver gelmesin kayınvaliden gelse o daha iyi bakar herhalde yani.

Gönülsüz geleceğine hiç gelmesin daha iyi. Kayınvalideniz varsa ondan rica edebilirsiniz belki ya da başka bir akrabadan.
Kayın validemiz Memlekette ve Aramız yok maalesef gelip kalacak şuan kimsemiz yok okul zamanı herkes kendi Derdinde biz eşimle baş başa atlatılasın artık bu durumu inşaşlah sağlıkla bebeğimizde olsun da başka bişey istemem🤲🏼

Işte senin için üzülmeyen annen için üzülüyorsun. Benim de tüp bebekle oldu ve kanamam oldu dün, yatıyorum annem varken babama bana anneme eşim yemek yapıyor.Annem oruçlu butun gun yatip o da hizmet bekliyor. Ben kendimi yalniz sanırdım herkesin annesi gelir dolaba mantı sarma doldurur gider benimki sanki çocuk olan o gibi misafir gibi gelir gider. Boşver gelmesin kayınvaliden gelse o daha iyi bakar herhalde yani.
Seninkinde ayrı bir durum allah yardımcın olsun seninde eşininde bence. Gitsin annen madem evde yatsın babanda ona yemek yapsın bu arada kayın validemde aramız yok kendisi annemden beter 🤗

eşiniz yıllık izin felan kullanamaz mı?

ya da genç bir tanıdığınız yok mu gelse yardıma siz de maddi karşılığını verseniz.

insanlar yaş aldıkça tahammulleri de azalıyor.

benim annemde evinden baska yerde rahat edemez boyle durumlarda sen bana gel bakayım der.

bende evimden ayrılmak istemem esimle hallederiz.

esinizin yıllık izni olursa cok iyi olur.

Bu yapılır mı ayı mı dedin eşşek mı dedin. Sana yazık değil mi hem o durumdasın hem yardıma gelmiyor hem de seni daha çok üzüyor. Sen bebeğine eşine yuvana bak.hiiiic takma
Valla konu Açana kadar üzülüyordum vicdan yapıyordum üzüldü ağlattım Kadını diye ama şimdi anlıyorumki baya baya Gerek yokmuş üzülmeme verilen değerin karşılığını vermek gerekmiş kim olursa olsun

Allah’ım kimseye muhtaç etmesin o dua ediyormuş bana inşallah dualarıyla yanımda olsun artık napayım canımız sağolsun

Aynen. Ondan gelecek destek o kadarmış demek ki. Beklentiyi düşür sen daha huzurlu olursun.
Hayırlısıyla kucağına al da çok düşünüp üzülme.

ya da genç bir tanıdığınız yok mu gelse yardıma siz de maddi karşılığını verseniz.

benim annemde evinden baska yerde rahat edemez boyle durumlarda sen bana gel bakayım der.

Tüp bebek öncesi ameliyat oldum o zaman aldı iznini eşim o zamanda bu sorunumuz oldu izin alıp kendi baktı Annem 12 saatlik mesafede inan yakın olsa düşünmem gider yatardım mecbur bakardı o zaman

Aynen. Ondan gelecek destek o kadarmış demek ki. Beklentiyi düşür sen daha huzurlu olursun.
Hayırlısıyla kucağına al da çok düşünüp üzülme.
Beklentiyi düşürmek en güzeli annede olsa çokta bişey beklememem lazımmış anladım 🤗

Sizi anlıyorum. Benim de kanamam olmuştu. Doktor rapor verip 10 gün olabildiğince dinlenmemi söylemişti. Annem gelip kalmadı doğrusu ben de beklememiştim. Annenizin yaşı varsa ve yol uzunsa zorlanıyor olabilir. Hoş görün. Kötülük düşündüğünü sanmıyorum. Bizim imkanımız vardı. Otele yerleştik. 3-4 gün otelde kaldık. Diğer günler de eve yemek sipariş etmiştim. Evi zaten hiç toplamadım olduğu kadar eşim halletti.
Sizin dondurucunuzda yemek var mı? Yoksa yemek sipariş edemez misiniz? Eşiniz sabah işe giderken kahvaltılıkları bir tepsiye koysun. Tuvalet dışında kalkmanıza gerek kalmaz bu durumda.
Bebeğiniz hayırlı olsun.

Valla herkes evindeki konforu ister ama evladı yardıma muhtaçken diş biraz sıkılır..

O kadın hastayken konu sahibi bahane türetse hayırsız evlat derler..

35 yaşındayım şu yaşımda bile tahammülümün azaldığını biliyorum ama annelik çok farklı..

Sizi anlıyorum. Benim de kanamam olmuştu. Doktor rapor verip 10 gün olabildiğince dinlenmemi söylemişti. Annem gelip kalmadı doğrusu ben de beklememiştim. Annenizin yaşı varsa ve yol uzunsa zorlanıyor olabilir. Hoş görün. Kötülük düşündüğünü sanmıyorum. Bizim imkanımız vardı. Otele yerleştik. 3-4 gün otelde kaldık. Diğer günler de eve yemek sipariş etmiştim. Evi zaten hiç toplamadım olduğu kadar eşim halletti.
Sizin dondurucunuzda yemek var mı? Yoksa yemek sipariş edemez misiniz? Eşiniz sabah işe giderken kahvaltılıkları bir tepsiye koysun. Tuvalet dışında kalkmanıza gerek kalmaz bu durumda.
Bebeğiniz hayırlı olsun.
Annemin yaşı var ama gezmeyi çok sever Sağlığı iyi maşallah rahatına düşkün o yüzden gelmek istemiyor bence bizde dediğiniz usul halletmeye çalışıyoruz karı koca teşekkür ederim sizinkinde allah bağışlasın size

Benim annemde sizinki gibi maalesef konum bile var ... Lazım doğumdan sonra biraz sinirimin bozulduğu dönem oldu biraz ters cevap vermişim diye beni gitmekle tehdit etti ...
Lütfen üzülmeyin bazı anneler iki eli kanda olsa koşar ,bazısı bizimki gibi işte.Rabbim sizi ve bebeğinizi korusun sağ salim alın kucaginzia inşallah üzülmeyin ne olur yaşadığınız hisleri o kadara iyi anlıyorum ki ama inanın anne de olsa degmiuor uzulmeye ben bunu acı şekilde öğrendim

Canım vallahi tırnağın varsa başını kendin kasicaksin ...4yasinda oğlum var,7aylik hamileyim ve sağ bacak ve vajinada varis çıktı rabbim kimseye vermesin...sahur hazırla,iftar hazırla ,ev işleri ,oğlanın okulu,istekleri herşey bana bakiyor ...eşim ezanla eve giriyor ...hiçbir yardımı yok ...kimsede arayıp ne yapıyorsun ,nasılsın demiyor ..
Bende kimseye mudana etmiyorum...dua ediyorum bol bol rabbim kimseye muhtaç etme diye...

Eşin akşam halletsin bütün işleri, gerekirse kahvaltını da hazırlayıp gitsin. Suyunu, sütünü, kuruyemişini koy yanına. Ev de biraz pislensin, çamaşırlar, bulaşıklar biriksin. Bir şeyi takmadan keyfine bak canım. Boşver.

Seninkinde ayrı bir durum allah yardımcın olsun seninde eşininde bence. Gitsin annen madem evde yatsın babanda ona yemek yapsın bu arada kayın validemde aramız yok kendisi annemden beter 🤗
Valla babam olmasa gönderirdim ama babama kıyamıyorum. Yazık adam bu kadınla ömür geçirmiş.

Hayır Ağladı ve küstü
Neye küstü ben anlamadım. Başka bir şey demediyseniz anneniz sıkıya gelememiş.

Ama şöyle bir şey var ki anne de olsa kimse size bakmak zorunda değil. Kimse siz evlat sahibi olun diye fedakarlık yapmak zorunda da değil. Malesef eşinle sen bunu ayarlamak zorundasın. Yardımcı tutacaksın veya yavaş yavaş işini sen yapacaksın.

Neye küstü ben anlamadım. Başka bir şey demediyseniz anneniz sıkıya gelememiş.

Ama şöyle bir şey var ki anne de olsa kimse size bakmak zorunda değil. Kimse siz evlat sahibi olun diye fedakarlık yapmak zorunda da değil. Malesef eşinle sen bunu ayarlamak zorundasın. Yardımcı tutacaksın veya yavaş yavaş işini sen yapacaksın.
Hay senin ağzına sağlık.

Birinin evinde kalamam. Kalamıyorum. Zaten bi yerde kalmama engel bi sağlık durumum da var ama olmasaydi da kalmak istemezdim.

Benim annem de böyledir. Evlerimiz çok yakın. Alt sokakta oturuyor . Ama gelmek istemiyor. Bazen oturmaya geliyor. Hemen koşarak gidiyor. Ve ben de anlıyorum onu. Çünkü ben de onun gibiyim.

Damat evi, gelin evi, enişte evi ya da yenge evi. Ne olursa olsun bana batıyor. Kalamıyorum.

Benim eniştem çok iyidir. Kalbi temizdir yani. Yeğenim oldu. annemle gittik yardim amacıyla zaten onlar gelin demişti. 2 hafta kaldık. Ama yardıma gitmiş olsak bile kötü hissettim.

Ablam diyorki eniştene söyle gelirken şunu getirsin diyor,mesela zeytin olsun,atiyorum..

Ama ben o şeyin bitmis olmasından utanıyorum. Yok yok bu yeter istemeyelim diyorum. Ya da yok yemeyiz zaten almasın diyorum. Sanki ben çok yemişim de benim yüzümden bitmiş gibi. Ya da kaldığım odanın ışığını bile açmaktan cekiniyorum. Mümkün mertebe acmamaya çalışıyorum.

Ha enişteme de yemeye adam lazım. Yeter ki hep birlikte yiyelim içelim. O seve seve en iyisini alır. Otururken haydi künefe yemeye gidelim der. Beni sever zaten sürekli de söyler.. Bunu da biliyorum. Ama kalbimi ikna edemiyorum.

O sebeple kimseyi evime gezmeye gelmesi haricinde çağırmıyorum. Ve mümkün mertebe kimsenin evine kalmak amacıyla gitmemeye çalışıyorum.

Bütün eş dost akraba da benim bu konudaki hassasiyetimi bilir.

O sebeple burda acılan konularda daima anneye hak veriyorum. Kendim yapamayacagim şeyi annemden de isteyemem.

Konu sahibi çok çaresiz. Bunu da anlıyorum. Ama kendimi annesinin yerine koyuyorum. Gebelik ve lohusalık derken en az 4 ay damat ya da gelin evinde kalmak gerçekten bence de imkansız.

Başka bir çözüme odaklanmak gerekiyor.

Ihtiyac sahibi bir üniversite öğrencisi gelse. En azından konu sahibine 1 corba yapsa. Eline 3_5 kurus verilse. Hem bir öğrenci için iyi olur. Hem konu sahibinin işi görülür.

Ben çözüm odaklıyım şikayet ederek hiçbir şey halledilmiyor .

Allah konu sahibinin yardımcısı olsun. Allah sağlıktan ayırmasın.

Back
X