Fedakar ? Annem 😔

Canım öncelikle üzüntünu içimde hissttm çok geçmiş olsun. Rabbim o ruhu dünyaya getirckse ne olursa olsn getirir içini ferah tut ve dua et.
Annen belki abinin çocuklarını bakıyordur onlarda sorun etmstir sana gelmesini yanlarnda kalıyor diye bisey diyemmstr ne olur üzülme. Bir De açık açık kons anne gelmeni istyrm de baştan. Olmadı başka neler yapablrsn. Imkanin varsa gün de 1 2 saat sana çorba yapacak birini bul yada yemeksepeti.com bu iş için ideal. Diyelim imkann yok ki tüp bebek sürecinden para konusu çok gundemde oluyor. Mutlaka apartmanda olmasa da yan apartmnda da olsa yaşlı kadınlar vardır onlara durumunu anlat biri insaf edip sana yardmci olur.
Kendimi senin yerine koyup başka neler yapablrm dusunyrm ama annene hak vermeye calissamda yine de kızmaktn alikoymyrm kendimi.
Senin durumuna bakıp da annem şöyle iyidir bunu yapar demek de istmyrm ama herkes fedakar anne olamaz sadece bunu diyeym.
Sen çok iyi bir anne olacaksn Allahın izni ile bak gece yarısi kusup uyandim ve uyuyamdm senin yazına denk geldim. Rabbim yar ve yardimcn olsn inşallah.

Merhaba arkadaşlar
Ben 8 haftalık düşük tehlikesi olan hergün sadece WC dışında kalkmaması gereken tüp Bebek anne adayıyım. Bu dönemde eşimden başka destekçim yok, aslında var ama yok.
İlk tüp bebek transfer sürecinde annem yanımdaydı, sağolsun elinden geldiğince İlgilendi ,çoğu işi eşim halletti annem pek kendini yormayan bi yapıya sahip,neyse benim çok şükür bebeğim tutundu.çok sevindik ben ayaklanmaya başladım,Annemde sıkılmaya başladı kaçmaya fırsat kolluyordu gerginlik çıkarmaya başladı evde.daha çok sıkılmasın diye uygun bir dille söyledim, anne ben ayaklandım istersen sıkılıyorsun sen gidebilirsin, bi sıkıntı olursa ararım Ben seni dedim, ramazan geldi hem rahat rahat tut orucunu diye.memlekette abimle kalıyor normalde. oda zaten onu bekliyormuş eee iyi o zaman gideyim yine gelirim dedi. ertesi gün gitti ,Sonra benim 15-20 gün sonra kanamam oldu Ve beni aradı durumu öğrendi Dr WC dışında kalkma diye anlattım. bana dediği aman kalkma kızım dikkat et kendine ben ramazandan sonra gelirim dedi. yani 10 -15 gün sonra gelecekmiş bende dedim yok gerek yok zaten o zamana kadar çocuk ya düşer yada kalır dedim sen rahatsız olma dedim iyi o zaman aman dikkat et diyor kalkma diyor. kalkma diyor iyide ben kalkmasam kim bakacak kim yedirecek eşim zaten fazlasıyla ilgileniyor işten gelince saolsun ama o yokken ben herseyimi kendim yapmak zorundayım her ayağa kalktığımda acaba yine kanama Olacakmı diye korkuyorum Allah’a emanet hallediyorum Günlük ihtiyaçlarımı Benim 3. Denemem diğerlerinde de yoktu annem yanımda 14 yıl sonra oldu bu bebek ve ben çok korkuyorum eşim gözümün içine bakıyor bişey olmasın diye başka kimse yok Bakacak rabbim bize bağışlasın bugün kontrol vardı gittik gelişimi güzel risk devam ediyormuş hala yatışa devam dedi yine annem aradı yine aynı şeyler ramazan sonrası gelirim muhabbeti dedim en sonunda biraz kalbide kırıldı ama bende çok üzülüyorum annelik demek fedakarlık demek değil mi dedim sen sırf sıkılıyorsun diye gelmiyorsun benim bebeğimin olmasını hani çok istiyordun herkese diyorsun çocuğu olmuyor çok üzülüyorum diye ne oldu oldu şimdi belkide kaybedebilirim ilgi olmadığı için dedim ağlayıp sızlandı bende çok üzüldüm ağlamasını istemiyorum ama bende çok üzüldüm 😔
Aman sinir stres yok böyle durumlarda kendine dikkat etmek demek sadece yatıp dinlenmek demek değil stresten. Üzüntüden de uzak durmalısın inşallah Allah sana bağışlar yavrunu olacaksa her halükarda olur ayakta da olsan yatakta da olsan stres çok önemli ayağa kalkınca yavaş hareket et çok fazla sıcak duş alma bol bol sıvı tüket işlerini oturararak yap İnşallah bişey olmaz

Bende böyle bir konu arıyordum yoksa açacaktım ısın çok zor ama esin yanında en azından yapma iş falanda yemeyin yemek esin hazırlasın ise gitmeden dile kolay 14 sene ne demek. Insllah güzel haberlerin olur. 4 yılda bizim olmadı senin dediğin gibi annem aman olsun aman olsun derdi. Esim gorev gitti 1 ay olacak ayın onunda ben 2 aylık hamileyim tup bebek ile ilk 3 ay her hamilelikte olduğu gibi dikkat ediyorum. Annem yanımda yeni gelin getirdiler. BİZ dogudayiz ailem batida kv görüşmüyoruz haberleri yok dün akşam annem başladı eve gıtcez gelin bisey der sen caveo verirsin kavga çıkar az uz durmucaksin 4 5 ay ne yapcaz kendimi o kadar kötü hissettim ki kimsem yok gibi oyle kötü oldum dedim ben evimde kalırım gitmem bir yere yol öyle olurmu hamilesin diyor inan yemek bile yemiyorum şuanda evimi temizliyor kendi yatıp kalkıyor şunu yap bunu yap demiyorum gelin geldi diye bu lafı duymak çok kötüymüş bende gitmek istemiyorum ama kv aramizyok hiç olmadı annemde böyle deyince esımle konustuk diyor annem orda sıkıldı ondan öyle diyor sen üzülme bebegımiz olunca bir yere gitmezsin. Şükür rabbime bu günümüze ınslalah bebeklerimize sag salim kavuşuruz bizde bebeklerimzle yuvamızda mutlu oluruz anneleri bazen anlamak gerçekten zor ben üzülmesin bu sürede diye ona denemedim uzakta annem üzülür gelemez diye demedim ama durum bu ne zormuş anneden bunlar duymak 😪😔

Aynen öyle insan hasta komşusuna bile destek oluyorken evlat yaa evlenip gidince ele karıştı diyenlere gıcık oluyorum
O laf beni benden alıyor ele karışmak el olmak demek ama birsey olsa arayıp kızım sana anlatabilirim kime dıcem oluyor

Siz hiç kendinizi üzmeyin, bebek her duyguyu hissediyor o olduğu için şükredin iyi olun o size tutunur merak etmeyin 😍 arkadaşım aynısını yaşadı 6 ay yattı bakacak hiç kimsesi yoktu, ama bir kere bile üzülmedi bebeği çok istiyordu çünkü çok uğraşmışlardı, yeter ki sağlılla doğsun dedi.onların çözümü anlatayım ben
Öncelikle haftada bir gelecek temizlikçi buldular , kadın evi temizliyor ve her hafta bir çorba , bir bakliyat bir de sebze yemeği yapıp, yemekler kaynarken kavanozlara koyup ters çeviriyor, böylece tadı bozulmadan rahatça dolapta duruyordu. ( eşi akşamdan ıslatıyordu bakliyat falan, biraz fazla yaptırıyorlardı her yemekten 2 yada 3 tane küçük kavanoz çıkıyordu, ) eşi de et sote makarna falan kolay şeyler yapıveriyordu yemek için. Sonra eşi sabah çıkarken kahvaltıyı hazırlıyor, o yapıp hiç sofrayı toplamadan yatıyordu. Yine eşi sabah çıkarken yanına şişe işe 2 lt falan su , biraz meyve , çerez falan koyuyordu gün içinde atıştırsın diye, öğle yemeğini de dolaba hazırlıyordu eşi; o dolaptan alıp ısıtıp yiyip yine hiç bir bulaşık ellemeden yatıyordu. Eşi gelince bulaşıkları topluyordu . Hiç ay ev dağınık falan deyip iş yapmaya kalkmıyordu valla bütün gün kitap okudu tv İzledi, ben uzaktan sıkılmasın diye telefonla arayıp muhabbet ediyordum.böyle kolayca atlattı hatta hayatım boyunca hiç bu kadar dinlenip kitap okumamıştım valla fena olmadı deyip gülüyor hep😆 yani pozitif olun , kendi başınıza rahatça atlatırsınız.

annelik demek fedakarlık demek, çocuk demek bencillik demek bu hiçbir zaman değişmiyor hep aynı insanlar kaç yaşında olursa olsun

Anneniz yine bir süre kalmış, cok düşüncesiz değil. Benim erken dogum riskim vardi, daha oncesinde de düşük. Bende yataktan kalkmıyordum ve o süre zarfinda annem ayda 1 defa oturmaya geliyordu. Esim ise gitmeden kahvaltımı edip aksama kadar aç kaliyordum. Bazen 11 12 gibi geliyordu.

Yanımızda olmak istemeyeni zorla tutamayız. Bundan sonra onsuz plan yapın. Ben hiç bir zaman annem gelecek bana bakacak diye düşünmedim. Düşünseydim daha da üzülürdüm. Boşverin, moralinizi bozmayın. Bebeginizi düşünün. Esiniz gitmeden yaniniza alıştırmalık koysun. Tv izleyin, kitap okuyun, hayal kurun. Sizi dusunmeyeni siz hiç düsünmeyin.

Ben dogum yapacağım da, sancilarim varken babami aradim annemi getirsin diye. Yanimda kvdem vardi ama rahat edemezdim biliyorum. Adam bana, sen daha dogum yapmazsin yaklasinca geliriz dedi. Yuzune kapattim telefonu. 3 saat sonra falan geldi. O gece dogum yaptım, ertesi gun de gitti annem. Baska da 3-4 haftada bir geldi. Takilmadim. Takilsam cok kötü olurdum biliyorum. Bişey olmamış gibi davranin. Yaninizda olmazsa o kaybeder. Kırmayın, annedir. Boşverin ❤❤❤

Canım benim ben de düşük tehlikesi yaşadım tek yattım eşim masaya kahvaltı hazırladı ben onu gün içinde yedim sadece vc gittim sen de öyle yap eşin gelince yapsın yemek allahım sana bağışlasın inşallah

Konu sahibi canım benim 1 yıldır olmuyo amh değerim 0.23 çıktı senin sebebin neydi tüp yaptın bana bilgi verirmisin sanırım ben de tüp deniycem

Arkadaşlar ben iyiyim çok şükür bebekte iyi durumda istirahate devam 13 ünde kontrolüm var umarım kanama Alanı kaybolmuştur ve riskimiz azalmıştır bu dönemde insan eşini dostunu tanıma fırsatı buluyormuş anladımki. Düşene dost zor bulunuyormuş Ablam senelik izne çıktı ve birkere bile uğramadı kendisi şuan 1 haftalık yazlık tutmuş keyfi yerinde Abim ve yengemin umru değiliz annemde bayramını da geçirdi yarın burda olmak üzere yola çıktı çok şükür bu arada iyiliğin nerden geleceği belli olmazmış eltim sağolsun 1 haftadır kızını yolladı yanımda kalıyor kızının işi olunca o geldi kalmaya Bayram filan demediler geldiler başımı beklediler allah razı olsun yani kan bağı değil can bağı gerekliymiş bunu bir kez daha görmüş oldum derdime ortak olan arkadaşlara teşekkür ederim İ :KK68:

Konu sahibi canım benim 1 yıldır olmuyo amh değerim 0.23 çıktı senin sebebin neydi tüp yaptın bana bilgi verirmisin sanırım ben de tüp deniycem
Benim tüplerimde tıkanıklık vardı içleri sıvı toplamıştı allahım sizede hayırlısı ile bebeğinizi nasip etsin🙏🏼

Back
X